Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
...viditelnost? 1500, vše ostatní naplno a vypnuto jen odrazy světel. Rozlišení maximálníx32 kvůli zobrazování textur. Možná když se v rozlišení nastaví x16, tak to pojede plynuleji, ale přes textury některých vlaků budou problikávat vodorovné čáry. Jinak minimální rozlišení používám 1024x768.

Pre Zbyňka

Vďaka moc za radu a ešte niečo Zbyňku, včera som vytvoril aktivitu EC 170 Hungaria a po výjazde z Brna hl.n. do Brna Zidenice pri rýchlostníku 80 km/h a potom pred žst.Blansko mi vyskočili hlášky:"nelze otevřít soubor s texturou Hausblock 04".Teraz som v robote ale večer to ešte raz prejdem a napíšem Vám presne číslo toho hausblocku,lebo presne si ho nepamätám.Zatiaľ ďakujem.

Ak máte na mysli tú aktualizáciu kde sú aj Trebovice a Ústí n/ Orlicí /20 BPtrat/ tak tú už mám a tie hlášky mi vyskakujú aj cez ňu ale skúsim ju nainštalovať ešte raz a potom uvidím a ozvem sa.Ináč po tom ako stlačím enter,Hungaria pokračuje ďalej bez problémov.Skúsim preinštalovať a ozvem sa,ďakujem.

Spravím to asi tak že od 16 bptrat až po 21 bptrat/ktorú dnes stiahnem/ to všetko preinštalujem a uvidím,ozvem sa.ďakujem

Dotaz

Aha,

ale kdyz teda snizim detaili na minimum, tak mi to pojede vcelku dobre ??

Jde mi o to, ze si to chci koupit a abych to pak vubec rozjel :lol:

Pri rozliseni 800x600x32bit a skoro max detailoch (okrem dynamickych tienov a odleskov) by to malo fachat plynule

Kdyz uz se tu rozjela debata na tema konfigurace tak ma dotaz ... mam 2,4 se slusnou ramkou i grafikou, rozliseni jezdim 1024/768 (nebo jak to je :-)/32 a krome stinu vsechno na plno a do nedavna jsem nemel zadny problem ... asi pred mesicem jsem nainstalova protrainy tak mi hra zacala padat behem jizdy bud padnutim systemu nebo modrou obrazovkou s tim ze se nacita RAM. Procez jsem protrainy odinstaloval, pote i cele MSTS (cely predelavani mi trvalo pres tyden ale aspon mam v trainsetu poradek) ovsem prestoze ted protrainy nemam tak hra pada, prestoze ma stejne nastaveni jako driv, kdyz vse bezelo ok. Opravdu nevim kde je problem ...

Chybejici modely

Mam maly problem - stahl jsem prozatim vsechny dostupne aktualizace jednu po druhe. Jenze kdyz nainstaluju i updatovane aktivity, objevi se chybove hlasky o chybejicich souborech a adresarich jako cd_141_121, OKD_740, Hirom, csd_vagZ a dalsi a dalsi...

Mam stahnuty i update trainsetu z konce kvetna, chybi mi jen nova 560tka a nehodovy set. Muzete prosim poradit?
Diky moc!

Zbyněk Šemora napsal:
..trať 260 je už dávno až na nějaké detaily hotová a do příští aktualizace do úterý bude hotov úsek 010 z České Třebové do Ústí nad Orlicí. (budovy, estakáda, zalesnění, popisky stanic) a část trati 270 do Třebovic je také hotova. Česká Třebová jako taková, tam to tak jednoduché nebude. Chybí mi některé dokumentace, ale horší je ta skutečnost, že na ten čtverec už moc objektů nevejde. Budu muset ještě víc omezit kolejiště a oškubanou směrovou skupinu zrušit úplně.

Pokud byla tot odpověď ne tento můj dotaz:
FastIkarus napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
..kudy se bude pokračovat dál? Asi bych žádné ankety nedělal. Je to velmi náročná práce a já pokračuji směrem, na který mám právě chuť. Přerov, Bratislava, Tišnov. Ale je i hodně příznivců neelektrických jednokolejek. Taková 240 Brno - Jihlava by byla bombónek, 33promile stoupání a do ní řvoucí "zamračená"...konec snění. Nic neslibuji ještě je moc práce na 260.(...)

Trať Kúty-Brno sice doma ještě nemám, s objednáním čekám na upgrade PC, ale toto (260) je jediná trať v okolí stavby, kterou znám, takže pokud se pan Šemora odhodlal tam, s objednávkou bych už neváhal. Proto se ptám, jestli je tato trať v blízké, daleké, či žadné budoucnosti. Samozřejmě nijak netlačím, už podle obrázků trať obdivuji a divím se, že je možnost toto tak rychle do MSTS dostat (trať sleduji poměrně dlouho) a opravdu se před panem Šemorou hluboce klaním [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ofp.info/iB_html/non-cgi/emoticons/worship.gif

Tak já sem ptal na ve vašem citovaném příspěvku mnou na zvýrazněnou 240 Jihlava - Brno. O té se v této době neuvažuje?

Re: Chybejici modely

Cripsy napsal:
Mam maly problem - stahl jsem prozatim vsechny dostupne aktualizace jednu po druhe. Jenze kdyz nainstaluju i updatovane aktivity, objevi se chybove hlasky o chybejicich souborech a adresarich jako cd_141_121, OKD_740, Hirom, csd_vagZ a dalsi a dalsi... quote]

No zkuste stranky fhavla, vetsinu tam toho najdete, jen s tim Hirom(em) si taky nevim rady a rad bych vedel co to je ... ja to v consistech vymazal :-)

Pane Semoro, vim ze jde o predcasne starosti, ale predpokladam ze po 270 budete chtit pokracovat patrne z Prerova bud na Brno nebo Hodonin ... nebude problem s navazanim, respektive s tim jak to vyjde kilometrove, aby to pak cele nejak vyrazne neujelo a nemuselo se to drasticky menit mimo realitu ... a druha vec, ktera mne napadla, Pav (tusim) zde psal o tom, ze stavi trat Pce -CT, nebylo by vhodne pracovat na stejne platforme, tedy tak ze byste se podelil o podklady a Vy byste vyrazil smerem na Olomouc a Pav na Pardubice, tak aby "vse" bylo v jedne trati a pripadne pak ubylo prace se stavenim stejne trati ?

ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/Hirom.rar

jelikož je každý zvědav, co to je, tak jsem to nakopíroval na tento odkaz.

Je to souprava, která brousí koleje.

cd_141_121 je na stránkách F Havla

Jinak se snažím udělat pořádek v inventárních číslech lokomotiv. Od dob vzniku této trati byla jen 363070, ale ta bohužel jezdí v jiné oblasti.
Takže adresář cd_363 tento stroj už nebude obsahovat, ale bude naplněn Brněnskými 1,5,87,160 a 161, Ostravskými 9 a 37. Na mých CD chybí pouze 5tka. Ale myslím, že vše bude u Havla, upravené engy zveřejním. Samozřejmě zveřejním i upravené consists. Ale funkčně to bude stejné. Názvy con zůstávají nezměněny.

Naposled editoval moderátor:
..nejen uzlové stanice se snažím dělat v reálných souřadnicích, tak kdybych to propojil přes Přerov do Břeclavi, tak by km měly vycházet. Horší to bude trefit se výškově. Proto budu potřebovat nadm. výšky jednotlivých stanic a poměrně je přepočítat tak, aby to vyšlo. Potom je to reálné. Nemá někdo tip, kde by se tyhle informace daly sehnat? Abych pak někdy v budoucnu nemusel z rovinaté trati Přerov - Břeclav dělat Semmering. (ale to je ještě hodně daleko)
Ohledně PaV, říkal, že mnoho objektů pro 010 má, ale např. nádraží v ČT mi slíbil před půlrokem, že to do týdne pošle. Asi to budu muset ještě jednou nafotit a zadat nějakému šikovnému modeláři k výrobě. Tam nádraží musí být original.

...zítra vyrobím další aktualizaci, protože u německých objektů jsou skutečně chyby. Náhodně jsem testoval zimní provoz z Blanska a hlášení o chybách byl plný talíř. Opravil jsem parametr v sd souborech a už je vše OK.

Prosba o radu

Mohl by mi někdo poradit, co mám dělat s tímto problémem : Od aktualizace 21bptrat.exe se mi většinou ihned po rozjezdu objeví hláška :
nenalezen soubor SMS
soubor : (null)
Díky moc

A skusal si sa takto rozbehnut na viacerych miestac a s viacerymi druhmi loko? tento problem totiz moze byt kludne aj v lokomotive

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře