Defaultně je nastaveno -65m. Já jsem šel pod nulu někde u Staré Boleslavi a žádný problém nebyl. Jen je nějaký zvlášní pohled za horizont. Vygenerovat si terén na správnou nadmořskou výšku je sice hezké, ale nechtějte vidět ty divy, když se zarovnává terén pod kolejí a zadáte uhel například 2, aby se zvedla co největší plocha. Pokud neuděláte za určitým úkonem včas SAVE, tak se editor odporoučí do woken. Někde u Žďáru nad Sázavou jsem si užil své. A to jsem zaplňoval rozdíl výšky asi 300m. Těch pádů editoru bylo asi 50. A těch sprostých slov. Představte si položit pracně koleje v dvou km čtverci, samé počítání poloměrů a vzdáleností, sklony. Pak si řeknete, ještě položím jeden díl koleje a bum. 2 hodiny práce pryč. A pro velký úspěch si to zopakujeme.
Rizikové místo je vždy u hranice modrého čtverce a ještě horší je to pokud se blížím k místům, kde se sbíhají 4 čtverce.
Nejprve je nutné změnit rozsah výšky terénu, SAVE a až teprve potom zarovnat terén pod kolejí. Takto to funguje bez pádu.