Jak vygenerovat terén

Prosím,dejte mi sem přímí odkaz na stažení DEMEX.V těch stránkách se nevyznám.
Děkuju

Re: wow

krizoch napsal:
on tu moji hruzu nekdo pouziva? unbelievably :-)
Budeš sa diviť, ale je to celkom dobré pri vytváraní fiktívnych krajín - len potom Microdem ráta niekedy celú večnosť - stalo sa mi, že krajinu pre trojuholník tratí BA -Kúty, Kúty - Trnava a Nové Mesto - Trnava - Bratislava rátal Microdem nejakých 16 hodín - ale to závisí, jak podrobný reliéf buduješ.

klimi napsal:
Kde se dají sehnat geogerf.data??

Klimi, Klimi,

Kolikrát to tady už zaznělo, stačí pohledat. A nemusíš moc, stačí si projít tohle vlákno. Ale to bychom na tobě toho chtěli moc, že? Odkaz sem nedávám schválně, aby sis tohle vlákno přečetl od začátku. A to jenom proto, že bez toho přečtení vzápětí bude následovat "Jak se s těmi daty pracuje? Na co je DEMEX? Kde to seženu?" atd. Takže si tohle vlákno pročti, a zaručeně nalezneš to co hledáš. Nebude to hned na prvním odkazu, ale zaručuji ti, že to tady je.

Zdravim.Když vygeneruju teren v Demxu tak mi to nejde uložit.Tlačítko s disketou je šedé a nedá se na něj kliknout.

TAk už vim jak to uložit,ale teren se mi vubec neudelal.Delal jsem to podle navodu i souradnice souhlasi ale Šumava nikde :cry: Jak se píše v návodu,že po úpravě terenu hra najíždí dlouho.Tak mě to najíždí normálně.Dělal jsem to přesně podle návod ua nic :cry: :cry:

Chtěl bych se zeptat, jestli je jedno, kam při generování tratě umístím polohu této tratě (do jakéhokoli místa)?

LuděkD napsal:
Chtěl bych se zeptat, jestli je jedno, kam při generování tratě umístím polohu této tratě (do jakéhokoli místa)?
Do Austrálie to asi nebude moc pasovat, budeš mít slunce na opačné straně. Nemáš v adresáři simulátoru podadresář ROUTE GEOGRAPHY CREATOR ? ( Někde u "Frantíků" jsem do něj viděl i "opravu". )

Určitě není. Když umístíš startovací bod blbě, budeš nadávat, že je špatně návod a žes nic nevygeneroval. Protože když na startovacím bodě nebudeš mít zelenou placku, tak tam nic neuvidíš. Já jsem tímto ztratil v roce 2001 přibližně půl roku času, než jsem toto pohopil.

Myslím že autora spíš zajímá, zda může svou trať umístit kamkoliv na planetu, jestli stavět ve střední Evropě, či třeba na Antarktidě, jestli je v tom nějaký rozdíl? A tohle by zajímalo i mě, stalo by se něco, kdyby třeba Trať 321 byla místo v Evropě na Antarktidě? Asi by to mělo vliv jenom na polohu slunce, si myslím....... má někdo zkušenosti?[/i]

Byl by tu někdo tak schopný,aby mi vygeneroval teren dle geograf.dat???Mě se to silně nedaří.Poslal bych trať a soubory *.hgt.Dík za ochotu

klimi

Bejt tebou tak si pořádně přečtu návod jak terén vygenerovat a držím se ho doslova a do písmene. Funguje to bezproblémově. A pokud nezvládneš ani tohle tak věř tomu, že nezvládneš reálnou trať také postavit. Tam na tebe totiž čeká mnohem více záludností než to, co je pro tebe jako neřešitelný problém při generování terénu.

Jinak svého času při psaní toho návodu jsem si vygeneroval v klidu i celou českou republiku a určitá místa jsem tam i poznával. Konkrétně Praha seděla velmi dobře. I ta řeka se v ní dá poznat.

Sedí nejenom Praha. V pohodě nacházím pláně nádraží v té výšce, kde mají být a skoro přesně na těch místech, kde mají být. A terén je v pohodě. Údolí a kopce pasují.

Petr Šimral napsal:
Sedí nejenom Praha. V pohodě nacházím pláně nádraží v té výšce, kde mají být a skoro přesně na těch místech, kde mají být. A terén je v pohodě. Údolí a kopce pasují.

Můžu potvrdit. Občas je tam i nepřesnost 50m, ale to se dá opravit ručně. Jinak je to všechno téměř dokonalý. :D

A aby to bylo úplně dokonalé, potřeboval bych někoho, kdo by celou zelenou placku dokázal pod kolejema posunout asi o 200 metrů doleva. Neumíte to někdo?

Vygenerované čtverce jsou v pořádku, umím je přidat i případně ubrat. Nesedí skutečný terén s GPS polohou přibližně o 200 metrů. A přepočet je v pořádku, leda že bychom s mikuldou měli stejnou chybu ve vzorcích.
Petr

Back
Nahoře