Ladeni 230, 240, 242

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
zsr:
dnes som sa trochu zviezol na tvojom engu.
Mám zo pár výhrad, no možno je chyba u mňa v nekompaktibilnosti cab, sms.

1. Rýchlosť chodu odbočiek je pomalá. Kruhový volič, ktoré mali 230ky vyjde na 32.odbočku za cca 20sekúnd, u teba je to 30 spolu so šuntami. Smerom na nulu tak isto.

2. Nulová odbočka mi zhasne až pri 5% výkonu, kedy sa už ale hýbem a prúd naskočí hneď pri 1%.

3. Pri neustálom držaní klávesy D (+ výkon) zvuk robí "štuk-nič-štuk-nič-štuk-štuk-nič...." pričom reálne idú odbočky plynule za sebou, teda "štuk-šťuk-štuk-šťuk...."

4. Zvuk voliča je viac počuť zvonka pri mašine, ako na stanovišti. Ja ich zvonka v MsTs nepočujem vôbec.

5. Pohyb kontroléra je rovnako až pri 5%, potom pri 35%, medzi tým sa mi kontrolér nehýbe.

Po dlhšom čase sa ozývam aj ja. Vyskúšal som ten upravený eng a musím povedať, že je tam poznateľná zmena a myslím že dosť blízko k realite; podľa možností MSTS.
Podľa toho čo viem o laminátkach má passion určite pravdu v bode 1,3. Čo sa týka pohybu kontroléra (viď bod 5) mne sa kontrolér hýbe asi dobre - pri nahodení odbočky a pri zhodení - čo určite nie je reálne, aj keď neviem či sa dá urobiť že budem držať D (výkon+) a odbočky budú plynule stúpať, to isté naopak. Tým by sa asi vylúčila možnosť nahodenia a zhodenia každej odpočky tak ako je to teraz.
Ešte by som chcel veľmi pekne poďakovať ZSR za to že sa pustil aj do rady 230, 240, 242!

Ahoj,

muzete mi prosim specifikovat bliz problem s rychlosti? Pokud to merite tak, ze proste drzite klavesu D, tak bych rekl, ze je rychlost posunu dana nekde tim, jak je nastaveno opakovani znaku na klavesnici. A to je asi nekde v systemu, nikoliv v MSTS. Nebo v iom. Nebo se mylim?
Diky za upresneni

zsr napsal:
Ahoj,
muzete mi prosim specifikovat bliz problem s rychlosti? Pokud to merite tak, ze proste drzite klavesu D, tak bych rekl, ze je rychlost posunu dana nekde tim, jak je nastaveno opakovani znaku na klavesnici. A to je asi nekde v systemu, nikoliv v MSTS. Nebo v iom. Nebo se mylim?
Diky za upresneni
V .iom je pouze definice určení ovládací klávesy a nic o rychlosti opakování.
Rychlost opakování je jednak určena v samotném systému, ale tam ne pro každou aplikaci, hlavní parametr rychlosti je dán předurčeným krokem v souboru.eng u konkrétního ovladače:
Throttle ( 0 1 0.045 0 ... ( u 363 za 8 s 100% plynule )
Throttle ( 0 1 0.001 0 ... ( u 350 kroky )
Čím menší číslo, tím pomalejší.
Také je potřeba počítat s tím, že krokování má být tak "pomalé", aby neuteklo zvukům.

No jasne, ale jen, kde je plynula regulace. Pokud je tam diskretni stupen, tak jsem si nevsiml, ze by to melo vliv. Nebo ano?
ZSR

zsr napsal:
No jasne, ale jen, kde je plynula regulace. Pokud je tam diskretni stupen, tak jsem si nevsiml, ze by to melo vliv. Nebo ano?
ZSR
Ano, má to vliv, pokud neuděláš tu chybu ( kterou děláš už dlouho, ale já se nechci hádat ), že nastavíš všechny animace kontroleru s "0" namísto střídání poloh 0/1/0/1/0...
350:
Throttle ( 0 1 0.001 0
NumNotches ( 107
Notch ( 0.000 0 Dummy )
Notch ( 0.001 1 Dummy )
Notch ( 0.0015 0 Dummy )
Notch ( 0.015 1 Dummy )
Notch ( 0.016 0 Dummy )
Notch ( 0.030 1 Dummy )
Notch ( 0.031 0 Dummy )
Notch ( 0.045 1 Dummy )
Notch ( 0.046 0 Dummy )
Notch ( 0.060 1 Dummy )
Notch ( 0.061 0 Dummy )

230 od zsr
Throttle ( 0 1 0.001 0
NumNotches ( 69
Notch ( 0.0 0 Dummy )
Notch ( 0.01 0 Dummy )
Notch ( 0.011 0 Dummy )
Notch ( 0.02 0 Dummy )
Notch ( 0.021 0 Dummy )
Notch ( 0.025 0 Dummy )
Notch ( 0.026 0 Dummy )

Občas neškodí jen něco převzít, ale popátrat ve starších polemikách po tom, proč jsme tam tehdy něco udělali právě tak, jak jsme to udělali.
A to se týká i těch zvoraných monitorů a nastavení brzdičů alá ... ( no raději nejmenuji, někdo se cítí ukřivděn permanentně ... ).

Ahoj,

diskuse o 350tce je docela dlouha a divoka, ale proc jsi pouzil stridani 0 a 1, jsem tam nenasel, i kdyz jsem se to snazil projit cele. Muzes to prosim vysvetlit? Zrychli to kontroler (jeste jsem to nezkousel)

Jenom pro ostatni: 0 znamena, ze se jedna o diskretni stupen (to je pouzito ve 230tce), tedy napr. prepinani neceho, co je predem definovane, zatimco 1 se pouziva pro plynulou regulaci, napr. v ovladaci pro BS2 nebo u parnich masin pro regulator.

Navic si nejsem si jisty, zda prilis rychle razeni nenabourava synchronizaci se zvuky, ale na to odbornik Jacek.

Dik za info.

ZSR

Už teraz sa zvuky krokovania prehravaju dosť oneskorene. K ladeniu, nedali by sa aplikovať ochrany pri prekročení prúdu 1200-1300A? Minule som ich aj v reále nechtiac otestoval a odstrelil mašinu:eek:

Naposled editoval moderátor:
Zvuk by se dal zkrátit, aby nebyl delší než pohyb. Ale asi by to chtělo rovnou jiný zvuk, ten současný prý není autentický.

Jacek napsal:
Zvuk by se dal zkrátit, aby nebyl delší než pohyb. Ale asi by to chtělo rovnou jiný zvuk, ten současný prý není autentický.
Stačí povedať a nahrám. Ale až tak od veci nie je. A teraz ma napadlo že najaké zvuky aj mám nahraté.;)

Nebulus:
K elektrikám žádné video kromě 372 nemám, takže pokud je možnost, nahraj.:rolleyes: Hodily by se určitě i jiné zvuky - houkačky, brzdiče, atd.

Ahoj,

tento eng jiz nadproud 1250A obsahuje. Pokud dojde k prekroceni, vypne se hlavni kontroler a zapne se zachranna brzda. Bohuzel od verze BINu cca. 1.6 nelze pres nadproud vypinat pouze hlavni vypinac, ale je nutna i aktivace brzdy.

Je nutno si uvedomit, ze tak jako vetsinou v realu, nadproud nastane az nad mezi adheze. Proto, pokud zkousite nadproud, uz se vam protaceji kola, pokud tedy nepiskujete.

BTW ma 230/240/242 kontrolku smyku? V MSTS kabine neni aktivni.

ZSR

ad zsr:
Presne ako píšeš - nadprúd som v tomto engu vyskúšal a funguje.
Ešte ak by išlo niečo urobiť z ladením tých stupňov a na 240 upraviť EDB. Dá sa to?

zsr napsal:
Ahoj,

tento eng jiz nadproud 1250A obsahuje. Pokud dojde k prekroceni, vypne se hlavni kontroler a zapne se zachranna brzda. Bohuzel od verze BINu cca. 1.6 nelze pres nadproud vypinat pouze hlavni vypinac, ale je nutna i aktivace brzdy.

Je nutno si uvedomit, ze tak jako vetsinou v realu, nadproud nastane az nad mezi adheze. Proto, pokud zkousite nadproud, uz se vam protaceji kola, pokud tedy nepiskujete.

BTW ma 230/240/242 kontrolku smyku? V MSTS kabine neni aktivni.

ZSR

No s tým sklzom a nadprúdom pri rýchlostiach nad 40km by som si dovolil polemizovať. Za sucha to skôr buchne, ako skľzne. Kontrolka sklzu tam nie je, sklz sa prejavý iba zvukom šmýkajúceho sa dvojkolesia.

zsr napsal:
..tento eng jiz nadproud 1250A obsahuje. Pokud dojde k prekroceni, vypne se hlavni kontroler a zapne se zachranna brzda. Bohuzel od verze BINu cca. 1.6 nelze pres nadproud vypinat pouze hlavni vypinac, ale je nutna i aktivace brzdy.
Tady musím důrazně nesouhlasit s tímto tvrzením. Je naprosto nepravdivé. Zapůsobením nadproudu se má vypnout hlavní vypínač ( ne kontroler ) a víc nic, žádný šleh po brzdě !
K takovému nesprávnému chování monitorů dochází poté, co je ladiči nesprávně zařazují do společné jediné sekce namísto rozdělení do 3-4 samostatných odstavců. Pamětníci bezpečně ví, který traťový polobůh s touto pitomostí přišel a rozdělil komunitu na pro a proti.
Samotný "bin" naopak rozšířil možnosti monitorů oproti defaultu, avšak někteří "ladiči" zatím nedostatečně pochopili ( a jiní vůbec nepochopili ) filozofii této přestavby a demagogicky se snaží řídit podle názvu odstavce monitoru, třebaže je to pro simulátor jen název "pracovní". Důležitá je tam právě ta oddělitelnost reakcí na různé podněty.

Hold jsou tady dvě skupiny lidí. Jedni tvrdě pracují a jsou vidět výsledky a druzí jen mají chytré řeči a ví přesně jak to má být jinak. Také se pokouší nějaké jednotlivé engy naladit podle sebe (na víc údajně nemají čas, protože je třeba být aktivní jedničkou ve všech možných fórech), jenomže ve finále se zase dostanou do jiného kompromisu.
Lidi nezapomínejme, je to jen hra. Takže Bobe klídek.

Zbyněk Šemora napsal:
Hold jsou tady dvě skupiny lidí. Jedni tvrdě pracují a jsou vidět výsledky
a nechají si za to i slušně zaplatit, protože na to mají "licenci" a dělají to v práci
Zbyněk Šemora napsal:
a druzí jen mají chytré řeči a ví přesně jak to má být jinak. Také se pokouší nějaké jednotlivé engy naladit podle sebe (na víc údajně nemají čas, protože je třeba být aktivní jedničkou ve všech možných fórech),
co to pindáš za pitomosti ? Jsem snad tvůj zaměstnanec, abys mi zakazoval návštěvu craftkomu či metrowebu ?!
Od jisté doby ladím opravdu individuálně, co se na mne obracejí někteří, že tvůj systém je pro ně nepřijatelný.A není to "podle sebe", ale podle TD.
Zbyněk Šemora napsal:
jenomže ve finále se zase dostanou do jiného kompromisu.
Lidi nezapomínejme, je to jen hra. Takže Bobe klídek.
...potrefená zagágala.

Souhlasím s Bobem, rychlobrzda při překročení nadproudu je nesmysl a kapitální. Další nesmysl je rychlobrzda při překročení maximální rychlosti. Chceme se snad přiblížit co nejvíce reálu a takovýdle debility nám v tom brání. Když mě náhodou zasáhne rychlobrzda při překročení rychlosti (začnu zrychlovat hned jak mi konec vlaku sjede z výměn), tak nadávám na kokoty. Tak ovšem nadává dost lidí, nejen já... Takže tuto tam nedávat a ze všech engů vyhodit, nebo budeme s Jonášem zlý!!!!!!!! Jo, tak!

Čouda napsal:
Souhlasím s Bobem, rychlobrzda při překročení nadproudu je nesmysl a kapitální. Další nesmysl je rychlobrzda při překročení maximální rychlosti. Chceme se snad přiblížit co nejvíce reálu a takovýdle debility nám v tom brání. Když mě náhodou zasáhne rychlobrzda při překročení rychlosti (začnu zrychlovat hned jak mi konec vlaku sjede z výměn), tak nadávám na kokoty. Tak ovšem nadává dost lidí, nejen já... Takže tuto tam nedávat a ze všech engů vyhodit, nebo budeme s Jonášem zlý!!!!!!!! Jo, tak!
Čoudo, tady vůbec nejde o rychlobrzdu, ale o nevymáchané chování boba57, že to co si zde dovoluje vůči aktivním lidem, kteří poctivě do MSTS pracují, to už překračuje všechny meze slušného chování. Pak se vůbec nedivím, že si z něj berou příklad mladí a dovolují si viz nedávné výstupy v mé NK. Myslím, že Tax něco psal v pravidlech tohoto fóra, jak se zde chovat.
Čoudo, jaké "i y" se píše "budeme s Jonášem zl..." No přece měkké. :D

bob a zsr, skúste spolupracovať a verím, že spravíte vymakané engy.

Súhlasím s nebulusom. Za sucha laminátku skôr "prekŕmim", ako sklzne.

Back
Nahoře