Editor tratí a vše s ním související

Zdravim vsetkych, ma jeden problem, potreboval som nejake modely kolaji do trate tak som si z jednej trate skopiroval cely subor Global a ked si spustim RE je vsetko v poriadku, ale ked chcem skocit na nejake ine miesto v trati tak ma to hned vyhodi do Windowsu.Uz som skusal vselico ale nic nepomohlo. Neviete mi niekdo pomoct?

Napiš to podrobněji. Z otázky není zcela jasné, oč Ti jde. Global přece není součástí tratě. A výměna globalu uprostřed stavby, pokud máš v trati dynamické koleje, není moc uvážený krok. Já stavím pro přehlednost pod stařičkým Xtrack 3.12, ale že by mi tam chyběl sortiment kolejí, se říct nedá.

A ještě z jiného soudku: Když chceš použít model koleje jako statický objekt, musíš jeho s soubor nakopárovat do shapes tratě a v sd souboru změnit dvojku v alternative textures na 1.

Uz som to opravil, ale proste bola tam ta chyba, ze v RE som nemal kolaje napr. A1tPnt3dBRgt_d.s ale v globale boli. Potom mi Jene poradil, ze tam musim dat aj tsection. dat z toho Globalu odkial mam ten model kolaje.Dal som tam ten tsection.dat a v RE pri skoku na miesto kde som zacal stavat ma to hodilo do Windowsu. Potom som spravil to ze som si obnovil trat zo zalohy kde neboli polozene ziadne kolaje a uz vsetko funguje. Takze problem bol v tom ze pod novemu tsection.datu nepasovali uz polozene kolaje, nastastie ich bolo len par.

Nevíte čím by mohlo být, že se mi v nové instalaci MSTS nezobrazuje v Route Editoru "historie" umístěných objektů? Respektive okno je zobrazené, ale neukládají se v něm ty objekty.

Může to mít nějakou souvislost s tím, že jsem se zase setkal s jevem nefunkční klávesnice po spuštění MSTS a nutnosti jej minimalizovat?

Špatný zápis v registru? Problém s administrátorem?

MSTS je instalováno a provozováno pod jedním a taky jediným uživatelem v systému a je nainstalováno na jiný fyzický disk, než na kterém je systém - ovšem i když jsem jej na jiném počítači měl na stejném disku jako systém, problém se v některých instalacích objevoval taky (ten s klávesnicí, ne s historií objektů v RE)
Jo ještě snad že je to v XP se SP3

Naposled editoval moderátor:
Adnedz napsal:
.....

Může to mít nějakou souvislost s tím, že jsem se zase setkal s jevem nefunkční klávesnice po spuštění MSTS a nutnosti jej minimalizovat?

....
Smazat startup.mpg ze všech Global (úvodní video MSTS)

Tak tohle nějak dost dobře nechápu:
Vygeneroval jsem si terén na Uniglobalu, ale když trať načtu, tak se editor strašlivě seká, ale když si otevřu v editoru trať 150, tak vše jede plynule a čistě. V čem mlže být problém?

klimi napsal:
Tak tohle nějak dost dobře nechápu:
Vygeneroval jsem si terén na Uniglobalu, ale když trať načtu, tak se editor strašlivě seká, ale když si otevřu v editoru trať 150, tak vše jede plynule a čistě. V čem mlže být problém?

Osaď do trati jakýkoliv zvukový sloup.

klimi napsal:
.... Vygeneroval jsem si terén na Uniglobalu ....

Tak teď mi to hlava nebere. Kdyby to napsal nějaký začátečník, ale od starého mazáka mě to fakt vyvedlo z míry. Už několik let se zde řeší následky stavby tratí na různých globalech, což mimo jiné vedlo k tomu, že byl vytvořen Uniglobal, který slouží výhradně pro provozování tratí s problematickými globaly, v žádném případě ke stavbě!!!

Tom Kanka: Dík za upozornění. Já jsem vždycky diskuzi o Uniglobalu přeskakoval, jelikož mne to nikdy nějak nezajímalo a evidentně jsem dělal chybu :)

Technicky vzato, pokud někdo bude stavět na Uniglobal, nemůže to ničemu vadit. Pravdu má Mikulda. Ve Vistách a Sedmičkách je třeba vstupovat do trati, kde je umístěn zvukový sloup. Nevím proč a jakou to má logiku, ale vím že to funguje.

Ahoj mám dotaz,
je nějakej fígl, na to, jak přesně a bez sešikmení osadit třeba sloup trakčního vedení a elektromotorický přestavník když je potřeba pootočita do stran. Třeba něco jako úhelník na (L) a (P) stranu jak směrem nahoru, tak i naležato.
Predem dík za odpověď

Martin

Zbyněk Šemora napsal:
Technicky vzato, pokud někdo bude stavět na Uniglobal, nemůže to ničemu vadit.

Ahoj Zbyňku,
ano máš pravdu, s tím zvukovým sloupem to nesouvisí - to je problém operačního systému, nikoli globalu. Ovšem tato Tvá věta mi připadá poněkud nešťastně formulovaná. Na Uniglobalu samozřejmě lze stavět. Pro stavitele to má tu výhodu, že Uniglobal je o nějakých 90 MB větší a v podstatě neobsahuje nic , co by nebylo obsaženo v XTracks + ÚZK 3.20. A těch pár mega navíc v texturách, které obsahuje pro spuštění jiných tratí (které stavitelé umístili do globalu, místo do trati) vem čert! Pro uživatele je výhoda mnohem větší, protože je velmi pravděpodobné, že trať bez Uniglobalu nespustí, takže pokud si dosud pouze prohazovali globaly jednotlivých tratí, nezbude jim nic jiného, než si Uniglobal naistalovat, čímž přijdou o nějakých 150 MB na disku, jen proto, aby si opět znásobili počet stejných souborů. Pro členy fóra to má tu výhodu, že se zde budou opakovat výkřiky typu - mě to nejde, pomóc! - neboť čím víc globalů, tím větší pravděpodobnost bordelu v MSTS. A na co to dělat jednoduše, když to jde složitě, že?

PS: Koneckonců, technicky vzato, nemůže ničemu vadit, když modeláři, resp. ladiči, budou směrovat zvuky a kabiny do složek Cabwiew a Sound umístěných ve složce s modelem.

mmouka napsal:
Ahoj mám dotaz,
je nějakej fígl, na to, jak přesně a bez sešikmení osadit třeba sloup trakčního vedení a elektromotorický přestavník když je potřeba pootočita do stran. Třeba něco jako úhelník na (L) a (P) stranu jak směrem nahoru, tak i naležato.
Predem dík za odpověď

Martin

Skúšal si už kurzorové šípky na numerickej klávesnici ?

Ahoj Martine,
dá, a je to jednoduché. Doleva "4", doprava "6", nahoru "8", dolů "2".
Pokud tedy myslíš tohle, urychlit můžeš klávesou Shift.
Ještě doplnění: Jde samozřejmě o numerickou klávesnici.

A dotaz: Jak to udělat na notebooku bez numerické klávesnice, jestli tedy můžu se zeptat.

V Uniglobal jsou textury z tratí ? Fuj, kdo to tam nacpal ? Tam to nemá co dělat. Já měl za to, že Uniglobal obsahuje i složky tratí /Shapes a upravené příslušné sd, aby modely nekřičely, že chtějí do Global :D. To je takový problém ?
Zkrátka, já jsem Uniglobal neviděl, ale předpokládal jsem, že to dělají skoroprofíci a tohle je napadlo. Ale chci říci tolik, že opravdu, pokud si podle sebe upravím tsection.dat a budu na něm stavět, nebude žádný problém se sekáním, jak zněl dotaz. Unihlobal je ten samý případ, ale v modrém.:D

Texi a Gajdmo - dik za rady opravdu je to brnkacka nevym proc sem na to neprisel uz driv. takhle to osazovani jde daleko rychleji.
Gajdma - mas 2 moznosti 1) bud pres Fn aktivovat Num Lock na normalni klacesnici
2) nebo si koupit pres USB numerickou klacesnici za par stovek.

Zbyněk Šemora napsal:
V Uniglobal jsou textury z tratí ? Fuj, kdo to tam nacpal ? Tam to nemá co dělat. Já měl za to, že Uniglobal obsahuje i složky tratí /Shapes a upravené příslušné sd, aby modely nekřičely, že chtějí do Global :D. To je takový problém ?
Zkrátka, já jsem Uniglobal neviděl, ale předpokládal jsem, že to dělají skoroprofíci a tohle je napadlo. Ale chci říci tolik, že opravdu, pokud si podle sebe upravím tsection.dat a budu na něm stavět, nebude žádný problém se sekáním, jak zněl dotaz. Unihlobal je ten samý případ, ale v modrém.:D
Ano,jsou.Musel jsem je tam nacpat,protože někteří autoři (nebudu jmenovat) natvrdo napsali odkaz na textury do svého Globalu.Aby Uniglobal mohl vůbec fungovat,musela se použít úplně stejná metoda.Úpravu tratí jsme nedělali,to mohou pouze autoři.Něco se upravilo,něco ne,to si dělali autoři sami.
Skroprofíci nemohli napravit to,co autoři podcenili.A sekání je kapitola sama pro sebe,jsou tam tak obrovské textury,že zpomalují načítání trati pod únosnou mez a čímž logicky dojde k sekání.Vyzkoušel jsem úpravu pomocí Route Riteru.Dal jsem překonvertovat všechny *ace v každé trati do formátu DXT,rovněž tak zkomprimovat *s a *w soubory.Pak se sekání objevuje ojediněle.

Petr Novák napsal:
Skroprofíci nemohli napravit to,co autoři podcenili.A sekání je kapitola sama pro sebe,jsou tam tak obrovské textury,že zpomalují načítání trati pod únosnou mez a čímž logicky dojde k sekání.Vyzkoušel jsem úpravu pomocí Route Riteru.Dal jsem překonvertovat všechny *ace v každé trati do formátu DXT,rovněž tak zkomprimovat *s a *w soubory.Pak se sekání objevuje ojediněle.

Tak to jdu hned vyzkoušet. Snad mi to pomůže. Existuje nějaký takový podobný prográmek na rychlou kompresi .ace a .s souborů i pro vozidla? I tam se objevují nezkomprimované textury a .s soubory o velké velikosti. To by mohlo být řešením proč se MSTS tak neustále seká.
Děkuji za radu.

Pavlík napsal:
Petr Novák napsal:

Tak to jdu hned vyzkoušet. Snad mi to pomůže. Existuje nějaký takový podobný prográmek na rychlou kompresi .ace a .s souborů i pro vozidla? I tam se objevují nezkomprimované textury a .s soubory o velké velikosti. To by mohlo být řešením proč se MSTS tak neustále seká.
Děkuji za radu.
Vše uděláš pohodlně v Route Riteru.Pokud chceš češtinu,najdeš ji na webu JiříkaTK.Ale pozor,Route Riter překonvertuje vše,i alfa kanály na modelu,tam bych byl moc opatrný.V tratích to tak nevadí,že některá budova má neprůhledné okna,ale u modelu už to vadí.Na modelech jsem *ace nekonvertoval,ale *s ano.

Back
Nahoře