ŠKODA 380 na ŽZO Velim

Hynďa napsal:
U 380 je řízení AVV pomocí magnetických bodů? Já myslel že už to má GPS.
Ty TMB jsou přesnější. SŽDC si neobjenala přesné navigace, a tím se může stát, že se nevejdou třeba vozy do tunelu. Tím nemyslím ty skutečné tunely na skutečné na trati...... :):):):):)

Miran napsal:
Davide,
asi nám to tady vysvětlili. TMB podle toho co jsem si o tom přečetl je tzv Traťový Magnetický Bod. Tedy něco jako čárový kód na výrobku, jenom s tím rozdílem, že se neopakuje. Vypadá to jako kus krabice položenbé v kolejišti, nejlépe u návěstidel. V krabici by měla být sestava magnetů a když ji snímač přejede, počítač v mašině by měl dokonce vědět kde se stroj nachází a možná i nějaké další informace.

Zdravím,
aha,tak to pak ano.;) Tím /či spíše těmi/ TMB jsi měl na mysli součást systému AVV /automatického vedení vlaku/,jehož snímače jsou na snímku č.6. Tedy,jestli se nepletu. :rolleyes:

Více zde ...
http://www.azd.cz/fileadmin/user_upload/katalog-produktu/pdf/cs/Kat-list-A15.pdf

David

Miran napsal:
Davide,
asi nám to tady vysvětlili. TMB podle toho co jsem si o tom přečetl je tzv Traťový Magnetický Bod. Tedy něco jako čárový kód na výrobku, jenom s tím rozdílem, že se neopakuje. Vypadá to jako kus krabice položenbé v kolejišti, nejlépe u návěstidel. V krabici by měla být sestava magnetů a když ji snímač přejede, počítač v mašině by měl dokonce vědět kde se stroj nachází a možná i nějaké další informace.

Správně se trámce jmenují Magnetický Informační Bod (MIB-6) a je to sestava osmi magnetických bloků, jejichž kombinace nese informaci o poloze a směru jízdy. Současně slouží jako korekční prvek měření vzdálenosti AVV.

To Klasik:
díky za upřesnění názvu. Přesně toto jsem měl na mysli tím TMB.

Miran napsal:
Ty TMB jsou přesnější. SŽDC si neobjenala přesné navigace, a tím se může stát, že se nevejdou třeba vozy do tunelu. Tím nemyslím ty skutečné tunely na skutečné na trati...... :):):):):)
Tak teď teda nechápu, který tunely myslíš :D
Je pravda, že ty TMB asi přesnější budou ale třeba 750.7, která má AVV řízené pomocí GPS tak zastaví nárazníkama přesně před přechodem jak to má předepsáno. Ale pokud je možno využít TMB tak je to asi opravdu lepší.

Nechci zakládat nové téma, takže to napíšu sem. Nevíte někdo, jak má 380-ka ovládanou EDB? Musí se ovládat zvlášť, nebo jde automaticky s vlakovou jako u x6y, x5y?

Mě to táhlo na EC Sobiesky a tah při rozjezdu na 160 je cítit pěkně. Jediné co tam mlátilo, tak byly bačkory na polském voze, ale při té 160tce to už splynulo v jeden šum. A jestli něco mlátí na lokomotivě, to už cestující nezajímá. Pokud tedy jako následek neupadne kolo. :D

Hezky to napsal bývalý kolega J. Jirák. A to spousta much se odstranila během zkuš. provozu na nákladech. Stejně skončí 380 na ČD-C, tak nedostatky v pojezdu ( zvýšené dynamické namáhání při vyšších rzchlostech ) se tolik neprojeví a doby kdy se bude jezdit s nákladama 140 km.h-1 je ještě daleko.

To si nemyslím, mašiny byly vyrobeny na rychlíkovou dopravu, to by je muselo ČD odmítnout a pak by je Škodovka mohla nabídnout někomu jinému.

Pokud vím, tak v Rakousku už schváleny jsou, Němci je ale schválit zatím nechtějí - při rychlosti nad 160 údajně dost vibruje

Co koukám na oběhy 380tek expresy do Žiliny ( původně česká strana chtěla až do Košic, ale Slovákům by chyběli proti výkony ) a EC 73/72 a 75/74 až do Vídně.

Do Rakouska od nového GVD 380 zajíždí pravidelně. Dnes 380-007. Myslím, že jsou schválený asi 4 inventární čísla, někde jsem i četl konkrétní čísla. 380-015 je tam určitě.

Zdá se že je někdo lépe informovaný než já. Obávám se že výše uvedené problémy nelze řešit v "polních" podmínkách ŽZO nebo LD a já několik posledních měsíců na halách žádnou loko neviděl. Až teď dorazila "déjedničková" stodevítka, která tam je za zcela jiným účelem. Pokud jde o smetáky, k těm měli výhrady pouze Poláci (vadil materiál kartáčů na jejich materiál trolejí). Doporučuji raději sledovat K-Report, tam se toho účastní více škodováků (dokonale zasvědcených).

Mám takový dojem, že právě na k-reportu jsem viděl, že si na smetáky stěžovala EBA.

Back
Nahoře