Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
JOHNZ napsal:
Môže toho byť viac, ale platí zásada nepreháňať. Najmä nedávať kopec trafficu k sebe na miestach kde je bohatšie rozvetvenie koľají (Zvolen).

Přesně na tom skončila Vladova nešťastná Os 2804 pro 321. Jinak když už tě vidím, včera jsem stáhl Tvé nové skiny a musím říct, velice dobrá úroveň.

Neviem co robim zle ale v aktivite som si nastavil ze mam pripojit nejake vozy ale ked ich pripojim nemozem sa s nimi ani pohnut

juros napsal:
Neviem co robim zle ale v aktivite som si nastavil ze mam pripojit nejake vozy ale ked ich pripojim nemozem sa s nimi ani pohnut
Určite máš zle nastavený wag súbor.
Pravdepodobne máš nastavenú príliš veľkú hodnotu v premennej BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce.
Mala by byť nastavená maximálne na hodnotu 50.

Dnes som Zbynkovi poslal moju najnovšiu aktivitu - Mirec_ECHVA.Ide o posun na vlečke Elektrárne Chvaletice, časove to vychádza na 35 min.Doprava má síce iba 6 vlakov, ale ak budete chcieť niečo vidieť, tak treba dodržiavať jazdné časy (maximálnu povolenú rýchlosť).Sú tam aj nejaké rezervy, ale vlečenie sa "ako sopeľ z nosa" sa určite nevyplatí... :D

ZSR

Servis2 blokuje odjezdové návěstidlo. Přijede počítačem ovládaná souprava a ty pak k ni můžeš zepředu prijet přes ten servis2, připojit se a v okamžiku zmizení servisu2 za návěstidlem máš pak volno a můžeš odjet. Takto například můžeš nasimulovat porouchanou mašinu. U motoráků stačí dát do cesty nekolik vyčkávacích bodů což způsobí odpovídající počet zastavení a rozjezdů a při vhodném umístění to pak vypadá jako když ten motor mele opravdu z posledního. Tímto postupem lze vytvořit reálný přechod z nákladního či manipulačního úkolu rázem zcela jiné zaměření - záchranu osobáku.
A na jiné důvody proč přes něj potřebuješ přejet přijdeš časem při tvorbě úkolů. V tomto směru je použití neomezené.

Ppoollll napsal:
ZSR

Servis2 blokuje odjezdové návěstidlo. Přijede počítačem ovládaná souprava a ty pak k ni můžeš zepředu prijet přes ten servis2, připojit se a v okamžiku zmizení servisu2 za návěstidlem máš pak volno a můžeš odjet. Takto například můžeš nasimulovat porouchanou mašinu. U motoráků stačí dát do cesty nekolik vyčkávacích bodů což způsobí odpovídající počet zastavení a rozjezdů a při vhodném umístění to pak vypadá jako když ten motor mele opravdu z posledního. Tímto postupem lze vytvořit reálný přechod z nákladního či manipulačního úkolu rázem zcela jiné zaměření - záchranu osobáku.
A na jiné důvody proč přes něj potřebuješ přejet přijdeš časem při tvorbě úkolů. V tomto směru je použití neomezené.

Hmmm, je vidět, že stále je se co učit .... :eek: Bude třeba na toto téma někdy zavést debatu. Ale teď jsou jiné úkoly, že .... :wink:

Naposled editoval moderátor:
Poraďte prosím...

Taky už se Vám stalo, že jste sestavili aktivitu, ve které byla nastavena určitá počáteční rychlost vlaku (ne 0km/h) a po jejím spuštění jste zjistili, že Vám tam MSTS z nějakého důvodu seknul rychlobrzdu? Zpravidla to jde vyřešit změnou právě té počáteční rychlosti (snížením), ale není mi jasné proč se to děje. Myslím si, že to nesouvisí ani s maximální traťovou rychlostí. Máte někdo vysvětlení...??
Díky

Tubak

Není náhodou překročena maximální povolená rychlost toho konkrétního modelu? Pak by to byl jen logický důsledek.

Rychlobrzda při startu aktivity...??

Ppoollll
Obávám se, že to s tím vůbec nesouvisí, aspoň v těch případech, kdy se mi to stalo, nepadá tohle vysvětlení v úvahu.
Spíš mě napadlo, jestli to nemá na svědomí VZ. Když se ta aktivita nastartuje a objeví se úvodní okno s instrukcemi, tak ukazuje návěstní opakovač na stůj i když ve s kutečnosti je návěstidlo na volno. Po zavření úvodního okna naskočí na opakovači volno, ale brzdič je už nastaven do polohy rychlobrzda a nejde s tím nic dělat. Pokud by tedy ta aktivita začínala v určité vzdálenosti od návěstidla, které je na stůj, a rychlost vlaku v tu chvíli byla vyšší než na kterou je VZ nastaven, tak bych chápal, že tam nasype tu rychlobrzdu, ale není mi jasné proč návěstní opakovač přenáší při startu aktivity jiný signál, než je skutečně na návěstidle...

Ja mám skúsenosť, že je možné nastaviť parametre v súbore .eng pod položkou OverspeedMonitor tak, aby pri prekročení maximálnej rýchlosti lokomotíy sa spustila záchanná brzda. Možno je to aj tento prípad v spomínanej aktivite.

Kebarko napsal:
Ja mám skúsenosť, že je možné nastaviť parametre v súbore .eng pod položkou OverspeedMonitor tak, aby pri prekročení maximálnej rýchlosti lokomotíy sa spustila záchanná brzda. Možno je to aj tento prípad v spomínanej aktivite.

TOhle asi není ono, protože mi se toto často projevovalo u cab 350.....byl jsem hluboko pod max rychlostí a jenom jsem šáhnul na brzdu, tak to šlo do rychlobrzdy....

OverSpeed Monitor

Ze zkusenosti vim, ze tohle je skoro na 100% chyba v engu - spatne nastaveny monitor (doporucuji je vyznamen zredukovat v kazdem modelu, protoze se tam dostavaji kopirovanim engu z Acely, ale jinde se ve skutecnosti nevyskytuji )nebo brzdovy kontroler

ZSR

Martens napsal:
Kebarko napsal:

TOhle asi není ono, protože mi se toto často projevovalo u cab 350.....byl jsem hluboko pod max rychlostí a jenom jsem šáhnul na brzdu, tak to šlo do rychlobrzdy....

nápad, možná blbej, ale můj :-)

nemohlo by to mít spojitost s živákem, já když ho mám zapnutej, tak ta potvota běží i když mašina stojí ve stanici, a když pravidelně nemačkaž "Z" tak ti to shazuje brzdy a zapisuje ti to hodnocení. jako hrubou chybu a přitom za stání je pouze vypnutej upozorňovací tón.

Miran

K tomu živáku - pokud stojíš tak ho není zapotřebí mačkat v případě že máš v eng souboru v sekci
VigilanceMonitor(
MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed( 1 )
)
u tohoto parametru tu 1. Tím ho MSTS resetuje za tebe. Těch parametrů tam je sice mnohem více ale toto téma sem nepatří - beru to jen jako odbočku - odpověď na poznámku.

Dotaz

Jen takový malý dotaz, určitě to tady někde muselo už být tak se omlouvám. Teprve začínám ale když zkoušim aktivitu a tvořím trasu svýho vlaku a mam zobrazený na trati návěsti tak v zápětí končim a volám Billovi. :roll:

Tomas Lee

Nepíšeš na jaké trati ti to dělá - takže odhad a všeobecná odpověď.

1) Může to dělat návěstní script té konkrétní trati. Vyzkoušej to na defaultních tratích.
2) Nastavení MSTS se ukládá do registrů - taktéž se tam pak ale uloží i chybná nastavení. V tomto případě MSTS jedině odinstalovat a znovu nainstalovat - pokud nemáš vyexportovaný klíč MSTS z registrů z doby kdy bylo chování MSTS v pořádku.
3) Správně fungující PC jako celek je nezbytný požadavek - poohlédnout se po updatech uvladačů veškerého železa obsaženého v tom konkrétním počítači.

Mně osobně MSTS padá pouze v případě když do něj zanesu vlastníma rukama problematické modely či trati. Vždy ale vím co jsem tam cpal naposledy a po odebrání či doladění patřičného doplňku je pak zase MSTS OK. K nevysvětlitelným pádům jsem se s MSTS zatím nedopracoval a to si s ním hraji již pár let a ledacos sem tím už prohnal. Po pravdě ale musím říci že ani jednou to nebylo zapříčiněno samotným simulátorem ale vždy se na tom podílely nějaké přídavky - jejich nevhodná/špatná definice chování.

čas

Všiml jsem si u některých misí jednoho nesmyslu, který se v poslední době začal hojně používat a sice nuceného ukončení mise v případě pozdního projetí určitým bodem.
Konkrétně u mise Náročná služba člověk nejdřív dostane varování, že nejpozději za 4 minuty musí zastavit o 6 km dále. Po asi 3. pokusu jsem tuto (předtím výbornou) misi definitivně vzdal. Aby se to dalo zajet, musel by člověk jet neustále na 100% a už vůbec se nezdržovat "prkotinami" jako zkouškou brzdy, atd. To je poněkud mimo realitu.
A pokud dostanu "výpověď" kvůli 20 sekundám zpoždění, to fakt naštve. :(

Ppoollll:

Díky za radu, abych pravdu řekl jsem dost na pořádek v PC a každá hláška Billovi mě dokáže rozhodit. Takže si nejspíš dám trochu práce a zkusim to přeinstalovat. I když sleduju tohle forum už delší dobu a nějaké věci jsem pochytil tak to spíš bylo nad mé pochopení. I když v běžný práci s pc si vedu docela dobře. Spíš se jen tak "vozim vláčky". :D
Ale ještě jednu otázku si dovolim, i když asi pujdete do kolen. Stačí odpověd ano-ne. Existuje v češtině návod jak podrobně začátečníkovi vysvětlit jak postavit trat? Bylo pár návodů na netu ale nikdy ne kompletní. Myslim že nechci moc aby mi někdo poradil jak postavit trat s bodu A do bodu B cca 2 km a aby úspěšně projela třeba 810. Nejtěžší je totiž vůbec začít. Tak jako se na kole naučíte třeba nejdřív s kolečkama :D A dál? To už záleží na každém. Nemám pravdu?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře