Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Spadne mi MSTS, když...

... si udělám aktivitu pro Justovu trať ZZO. Ať je jakákoli, hned za začátku se mi prostě sekne počítač a nic neudělám. Nevíte někdo, čím to může být??? :roll:

Ahoj, zkouším dělat aktivitu do tratě 180, ale zjistil sem, když sem chtěl spočítat jízdní řád, že to nejde, hlásí mi to chybu, že tento servis nemá zadanou nejvyšší rychlost nebo akcelaraci... A když tu aktivitu pustim, tak vše běží ale nejde se s tim rozjet... Když sem chtěl hnací vozidlo nahradit jinym, zjistil sem, že mi takle nejezdí půlka trainsetu... Nevíte někdo co s tim?? Do teďka sem takovej problém neměl....

Hoj,no s tím jsem se taky ještě nesetkal. A co máš za trainset ? Zbyňkův,nebo vlastní ? AlešB

No toto sme tu už niekde spomínali ... u vozidiel chýba položka maxvelocity ... v niektorých prípadoch ju môže omylom vymazať CoFixer ...

Jojo, děkuju podívám se na to. Jinak používám Zbyňkův trainset a je pravda, že po tom, co vyšel Cofixer, tak sem ho použil, možná asi špatně... :(

přepřah

Ppoollll , snad jsem ve správném fóru. Jde v aktivitách přijed do stanice odpojit soupravu a udělat přepřah nebo zapojit jinou mašinu a odjed ,samo že automaticky podle jízdního řádu.

Novy Petr: Pokud myslis, vystridat masiny v jedne misi, tak toho chces po msts moc. Jde udelat to, ze prijdes odpojis vozy, otocis se a jedes zpet, ale vytridani masin nedokaze msts.

Novy Petr

Teď už ano.

Takže bod č.2 - přestoupit z mašiny na mašinu jde jedině ukončením úkolu a započetím jiného úkolu - jinak přesednout nelze.
Bod 1 - přijet do stanice, odpojit vozy, přejet k jiné soupravě vozů a odjet s nima lze bez problémů.

Doporučovaný postup je ve stručnosti tento.
1) Nadefinovat si jako řízenou soupravu pouze samotnou lokomotivu.
2) Nadefinovat celou projížděnou trasu.
3) Ve zjednodušené variantě na příslušné místo nadefinovat událost s hláškou upozorňující na potřebu odpojit vozy, kam přejet a co připojit.
4) Lze to provést i složitěji ale to již vyžaduje určité zkušenosti a hlavně i definice s příslušnými vlastnostmi jednotlivých kolejí - což je záležitost tratě. Konkrétně lze zadat odpojení vozů jako úlohu jen v případě že je dotyčná kolej definována jako nákladní. Připojení vozů již tak omezené není - lze je připojovat kdekoliv i s tím že to je jako úloha.

Teď ještě pár poznámek:
k 1 - je to nutné kvůli tomu aby bylo možné nechat v editoru úkolů projet ovládanou soupravu celou trasou. Ono totiž to posunování s celou soupravou by pěkně posunulo umístění reverzních bodů. A až jako poslední úpravu lze pozměnit sestavu té ovládané soupravy - tj. přidat k ní ty vozy s kterýma se začíná.
ke 4 - nemá smysl se tím zabývat hned při tvorbě prvního úkolu
Jízdní řád je kapitola sama pro sebe. Pokud má být možnost ho nadefinovat pro tu samotnou lokomotivu tak ta musí být definována jako vozidlo schopné přepravy cestujících. Musí mít v eng napsáno
PassengerCapacity ( 110.0 )

Snad to takto ve stručnosti stačí. Pokud budou další dotazy či nejasnosti tak se zeptej.
PS
Nekoukám na web každý den takže někdy to trvá trošku déle než odpovím. :cry:

Starší aktivity do nové verze BP

V polovině února jsem od Zb. Š. obdržel placku s tratí, a úspěšně nainstaloval. Nějaká aktivita staršího data mi tam chyběla, tak jsem jí nakopíroval. A příští start msts byl z problémy, že to či ono tam není.
Co s tím teď? :?: A jak předejít problémům s dohráním starších aktivit?

hlavně číst upozornění, že tyto aktivity nejsou kompatibilní. Nejrychlejší pročištění je, pokud jste tam nakopíroval vše možné, vymazat obsahy složek Activities, Services, Paths, Traffic a Consists, pak vložit instalační DVD a zvolit pouze instalaci Aktivit (nebo je nainstalovat z webu, tam jsou vždy nejnovější.) Jinak se dají odstranit vyhledáním pomocí indexů každého autora. Poslední varianta je, opravit si nefunkční aktivity Conbuildrem (je na DVD)

Zbyněk Šemora napsal:
hlavně číst upozornění, že tyto aktivity nejsou kompatibilní. Nejrychlejší pročištění je, pokud jste tam nakopíroval vše možné, vymazat obsahy složek Activities, Services, Paths, Traffic a Consists, pak vložit instalační DVD a zvolit pouze instalaci Aktivit (nebo je nainstalovat z webu, tam jsou vždy nejnovější.) Jinak se dají odstranit vyhledáním pomocí indexů každého autora. Poslední varianta je, opravit si nefunkční aktivity Conbuildrem (je na DVD)

Je vidno že jste opravdu odborník, díky moc za radu. Vše po vyčištění funguje perfektně. Pokud můj dotaz vyzněl jakkoliv aby vám hnul žlučí, tak to se omlouvám. Somo že to byla jen moje chyba. Nenechte se odradit, nějakými rejpaly, kteří nemaj co dělat. viz. anketa atd. Těším se na další aktualizace.

To co jste mi napsal bych dal do návodů, pokud někdo provede to co já.
Díky Zdeněk Itterheim

přepřah

Zdravím.
Mám problém. Mám rozestavěnou aktivitu s R 253 Bohemia a chci udělat následující věc. Přijedu do Letohradu, odpojím el. loko a chci, aby na soupravu najela mot. loko a odjela s vlakem pryč. Jde to?

Mám i další dotaz. Do stanice přijede vlak řízený počítačem. Jde udělat taková věc, abych se na něj připojil a svezl se s nám třeba 2 stanice, pak se odpojil a jel si po svým? Zkoušel jsem to a vždy při připojení mi počítač zatuhl.

Re: přepřah

Davidus napsal:
Zdravím.
Mám problém. Mám rozestavěnou aktivitu s R 253 Bohemia a chci udělat následující věc. Přijedu do Letohradu, odpojím el. loko a chci, aby na soupravu najela mot. loko a odjela s vlakem pryč. Jde to?
Pripojiť lokomotívu na súpravu tak aby sa na ňu sama pripojila (traffic lokomotíva) je možné - to už mám odskúšané. Neviem či by v takomto stave umožnili návestidlá suprave aby odišla (t.j dostala zelenú, to som neskúšal), možno by odišla len po návestidlá.

Re: přepřah

Davidus napsal:
Zdravím.

Mám i další dotaz. Do stanice přijede vlak řízený počítačem. Jde udělat taková věc, abych se na něj připojil a svezl se s nám třeba 2 stanice, pak se odpojil a jel si po svým? Zkoušel jsem to a vždy při připojení mi počítač zatuhl.

Ako už vravel Poopoolll toto MSTS nedokáže.Musíš teda aktivitu rozdeliť na dve samostatné časti.1 časť.-163+ R 253 Bohemia.Po príchode do LT odpojiť 163 a úloha končí.2 časť.-749 (solo), pripojenie R 253 a odchod smer Lichkov.

Davidus

Základní omezení - trafic vlaky se samy nespojují ani nerozpojují - jsou neměné!!!!
1 - Toto by šlo obejít použitím dostatečného počtu (kvůli přetlačení brzd vozů) CD servisů 1 které by dotyčné vozy odtlačily. Je ale nutné se vyhnout návěstidlům v projížděné trase neboť na nich by pak servisy zastavily.
2 - Na toto téma zde již diskuse proběhla. Takže zopakuju - v principu to jde. ALE záleží na nastavení chování použitých vozidel (což v současné době je různé = nevyhovující) a navíc nesmí dojít k zakmitnutí připojované PC soupravy. V okamžiku cuknutí připojované soupravy totiž dojde k tomu že MSTS zblbne a ztuhne. Bezproblémově mi to fungovalo akorát na vozech které neměly brzdy - jakési historické nákladní zmršeniny. Po odpojení se ale již souprava nikam neodjede neboť je vyhozená z toho trafic systému - zůstane tam stát jako tvrdý Y.

Kebarko

Když to máš (jak tvrdíš) odzkoušené tak mě o tom zkus přesvědčit tím že mi pošleš ukázkový úkol kde ti to bude fungovat. Tohle jsem zatím NIKDE neviděl a ani se to mnoha lidem nepodařilo i když se o to snažili.
Jinak na tvrzení některých jedinců (nic osobního) že něco funguje ačkoliv je to proti tomu, jak je MSTS naprogramován, jsem již zvyklý. Při další následující debatě ale nikdo z nich již nebyl schopen svá tvrzení objektivně doložit - zůstalo jen u toho tvrzení - a nakonec pak souhlasili že je to jinak než zde v diskusi původně tvrdili.
Takže čekám na tu ukázku toho jak trafic mašina přijede k někde stojícím vozům a odjede s nimi. A jestli to bude fungovat tak se velmi rád poučím a asi nebudu sám.

