Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Aktivita Pn62310

Ahoj, měl jsem to potěšení být testérem aktivity Pn62310 od Boba a protože jsem měl vozový park s příšerným jízdním odporem, byl opravdu horor překutálet se k odjezdovému návěstidlu přes převýšení v Maloměřicích. Až se Bob divil (když jsem mu poslal mnou použité vozy), že jsem dokázal ten "hrb" k návěstidlu přelézt. To by byla lahůdka pro ty, co hledají "obtížnou" aktivitu (být to na E669, tak dávno shořely odpory na střeše). Ale po úpravě brzdových vlastností vozů Bobem na reálnou hodnotu mohu říci, že je to pěkné. Jízda za lokomotivním vlakem na oddíl skoro trvale proti stůj, chtělo to nervy nebrzdit a doufat..... :-). Opravdu se to Bobovi povedlo, je to prima zážitek.
Karel

Dobrý den, možná, že se tahle zkušenost bude někomu hodit.
Nešla mi stihnout aktivita EC 107 v prvním kontrolním bodě v Sedlíšťce. I když jsem jel 141 až 142 km/h. Jednou jsem v nastavení odebral zobrazení všech stínů - v krajině to není znát, ale FPS se zvýšilo zhruba o 10! A najednou jsem ten kontrolní bod stihl.
Skutečná jízdní doba je tedy závislá na FPS !!!

Predjizdeni vlaku

Vazeni kolegove,

predjizdeni vlaku je vyreseno pres tzv. DRP - double reverse point. Vymysleli to Australani a v mem JR to bezne pouzivam.

Podivejte se na moje stranky

http://csd.webzdarma.cz

a stahnete aktivitu a prectete navod.
Original je na

http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/tutorials/AI_otake.html

a opravdu to funguje.

Zjednodusene receno - date za sebe dva reverse pointy a pokud je neprejedete, MSTS si mysli, ze vase Path nepokracuje a pusti vlaky za vami dal.

Spolehlive to ale funguje i pokud chcete nechat predjizdet AI vlaky s ruznou rychlosti mezi sebou - pokud rychlejsi vlak dojede pomalejsi, MSTS zastavi na DRP ten pomalejsi a pusti ten rychlejsi vzadu - kouknete na muj JR, pustte si ho v Activity Editoru a uvidite jak se vlacky predjizdeji.

Zdravim

ZSR

zsr@centrum.cz

Naposled editoval moderátor:
Neviem, prečo mám taký dojem, že tu niekto objavil Spojené Štáty Americké ... o tomto sa tu kecalo pol roka dozadu, možno ešte skôr ....

Energizer... napsal:
OK..., fšem, co k tomu něco napsali - dííky - a když teda tato aktivita ještě není na světě - znáte nějakou jinou nákladní s elektrikou a nějakou "těžší"? :o)

Jedna nákladní s elektrikou je od Mireca a to Osobák II. Nenech se zmýlit názvem, osobákem se jede až na úplný závěr. Jen je potřeba opravit jednu porušenou path, která vznikla po aktualizaci úpravou trati na Letohrad...

ZSR

Vím o několika případech a omezeních kdy ti dokážu to předjíždění pomocí "DRP" spolehlivě ROZHODIT :!: V závislosti na čase, místu umístění a místu zastavení ovládané soupravy je tento systém lehce průstřelný bez toho abych se na toto zaměřil. Je nutné s tímto počítat a používat to pouze tam kde se tomu nekorektnímu fungování (danému proměným lidským faktorem) "DRP" lze "správným" umístěním a postupem jízdy vyhnout což ale není tak jednoduché toto zajistit. Na druhou stranu NEVÍM O JEDINÉMpřípadu který by šťouraví jedinci dokázali vymyslet aby jim správně nefungovalo předjíždění pomocí dobře nadefinovaného použití CD_Servis2.
Více to zde rozebírat nebudu neboť, jak již psal Johnz, toto téma již zde bylo řešeno a nemá smysl ho neustále dokola opakovat. Naposledy se k tomuto tématu já osobně vrátím až v návodu kde podrobně popíši výhody a nevýhody různých řešení jak se co dá nadefinovat.

Jen tak na zkoušku cvičný úkol - zkus pomocí tebou vychvalovaných DRP zajistit předjetí ovládané soupravy (dejme tomu náklad) dvěma osobními vlaky (rychlík a courák) které předtím opravdu jely za tím nákladem (a nezačínají svou trasu těsně před stanicí) a aby se ti pak, bez toho že se soupravou pohne, postavilo odjezdové návěstidlo na volno. Pochybuju že toto bez použití Servisu2 vyřešíš.

Ppoollll:

Robil som aktivitu pre trať 150 od Jeneho. Rýchlik 802 zo Zvolena po Šurany. V Novej Bani križuje s 803, použil som CD Servis2 a išlo to v pohode, ale v Huli ani za toho otca. Servis sa nachvíľu objavil a potom zmizol. Skúsil som ho potom len tak z recesie prehodiť na inú koľaj medzi návestidlo a výhybku a tiež to tak robilo.

Ondro754

Jestli tu aktivitu ještě máš v tomto popisovaném stavu tak mi ji pošli a kouknu na to proč se ti to tak chová. Jinak nemohu vysvětlit příčinu problému.

Měl bych jeden dotaz:
Potřeboval bych v editoru úkolu v části EDITOVAT JÍZDNÍ ŘÁD přenastavit časy ODJEZDU ze stanice, tak aby odpovídaly grafikonu a ne ty časy, které editor přepočítáním sám uvede. Jdou mi tam kliknutím bez problému změnit časy příjezdů a také výkon, ale k časům odjezdům so mi dostat nepodařilo.
Existuje nějaká cesta? Děkuji moc.

Ppoollll:

Už som to dáko porobil a malo by to ísť, ale keď som prišiel do Tekovskej Breznici, tak mi simulátor začal vyhadzovať hlásenia, že nie je možné zobratiť súbor xxxxxx.s. Namal som nervy na to odklikávať to.

Jan Švec:

Samozrejme, že existuje možnosť. Na stránke mám ICQ číslo a MSN adresu, ak máte záujem, tak cez to Vám to vysvetlím. Je to na dlhé rozprávanie (písanie).
http://www.streka.goo.cz

Naposled editoval moderátor:
Jan Švec napsal:
Měl bych jeden dotaz:
Potřeboval bych v editoru úkolu v části EDITOVAT JÍZDNÍ ŘÁD přenastavit časy ODJEZDU ze stanice, tak aby odpovídaly grafikonu a ne ty časy, které editor přepočítáním sám uvede. Jdou mi tam kliknutím bez problému změnit časy příjezdů a také výkon, ale k časům odjezdům so mi dostat nepodařilo.
Existuje nějaká cesta? Děkuji moc.
Když si nedáš „Přepočítí jízdní řád“, tak budeš mít všude 0:00. Potom si dvojklikni na odjezd, a teď když dáš čas déle (např. 17:40), tak se ti nastaví příjezd i odjezd 17:40, a když znova dvojklikneš na odjezd a zadáš čas dříve (17:35), tak budeš mít příjezd 17:35 a odjezd 17:40. Aspoň mně to tak jde.

jízdní řád

Mám dotaz ohledně jízdního řádu..udělal jsem si svůj podle skutečného JŘ..poté jsem dal přepočítat a uložit...vše ok..projel jsem trať a zjistil že mám příliš mnoho času ve stanicích...proto jsem některý časy zkrátil, jenže po přepočítání tam naskákaly tak hrozný cifry, že někde bych musel jet "na doraz" a jinde zas jen na 5% výkonu....poradí někdo jak to sladit? díky

Pokud chceš jet podle skutečného JŘ, tak tak si tam nastav časy, ale pak to nedávej přepočítávat.

Ahoj, udelal jsem si aktivitu R 820 do trati 310, vsechny casy jsem nastavil podle aktualniho JR, vcetne trafficu.Prijedu do Opavy-Zapad a mam cervenou, pritom traffic-vlak Os 3421 jedouci z Bruntalu proti me je ten cas nekde za Krnovem Cvilinem, ale jeste pred Skrochovicema, kde bych se s nim mel krizit (nikde jinde v useku O.Zapad-Krnov neni v zadne stanici vice koleji nez jedna, jen v tech Skrochovicich). Dam Tab, ale stejne me to nepusti.Kdyz ale v Zapade nezastavim, tak tu cervenou projedu, dal je sice zase cervena, ale zase ji muzu projet.Takhle to jde az ke Skrochovicim, kde na poslednim semaforu sviti cervena a tu uz neprojedu. Do Skrochovic je ale videt a zadny vlak (ten Os 3421) tam nestoji, tak jak je toto mozne? Zkousel jsem to nekolikrat predelavat, zkontroloval jsem casy, proste vsecko a nic. Cim to muze byt a jak to popripadne opravit?

A jeste bych mel otazku k tomu nastavovani odjezdu a prijezdu. Kdyz udelam vlak, se kterym jedu, tak je to vsechno OK. Ale kdyz takhle nastavim casy traffic-vlakum, tak ty se podle toho neridi a ze stanice si odjedou po pul minute i kdyz tam treba maji cekat 10 minut, asi se ridi podle vykonu nebo co. Stejne tak i s prijezdem. Jde nejak takhle nastavit ten cas i traffic-vlakum?

msts.55 napsal:
Ahoj, udelal jsem si aktivitu R 820 do trati 310, vsechny casy jsem nastavil podle aktualniho JR, vcetne trafficu.Prijedu do Opavy-Zapad a mam cervenou, pritom traffic-vlak Os 3421 jedouci z Bruntalu proti me je ten cas nekde za Krnovem Cvilinem, ale jeste pred Skrochovicema, kde bych se s nim mel krizit (nikde jinde v useku O.Zapad-Krnov neni v zadne stanici vice koleji nez jedna, jen v tech Skrochovicich). Dam Tab, ale stejne me to nepusti.Kdyz ale v Zapade nezastavim, tak tu cervenou projedu, dal je sice zase cervena, ale zase ji muzu projet.Takhle to jde az ke Skrochovicim, kde na poslednim semaforu sviti cervena a tu uz neprojedu. Do Skrochovic je ale videt a zadny vlak (ten Os 3421) tam nestoji, tak jak je toto mozne? Zkousel jsem to nekolikrat predelavat, zkontroloval jsem casy, proste vsecko a nic. Cim to muze byt a jak to popripadne opravit?

Jednokolejky a Traffic jsou docela sázka do loterie. V mé aktivitě pro BP Cisternový vlak jsem v Čejči udělal křižování pomocí Servis2 bezproblémově, v následující stanici Mutěnice se mi to již nepovedlo. Na této adrese http://doskoly.cz/trainsim/Navestidla_v2.0.rar jsou ke stažení nová návěstidla (7MB) a kromě těchto je tam docela obsáhlý manuál, jak návěstidla a jejich nastavení fungují v MSTS. Dočteš se tam, mimo jiné, jak si vlak "zabírá" svoji trasu, o kolik oddílů dopředu. A zde bude asi tvůj problém. Musíš do trasy jak své, tak např. Traffic, vložit Servis2 dříve, než si tuto trasu daný vlak zabere, což dle nastavení návěstidel může být i dvě až tři stanice dopředu. Nejlépe to poznáš, když v editoru vytvoříš jen svůj vlak a spustíš simulaci. Podle toho, jak se staví návěstidla v dalších stanicích, poznáš, o kolik oddílů dopředu si vlak zabírá svoji trasu. Snad jsem to pochopil a vysvětlil správně, hodně by o tom mohl vědět Ppoollll, ten by to snad ještě více upřesnil.

msts.55 napsal:
A jeste bych mel otazku k tomu nastavovani odjezdu a prijezdu. Kdyz udelam vlak, se kterym jedu, tak je to vsechno OK. Ale kdyz takhle nastavim casy traffic-vlakum, tak ty se podle toho neridi a ze stanice si odjedou po pul minute i kdyz tam treba maji cekat 10 minut, asi se ridi podle vykonu nebo co. Stejne tak i s prijezdem. Jde nejak takhle nastavit ten cas i traffic-vlakum?

Když chceš, aby Traffic stál déle u nástupiště, musíš tam dát více cestujících. Zjistil jsem to v aktivitě "Napěťová výluka", tam je takto Traffic držen u nástupiště cca hodinu. Ale pozor, pokud pojedeš k tomu samému nástupišti i ty, také budeš muset stát taky dlouho.

Ještě k předchozímu příspěvku, u 310 pozor na vjezd do Opavy Západ od Východu, při vjezdu na některou kolej se tam nestaví návěstidlo ani při běžném prohlížení tratě.

To sa (ako som sa nedávno dozvedel) dá vyregulovať počtom cestujúcich na nástupišti (v AE klik pravým na tú modrú čiarku ktorá ho vymedzuje )

A jak se to s temi cestujicimi pocita? Jako - kolik jich tam mam treba nastavit, aby mi tam stal 20 min.?

to záleží na vlakové soupravě kterou použiješ.čím víc má vagónů,tím víc musíš nastavit cestujících.Musíš to prostě zkoušet,až se trefíš na správný počet :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře