"Pomeranč" T678.0, T679.0, 775, 776

Dan J.

Strojvedoucí
ČSD T679 019
Přeji hezký večer.
Ode dneška můžete stahovat model "Pomeranče" T679.019 ze straánek od Jacka.
Donwload: http://msts.jacek-modely.cz/paginy/skiny/CSD_T679.019.htm

Velké poděkování
p. Starému, který svolil k opětovnému uvolnění mašinky k donwloadu a Jackovi za úpravu zvuků a chování lokomotivy, která je plně funkční pod MSTS Bin.
Pevně doufám že znovuobnovení veřejné prezentace tohoto překrásného modelu potěší mnoho příznivců dob ČSD a nejen je.;);)
S pozdravem Dan.
Ps: Protáhněte "Pomeranče pořádně po tratích MSTS.

RE: "Pomeranč" T679, 775,776

Troška OT, ale naozaj len troška. Keď už sa znova dostali na pretras pomaranče, možno sa toto bude niekomu hodiť ako inšpirácia:

8c0eac5354c0bced3d80b18fe6fed764.jpg

Reportáž o živote jedného z lučeneckých pomarančov nájdete na obľúbených červených stránkach: http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/002682-Spomienka-na-»pomaranc«-z-Lucenca.asp

Naposled editoval moderátor:
Ja by som navrhol ak by sa to niekomu samozrejme chcelo toto:
Mám na textúry nafotené všetky tri kusy-775 012,016 a 776 019, hádam by nebolo od veci naskinovať to a zväčšiť rozlíšenie textúr pre zvýšenie kvality, predsa len by to bolo hádam lepšie, ale keď rozmýšlam reálne tak sa na to každý vykašle a uspokojí sa s tým čo je.Slovensky povedané-urob si sám.:)

duuso napsal:
Ja by som navrhol ak by sa to niekomu samozrejme chcelo toto:
Mám na textúry nafotené všetky tri kusy-775 012,016 a 776 019, hádam by nebolo od veci naskinovať to a zväčšiť rozlíšenie textúr pre zvýšenie kvality, predsa len by to bolo hádam lepšie, ale keď rozmýšlam reálne tak sa na to každý vykašle a uspokojí sa s tým čo je.Slovensky povedané-urob si sám.:)
Na jednom zacnem coskoro pracovat, a texturou 2048, len co dokoncim jedno elektricke sestikolo. Som nevedel, ze ich mas, otakzkou je v akej kvalite.

Hekl338 napsal:
Na jednom zacnem coskoro pracovat, a texturou 2048, len co dokoncim jedno elektricke sestikolo. Som nevedel, ze ich mas, otakzkou je v akej kvalite.
Textúra 2048 je na existujúcom modele podľa môjho názoru zbytočný balast, najprv treba upraviť model a premapovať textúry - a to v súčasnosti asi nemá kto ...

Tax napsal:
Hekl338 napsal:
Textúra 2048 je na existujúcom modele podľa môjho názoru zbytočný balast, najprv treba upraviť model a premapovať textúry - a to v súčasnosti asi nemá kto ...
Samozrejme, to uz viem davno.:D Ale aj to, ze uvedene upravy nik neurobi, preto si urobim balast, v sucasnosti lepsie riesenie nevidim:wink: Ak niekedy niekto upravy urobi, s velkou radostou to prerobim prioritne, ale to uz moj syn bude mat asi bradate deti:D

Ty môj duchod, tak tento balast môžem.

Hekl338 napsal:
T 678 0012 v mojom ...
Skús urobiť aj verziu 1024x1024 ... pre porovnanie, aký je vlastne rozdiel v MSTS okrem štvornásobnej veľkosti textúr ... či naozaj má zmysel loadovať textúru 5,2 MB namiesto 1,3 MB ... ono predsalen to musíš napchať do pamäte PC :cool:

PS: T678.012 bol môj prvý verejný skin na nete, konkrétne na pampalínových stránkach :D

Tax napsal:
Skús urobiť aj verziu 1024x1024 ... pre porovnanie...

Mňa tiež zaujímalo aký vplyv má veľkosť textúry na FPS. Tak som porovnal originálne 1024x1024 a voči nim som ich zmenšil na 256x256. Bol som prekvapený, že na FPS to malo zanedbateľný vplyv.

Porovnal som zo zvedavosti veľkosti textúry pôvodného skinu T678.012:

256x256 - 113 kB
512x512 - 380 kB
1024x1024 - 1,26 MB
2048x2048 - 4,00 MB

Z toho mi vychádza, že PC musí pri ext. pohľade ( kl. 2, 3 a 4 ) na vozidlo sústavne prepočítavať súbor cca 3,2x väčší, než pri textúre 1024x1024 ... a to sa niekde musí prejaviť. Druhá stránka veci je, ako vôbec MSTS zobrazí pohyblivý objekt s tak veľkou textúrou a či to má vôbec praktický význam.
Toť odo mňa vsjo na tému veľkých textúr ...

Podla mojich porovnavani to na FPS nema vpliv ziadny. Samozrejme nemam kancelarsky PC. Pokial ide o verziu 1024, tam rozmazne popisky a kvalita ide dolu. Iste, pokial by bol model premapovany a boli na skrinu dve ace 1024, bolo by to nieco ine..... Takze tolko z mojej strany, ak skin zverejnim, 1024 to nebude:wink:
Este doplnim mierne OT: Ukazoval som tu 751 174 v inom vlakne na Ondrov model(mimochodom duuso ma 751 174 na skusanie, tak ak s nou uz jazdil, nech povie, ci to berie FPS). Tam je samozrejme mapovanie dostacujuce, ale i tak zo zvedavosti som urobil vsetky tri ace na 2048. Zlozka ma tak 23,5MB:D Jazdim s nou uplne normalne po Zvolene aj s traficom a zmenu vo FPS som nezanamenal. Tym samozrejme netvrdim, ze idem skinovat vsetko takto:D Pomaranc a 751 174 je moja srdcova zalezitost.

Nie nie, veľkosť a rozlíšenie textúry ozaj nemá vplyv na FPS, toto som odskúšal aj ja, nakoľko za posledný rok istý maďarský skinár robí maďarské elektriky V43,V63 a sergeje LEN v rozlíšení 2048x2048, testoval som to na stanici Budapest nyugati v trati Alfold so súpravami a fps bolo ako za normálnych okolností, toto isté bolo so 751 174+060+35xEanos od Kebarka a prešiel som s tým od vchodového návestidla Zvolen nákl. st. v smere od Košíc naprieč celým Zvolenom až do Hronskej Dúbravy a všetko v pohode.Takže takto.

Poradí někdo kde by se dala splašit kabina k čsd T 678 010?Nějak se mi nedaří ji najít.Dík
Vždyť je v balíku Pomerančů zde a u aktivity máš i jeji update. Já už fakt nevm, jak líp to do souboru ReadMe napsat, aby to bylo k pochopení. Asi se na celé RadMe příště vyprdnu a budu vypisovat jen soupravu hráče. Ztráta času jak prase a koukám k ničemu.

Ivoši vesměs platí, před instalcí nového (opraveného) modelu, ten starý smazat, pokáud nejde o update a dobré je se kouknout, po stažení, co složka obsahuje, wag, eng, ace, s soubor atd... A u modelů, co na webu nejsou, si ty staré opravit podle vzoru z webu.

Vždyť je v balíku Pomerančů zde a u aktivity máš i jeji update. Já už fakt nevm, jak líp to do souboru ReadMe napsat, aby to bylo k pochopení. Asi se na celé RadMe příště vyprdnu a budu vypisovat jen soupravu hráče. Ztráta času jak prase a koukám k ničemu.

Ivoši vesměs platí, před instalcí nového (opraveného) modelu, ten starý smazat, pokáud nejde o update a dobré je se kouknout, po stažení, co složka obsahuje, wag, eng, ace, s soubor atd... A u modelů, co na webu nejsou, si ty staré opravit podle vzoru z webu.
Dane já vím update je super zvlášť u tvých akt. protože to už jsem se párkrát přesvědčil pokud tam nedám model ten co ty uvádíš tak ta akt. buď padne nebo nejde tak jak by měla(viz Sádrovec,nebo ten uhelný PN 66041 aj.)Tu mašinu T 678 010 jsem samozřejmě z toho update stáhnul a nainstaloval jenže to co jsem nevěděl a co je mi u jiných záhadou že ten starý co už tam třeba je tak je nutné vymáznout a nahradit tím správným já to před tím vždy jen přepsal..Díky teď už to vím a budu se dál snažit dle tvých pokynů pane "správče" :D.Jinak to update a read me je super a taky ta poslední akt. na té DVK je bezva. Víc a houšť takových akt. a nejen na DVK.Ještě jednou dík a nerozčiluj se bo to s tebu jebne:)

Back
Nahoře