Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Chyba

Můžete mi někdo poradit, kde seženu stromy dub06, dub17, akat15 a buk24. Teď jsem jel osobáčkem ze Třebové do Brna a před Březovou to hlásilo chybějící stromy. Díky moc

Nevíte náhodou někdo,co mi chybí v souborech,když ve hře je místo trávy bílá plocha????

Tomáš: takže znovu a opět. Aktualizace nelze vynechávat. Nutné je se kouknout na datum Vašeho CD a po té stáhnout a postupně nainstalovat všechny aktualizace trati data vyššího. Uvedené stromy jsou myslím v 15.

Je to v aktualizaci 15 a jsou tam nejen stromy, ale i jiné objekty, které také musí chybět a po pokusu o načtení budou vyhazovat chybové hlášky

Nenajdeš, v trati je toho víc, než momentálně na uvedených stránkách. Chystal jsem set, ale trať 250,260 mi zamotala hlavu, takže jsem přehodnotil záměry. Mám připravený nový web, ale už ne čas ho spustit, práce pro Z.Šemoru mi momentálně dělá větší radost.

trunda

Díky, všechny aktualizace poctivě stahuju, zkusím ještě jednou nainstalovat 15 a vyšší.

P. Šemora,ospravedlňujem sa za môj "nepovedený"úvod v tomto fóre,ale už do toho prichádzam...SORRY,dajú sa tie témy vymazať?

staci smazat vsechny prispevky v damem foru. pokud jsi zaregistrovan, tak se ti tam objevi volba smazat ( vedle tlacitka upravit )

Ad bílá plocha

pistelacek napsal:
Nevíte náhodou někdo,co mi chybí v souborech,když ve hře je místo trávy bílá plocha????

Když je místo terénu jen bílá plocha. jednoduše PC nestíhá. Pomůže zmenšit aktivitu, hlavně o staticky umístěné consisty.

Pokračování

Skvělý nápad s pokračováním směr Pardubice. Ale napadá mě, jestli by nebylo lepší spojit síly s autorem tratě Praha - Olomouc? Trať Kúty - Česká Třebová je už takhle dost velká a tímhle by se ještě víc nafoukla a taky abysme pak neměli zbytečně některý úseky dvakrát. Lepší by to by bylo pokračovat směr Wien. No, je to jen má úvaha....

Pokud jsem dobře četl, Trať Praha - Olomouc je neveřejná a tudíž pro uživatele nedostupná. Dále na Olomouc je to jen vize a plány. Podle screenu si myslím, že trať je ve stadiu položení kolejí, což je asi 40% všech prací a to v délce 100km do Pardubic. Pokud autor bude zručný, vytrvalý a čas mu to dovolí, což mu přeji, tak do Olomouce se za rok může dostat. Já stavím úsek 90 km trati 260 půl roku a myslím, že se nijak při práci neloudám a volný čas věnuji téměř všechen, včetně výletů na kole, kam jinam než do oblasti aktuálních staveb MSTS.
Takže silně pochybuji, že někdo bude mít nějaký úsek v nejbližším budoucnu dvakrát.
Pro mne jsou prioritní koleje, ke kterým mám nějaký osobní vztah. To je Břeclav - Praha, Praha - Pardubice - Hradec - Jaroměř, Hradec - Týniště - Choceň i Praha - Přerov jsem měl seznání trati a občas nějaký ten pendl na rychlíku. Ale jak jsem už psal na začátku, je to velmi náročné na tvorbu, takže nic neslibuji a pokračovat budu podle chuti a inspirace.

Problémy ACE

Zdravim.
Při jízdě z ČT do Brna se mi před Letovicemi objevily hlášky, že chybí nebo nejde přečíst soubor US2Shelby02.ace a US2shelbyware.s a dál před svitávkou US2shelbysilo.s. Možná byly i nějaké nezobrazené hlášky, protože ENTER jsem mačkal vícekrát.

dejte prosím hledat v průzkumníku windows v original trati USA2. Odtud si je zkopírujte. Když jsem před půlrokem dělal čistky v texturách, tak jsem nějakou ACE omylem smazal
Do Breclav - Praha/Textures/ překopírujte US2Shelby02.ace , podívejte se i na složky Textures/Snow a Night, jestli i tam nechybí pokud jsou i v USA2. Kdyby jste je nenašel, tak Vám texturu pošlu. "s"soubory tam určitě budou.

Odpovědi všem k trati 010

Jsem rád že se o tratích žívě diskutuje,ale rád bych to upřesnil jelikož si myslím že by jste to měli vědět,já nestavím na profesionální ůrovni tak jako pan Šemora a snimi spolupracuje zpousta modelářů který mů vlastně dělají okolí což já bych si musel vše postahovat jen z internetu (mám postahováno asi 2 gb doplnků)ale většinou zahraniční,já stavím na bázi simulátoru což znamená přesné umístění kolejí (dle možnosti MSTS),návěstidel,sklonů,tratových staveb,tratových značek a sem tam i okolí ,k tomu používám zpoustu informací k aktualnímu stavu,nevím do jaké přesnosti používá pan Šemora svoje značky a ostatní ale já mam max.odchylku cca 50metrů,protože bydlím v Praze pro aktualizace si chodím přímo na ředitelství at už změny tratových poměru ,rychlosti a aktuálních výluk a trvalých omezení rychlosti atd.Současný stav prací je asi následující zatím jsem ukončil v Pardubicích,předělávám Prahu Vršovice,Propojuji Prahu Vršovice-Prahu Hostivař,Prahu Vršovice-prahu Běchovice,Kolín s Kutnou Horou(pro umístění střídavých loko), co se ryclosti trati pracuji jenom o víkendech ale rychle nebot používám x traks a spoustu fíglů ke stavbě,je to má vlastně druhá trat asi od příštího měsíce bych chtěl začít se stavbou Pardubice Česká Třebová a to jak se to vyvrbí nebot PaV ůž na tati pracuje podle dostupných informací je ale někde u Moravan,dále budu čekat jak dopadne přestavba Chocně abych to pak nemusel bourat dost žpatně se to napojuje když jsem slíbil že do Olomouce dotáhnu tak to platí dále sleduji přestavby stanic u Olomouce,Střen už nebude stanic ale zastávka atd.snažím se mít zmapovanou novou oblast,k umístěni ještě používám kameru což se mi zdá mnohem efektivnější než fofák,a ze stanoviště strojvedoucího si vše natočím jako doplněk.Ovšem kdy se dostanu do Olomouce to opravdu nevím ale chtěl bych to stihnout do nového roku a poté třes Dluhonickou spojku směr Hranice na moravě a příští rok mapovat Moravu k hranicím,původně jsem měl v plánu mapovat koridor tudiž z Třebové se odklonit na Brno,ale tam už nepojedu,puvodně jsem si myslel že pan Šemora v Brně skončí a bude pokračovat z Břeclavi na Přerov a nebo z Brna to že závítal do čech a já musím až na moravu mě moc nesedí ale situace je taková můj záměr je takový aby jste si v klidu vychutnali jízdu SC Manažér z Ostravy do Prahy nonstop sa 3,5 hodiny ale tohle je zatím utopie a hlavně abi než se tam dostanu ho nezrušili,s pozdravem Vlastik.[/img]

OK, tož je mi to už jasný, proč chcete pokračovat směr Pardubice. Tak doufám, že Vám to vydrží. Zatím je trať Kúty - ČT naprosto skvělá.
Měl bych ale jeden skromnej dotaz. Co byste doporučil za konfiguraci PC? Mám CPU 1,8 GHz, grafiku Geforce MX440 s 64 MB RAM a i když na jiných tratích to jde, tady už to nestíhá. Myslím, že nestíhá grafika, ale nejsem si jistej....

Tak se tu rozjela diskuse o stavbě tratí, chtěl bych reagovat na Vlastíka. Já když trať v říjnu zveřejnil, tak jsem s objekty na tom byl stejně jako Vlastík. Co internet dal. Jedinná spolupráce byla s Tomim, s kterým jsme dávali dohromady návěstidla do reálné podoby. Jak to u mne vypadalo k 1.10.2003 je na mých stránkách
http://www.cbox.cz/semora/MSTS/aktivitaEC.htm

Pak se ozval pan Starý a postupně další modeláři, kteří mi tvořili nádražní i jiné klíčové budovy. Takže je nutné trať co nejdříve zveřejnit a potom ostatní příjde samo, pokud trať osloví ty správné lidi.

Ale je omyl si myslet, že mi někdo tvoří okolí kolejí. Na 260 to jsou pouze nádražní budovy, jejichž osazení (ale jejich výroba je práce i na několik týdnů) zabere zlomek času než postavit celá města a vesnice i lesy z nabídek, co internet dal. Osadit pěkné stromy od Trunečka nebo hrůzu z original MSTS dá úplně stejně práce. Podmínky tedy máme úplně stejné. Osadit stožáry TV od Tomiho jsou volně ke stažení, ale jejich osazení včetně napínáků drátů je otázkou věnování se celého víkendu u počítače.

Jinak mám od počátku stejný cíl. V Praze sednout na nějakou 350 s EC a jet až do Břeclavi, či Kútů.

Pro MSTS doporučuji procesor nad 2Giga a grafiku 128MB a vyšší. Čím reálnější trať, tím vyšší nároky. Na 260 je velké množství stromů i domečků, současně přibyly hromady dřeva, doufám že to počítače zvládnou.

Naposled editoval moderátor:
prosba na strojvedoucí na rameni Česká Třebová - Zábřeh na M

Jestli tuhle diskusi čte někdo z fírů, potřeboval bych sklonové poměry a co nejvíce informací o trati Česká Třebová - Přerov. Nejvíc aktuální je úsek do Zábřehu na Mor. Z lebedy rostoucí na kolejích jsem nevyčetl, kde je vrchol stoupání mezi Třebovicemi a Rudolticemi v Čechách, hodily by se původní rychlosti, ikdyž ty vesměs čitelné ještě zůstaly.
Info pošlete na semora@cbox.cz.
Výhledově se budou hodit i informace směrem na Choceň.

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře