Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Pawlik napsal:... okna strojovny filtrují model lokomotivy a je tak zkrz něj vidět ven.
Nejen klávesa "4", ale i "2" a "3" při pohledu směrem k obloze.David Hájek napsal:Pawlik napsal:... okna strojovny filtrují model lokomotivy a je tak zkrz něj vidět ven.
Zdravím,
o filtrování oken při klávese "4" u všech modelů víme,ale nepodařilo se přijít na to,proč se tak děje.![]()
David
Já čísluju materiály tak jak jsou z defaultu, může mi to taky někdy blbnout?Kank napsal:Filtrování pozadí bude z největší pravděpodobnosti způsobeno neštastným pojmenováním jednotlivých materiálů v maxku. Chce si to pohrát s čísly za názvy textur (čísluje se od vnitřku modelu - materiál použitý na interiér bude mít např. jedničku za názvem materiálu, materiál na skříň dvojku... atd. ). Může pomoci i přidání písmenka "s" za název problémového filtrujícího materiálu (např.: AlphDrkShd2s)
Pre okná nefiltrujúce pozadie je jediný prípustný názov materiálu AlphDrkShd1s a nijaký iný. Číslicu 1 je neprípustné použiť pre iný materiál. Tohoto sa striktne držím a doteraz som si nevšimol, že by mi niektorý motor alebo vagón filtrovali pozadieKank napsal:Filtrování pozadí bude z největší pravděpodobnosti způsobeno neštastným pojmenováním jednotlivých materiálů v maxku ... Může pomoci i přidání písmenka "s" za název problémového filtrujícího materiálu (např.: AlphDrkShd2s)
Ota11 napsal:Zdravím Davide chtěl bych se zeptat jestli plánuješ ...
Já je vyhrabu a pošluDavid Hájek napsal:Ota11 napsal:Zdravím Davide chtěl bych se zeptat jestli plánuješ ...
Nazdar Oto11,
to víš že plánuji - rodinu a v rámci možností se i dožít důchodu.![]()
Co se týče plánů se stroji řad 162/163,tak těch je více.Máš-li sběrače nafocené,klidně mi snímky pošli.Časem by se mohly hodit.![]()
V současné době ale sháním solidní fotodokumentaci střechy a spodku strojů 362/363.Na co ? Zkuste hádat.![]()
David
Pohyb rajčáku je nastaven opravdu pomalu.Stačí si jen pohrát v engu.Ohledně RB víc v SZ.Štěpán_mf napsal:Tak jsem dneska měl po dlouhej době čest se simulátore. Pustil jsem R 200 s novou 163 a chtěl jsem se zeptat jestli nemá zase nějakou novou verzi Engu. Přijde mi, že řadič pro výkon jde strašně pomalu, nevím, dlouho jsem nejel a tak se ptám, jestli je skutečně to ovládání zpomaleno, nebo ne a pokud ano, tak proč.
Jinak opět zase demence největší záchraná brzda. Když mám na návěstidle předemnou výstrahu a změní se během jízdy v oddíle na volno, můžu dle D1 jet Vmax, jenže to bohužel opět hra, kterou si opovažujeme nazývat simulátor neumí...![]()
I tohle jsme tu už hóóódně dávno probírali. Tyhle mašiny mají v reálu elektronickou skluzovou ochranu ( někdy nazývanou zubovou nebo též akustické kolo ). Jejich citlivost je tak dobrá, že jsou mikroskluzy zachyceny již v jejich samém zárodku a ukočírované regulátorem tahu, takže k velkým skluzům jako u mašin odporových vůbec nedochází s výjimkou poruchových stavů nebo náhlého přechodu z adhezně dobrého povrchu na špatný.Štěpán_mf napsal:Takže co mám nastavit pro rychlejší rajčák? Ono jde o to, že sejít z rychlosti by mělo být možno okamžitě, prostě to zkopnout a pantografem si pomáhat fakt nebudu. Proto mě vadí ten pomalejší rajčák, na rozjezdy je mi to fuk, osobně přidávám na nějakejch těch dvacet, pak čtyřicet, padesát, sedmdesát, a plnej kotel...
A když už je nějaký ladění, jakto, že mi 163/363 ještě nikdy nešla do skluzu?