Editor tratí a vše s ním související

Dobrý deň, chcem spraviť MSTS MHD BRATISLAVA (električkovú trať) a hneď na začiatku sa mi vyskytol problém:
Vygeneroval som si terén podľa príručky a fóra, potom som spustil Route Editor a chcel som začať stavať ale vyskytol sa nečakaný problém - keď som sa pokúsil pohnúť kamerou vpred Route Editor nereagoval. Potom som to vyskúšal znova ale chcel som ísť viac vpred - RE len horko-ťažko a so sekaním posunul kamerou vpred. Keď som vyskúšal otvoriť v RE iné trate (tie predvolené) a mi išiel bez problémov - kamera sa plynule hýbala, išlo umiestňovať objekty... všetko fungovalo ako má. Neviem čím to je, ale myslím že terénom ktorý sa neviem prečo asi zle vygeneroval. Robím v RE prvýkrát takže vôbec netuším čo mám s týmto robiť. Veľmi pekne ďakujem za pomoc.

Matúš

Ahoj, v místě, kde začínáš musíš umístit zvukový sloup. Pak bude všechno běhat bez problémů.

Krom win XP, se sloup musí umístit v jakémkoliv jiném Win bez ohledu na to kde se začíná, musí tam být zvukový sloup. Jak píšou Hynďa a VáclavS.

Naposled editoval moderátor:
Vložíš ho jako každý jiný objekt. Je v záložce "Zvukový objekt". Doporučuju nejdřív vyzkoušet v nějaký trati, která ti jde plynule.

V každé vygenerované trati je zvukový sloup "Town - small - modern", to jenom MSTS Bratislava ho neumí najít. Kopírování ssource.dat není třeba.

Ja už som ten zvukový stĺp "town-small-modern" dávno našiel. Lenže on sa mi tam ťažko vkladá keďže mi to hrozne seká! Češtinu už mám nainštalovanú ale zvukové stĺpy sú v kategórii zdroje zvuku!!!
(Hynďa povedal že je v záložke zvukový objekt)

Jak otevřeš editor a objeví se Ti okno vstupu do trati, nikam nepopojížděj, nikam nelez a hned si otevři objekty, najdi si nějaký ten sloup, co se Ti bude líbit, např tekoucí vodu a picni ho doprostředka obrazu a ulož. Když znovu otevřeš editor, už bude po problému. Pak si můžeš zadat souřadnice jakéhokoliv čtverce a editor Ti pojede bez sekání. To opravdu není žádná věda.

A je to! Fakt to funguje! Á teraz začnem robiť trať! Veľmi, fakt veľmi ďakujem za pomoc. Dlho mi trvalo zistiť takú primitívnu vec!

Zdravím mám menší problém. Funguji na OS Windows 7. V generatoru vytvořim trať, jakmile ju chci nazhavit v editoru a začít stavět, po pár sekundách mi to napíše že editor přestal pracovat a vypne se. Jako nazev problému je tam napsaný APPCRASH. Třešničkou na dortu je, že když jsem tu trať respektive prázdnej zelenej svět poslal několika lidém, otevřeli to a v editoru jim to jelo bez pádu. Naopak když oni u sebe vytvořili trať dle toho co jsme jim zada, poslali mi to a já to otevřel, zas to buchlo se stejným výsledkem. Takže kdo ví proč to u mne blbě... měl by někdo echo čím to může být?

Díky

Back
Nahoře