ZSSK 131

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Ota11
  • Datum začátku Datum začátku
Tak, tak asi jedinou schodnou cestou je dosadiť meráky napr. do cabu 263 a odtiaľ prevziať animácie. Vyššie zobrazený
skladaný front 131 posobí dosť neprirodzene a dopasovávať do neho nejaké animácie je harakiri...

ja by som teoreticky ohol nafotit ten cab aj zo stativu aj vsetky animacie ale mohlo by to byt az dakedy v maji lebo budem na dva tyzdne praxovat v RD Spiska nova ves takze by som mohol nieco alebo keby bolo viac stastia tak aj teraz cez velku noc ale niesom si moc isty

mates.zscs napsal:
ja by som teoreticky ohol nafotit ten cab aj zo stativu aj vsetky animacie ale mohlo by to byt az dakedy v maji ... .

Nazdar "matesi.zscs",
však nic nespěchá.Z vlastní praxe vím,že jakékoli focení čehokoli pro MSTS je především otázkou obrovského štěstí.A na to se čeká klidně i několik let.;)

Měj se fajn a držím pěsti.

David

Takže Matesi, k Tvému prvnímu cabu ( pokud pominem nafocení) :

1) Nepečlivě udělaný opakovač na MIRELu - je vidět, že jsi jej použil z nějakého jiného cabu a bez vymaskování....ten opakovač lze udělat přímo na frontu toho, co máš

2) Rozhozené ( špatně nastavené pivoty) ručiček A-metrů a V-metrů

3) Ty tlačítka píšťaly a pískování jsou trvale stisknuté?

4) Stěrače bych vzal a celé je ztmavil

5) Líp zkusit znova vyřezat a zamaskovat páky kontroleru - lepší je maskovat je ve velkém rozlišení a pak je zmenšit než opačně.

6) U disleje MIRERu bych ten čas posunul doleva nahoru a vpravo bych nechal rychlost rychlost.

Co takhle animace? Jak Ti chodí? Jak jsi se popasoval s tím skákajícím brzdičem?

Není to vůbec v dnešní, uživateli požadované, kvalitě, ale jako úplně první počin to není špatné.

ad1. mirel som zatial nechal tak
ad2. tie rucicky som skusal upravit ale neviem ako to mam nastavit tak
aby nekruzili ale opisovali mensiu elipsu
ad3. tie tlacitka niesu trvale stisknute to len aby bolo vidno ako to
vyzera ked su
ad4. stierace som nechal aby to vyzeralo realnejsie
ad5. robil som to tak ako si napisal a neviem este ci to budem upravovat
ad6. na mirer som sa este nepustil lebo neviem prist nato ako spravit
aby mi tam ukazovalo zaradeny stupen a ako zmensit alebo
zvetsit tie cisla

animacie su ake take uz to az tak neskace ale nieje to take ako pri tvojicha alebo nebulusovych caboch vidiet ze to je amaterska praca

ja dufam ze sa cab bude pacit pouzivatelom a ked ne nech si ho nestiahnu potom

Zařazený stupeň na prvním i druhém díle musíš udělat přesně tak, jak je to děláno na 350 nebo 15x. Tím myslím - postup stejný, jen si textury musíš vyrobit sám.

Ty stěrače nejsou teď vůbec reálné -strašně tam prosvítají ty světlé okraje - stačilo by je opravdu jen trošku ztmavit.

Martens napsal:
Zařazený stupeň na prvním i druhém díle musíš udělat přesně tak, jak je to děláno na 350 nebo 15x. Tím myslím - postup stejný, jen si textury musíš vyrobit sám.

Ty stěrače nejsou teď vůbec reálné -strašně tam prosvítají ty světlé okraje - stačilo by je opravdu jen trošku ztmavit.
ale ten mirer bude musiet pockat lebo cisla na textury mi chybaju presnejsie cisla 2 4 7 a tie stierace sa budem snazit upravit

hlasim dalsiu dvojicu po dlhsom case (zhanal som fotky) a je to
131 025+026 ale nema mi nanu kto vymodelovat polsky snimac VZ a antenky na streche
http://sklad.obrazku.cz/stranka/127759_131025026.JPG.html
vymenil som aj zadnu texturu aby to nevyzeralo vzdy tak isto

zdravím po dlouhé době jsem se dostal k msts a mám otázku n jaký cab jede lokomotiva zssk 131 nemuzu tento cab nikde nelézt :cry:

MrMindar napsal:
zdravím po dlouhé době jsem se dostal k msts a mám otázku n jaký cab jede lokomotiva zssk 131 nemuzu tento cab nikde nelézt :cry:

na stranke http://mates-msts.jex.cz je taka provizorna kabina aby to niejak vyzeralo ale hladaj tam vsetko len nie kvalitu:)

Možno sa to tu už riešilo, ak hej tak sa ospravedlňujem, ale mám menší problém s modelom 131, konkrétne skin 131 029+030. Po zastavení mi vôbec nejde odbrzdiť. Dá sa s tým niečo robiť?

Stlač 2x F5 a sleduj čo sa deje s tlakom v brzdovom potrubí. Ak máš za sebou viac správne vyladených vagónov, tak to chvíľu trvá.

orlov: Sledoval som to cez F5, ale problém nebude asi vo vagónoch. Po zastavení bolo v brzdovom válci nejakých 4,9 barov a v hlavnom vzduchojeme okolo 4 barov. Hneď potom som prestavil brzdu do polohy JAZDA, no s hodnotami sa nedialo nič ani po piatich minútach, iba v hlavnom vzduchojeme klesol tlak asi o 0,1 bara.

Nikde ale nepíšeš, zda jsi brzdil přímočinnou brzdou nebo průběžnou.

Pakliže jsi brzdil průběžnou brzdou - nebude tím, že u ovladače BSE (kterým je řada 131 vybavena) je v poloze JÍZDA udržován v průběžném potrubí nastavený tlak - takže pro odbrzdění musíš nastavit ovladač BSE nastavit do polohy ODBRŽDĚNO (tuším, že je to tak v MSTS nazváno).

Pokud jsi brzdil přímočinnou brzdou - problém bude opravdu asi někde v engu - na to je přímočinná brzda docela elementární na nadefinování.

P.S.: Malý laický dotaz - nemělo by být náhodou v hlavní jímce více než 4 bary?

Pokud se Ti nad tím nechce laborovat a zvládneš si naklonovat eng soubor, tak nejjednodušší řešení je vzít funkční engy z jiné (fungující dvojičky) a naklonovat si to na ony čísla 29 a 30.

Martens napsal:
Nikde ale nepíšeš, zda jsi brzdil přímočinnou brzdou nebo průběžnou.

Pakliže jsi brzdil průběžnou brzdou - nebude tím, že u ovladače BSE (kterým je řada 131 vybavena) je v poloze JÍZDA udržován v průběžném potrubí nastavený tlak - takže pro odbrzdění musíš nastavit ovladač BSE nastavit do polohy ODBRŽDĚNO (tuším, že je to tak v MSTS nazváno).

Pokud jsi brzdil přímočinnou brzdou - problém bude opravdu asi někde v engu - na to je přímočinná brzda docela elementární na nadefinování.

P.S.: Malý laický dotaz - nemělo by být náhodou v hlavní jímce více než 4 bary?
V MSTS je ta odbržďovací poloha JÍZDA, poloha jízda je pojmenována NASTAVENO. Jinak ony ty kolonky v F5 nemusí sedět, občas je to přeházené třeba pomocný vzduchojem je někdy pojmenovaný jako brzdové potrubí apod.

Back
Nahoře