Lokomotivy řady 122 a 123

Ad štěpán: hlehe tak tuto zprznily

Ad Martens: Já si uvědomuju všecko, co páchám. To jenom vy (všichni) jste z nás s jonášem udělaly idioty a neustále dokola to tu musíte omílat.
...ošklivá hranatá červená stará krabice.....
Já mám krabice rád, takže mě tímto naštvat nemůžete a kro mtoho je potřebujem.

Čoudo, idioty jste ze sebe udělaly sami.
Ne pro váš názor, ale proto, jak jste ho prezentovali. Jonáš se chová jako zfanatizovaný magor.
Jakmile něco není přesně podle reality (realita je to, co se komu zrovna hodí do krámu, že), je zle. Urážel spoustu autorů,
nevybíravě jako ten nejhorší dobytek, pro to, co dělají. Kde je rozdíl mezi starou nepotřebnou krabicí a potřebnou lokomotivou? Co E 499.0, je to už starý nepotřebný křáp, nebo ne? Kdo o tom bude rozhodovat? Vy? Kdo se tím bude řídit a proč vlastně? My? Určitě neeé!
Navíc podle vašich (jeho) reakcí je vidět, že Jonáš vůbec nic nepochopil. Omluvil se jenom z nutnosti:mad:
Takže tě prosím, jestli chcete demokraticky obhajovat svoje názory, tak i naslouchejte a snažte se pochopit názory druhých, bez urážek atd....ale v jiném vlákně. Tvoje naprostá netolerance byla už vidět při diskuzi o náboženství před nějakým časem.
Je velká škoda, že lidi jako vy, kteří umí tak super skiny, mají takové chování.

Zajímalo by mě, jak by se hrdina Jonáš (skutečně nevím, kolik mu může být let) tvářil při osobním setkání
s těmi fotry, kteří převážně modelují. Asi by byl ještě menší než teď, asi by nebyl takový suverén.
A teď bych opravdu prosil, aby jste se šli obhajovat jinam. Miran byl tak tolerantní, že vám na to vyrobil vlastní smetiště.

Naposled editoval moderátor:
Ten model i když rozpracovaný a červený vypadá moc krásně,z každého takového počinu jsem nadšen jak malý kluk(až budu velký tak bych to chtěl umět).Nedávno u nás stála 4 hodiny 122 a čekala na vlak,chtěl jsem nafotit stanoviště a když jsem poprosil fíru,tak čuměl jak půl pr.... za šípkem,tak jsem od tohoto záměru radši upustil. :salut:

Ahoj
Pěkná práce. Pokud to dotáhneš do zdárného konce, nemohl by ses vrhnout i na model hrbáče, tam je podle mě, pokud ne tak se omlouvám rozdíl jenom na boku skříně, střeše a pluhu.
Joska

Díky za ohlasy.
Možná jsem ji měl udělat modrou, aby byla jako Cargo :D
O tom to právě je, já budu rád, když dotáhnu tohle, pak mám resty ještě jinde.
U 130 jsou hlavně podvozky 2. generace, a musely by se předělat výřezy na čelní okna, jsou výš.
Tam bych to spíš viděl na spolupráci s nějakým kolegou, který má ve výrobním programu potřebné díly.

Pawlik napsal:
U 130 jsou hlavně podvozky 2. generace, a musely by se předělat výřezy na čelní okna, jsou výš.
Tam bych to spíš viděl na spolupráci s nějakým kolegou, který má ve výrobním programu potřebné díly.
Keď budeš mať 122 a 130, odtiaľ je už len krok k rade 125 ŽSCS ( alebo E469.5 ČSD, keď už tu raz máme aj "zhovadilosti" )
Pawliku, už si urobil u 122 aj skúšobný export do MSTS ? Myslíš, že stihneš do sleziny funkčnú vzorku ?

Export už jsem provedl. Zatím mi stojí torzo v Lysé ve šturcu jako statický objekt(tedy spíš se tam vznáší).
Potíž je v tom, že v Gmaxu to kvůli počtu polys dělat nebudu, to by byla zbytečná práce.
Abych to dělal v 3D maxu, tak tam mám právě několik dotazů připravených na slezinu, pak můžu pokračovat s mapováním, animacemi atd.
Ale asi udělám nějaký celošedivý rychloexport jenom tak na ukázku, aby bylo na co koukat na slezině v Shape viewru.

Takto vypadá zkušební export do MSTS. Model má zátím bez jakékoliv optimalizace 16 924 polygonů.
Chybí ještě detaily na podvozku, izolátory, hadice, spřáhla a vzduchojemy. Tak jsem zvědav, kde se ustálí konečný počet.
Spíš mě ale velmi překvapilo, že Gmax to v pohodě exportoval do *.s. Je přeci všeobecně známo, že umí max. 10 000 polys. :eek:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img296.imageshack.us/img296/7951/screenshot247cf3.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img296.imageshack.us/img296/7261/screenshot248fy5.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img166.imageshack.us/img166/6528/screenshot251jz1.jpg
Tady je vidět, že David Hájek odvedl na texturách bočnic moc dobrou práci
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img296.imageshack.us/img296/4130/screenshot249ut7.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img296.imageshack.us/img296/3835/screenshot250fe7.jpg

Pawlik napsal:
...
Tady je vidět, že David Hájek odvedl na texturách bočnic moc dobrou práci
...

Nazdar Pavle,
moc to s tou chválou nepřeháněj. :lol: Největší hrůza mě ještě asi čeká - odstínové sladění přechodu textury čela a bočnic.Aůůůů.
Ovšem jinak je to paráááádní kousek.Jen tak dále a ať se daří.

David

Ty máš oči jako ostříž, Vrbame :D .
Však tohle je jenom taková rychlokvaška.
Mapuju to čelo jako plane v kuse i s tím piškotem, aby to přirozeně navazovalo, pak ho zhruba přemístím tam, kde má být. Tím se mi rozhodí to mapování, tak mapuji znovu.
No a postupnou iterací se k tomu dopracuju.
Koukni na 1. stránku vlákna, tam už to pasuje líp.
Tohle mapování je jenom tak z legrace v Gmaxu. Stejně to ve finále budu dělat v 3D maxu.

Pawlik: Známe, namapovat - blbě, zase namapovat a zase blbě, takhle si lámu zuby na jednom svém modelu s kulatejším čelem. Už asi od té doby jsem "pizizubka". To je důvod proč dělám ty krabice.

Další dotaz, jak máš tlusté nárazníky? Přijde mi to na tom screenu jako placička. Já je mám tlusté 2 až 2,5cm.

Teď jsem to přeměřil a jsou přesně 3 cm tlusté.
Až to vypustím spolupracovníkům a kolegům na testování, tak jistě přijde řada na dodělávky drobných nesrovnalostí.

Rýsuje, rýsuje, ale teď se to trochu zadrhlo. Jak už tu někdo psal, zkouškové je bléééé. :(

Neví někdo, jak je řešená ta přední šachta pro automatické spřáhlo?
Zdravý rozum mi říká, že ten spodní lichoběžník by měl být tlustší, vést víc dozadu, až někam za pluh.

Ze sleziny jsem si přivezl hlavu plnou nových poznatků.
Jeden z nich způsobil, že bylo nutné změnit mapování čela.
V souvislosti s tím už jsem si cvičně připravil (tedy za většinového přispění Davida) a namapoval, doufám, finální verzi textur skříně.
Teď putují na lakovnu do Bohumína k Davidu Hájkovi, už se nemůže dočkat, až to barevně sjednotí.
Jen nevím, který z těch dvou odstínů by byl lepší.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img514.imageshack.us/img514/6096/screenshot259nz8.jpg

Teda Pawliku , vypadá to moc pěkně. Tady je vidět, co udělá kvalitní textura na kvalitním modelu. Co se týče mapování - je mapování čela lokomotivy ukončeno nelevo/pod levým madlem u dvířek do kabiny? Pokud ano, tak tam se ten barevný přechod asi nikdy nepodaří sjednotit tak, aby při každé možné poloze modelu vůči slunci měly plochy stejnou barvu. Za pokus by stálo s čelem namapovat i kus bočnice u schůdků kde je již "rovina", která by následně navazovala na mapování "roviny" bočnice. Pak by se tam tolik nemuselo lámat světlo a práce s barevným sjednocováním by byly snažší.

Žádný strach :D , to čelo je namapované včetně rovinky na té bočnici až k prohlubni pro madlo - rovina asi 10 cm široká.
Musel jsem kvůli tomu model rozřezat.
Při stínování v Shapeviewru to už nedělá takové divočiny jako předtím. To čelo mi dalo zabrat, vrtal jsem se v té textuře asi dvě hodiny, ale vypadalo to otřesně, jako namalované, tak jsem to smazal a znova. Tohle už je snad lepší, protože se mi povedlo zachovat ty odlesky.
Mimochodem Kills je jako živý, ten už prosí, aby mohl vyrazit na trať :) .
No snad ho časem taky zapřáhnu.

Možná je to tou šedou barvou, ale ty nárazníky mi připadají příliš dlouhé i široké v tomhle pohledu.

Back
Nahoře