Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Pevné consisty atd.

duuso napsal:
Zdravím všetkých !
Chcel by som sa spýtať tvorcov aktivít,nakoľko mám problém:Pri tvorbe hocijakej aktivity mi v activity editore nezobrazuje pevné consisty,prípadne keď chcem vyskúšať aktivitu tak mi nezobrazuje žiadny vlak,vidieť len ako sa menia svetlá na návestidlách,pritom v položke "Zobrazení" mám zapnuté všetko.Osadím pevný consist a nič mi nezobrazí.Poprosil by som o radu,nakoľko sa mi nechce preinštalovávať celý MSTS.Vopred vďaka.Dušan.
Obnovení systému a pokud tento stav nenastal hned teď po uložení rozpracované aktivity a následném zamrznutí, tak jedině přeinstalovat MSTS. Jiný laický způsob neexistuje.

Přesně tak, stalo se mi to už párkrát, vůbec netuším proč a pomohl jedině reinstal MSTS. Good luck. Lord.

Re: Pevné consisty atd.

duuso napsal:
Zdravím všetkých !
Chcel by som sa spýtať tvorcov aktivít,nakoľko mám problém:Pri tvorbe hocijakej aktivity mi v activity editore nezobrazuje pevné consisty,prípadne keď chcem vyskúšať aktivitu tak mi nezobrazuje žiadny vlak,vidieť len ako sa menia svetlá na návestidlách,pritom v položke "Zobrazení" mám zapnuté všetko.Osadím pevný consist a nič mi nezobrazí.Poprosil by som o radu,nakoľko sa mi nechce preinštalovávať celý MSTS.Vopred vďaka.Dušan.

Mne sa zase neobjavovali čísla pozičných bodov ale po reinstale Windows sa záhadne objavili.

Takže asi všetko skopírujem do zálohy,preinštalujem MSTS a začnem znova,ináč to nesúri,skúšal som len nejaké aktivity do trate ŽSR 150,v každom prípade vďaka za rady všetkým,Dušan.

Připojení vozů

K tomu připojování a odpojování vozů. Něco jsem zkoušel na trati Kúty - Brno (když to vedlo jenom kus za Brno) a nechal jsem na svůj vlak najet 3*B + 242. A fungovalo to velmi dobře vozy se spojily a všechno bylo O.K.
Potom jsem to zkoušel znova a už to nešlo.

Duuso a ostatní

Už jsem to psal jinde - řešilo se to tu již vícekrát. V okamžiku dobře fungujícího MSTS si v programu RegEdit (systémový program) vyexportujte klíč obsahující nastavení MSTS a toto si dobře schovejte. V případě problémů s editorem úkolů (viz předchozí příspěvky) pak stačí na takto vytvořený soubor jen poklepat myší a nechat ho natáhnout zpět do registrů. Tím navrátíte rozryté nastavení MSTS do původního stavu a vše by mělo fungovat.
Upozorňuji ale že práce s programem RegEdit je jen pro zkušené uživatele. Neznalým nezbývá nic jiného než MSTS zazálohovat, odinstalovat a znovu nainstalovat.

K problému připojování se na trafic vlaky - pokud má úkol chodit bez problémů tak tuto myšlenku doporučuji opustit. Je to ztráta času jak autorů úkolu tak pak jednotlivých hráčů. Ovlivňuje to příliš mnoho věcí které musí být v souladu včetně stylu jízdy. Toto je ale již neošetřitelné!!!! autorem úkolu. Každý člověk jezdí jinak.
Co k tomu ještě dodat???? Nechtějte po MSTS zázraky.

K tvorbe aktivít pre trať ŽSR 150 som zabudol dopísať, že v editore aktivít sú označené bodmi (krátkymi koľajami) v niektorých staniciach miesta kde sú umiestnené dopravne,aby pri križovaní bolo vidno kde by mal vlak (traffic) zastaviť (aby výpravca nemusel prechádzať cez vozy) ale viacmenej sa to týka stojatých consistov,keďže čakacie body niekde fungujú a niekde nie. Na šírej trati sú takto označené niektoré priecestia a mosty z dôvodu lepšieho označenia pomalej jazdy ak by tam napr. prebiehala oprava a pod.

PROBLEM

Chtěl jsem se zeptat na ty nové aktivity ve formátu "apk". Již dříve jsem si stahl aktivitu "EC 78 Csasard", rozbali a fšechny soubory dodal tam, kam patřili.. aktivita šla bez problemu. Teď jsem si chtěl stahnout aktivitu "cisternovy vlak" a nějak jsem nepobral.., kam ji mam uložit.., a jak to vůbec pustit. Pote jsem stahl "update APK" a ještě "Balíček aktivit".., vždy se mi to pak po poklepání na aktivitu "apk" zeptalo, zda ji chci přidat do aktivit v MSTS.., tagže ANO.., vypadalo to jednoduše, ale rozřešení problemu nastalo při spuštění MSTS..., nepustilo se.., házelo to pořád chyby v "trains", a při stisknutí "pokračovat" další, a další..., bylo jich kolem Xset.., tagže celé MSTS jsem ač nerad .., musel odinstalvoat a znovu naistalovat po částech.., neb ani bez tratě Kůty - Pradubice mi to nešlo spustit.

Chtěl jsem se tedy zeptat.., jak správně stahnout a kam uložit aktivitu s koncovkou "apk", aby mi šla normálně spustit?? A kam nainstalovat ten "balíček aktivit" ??

A ještě jeden dotaz - kde bych našel update na lokomoticu řady 150,151,350 skrze to její "znečistěné" sklo a stěrač v blbé poloze? :o)) - Díky moc..

No takto ... tvoj problém sa netýka ani aktivít vo formáte .apk, ani balíčku aktivít, a kupodivu ani trate Kúty - Pardubice, ale TRAINSETu, a sice ze nemas vozidlo, ktore aktivita vyzaduje ...
pri kazdej chybe si tu hlasku pozres, a ako je vypisany ten subor v tvare: nieco/ADRESAR/xyz.eng (alebo .wag) to co som v tom vzorceku oznacil ako ADRESAR potom vlozis v internetovom prehliadaci do druheho vzorceka ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/ADRESAR.rar a stiahnes si to. obsah archivu si potom stiahnes do TRAINSETu.

Ad kabina 350: stiahni si kabinu na 350 na http://fhavel.zelpage.cz

Ak chces iba tuto chybu odstranit, treba zmazat .con subory (TRAINS/CONSITS) ktore obsahuju vozidla, ktore nemas ...

Naposled editoval moderátor:
Energizer

APK soubor obsahuje všechny potřebné soubory k tomu konkrétnímu úkolu kromě vozidel. Takže pokud to po bezproblémovém rozbalení úkolu hlásí chybějící vozidla tak je zapotřebí číst vybíhající hlášky a
a) dodat do trainsetu chybějící vozidla
b) opravit si consisty k obrazu svému - k vlastněným vozidlům
Bod b je nutné dělat buďto ruční editací v textovém programu nebo v ConBuilderu provést záměny.
Dále je zapotřebí mít také v souladu s vlastním vozovým parkem definici vozidel v act souboru takzvaných "mrtvých consistů" - buďto v anglické verzi "loose consist" nebo v české verzi "Chybějící soubor se soupravou". Při nesouladu tohoto souboru a vozového parku MSTS trpí telefonním syndromem bez toho aby sdělil co se mu nelíbí :!:
To je vše co pak MSTS chybí. Pokud je neshoda mezi verzí tratě a konkrétním úkolem tak na to MSTS upozorňuje.

Jinak těmto problémům se dá předejít tím že před rozbalováním jakéhokoliv úkolu bude provedena záloha adresáře CONSISTS bokem a po rozbalení úkolu budou vlastní již upravované consisty nakopírovány zpět. (Totéž je možné provést s adresáři konkrétní tratě - activities, paths, services, traffic.) Pak je možné prostým porovnáním obsahu zjistit nové consisty a ty pak modifikovat k obrazu svého vozového parku.
A ještě jedno doporučení - rozbalovat každý jednotlivý úkol samostatně :!: a pak provést výše popisovanou kontrolu vozového parku. Jinak při rozbalení více úkolů najednou nelze zjistit který z úkolů je ten problematický.

