Hratelnost MSTS vs. Velikost projektu

K smíchu je mi to, když si přečtu zdejší debatu a porovnám například první roky distribuce a současnost. Opravdu nevidím, že by zájem opadal, naopak zájemců je víc. A to asi tak o třetinu až polovinu. Bohužel mne to stále zaměstnává téměř na plný úvazek. Až nebudu mít do čeho píchnout, tak dám zapravdu zdejším brblajícím, kteří se na věc dívají jen úhlem svého pohledu a zapomínají, že příznivců jsou tisíce, kterým je ztráta času zde reagovat.
Já jsem reagoval jen proto, že tohle vlákno bylo jmenováno přímo na mou trať.
Martensi. Nesrovnávej film a seriál. Ten je i na 300 dílů. Například v mé 12 hodinové aktivitě se vlaky střídají průměrně po 50 minutách, takže ve vratných stanicích se vlak může vždy zamknout a pokračovat příště. Z toho vyplývá, že kritizujete něco, co jste nikdy neviděli, ale jen tušíte co by to mohlo být. A pokud někdo nemá ani tu hoďku na MSTS, tak ať si MSTS raději odinstaluje nebo se k problematice alespoň nevyjadřuje.
Já si nemohu pomoci, ale jsou zde jedinci, kteří stále hledají cestičky, jak mému projektu, zde i Martinovu, udělat nějakou antireklamu.
Ve stylu, "mě už to nebaví, kolik nás takových je?" To opravdu umí povzbudit k další práci. "Děkuji" všem.

Tomas Lee napsal:
Docela by mne zajímalo jak jste na tom pane Šemora s motivací? Máte naplánován konec stavby? Například že položíte poslední kus koleje, poslední stromek a řeknete, tak mám hotovo. Zkusím něco nového?
To jsem snad napsal hned na začátku projektu, co mne motivovalo. Stavím tratě, kudy jsem jezdil do práce a kde jsem jezdil v práci. To jsou vzpomínky na dobu, kdy jsem byl o 20 až 30 let mladší. Například pokládám někde koleje a vzpomenu si na dávno zapomenuté příhody, které jsem tam zažil na lokomotivě. Další motivace jsou modeláři objektů, kterým za vše děkuji. Jinak bych takový projekt nikdy nedal dohromady. To je pro mne hnací motor. Některé úseky jsou doplňující. Mne by třeba vůbec nemotivovalo Nové spojení nebo brněnské odsunuté nádraží.
Jinak nikomu neberu, že jej jezdit na mé trati omrzelo. Ale někdo chce roviny, mám, jiný chce vysočinu, mám a ještě bude, někdo chce lokálky, mám jich mnoho. Někdo chce jednokolejky, mám také. Někdo chce jet z Prahy do Košic, to zase může u Martina.
Tak co se Vám stále na našich tratích nelíbí ? Až položim poslední strom? Tohle takto není. I Šnek napsal, že by hodně svých věcí znovu předělal, ale je to jen o dostatku času. Až ten čas mít nebudu, tak trať zůstane ve stavu v jakém aktuálně bude. Nic nového začínat mne neláká.
Změna by mohla být, kdyby nějaký multimilionář mi dal do penze práci, abych stavěl jen pro něj (včetně kolektivu modelářů) :lol:

Pane Šemora, vy pořád opakujete otázku: "Tak co se Vám na našich (mé) trati nelíbí?", ale nic takového jsem přeci neřekl. Otázku jsem kladl i v souvislosti s tratí 321. Kladl jsem ji já, mluvil jsem sám za sebe, proto nechápu, proč reagujete tak podrážděně, když se jedná opravdu pouze o mě, jediného, zřejmě psychicky nevyrovnaného jedince. O Vaší trať jsem se špatným slovem ani neotřel a už pouze fakt, že se o Vaší trati mluví v jakémkoliv smyslu je pro ni z marketingového hlediska jen přínosem. Na Vaší motivaci k práci jsem se Vás ptal čistě ze zvědavosti, nikoli z provokace. Já bych si napřiklad dokázal představit, že pan Zbyněk Šemora nebude znám jako stavitel jedné megatrati, kterou bude neustále dolaďovat, ale bude znám jako stavitel krásných tratí v množném čísle. A neberte pane Šemora vše tak kriticky.

Naposled editoval moderátor:
Tomas Lee napsal:
Zajímal by mě váš názor na takto rozsáhle projekty, není to na úkor hratelnosti? Jak často se svezete z Blavy do Prahy na jeden zátah?
Já jen reagoval na tohle. A jako důkaz, že tak velká trať může fungovat, jsem vytvořil dvě dlouhé aktivity. V jedné se projedou všechny tratě a ve druhé je zase příklad, že 12 hodinová zajímavá aktivita může být i v okruhu 100km, tedy není nutné například u mé trati v každé aktivitě jezdit přes celou republiku.
Jinak odpovím ještě tak, že nejsem autorem jedné trati, ale jedná se o mnoho tratí vzájemně na sebe navazujících.
Vždyť nedávno jste zde řešili problém, jak dva krátké projekty spojit v jeden větší, aby hráč mohl pokračovat v jízdě bez restartu MSTS.
I proto reaguji, že mám pocit, že uživatel už opravdu neví, co vlastně chce.

Zbyněk Šemora napsal:
.
I proto reaguji, že mám pocit, že uživatel už opravdu neví, co vlastně chce.

Zbyňku, len niektorí, ktorí si myslia že stoja nad všetkými a len ONI sú

Zbyněk Šemora napsal:
A pokud někdo nemá ani tu hoďku na MSTS, tak ať si MSTS raději odinstaluje nebo se k problematice alespoň nevyjadřuje.
Přesně tak - protože bohužel ( a po událostech posledních dní bohudík) nemám čas na MSTS ani tu hodku denně - tak si na radu Zbyňka MSTS odinstaluji. Protože než se držet u aktivity silou vůle a pak poslouchat tohle - to opravdu raději vůbec nic.

Chtěl bych tímto poděkovat Zbyňkovi za jeho konstruktivní přístup k tomuto tématu.

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
A pokud někdo nemá ani tu hoďku na MSTS, tak ať si MSTS raději odinstaluje nebo se k problematice alespoň nevyjadřuje.
Přesně tak - protože bohužel ( a po událostech posledních dní bohudík) nemám čas na MSTS ani tu hodku denně - tak si na radu Zbyňka MSTS odinstaluji. Protože než se držet u aktivity silou vůle a pak poslouchat tohle - to opravdu raději vůbec nic.

Chtěl bych tímto poděkovat Zbyňkovi za jeho konstruktivní přístup k tomuto tématu.
Jenomže já nechal i druhou volbu, mlčet :wink:
Mě se hold tohle vlákno nelíbí (protože zpochybňuje mou a Martinovu několikaletou práci) jen jsem se svobodně vyjádřil. Nejen já jsem aktivitami dokázal, že vše funguje normálně, ikdyž celý projekt má přes tisíc km. Jediné co uživateli může vadit, že se load načítá kolem minuty. Ale tento čas je vzhledem k délce etapy hry zanedbatelný. Tohle může vadit jen při testování vozidel.

Pane Šemora, Vy sám ale velice rychle dokážete svým přístupem podstatu tohoto vlákna změnit. :D Pokud se vrátím ke svému prvnímu dotazu, či názoru, můžeme ho s čistým svědomím přeložit jako: "Vážení přítomní, jezdíte častěji na dvou největších projektech v ČR, nebo častěji jezdíte a tvoříte na "menších" tratích? Jak často jedete Blava-Praha?" Stále nechápu čím jsem se BP dotkl. A pokud se Vám vlákno nelíbí, druhou volbu mlčení jste měl také. :wink:

Tomas Lee napsal:
Pane Šemora, Vy sám ale velice rychle dokážete svým přístupem podstatu tohoto vlákna změnit. :D Pokud se vrátím ke svému prvnímu dotazu, či názoru, můžeme ho s čistým svědomím přeložit jako: "Vážení přítomní, jezdíte častěji na dvou největších projektech v ČR, nebo častěji jezdíte a tvoříte na "menších" tratích? Jak často jedete Blava-Praha?" Stále nechápu čím jsem se BP dotkl. A pokud se Vám vlákno nelíbí, druhou volbu mlčení jste měl také. :wink:
Nic proti, ale já jsem hned od prvního příspěvku věděl, kam tahle debata bude směřovat a přesně takhle to i dopadlo.
Teď co napíšu nemyslím vůbec jinak zle ani negativně a už vůbec ne, aby se s něčím nějak končilo, ale přímo se tady nabízí Taxovo velmi časté tvrzení, že p.Šemora za každou kravinou co se tady napiše hledá útok na sebe a v tomto není výjimkou ani tahle debata.

Zbyňku nesmíš vše hned vztahovat na sebe. BP je skvělá trať a až bude trať 020 kompletní, tak si aktivitu na Hradcích rád zajedu. Já teď taky mám jen málo času ,tak pro mě delší aktivity nejsou ale to se za nějakou dobu změní.

VáclavS napsal:
Zbyňku nesmíš vše hned vztahovat na sebe. BP je skvělá trať a až bude trať 020 kompletní, tak si aktivitu na Hradcích rád zajedu. Já teď taky mám jen málo času ,tak pro mě delší aktivity nejsou ale to se za nějakou dobu změní.
Moje řeč. Již se těším, až bude ke konci února hotova poslední aktualizace Dvoukolejky 1. Pak se protáhnu na židli a v nějaký pošmourný deštivý den si dojedu Den blbec, který jsem opustil na podzim někde za Pardubicema.

Mě baví někde podle jízdního řádu jezdit mezi dvěma stanicemi. Prostě přijedu do stanice, objedu soupravu a podle jízdního řádu jedu zpět. Takhle dokážu jezdit třeba 5 hodin (ne najednou) a nepotřebuju ani aktivity. Otevřu si jízdní řád, vezmu si vhodnou soupravu, prohlížení tratě a jezdim....

Já mám rád menší tratě. Velké tratě vůbec nehraju (tím nechci urážet stavitele těchto tratí). Ty tratě jsou velmi pěkné, ale prostě mě to nebaví je jezdit.
Nejradši jezdím aktivity typu Os, příp. Sp, kde zastavím každou zastávku (nebo většinu zastávek), rychlost kolem 80 km/h. Hezká, klidná krajina. :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Tomas Lee napsal:
Nevím, co Ti odpovědět. ...
Plne souhlasim s p.Semorem,ja tedy prispevky do MSTS nemam,ale tuhle hru mam uz od prvniho zrozeni takze muzu ohodnotit jeji skveli rozvoj.Projekty trati jsou bezvadne a u me jednoznacne vitezi BP a 321 na kterych jezdim kolikrat az do pozdniho rana po celem pracovnim dnu.Ze zvedavosti jsem si zalozil kilometraz trati na kterych jezdim a od ledna uz mam najeto pres 4tis.Jen pro zajimavost (BP-2498,7km\321-656,5km\090-305km\183-537,2\130-117,4)Nevidim a nepocituji problem v dlouhych aktivitach,je tu prece jiz zminovany Save and Load a i ja tuhle funkci rad vyuzivam kdyz mi jede treba v telce neco dobryho nebo se na me uz moja zacne zlobit :lol: diky Binu a zrucnosti aktivitaru jsou ukoly mnohem zivejsi a veselejsi.

Back
Nahoře