Editor tratí a vše s ním související

Zbyněk Šemora napsal:
Já v BP dogenerovávám hodně často a žádný problém.

Ja som nemyslel na dogenerovanie terénu k už vytvorenej trati to je všetko ok.Ale ako náhle si vygenerujem novú trať tak vtedy mi to nefunguje.Pri podrobnej prehliadke súborov iných tratí som zistil že mne v tej novo vytvorenej chýba položka tsection.dat.

No a proč by tam tsection.dat měl být, když v nově vygenerované placce nemáš položen ani metr kolejí?

Miran napsal:
No a proč by tam tsection.dat měl být, když v nově vygenerované placce nemáš položen ani metr kolejí?

Ano to máš pravdu len mi nejde do hlavy prečo mi nefungujú tie výhybky a tunely...stále to dáva hlášku nepodarilo sa nahrať súbor s modelom bla.....

MANOS napsal:
Ano to máš pravdu len mi nejde do hlavy prečo mi nefungujú tie výhybky a tunely...stále to dáva hlášku nepodarilo sa nahrať súbor s modelom bla.....
Tsection.dat v trati se Ti vytvoří až tehdy,když položíš a uložíš dynamickou kolej.Kdybys místo toho bla...napsal co Ti to vyhazuje za chyby,tak by Ti určitě někdo pomohl.
Záleží na .ref a jiném takže blá.... mě nic neříká.

Ahoj!
Stavím si trať a mám takový malý problém. Chtěl bych mít zaasfltovaný kousek terénu, jak udělám aby se mi silnice stále nepřicucávaly k sobě? Hledal jsem tady odpověď, ale nenašel. A ještě bych se rád zeptal jak zmenším slunce.
Děkuju za odpověď.

Zdravím,existuje několik způsobů,ale pro Tebe bude asi nejlepší:
V umístění si najdi <Transfers>,vyber terén,který chceš,klepni ho na
příslušné místo a při klepnutí pravou myší se ti zobrazí nabídka,kde můžeš změnit velikost a i přepsáním jakýkoliv typ .ace souboru,jenž máš v texturách nař.asfalt.ace a pod.
Musíš zkoušet. Mirek

Zdravím,
coby novic přes Win7 jsem narazil na nepříjemně malé okno editoru tratí a "sekání" při průletu nad terénem. Druhý problém jsem musel řešit vypnutím de facto všech 3D parametrů v grafice, takže vzhled tratě poté hrůza a děs :roll:. Samotnému MSTS ale nastavení "lepších" 3D vlastností grafiky nevadí. Nedaří se mi ale zvětšit okno editoru na velikost, při které by se lépe pracovalo a na kterou jsem byl zvyklý v Win XP. Nemají na to páni stavitelé nějakou fintu ? Jako laik ale předpokládám, že problém v OS zřejmě nebude.:rolleyes:

00a6b560dc53077466e14189fda362de.jpg

David

Naposled editoval moderátor:
Davide, ty starej mazák tady na fóru a neznáš tohle : http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3947
K odstranění sekání musí být v blízkosti vstupního bodu položen libovolný zvukový sloup.
Ono stačí na 310 dojet editorem k přejezdu a buďto ti to asi spadne nebo se to sekání odstraní. Viz diskuse kolem zvukového souboru, který v některých případech způsobil pád editoru. Je to v Jackově vlákně o zvucích.

Miran napsal:
Davide, ty starej mazák tady na foóru a neznáš tohle : http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3947
K odstranění sekání musí býd v blízkosti vstupního bodu položem libovolný zvukový sloup.

No jo no, stárnu a ke všemu jsem nikdy nic podobného nemusel řešit. Pepa asi "zaškodil" a nějaký ten zvukový sloup v Bruntálu odstranil. Aha, už vím, Zbyněk si před nedávnem stěžoval na problém v Bruntále, takže proto mu Pepa asi ten sloup odstranil a já teď s tím mám problémy - banda jedna. ;)
Ke všemu ještě pořád rozdýchávám ta "kouzla" s dynamickými kolejemi, která na foru zmínila stavitelská omladina. No, furt se je co učit.:D

Děkuji za rady. Jdu študovat. ;)

David

http://msts.steam4me.net/tutorials/rew_size.html

A tu je odkaz na velikost okna v RE. Ale jen sem to skusil a hned sem to vracel, páč se mi to moc nelíbilo po graficko-praktické stránce. Na to okýnko se lehce zvykne.

regedit77 napsal:
http://msts.steam4me.net/tutorials/rew_size.html

A tu je odkaz na velikost okna v RE. Ale jen sem to skusil a hned sem to vracel, páč se mi to moc nelíbilo po graficko-praktické stránce. Na to okýnko se lehce zvykne.

Mám stejné zkušenosti.

Re David Hájek: Zkus si při stavbě změnit rozlišení a budeš mít okno větší.

Ad liborvymola:

Micky945 píše o Transfers. Je ještě jedna možnost. Vybranou texturu je možné zkopírovat do TERRTEX (samozřejmě i s její verzí pro SNOW !!!) a pak jí jako celek používat na vyplnění čtverce z nabídky terréních texur. Je zde výhoda, že v případnou rozmazanost textury ve čtverci je možné editovat Plnícím faktorem. Například když používám Dlazba-OL.ace tak je vhodné dát plnění čtverce na hodnotu 18 až 20. Kdybych na plochu velkého náměstí chtěl použít tu samou texturu jako Transfer - musel bych jich tam těchto objektů položit velké množství.
Každé řešení má své výhody a nevýhody. Nevýhoda tohoto řešení je v tom, že počet teréních textur je limitován na 9.

'David Hájek'

V Bruntále jsem žádný zvukový sloup nemazal,vše je při starém,
jen v aktualizaci 2.1 Jacek udělal nové zvuky k těmto sloupům,
aby to nepadalo,tak nevím..kde je chyba..:D

Pepo to je tím, že vstupní bod je kousek dál než je dosah zvukového sloupu u přejezdu a musí se k onomu přejezdu "doskákat" A to pravděpodobně Davida zmátlo. Asi by stačilo osadit prázdný zvukový sloup přesně na vstupní bod, ale to už považuju za zbytečné.

pepeQ-2 napsal:
Každé řešení má své výhody a nevýhody. Nevýhoda tohoto řešení je v tom, že počet teréních textur je limitován na 9.
Nevím, zda jsem dobře pochopil, oč jde, ale počet teréních textur není limitován na 9. Když si jich tam vložíš třeba 15, tak na ty vyšší než "9", přejdeš klávesou "Q"

pepah napsal:
'David Hájek'

V Bruntále jsem žádný zvukový sloup nemazal,vše je při starém,
jen v aktualizaci 2.1 Jacek udělal nové zvuky k těmto sloupům,
aby to nepadalo,tak nevím..kde je chyba..:D

V pohodě, v Bruntále jsem za nádraží umístil sloup s nějakým městským zvukem a je to už v pořádku. Až "dostavím", sloup pak zase odstraním. Tedy, jestliže na něj nezapomenu. ;)

David

Back
Nahoře