Ppoollll napsal:
Davidus

Základní omezení - trafic vlaky se samy nespojují ani nerozpojují - jsou neměné!!!!
1 - Toto by šlo obejít použitím dostatečného počtu (kvůli přetlačení brzd vozů) CD servisů 1 které by dotyčné vozy odtlačily. Je ale nutné se vyhnout návěstidlům v projížděné trase neboť na nich by pak servisy zastavily.
2 - Na toto téma zde již diskuse proběhla. Takže zopakuju - v principu to jde. ALE záleží na nastavení chování použitých vozidel (což v současné době je různé = nevyhovující) a navíc nesmí dojít k zakmitnutí připojované PC soupravy. V okamžiku cuknutí připojované soupravy totiž dojde k tomu že MSTS zblbne a ztuhne. Bezproblémově mi to fungovalo akorát na vozech které neměly brzdy - jakési historické nákladní zmršeniny. Po odpojení se ale již souprava nikam neodjede neboť je vyhozená z toho trafic systému - zůstane tam stát jako tvrdý Y.

Ad 1 Jestli jsem to dobře pochopil, tak místo loko navolit CD servis 1, který by jakoby tlačili soupravu před sebou a odáhli do pryč? O víkendu jsm zkoušel jestli se traffic loko připojí k soupravě a vyšlo to, ale pak už nechtěla odjet. spíš nemohla. Chtěla jet, ale vagony stály na místě...

Ad 2 Když je to takový složitější, tak se zatím obejdu i bez toho....

Jinak dík za odpovědi.

Měl bych ještě jeden problém. Čekám v Letohradě než mi přijede od Ústí osobák. Problém ale je, že se zastaví na vjezdovým návěstidle a dál nic. Četl jsem tu něco o reverzních bodech, ale asi jsem to dostatečně nepochopil. Nestačilo by to ošetřit jenom CD servisem 2, kterej by mi blokoval návěst?

Davidus napsal:
Ppoollll napsal:
Davidus

Ad 1 Jestli jsem to dobře pochopil, tak místo loko navolit CD servis 1, který by jakoby tlačili soupravu před sebou a odáhli do pryč? O víkendu jsm zkoušel jestli se traffic loko připojí k soupravě a vyšlo to, ale pak už nechtěla odjet. spíš nemohla. Chtěla jet, ale vagony stály na místě...

Ad 2 Když je to takový složitější, tak se zatím obejdu i bez toho....

Jinak dík za odpovědi.

Měl bych ještě jeden problém. Čekám v Letohradě než mi přijede od Ústí osobák. Problém ale je, že se zastaví na vjezdovým návěstidle a dál nic. Četl jsem tu něco o reverzních bodech, ale asi jsem to dostatečně nepochopil. Nestačilo by to ošetřit jenom CD servisem 2, kterej by mi blokoval návěst?

Ja som skúšal niečo podobné - solo 350-ku (hráč) som pripojil k súprave tlačenej Servisom 1.Tejto súprave som dal pobyt asi 2 minúty na nástupišti aby mi neodišiel.Potom som rýchlosťou 3 km/h našiel 350-kou na túto súpravu.Počul som aj ako sa spojili ale potom MSTS už asi nevedel čo si má myslieť a odporúčal sa...

No, už jsem to tu někde psal. Já jsem si na Pobla route kdysi udělal aktivitu, která začíná tím, že se svou lokomotivou stojím ve stanici dejme tomu na koleji 3. Po koleji 2 se pomalu do nádraží sune jakoby porouchaný vlak. Já si najedu před něj, zacouvám, zastavím a ten trafic vlak se ke mě došourá a spojíme se. Já potom normálně s celým tímto vlakem odjedu zbytek trasy až na konečnou.......... Já si to snad znova nainstaluju a vyzkouším, ale myslím, že přesně takhle to bylo. Ale hrál jsem si s tím dlouho :D . Lord.

Pevné consisty atd.

Zdravím všetkých !
Chcel by som sa spýtať tvorcov aktivít,nakoľko mám problém:Pri tvorbe hocijakej aktivity mi v activity editore nezobrazuje pevné consisty,prípadne keď chcem vyskúšať aktivitu tak mi nezobrazuje žiadny vlak,vidieť len ako sa menia svetlá na návestidlách,pritom v položke "Zobrazení" mám zapnuté všetko.Osadím pevný consist a nič mi nezobrazí.Poprosil by som o radu,nakoľko sa mi nechce preinštalovávať celý MSTS.Vopred vďaka.Dušan.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře