Editor tratí a vše s ním související

KaMat napsal:
Nejsem si jistej ale myslim ze je to zabudovano primo v modelu jak daleko ma jit videt. S soubory jsem nemel rozbalene uz par let tak nevim jiste jestli to tak opravdu je. A pokud myslis ten lesik co se zvetsuje tema zelenyma kostickama tak to bude bud taky v .S nebo nevim kde.
Ano, normální model to má v S souboru. Já mám ale na mysli právě ten "lesík se zelenýma kostičkama". A ten podle mě ani S soubor nemá anebo je mi někde dobře ukryt:D.

Foresty jsou pěkná zátěž pro MSTS. Například v zalesněném terénu stačí v editoru neopatrný pohyb kamery a editor spadne. Proto je asi defaultně nastavena menší viditelnost. Dá se to řešit tak, že lesy na sebe nebudou navazovat, ale budou se prolínat. Tím v dohlednosti sále bude něco načteno a nenastane případ, že na holé louce před hráčem najednou vyroste les. Navíc lesní směs i lépe vypadá a lesy jsou hustější.

Zbyněk Šemora napsal:
Foresty jsou pěkná zátěž pro MSTS. Například v zalesněném terénu stačí v editoru neopatrný pohyb kamery a editor spadne. Proto je asi defaultně nastavena menší viditelnost. Dá se to řešit tak, že lesy na sebe nebudou navazovat, ale budou se prolínat. Tím v dohlednosti sále bude něco načteno a nenastane případ, že na holé louce před hráčem najednou vyroste les. Navíc lesní směs i lépe vypadá a lesy jsou hustější.

Zbyňku a nemáš ze své praxe zkušenosti třeba s kombinací kulisa lesa + forest s tím, že kulisa zmizí od určité vzdálenosti?

Já ke kolejím dávám stromy a dál pokračuje forest, mnohdy směs různých stromů. Jelikož z vlaku jsou prioritně vidět statické stromy, tak načítající foresty nepůsobí tak rušivě. Ale určitě by se našla místa, kde by to bylo třeba poopravit. Ale i statické stromořadí kolmo na trať při načtení je pěkné škubnutí. S tím asi moc nenaděláme. Pomohl by snad LOD

No mě šlo hlavně o to, že zalesněný kopec je už i z menší dálky holý. Kde je rovina, tak tam to není problém vyřešit, jak píše Zbyněk.

8171 napsal:
zdar moh by mi někdo poradit jak se snižuje terén pod úroveň nulové výšky??:)

Ahoj pod nulu myslím že nic bourat nejde,0 je minumum pro tvorbu.Já si i myslím že tratě u nás nikde nemáme nadmořskou výšku 0.Nejmenší nadmořská výška je v Dolním Žlebu mezi Děčínem a Dresden na hranicích čr s německem,tam je myslím 130 m.n.m. Lukáš

KimiR napsal:
8171 napsal:

Ahoj pod nulu myslím že nic bourat nejde,0 je minumum pro tvorbu.Já si i myslím že tratě u nás nikde nemáme nadmořskou výšku 0.Nejmenší nadmořská výška je v Dolním Žlebu mezi Děčínem a Dresden na hranicích čr s německem,tam je myslím 130 m.n.m. Lukáš

nojo ale já jsem stáhnul budovu plzeň hlavní nádraží a plzeň je v této trati postavena na jednom metru na nulou a když se chci dostat do prohlubně co tam je tak je to pod povrchem a nanejvíš můžu k nule, ale pak je tam koryto řeky které má výšku -11 a nevím jak se to autorovi podařilo

nepamatuju už v jaké výšce je Plzeňské nádraží v trati od Šneka,ale když jsem tam chtěl osadit můj model a stlačit krajinu pod úroveň kolejí,udělal jsem to pomocí provizorního kusu silnice,osadil jsem silnici pod úroveň a pomocí 2 nebo 8 zvyšuju nebo naopak snižuju terén a k tomu klávesu Z.Pak tu silnici samozřejmě smazat

Zdravím. Mám tento problém. V editore aktivít, sa mi zobrazujú názvy a polohy nástupíšť dvakrát. Teda iba v jednej zastávke, ktorú som teraz staval. Pritom v editore trate sú zelené šípky popri nástupišti iba jedenkrát. V súbore *.TDB sú tieto názvy zapísané takisto 2x, ale akonáhle jeden z nich zmažem, tak už editor trate nenabehne. Vedel by mi niekto poradiť?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img70.imageshack.us/img70/2113/xxxxie9.th.jpg[/URL]

Totiž potreboval by som vymazať tie názvy a polohy nástupísť, ktoré niesú v editore trate viditeľné. Ďakujem

dravim, jak udělám z X Tracks či z kolejiva BP základní kolejivo?

Tomáš Jareš napsal:
dravim, jak udělám z X Tracks či z kolejiva BP základní kolejivo?
Velmi těžko;), oboje totiž základní kolejivo obsahují. Pokud chcete pouze základ, tak si nainstalujte GLOBAL ze základní instalace MSTS.

8171 napsal:
KimiR napsal:
Já si i myslím že tratě u nás nikde nemáme nadmořskou výšku 0. Nejmenší nadmořská výška je v Dolním Žlebu mezi Děčínem a Dresden na hranicích čr s německem,tam je myslím 130 m.n.m.
Fiktivní tratě mají s klidem výšku 0 m.n.m. A pod nulu se dostaneš tvarováním silničním úsekem.

JiříkTK napsal:
8171 napsal:
KimiR napsal:
Já si i myslím že tratě u nás nikde nemáme nadmořskou výšku 0. Nejmenší nadmořská výška je v Dolním Žlebu mezi Děčínem a Dresden na hranicích čr s německem,tam je myslím 130 m.n.m.
Fiktivní tratě mají s klidem výšku 0 m.n.m. A pod nulu se dostaneš tvarováním silničním úsekem.

Ahoj,
já nějak asi nechápu o co tady vlastně jde. Pod nulu se dostanu v editoru naprosto normálně nástrojem pro úpravu terénu, jako při jiných terénních úpravách: označím bod nebo oblast a osmičkou či dvojkou zvyšuji nebo snižuji (Samozřejmě pomocí silničního úseku a klávesy Z je to pohodlnější). Nula zde nehraje žádnou roli, nadmořská výška tuplem, v Plzni mi to jde snížit z původní 1.0 na -63.0.
Návod na používání editoru pro práci s terénem je např na www.trainsim.cz

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.prima-linka.cz/msts/PLzen.jpg

Samozrejme, ze snizit teren pod 0 jde. Jen je potreba mit nastavenou minimalni moznou vysku terenu na nizsi hodnotu ;-) (F7, oznacit ctverec, klik pravym, predposledni volba v menu (nemam tu ted cestinu) Set tile floor and scale...)

Defaultně je nastaveno -65m. Já jsem šel pod nulu někde u Staré Boleslavi a žádný problém nebyl. Jen je nějaký zvlášní pohled za horizont. Vygenerovat si terén na správnou nadmořskou výšku je sice hezké, ale nechtějte vidět ty divy, když se zarovnává terén pod kolejí a zadáte uhel například 2, aby se zvedla co největší plocha. Pokud neuděláte za určitým úkonem včas SAVE, tak se editor odporoučí do woken. Někde u Žďáru nad Sázavou jsem si užil své. A to jsem zaplňoval rozdíl výšky asi 300m. Těch pádů editoru bylo asi 50. A těch sprostých slov. Představte si položit pracně koleje v dvou km čtverci, samé počítání poloměrů a vzdáleností, sklony. Pak si řeknete, ještě položím jeden díl koleje a bum. 2 hodiny práce pryč. A pro velký úspěch si to zopakujeme.
Rizikové místo je vždy u hranice modrého čtverce a ještě horší je to pokud se blížím k místům, kde se sbíhají 4 čtverce.
Nejprve je nutné změnit rozsah výšky terénu, SAVE a až teprve potom zarovnat terén pod kolejí. Takto to funguje bez pádu.

Zdravím. Osadil som si do trate transfer, ktorý som sa ale neskôr rozhodol zmazať. Problém je ale v tom že nejakým nedopatrením neviem nájisť tú zelenú šípku. Nevidím ju ani pod terénom, ani vo vzduchu. Chcel by som sa spýtať či sa dá transfer odstrániť aj nejak inak? Podotýkam, že tento transfer je v trati použitý iba raz, takže nebude vadiť, ak sa kompletne odstráni z trate. ďakujem
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak už som na to prišiel. Objekt stačí vymazať z príslušného štvorca v adresári World...

Zdravim, staviam trat podla orto mapy a ked chcem vlozit .ace subor do terenu tak mi vypise toto:

Failed to load transfer texture <1.ace>. Please check route textures sub-dirs.
A postupoval som podla navodu co mi poradil jene.
Nestretli ste sa niekto s takouto vecou?

Selhalo nahrání transfer textury. To není vůbec neobvyklá chyba. Buď tam nemáš tu texturu anebo ses spletl v jejím názvu při zápisu do "transfer" v ref souboru.

Když ale napíšeš "ked chcem vlozit .ace subor do terenu", nevím kam ji vkládáš. Transfer textura patří do textures, ne do terrtex.

Back
Nahoře