PS
Doufám že jsem se v názvech adresářů nepřepsal.

for Ppoolll

WooW..., tak teď jsem z toho docela zmatený :o)) - ale budu se to snažit doma tak nějak pochopit..., snad "dobře".., Jinak jsem se chtěl zeptat -> Z jaké stránky teda stáhnu ten chybějící vozový park??? A pochopil jsem teda dobře, že je jednoduší někde najít ten chybějící "vozový park", než si to opravovat k obrazu svému.., nejsem moc ten počítačový odborník :o). A ještě - až budu s nervama uplně v haj*lu :o), a budu chtít tu aktivitu zpět smazat.., to mohu klasicky, např. v Commanderu,bo je na to rovněž nějaké špeciélní řešení? :o).. Díky moc..., za trpělivost :o))

JOHNZ

Díííky moc.., snad se povede a díky za tu kabinu..., 350 mam nejradši a díky tomu výhledu jsem raději koukal pořád z okna :)).

Otázka

A ještě něco.., gdyž už otravuju.., jedna z mých nejoblíbenějších aktivit je "Zachrana nakladaku"., či jak se přesně jmenuje - kdo ji vytvořil..?? Jen by mi zajímalo, jestli nedělá rovněž ještě nějaké podobné aktivity s nákladními vlaky.., ale mohl by to nechat tahnout el. lokomotivou :o)) - třeba 363. Je to moc pěkná aktivita.., víte ještě o nějaké, kde šefujete nákladnímu vlaku? - v mé verzy MSTS jsou jen dvě :-/. hrál ste někdo "Cisternový vlak"..? Jen jestli bystě nechtěli povykládat zížitek :o). Dííky.

Re: Otázka

Energizer... napsal:
víte ještě o nějaké, kde šefujete nákladnímu vlaku? - v mé verzy MSTS jsou jen dvě :-/. hrál ste někdo "Cisternový vlak"..? Jen jestli bystě nechtěli povykládat zížitek :o). Dííky.

Cisternový vlak dost dobrý-je tam cítit, že máš něco za zády....napsal to Bob....no a pak je ještě jedna od Boba a to Pn62310....s 363 Pn z Brna do Třebové....taky cool....psal o ní na foru, že ji testuje, a už nevím, jestli byla uvolněna oficiálně nebo nee....

Energizer

Jak zadat adresu pro stažení vozového parku máš popsáno před svým příspěvkem od Johnze. Já ti doplním ještě druhou adresu pro kterou platí stejná pravidla http://www.train-sim.cz/semora/bpvlaky/ ADRESAR.rar.
Jako příklad je tato adresa: http://www.train-sim.cz/semora/bpvlaky/cd_A.rar
A pozor na malá a velká písmena. A toto zadávání je kvůli lidem stahujícím včechno možné a tím pádem schopným zahltit servery. Je to určeno jen jako pomoc pro chybějící a potřebná vozidla v jednotlivých úkolech. Jinak celý tento vozový park je šířen na DVD společně s tratí Brno - Kůty od Šemory.

Nemáte někdo udělanou i tu nejjednodušší aktivitu na jízdu z Kolína do Pardubic. Chtěl bych si to projet klidně jen „prohlížením trati“, ale nemám startovací bod v Kolíně, nebo před Novou Vsí. Editor aktivit mi padá a stejně s ním neumím. Kdybyste mi prosím příslušné soubory poslali na mail: zelenka.karel@quick.cz. Děkuji.

Re: Předjíždění vlaků......

Akapulko napsal:
Mám zájem, jinak bych to sem nepsal, jestli můžeš někde uveřejnit návod budu jenom rád. Je jasné , že názvosloví pro trainset je obtížné, ale tohle s tím až tak nesouvisí.
Prosím.

Jestli vydržíš, zkusím vypiplat z diskuse ucelený návod od PPoolllla tak, aby byl přehledný......a vyčistím to od nepřístojností.....

Cakacie body nefunguju na traffic vlaky, iba na hraca ... urcuju zastavenie na nejaku dobu mimo nastupista ... ja to pouzivam na pripady ked treba niekde zhaltovat mimo perona ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře