Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ja by som sa chcel opýtať, ako je to s dodávkami týchto nových vozidiel pre tých, čo si kúpili trať už dávnejšie. Musia čakať, kedy sa vozidlá objavia, alebo je aj nejaký iný spôsob?

seznání trati Brno - Česká Třebová, stahovačky

Pro strojvedoucí na trati 260, kteří tam nemají seznání, je toto upozornění jak je to zde se stahovačkami.
První je na mostě za Maloměřicema, další za tunelem před Blanskem, za Letovicema, před Svitavami nezapomeňte přepnout trakční soustavu na stejnosměrnou a dál pozor. Na stejnosměrné soustavě se vyskytují tzv. podmíněné stahovačky (děkuji Tomimu za zhotovení modelu pro MSTS) Vyskytuje se před Opatovem, a dvě jsou na čtyřkolejce do Třebové. Zde se stahuje sběrač pokud tato návěst svítí. (rozsvítí se pouze při rozdílu napětí, tedy pozor na velký odběr proudu při rozjezdu v těchto místech)
Tohle čtení je aktuální po stažení aktualizace 13bptrat.exe.
Ještě dodatek, stahovačka v odb. Zádulka platí pro koleje odbočující do ranžíru.

Oprava

Včera mne upozornil Tomi na chybějící texturu terrain.ace.
Já trať Brno - Česká Třebová testoval pouze v létě. Oprava je jednoduchá.
Zkopírujte si z Vašeho adresáře Breclav - Praha/Terrtex/Snow/Terrain.ace do Breclav - Praha/Textures/Snow. Jinak obecně platí, pokud Vám při jízdě vlaku chybí nějaký objekt, napište si jeho název, dejte vyhledávání, pokud bude nalezen, zkopírujte si ho odtud do míst kde chybí. Většinou se jedná o zapomenuté noční nebo zimní textury. Pokud budete mít jen standartní denní texturu, nic tím nepokazíte, jenom tento objekt může být bez sněhu, nebo v noci bude vidět jako ve dne.
Děkuji Tomimu, sice už mne někdo upozorňoval, ale nenapadlo mne, že se jedná o zimní texturu.

dodadek k opravě

...ještě si prosím otevřte v poznámkovém bloku v adresáři Shapes tento soubor:
Násep rovný 100m 1k.sd

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0t1t______
Shape ( "Násep rovný 100m 1k.s"
ESD_Detail_Level ( 0 )
ESD_Alternative_Texture ( 1 )
ESD_Bounding_Box ( -17.039837 -13.030797 -102.074852 17.093111 -0.002602 2.004088 )
)

zkopírujte a přepište původní.

Tenhle objekt je umístěn před Adamovem zastávka (zkušebně) jedná se o násep v místech kde je nemožné vzhledem k níže položené silnici srovnat terén klasickým způsobem.

SEMORA: V downloadoch je na vašej stránke je dosť velký kaozz. Namiesto stoziarov sa stahuju textury namiesto opakovacov sa stahujú stožiare a opakovače preventívne nejdú vôbec. Chcelo by to menšiu nápravu...

chaos v downloadech

Díky za upozornění, večer to napravím, chybičky se stále někdy vloudí, ale jako odškodné dodám odkaz na žhavou novinku, kompletní nehodový vlak s jeřábem, který na server před chvílí nakopíroval Pikku.

Patch

No, mozna by to chtelo na takove mensi chybky cas od casu vydat specialni patchm nebo je opravovat primo uz v aktualizacich ze.. Za tim ucelem bych byt vami zridil specialni mistnost v diskusnim foru s nazvem treba Hledání chyb a bugů kde by kazdy napsal chyby na ktere by pri hrani narazil... Jinak vazne super trat! Mel jsem moznost testnout Vysocinu ale ta me nejak nechytla... Jo, jen mam pripominku k Hodoninu, ten vypada kolejove vyborne, ale co se budov a peronu tyce tak to moc realne neni.. :roll: Ale abych jen nekecal, tak tam zajedu, vyfotim a kdyztak poslu fotky. Jinak je to ale BEST trat, diky za ni :D.

Cosby

...v aktualizacích jsou už staré chyby opraveny, ale každá nová verze je vlastně nový originál. Poslední překlep jsem nezpůsobil já, ale autor objektu náspu, kdy zadal do parametru zobrazování terénu všechny čtyři roční období, ale terrain.ace je pouze letní a zimní. Já tohle vše nemohu uhlídat. Proto je tady tahle rubrika, kde se tyhle překlepy a chyby řeší. Ale těch chyb v trati zase tolik není. To že v Hodoníně jsou náhradní budovy???? Ty jsou téměř všude na původní trati. Ale pokud někdo má zájem stavět originály nádraží, prosím, materiály rád dodám. Jinak Hodonín, Čejč, Mutěnice, Skalice nad Svitavou a Česká Třebová mi říkal, že má téměř hotové PaV. Snad už úspěšně odmaturoval a dočkáme se nejen zmiňovaných nádražních budov, ale i jeho trati Česká Třebová - Pardubice.

novinky

....pracuji jak včelička, možná to bude už na další aktualizaci, vhodná i pro ty, kteří touží po českém osvětlení do své trati. Osazovat lampy po osmi najednou, to nemá chybu. Mám hotovo nasvícení asi 99% své přes 300km dlouhé trati. Také bych chtěl rozsvítit nejen lampy, ale aby svitily i nástupiště, doufám, že neprasknou žárovky....

aktualizace

Od včerejška se snažím stáhnout nové modely 560 a další dva (název si honem nemohu vzpomenout),rovněž tak opravu nehodového vlaku.Spojení se naváže,ale přenos nenastane.Stahovat jsem byl před chvilkou u Havla,tak u mě problém není.Není server zase přetížen?

aktualizace

Nešly by aktualizace získat i jiným způsobem než z internetu. Mám pomalé připojení a stahovat některé aktualizace zabere hodně času a peněz. Např. na CD, 1 měsíčně.

No šlo by...

Ja by som bol za. Distribuovať 1CD mesačne za cenu distribučných nákladov by podľa mňa nebol problém. Ak ma za to pravda nezjdeia páni autori, že :? Na Slovensku by to vyšlo zhruba na 70 (30,- Sk CD + 40,- Sk Dobierka), v Čechách neviem. Ale aj toto by už chcelo onen oplakávaný ale asi nedosiahnuteľný mýtus jednotného trainsetu...

distribuce

...pánové, uvědomte si, že náklady na CD není jen poštovné, obálka a médium. Představte si posílat např. 100 CD měsíčně, víte co je to vypisování složenek? podacích lístků, obálek, vypálit CD a kdy? Chodím do práce, ve "volnu" když někdo klidně lenoší u moře, já stavím trať, ....
Mohu konstatovat, že složenky už vypisuji zpaměti, prostě to jede, ale do toho několik korespondencí ohledně MSTS a půlden je pryč. Kdybych měl takového zaměstnance, tak jej na hodinu vyrazím. Proto je kompletní už dvoj CD za opravdu symbolickou cenu 300 kč dobírkou. Kdo má problém se stahováním aktualizací, není problém CD poslat. Kdo je ochoten platit předem, je to za 240 kč. Na Slovensko je už problém, tam dobírka nelze, převod přes hranice je .....jak jsem byl informován, poslat přes banku 180kč stálo 700 sk. V Česku je manipulační poplatek 200+ částka + směnárna. Bohužel EU tohle nevyřešila.

Na dráze se kdysi říkalo "nejsou lidi" takže Brno - Žďár je sice v plánu, ale napřed musím dostavět 260. Originál budovy tam samozřejmě plánuji, ale kdyby je někdo začal už vyrábět, nezlobil bych se a určitě bych si víc pohnul.

\Můžu se zeptat kdy bude trať v brně propojka na Poříčí Brno Dolní z 6idenic do Kyjova a dále a ještě kdy bude trať do Tišnova :?:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře