PROBLEM S TRATAMI

dj-aj

Začátečník
AHOJ LUDIA. NO MAM TYCH PROBLEMOV VIAC TAK PO 1. NAINSTALOVAL SOM TRAT ZSR130 NO ASI PO 2KM MA TO DA NA SLEPU KOLAJ A TYMTO HRA KONCI. DALEJ CHCEM DAT KABINU NAPR. RUSNA 754 AJ KED TO NAKOPIRUJEM TAM KDE JE TO POTREBA TAK MI JU V MENU HRY NEUKAZE. A K TYM TRATIAM CHCEL BY SOM ICH VIAC NO VACSINA LINKOV NA TOMTO FORE K TRATIAM JE UZ NEFUNKCNA. TAKZE VAS CHCEM VSETKYCH POPROSIT KTO MOZE DAT NEJAKU CESKU ALEBO SLOVENSKU TRAT S RUSNAMI A KABINAMY BUDEM MU VELMI VDACNY A AK BY STE MOHLI ASPON MALY NAVOD AKO TO VSETKO SPRAVNE INSTALOVAT. DAKUJEM PEKNE

Zkus víc hledat odpovědi přímo ve fóru,ušetříš si zbytečnosti i čas.
Třeba http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1114

Naposled editoval moderátor:
Nezobrazení tratí.

Zdravím, našel jsem tu toto vlákno a zde to sedne. Včera jsem byl kámošovi instalovat MSTS a narazil jsem na podivnou věc, předem píšu má XP, ale ono to asi stejně bude nekde mezi klávesnicí a židlí.:D Věc se má takto. Kdysi jsem mu MSTS instaloval na disk C, (vše ok), kde má internet a ostatní hovadiny... Takže podle rad zde na fóru jsem MSTS odinstaloval, Nahodil instalaci defult simulátoru a dal na disk D, Po spuštění vše v pohodě šlapalo, Poté jsem nainstaloval BP z DVD a šlape taky, pžepsal složky Routes BP a Global BP a nachystal se k instalaci tratí pro X-tracks. Z domu jsem si z mého MSTS zabalil na CD Global pro X-tracks, A tratě k tomuto global, 321, 310 (Opava - Olomouc), Vysočinu, DVK a JZD_760mm. (Každou trať samozřejmě zabalenou zvlášť. U mne jedou bez potíží.) Vše jsem nakopíroval do nově vytvořených složek Rutes a Global a teď se stalo něco co nechápu. Jak trainstore, tak i MSTS našel pouze 2 tratě. 321 a 310. Ostatní tratě tam fyzicky jsou, MSTS i Trainstore je ignoruje, jako by tam nebyly. Zkusil jsem tedy stáhnout DVK znovu z netu, nainstaloval a zase ho..o:( Pak už jsem to vzdal a jel domů, ale určutě bych mu to chtěl doinstalovat celé. Nvíte někdo, kde může být zakopaný pes. Jo X-tracks už jsem mu do MSTS neinstaloval, když jsem to kopíroval od sebe.
S pozdravem Dan.

Pokud se používá můj systém (MSTS starter s manuálním ovládáním), tak se Trainstore dá ovládat jen to co je ve složkách Routes a Global. Pokud chci zase jezdit s BP, tak se Routes a Global přejmenuje například v totalcmd a Routes a Global BP, zde se odmaže BP aby to byly opět aktivní složky Global a Routes. To samé se dělá i se Sound, pokud je u nějaké trati odlišné.
V tomto systému je ale nutné, aby ve všech Global byly věci z Bin. (soundcfg.dat a nastavení kláves hlavně pro elektrické lokomotivy)

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud se používá můj systém (MSTS starter s manuálním ovládáním), tak se Trainstore dá ovládat jen to co je ve složkách Routes a Global. Pokud chci zase jezdit s BP, tak se Routes a Global přejmenuje například v totalcmd a Routes a Global BP, zde se odmaže BP aby to byly opět aktivní složky Global a Routes. To samé se dělá i se Sound, pokud je u nějaké trati odlišné.
V tomto systému je ale nutné, aby ve všech Global byly věci z Bin. (soundcfg.dat a nastavení kláves hlavně pro elektrické lokomotivy)
Ahoj Zbyňku.
To je mi jasné. Do Global, Routes a Sound v "čistém MSTS" nainstaluji BP a u této trati mám i Luhačovice. Předtím si tyto 3 složky zálohuji a po instalaci BP, Luhačovic, připíšu k těm složkám příponu BP a do MSTS nakopíruji ony složky ze zálohy. No a mohu instalovat tratě s X-tracks. Pak jen umažu příponu u těch složek, kterou trať chci hrát. Jasně, že pokud předtím použiji Trainstore, tak hodit funkci vše zpět do MSTS a pak měnit tratě. Jenže ono u mě v PC to vše funguje. Já jsem si jen udělal zálohy, že jsem jednotlivé tratě zabalil v RARu v dané aktualizaci. (při tvorbě aktivit už mi MSTS párkrát vykolabovalo a taky jsem u určitých tratí doplňoval chybějící textury, tak ať to nemusím dělat furt dokola při přeinstal) Taktéž mám zabalené 2 verze Global s a bez X-tracks. To samé se složkou Sound. No a teď jde o to, že jsem postupovl jak píšu. MSTS, zaloha 3 složek, install BP, Luhačovice, samozřejmě bin a vše ostatní. Pokus spustit MSTS, vše jede. Trainstore vše zpět, přejmenování složek s příponou, nakopírování čistých složek, a zálohy z mého MSTS pro X-tracks, Global, Sound (záloha z mého MSTS pro X-tracks) a tratě, které u mne jedou všechny 321, DVK, JZD_760mm, Opava Olomouc, Vysočina. Kámošovi se ale zobrazí jen 2 a zbytek co tam mám už ne. To jest 321 a Opvav - Olomouc. Ještě mne napadlo, jestli na to nemůže mít vliv jeho antivirák má AVG-čko a s tím zkušenosti nemám mám NOD32.:D:D Ale to je asi blbost.
Dan

Dan neviem ci Ti to pomoze, ja mam v pocitaci naistalovane trate aj BP Global aj s Xtracks. Pustam ich cez Trainstore a robim to tak ze tu trat ktoru chcem hrat premenujem na Train Simulator a ostatne maju ine mena. A nemal som este zatial ziadny problem.

RE: Problém a tratěma

Je to sice dost nepravděpodobné, ale pro jistotu zkontroluj, zda je v tratích alespoň jeden funkční path. Když by nebyl, pak se v nabídce MSTS trať nezobrazí.

RE: Problém a tratěma

JiříkTK napsal:
Je to sice dost nepravděpodobné, ale pro jistotu zkontroluj, zda je v tratích alespoň jeden funkční path. Když by nebyl, pak se v nabídce MSTS trať nezobrazí.
Ahoj Jirko.
Jo počkej tam musí být aspoň jeden path soubor? Já jsem totiž udělal toto: DVK ze svého MSTS jsem zabalil a u toho kámoše jsem po rozbalení vymazal složky Aktivites, Paths a Services, měl jsem tam ozdělané aktivity a nechtěl jsem, aby se mu to tam motalo. Jestli MSTS samotný nenačte trať když tam není žádný paths, tak jsme doma a je to přesně, jak jsem psal ulně na začátku, klávesnice & židle.:D
Dan

Já vždy dávám do tratí takové prohlížecí pathy, s názvy Odkud - Kam. Ty mu pošli, smazat je třeba jen pathy s názvy dan_..... nebo jtk_....

JiříkTK napsal:
Já vždy dávám do tratí takové prohlížecí pathy, s názvy Odkud - Kam. Ty mu pošli, smazat je třeba jen pathy s názvy dan_..... nebo jtk_....
Ahoj. Já mu to musím jet nainstalovat. On PC vůbec nerozumí. Pak tu určo napíšu, jak jsem dopadl.
S pozdravem Dan.

Pawlik napsal:
bob57_cz napsal:
IceMcLaren napsal:
Dan neviem ci Ti to pomoze, ja mam v pocitaci naistalovane trate aj BP Global aj s Xtracks. Pustam ich cez Trainstore a robim to tak ze tu trat ktoru chcem hrat premenujem na Train Simulator a ostatne maju ine mena. A nemal som este zatial ziadny problem.
Chtělo by to urovnat myšlenky před psaním. Napsal jsi tu totální nesmysl, takže nepomůže.

Ale totální, zašlapat do země! Dobrovolné žádosti k vykonání trestu smrti se dnes odevzdávají ve Vinoři.

Tak ked ste taky mudry tak preco mi to zatial funguje bez problemov?

Zbyněk Šemora napsal:
Příklad použití mám tady. Je to jednoduché, parametry si mohu vymyslet dle libosti, ale aktivní jsou jen ty, které mají originál název (Routes, Global, Sound)

Ja používam rovnaký spôsob a úplne bez problémov. Všetky trate mám v adresári Routes a pokiaľ si dávam pozor na použitie správneho Globalu a zvukov, tak žiadny doteraz problém.

Prosím vás mám menší problém stáhnul jsem si msts mhd ostrava do pc a když jsem vše naistaloval tak mi to dávalo chyboví hlášky ty jsem vyřešil dostažením danýho souboru ale když zapnu simulator vůbec se mi to neoběví v menu

Ad Marek B.
Vážený kolego
1) aby Vám někdo mohl poradit, prosím upřesněte o jaké hlášky a v jaké chvíli se objeví .....
2) že se trať neobjevila v menu -to by mohla být stejná nebo principem podobná závada, kterou popisoval DanJ. Je to o několik odstavců výše ......

pepeQ-2 napsal:
Ad Marek B.
Vážený kolego
1) aby Vám někdo mohl poradit, prosím upřesněte o jaké hlášky a v jaké chvíli se objeví .....
2) že se trať neobjevila v menu -to by mohla být stejná nebo principem podobná závada, kterou popisoval DanJ. Je to o několik odstavců výše ......

Je to něco podobného ale vše mám tak jak uvádíte chybu podle toho nevidím.

Marek B. napsal:
Prosím vás mám menší problém stáhnul jsem si msts mhd ostrava do pc a když jsem vše naistaloval tak mi to dávalo chyboví hlášky ty jsem vyřešil dostažením danýho souboru ale když zapnu simulator vůbec se mi to neoběví v menu

Zhruba ňák takto: mám stejný problém jako Dan, ale vše co jste zde uvedli mám v poho nevím kde by mohla být chyba. Nic mně nenapadá pls poraďte.

Back
Nahoře