Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Smekám před Vámi pane Šemora a jsem rád,že jste upustil od původních plánů skončit v Třebové a vrátit se zpět na jih.Obdivuji Vaše tempo a úsilí s jakým jdete do další a další tvorby.Dnes jsme se nad ránem srazily v diskusi a tak jsem si říkal ranní ptáče pan Šemora a večer už toliko hotovo.Díky s pozdravem Poison.

skin ČD Postmw

díval jsem se na stánky F.Havla a našl jsem tam tento skin.Na té stránce je odkaz na Vaši webovou stránku,ale tento skin jsem tam nenašel.Jelikož nemám žádný poštovní vůz,prosil bych o zprávu,kde si tento skin mohu stáhnout.Jinak bych se přimlouval za to,abyx byla možnost si stáhnout některé vozy či lokomotivy,které používáte v aktivitách,ne všechny se dají někde stáhnout.Jinak Vám držím palce,aby Vám ten elán vydržel a mohli se projet az do Prahy.S pozdravem PN. :lol:

Úvodom môjho príspevku by som chcel poďkovať pánovi Šemorovi a taktiež aj všetkým ostatným, ktorý napomáhajú pri tvorbe trati K-CT. Tato trať je podľa mňa to najlepšie, čo sa dá zohnať do TS z "nášho prostredia", či sa už jedná o výber trate (kde si prídu na svoje "rýchlikari" ale aj priaznivci lokáliek), tak aj celkové prevedenie trate (umiestnenie návestidiel podla predpisov atď.).

Čo sa týka pokračovania trate, nech sa už autor rozhodne akokoľvek, určite to bude stáť za to a mi, ostatní pasívni konzumenti sa už máme na čo tešiť (i keď najviac by ma potešilo pokračovanie z CT na Přerov, veď by bola škoda neprevádzkovať jedmosmerné rušne ZSSK, ŽSR a neviem či v skutočnosti zachádzajú až do CT).

Tak tiež by som bol za, aby bola možnosť stiahnutia vozidliel obsiahnutých v trainsete, ktoré už nie sú na pôvodných strankach.

V aktivite os. CT-Brno sa mi vyskytuje problém, a síce že vchodové návestidlo do Blanska mám na stoj a neprestavý sa na návesť dovolujúcu jazdu ani po dlhšom stáni pred ním. Mám stiahnuté všetky vydané aktualizácie, aj aktivýt, vrátane traisetu. Tak tiež používam Váš spôsob značenia vozidiel v traisete.

Nakoniec zostáva už len zapriať veľa elánu a čo najmenej pádov Route editoru. S pozdravom Arwy.

Na aktivitu osobáku CT - Brno mne upozornil už Tomi, současně je to na CD opraveno. Stačí smazat mrtvý consists v Blansku.
Ale je to zajímavé, když jsem chtěl umístit mrtvý consists do trati na vyloučenou kolej, abych zastavil dopravu, tak traffic vlaky jej ignorovaly a projely jím zkrz.
Když to člověk nepotřebuje, tak to funguje a když bych toho chtěl využít, tak to nefunguje. Ale aktivity stavím pouze jako doplněk, jako demo, aby trať bylo možné projet se všemi možnostmi. Dak to hlouběji neřeším.

Ohledně Trainsetu. Není problém poslat CD s komprimovanými jednotlivými vozidly použitých v této trati panu Šimovi, aby je nakopíroval na server, ale nejsem autorem těchto strojů, potřebuji souhlas těch, co tyto vozy a lokomotivy vytvořili. Nebo to tam dát, nijak to neinzerovat a eventuelním zájemcům o určitý model poslat odkaz. Pro mne je prioritní stavba trati, která mi dá maximálně zabrat, ještě mám i jiné povinnosti. A navíc každému odpovídat, kde se dají sehnat ty a ty modely, je nad lidské síly. Zatím doporučuji katalog F.Havla a odkazy na tvůrce modelů.

Když jsem se dověděl, že ty aktivity jsou jenom taková dema, začal jsem dělat vlastní. Snažím se o co největší realističnost. Na http://msts.kvalitne.cz naleznete první vlaštovku - Sp 1688. Můžete si to vyzkoušet. Už připravuji dvě modifikace + novou verzi, teď jsou ve fázi testování. Bohužel trvá každá asi hodinu a čtvrt a když po 20 minutách jízdy najdu chybu a musím to opravit a jet celé znovu, tak to tak rychle nejde...

Teď jsem se díval na nejnovější obrázky. Pěkné, akorát ty mašiny by si zasloužily aktualizaci :wink:.

Zdravím všetkých okolo MSTS a špeciálne Zbyňka Šemoru!
Po dlhšej odmlke som tu znova a dúfam že nič nepokazím.../nové témy/.Moja otázka na Zbyňka znie: Aký maximálny počet aktivít odporúčate do Vašej trate? Pred touto dilemou stojím od doby ako ste mi trať poslali a celú som ju spoznal."Problém" je v tom že Vaše dielo je dosť obsiahle/bodaj by bolo ešte viac/ a láka to ku tvorbe enormného množstva aktivít."Jenomže" vtíska sa otázka:Kto to vydrží? Ja, alebo comp?Veľmi ma potešilo spustenie úseku,kde môžu "fachčiť" jednosmerné lokomotívy nakoľko bývam v Leviciach a laminátky spolu s princeznami mi chodia skoro pod oknom,takže zmena je na mieste.Dá sa povedať že som už Vašu trať ako tak spoznal takže moje konštatovanie znie:Ide o veľkolepé dielo hodné majstra a týmto Vám vzdávam poklonu Zbyňek!Je to naozaj fantastické,mám aj Vysočinu a 180-ku,avšak k nim som sa ešte nedostal,ale z prvých jázd je jasné že autori si dali záležať.Mojím prianím a určite nielen mojím je aby sme jedného krásneho dňa "vyskočili" do nejakej bratislavskej "Gorily" a leteli s nejakým EC-om až "dole"do Kútov.Prajem Vám veľa zdaru a chuti pri Vašej ďalšej tvorbe.S pozdravom Dušan.
P.S.:Prosím nezabudnite na odpoveď ohľadom aktivít.Ďakujem

Mise Česká Třebová - Brno odj. 10.17

Nevím, jak odstranit mrtvý consist ve stanici Blansko město, viz problém výše. V editoru tratí upravím jízdní řád, mohu definovat kde vlak zastaví, dokážu i na nástupiště vložit vlak, ale nevím jak jej vymažu, zkoušel jsem si vložit vlak k nástupišti, i ve hře jsem ho viděl, ale pokud by mi dělal problémy tak ho v editoru ani nevidím a prosím o radu postup jak mohu vlaky ve stanicích vidět popř. odtranit. :( Díky
Trať je to super, upravil jsem si i jízdní řád dle grafikonu a sedí to přesně. 8)

..jednoduché, otevřít danou aktivitu, v Blansku bude na mapce fialový vláček, ťuknout na něj myší a dát smazat. Po té aktivitu uložit.

Ale pred tym preinstalovat MsTS... to ze supravu v editre nevidi je spodobene akousi chybou v MsTS a jediny rozumny sposob ako sa to da riesit je reinstall simulatoru. Potom tam tu fialovu ciarku uvidi a moze ju zmazat...

MirekM napsal:
Když jsem se dověděl, že ty aktivity jsou jenom taková dema, začal jsem dělat vlastní. Snažím se o co největší realističnost. Na http://msts.kvalitne.cz naleznete první vlaštovku - Sp 1688. Můžete si to vyzkoušet. Už připravuji dvě modifikace + novou verzi, teď jsou ve fázi testování. Bohužel trvá každá asi hodinu a čtvrt a když po 20 minutách jízdy najdu chybu a musím to opravit a jet celé znovu, tak to tak rychle nejde...

Tak jsem si to vyzkoušel,ale byl jsem zklamán.Po načtení asi 1/5 mi celý MSTS spadne,úplně se vypne.Mám originální CD s tratí,dosud všechny aktivity běžely bez nejmenšího problému (aktivity p.Šembory).Chyba není v consistech,ale v něčem jiném,neboť se celý úkol nenačte,nezobrazí se žádné hlášení,že něco chybí,jen totální vypnutí celého MSTS až do Windows!Mám Windows XP profi,MSTS mám na compu (je pouze 1/2 roku starý s Pentiem 4 2,6GHz a grafika Nvidia FX5600 128MB).Předtím jsem měl MSTS na postatně slabším PC s polovičním výkonem a s Win98SE,ale nikdy tohle nedělal,aby prostě spadl přímo do Windows.Co tomu říkají naši zkušenější modeláři,co by mohlo být příčinou tohoto stavu? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Konečně nějaká reakce. :wink: :? :cry:
Máš nejnovější aktualizace trati? Je to totiž až do Třebové. Jinak to zkus ještě párkrát spustit. Windousy jsou nevyzpytatelné. :(

Tak jsem si to vyzkoušel,ale byl jsem zklamán.Po načtení asi 1/5 mi celý MSTS spadne,úplně se vypne.Mám originální CD s tratí,dosud všechny aktivity běžely bez nejmenšího problému (aktivity p.Šembory).Chyba není v consistech,ale v něčem jiném,neboť se celý úkol nenačte,nezobrazí se žádné hlášení,že něco chybí,jen totální vypnutí celého MSTS až do Windows!Mám Windows XP profi,MSTS mám na compu (je pouze 1/2 roku starý s Pentiem 4 2,6GHz a grafika Nvidia FX5600 128MB).Předtím jsem měl MSTS na postatně slabším PC s polovičním výkonem a s Win98SE,ale nikdy tohle nedělal,aby prostě spadl přímo do Windows.Co tomu říkají naši zkušenější modeláři,co by mohlo být příčinou tohoto stavu?
Má stejný problém s tim úkolem. Nevim co s tim dělat. Ale kvuli správnému chodu jsem to musel vymazat, jinak díky tomuhle mi to pořád psalo chybový hlášky :(

Aktivita Sp 1688

All.
Aktivitu jsem si otestoval a včera zcela bez potíží projel.Je však pravda,že MirekM používá v označení con,pat,srv symboly,kterých bych se jednoznačně vyvaroval.Já jsem si vše přejmenoval dle svého systému a je to v pohodě.Je pravda,že třeba stojící consisty v Brně hl.n. bych řešil spíše jako traffic a přidržel bych je tam servisem od Ppoollla,aby za nějaký ten čas zmizely,ale jinak je to dobrý.T

MirekM napsal:
Konečně nějaká reakce. :wink: :? :cry:
Máš nejnovější aktualizace trati? Je to totiž až do Třebové. Jinak to zkus ještě párkrát spustit. Windousy jsou nevyzpytatelné. :(
Tak jsem to zkoušel horem dolem,ale pořád mi to padá při nastavování simulátoru.Třebovou mám,rovněž tak aktualizaci 20,dnes jsem si ji stáhl a zkusil projet.Tam problém není,projet se všude dá,jen ty aktivity mi prostě nejdou a fakt nevím,co mám blbě.Zkusím změnit označení s souborech,jak to zkusil T a uvidím,co mi to udělá.

..pokud používáte Xtracks s jinými tratěmi a máte jej aktivní při používání tratí bez Xtracks, tak to může způsobovat i tyhle problémy. Pokud chci pracovat na své trati, musím nejen vyměnit Global, ale přesunout do záloh i tratě s Xtracks a eventuelně restartovat počítač, jinak mi editor dělá divy.

Vzhladom k dost nachylenej bariere komplexnosti MsTS by som sa chcel opytat, ci trat CT-Usti-(dalej) nebolo lepsie urobit extra (v CT sa aj tak pokial viem striedaju rusnovodici)

Zdravím Vás! Chcel by som sa spýtať či niekto nevie kde by som mohol nájsť ešte nejakú lok r.263 /001 a 010 už mám/ a či niekto nechystá ďalšiu okrem už spomenutých.

To máte stejně jedno. Ta rovnoběžka je tam. To by jste museli trať vygenerovat úplně mimo realitu. Ale pak se není už čeho chytit. Pokud já vím z praxe tak lokomotivní čety jezdily na rameni Praha - Bratislava a Praha - Žilina na jeden zátah. Jednomužná obsluha zkrátila rameno na Praha - Brno a Praha - Olomouc. Mým cílem je postavit co nejdelší trať s mnoha kombinacemi jízd. (preferuji jízdu s mechanikem Praha - Bratislava, ale ještě mi toho hodně chybí)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře