"Pomeranč" T678.0, T679.0, 775, 776

Dan J.

Strojvedoucí
ČSD T679 019
Přeji hezký večer.
Ode dneška můžete stahovat model "Pomeranče" T679.019 ze straánek od Jacka.
Donwload: http://msts.jacek-modely.cz/paginy/skiny/CSD_T679.019.htm

Velké poděkování
p. Starému, který svolil k opětovnému uvolnění mašinky k donwloadu a Jackovi za úpravu zvuků a chování lokomotivy, která je plně funkční pod MSTS Bin.
Pevně doufám že znovuobnovení veřejné prezentace tohoto překrásného modelu potěší mnoho příznivců dob ČSD a nejen je.;);)
S pozdravem Dan.
Ps: Protáhněte "Pomeranče pořádně po tratích MSTS.

RE: "Pomeranč" T679, 775,776

Troška OT, ale naozaj len troška. Keď už sa znova dostali na pretras pomaranče, možno sa toto bude niekomu hodiť ako inšpirácia:

8c0eac5354c0bced3d80b18fe6fed764.jpg

Reportáž o živote jedného z lučeneckých pomarančov nájdete na obľúbených červených stránkach: http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/002682-Spomienka-na-»pomaranc«-z-Lucenca.asp

Naposled editoval moderátor:
Ja by som navrhol ak by sa to niekomu samozrejme chcelo toto:
Mám na textúry nafotené všetky tri kusy-775 012,016 a 776 019, hádam by nebolo od veci naskinovať to a zväčšiť rozlíšenie textúr pre zvýšenie kvality, predsa len by to bolo hádam lepšie, ale keď rozmýšlam reálne tak sa na to každý vykašle a uspokojí sa s tým čo je.Slovensky povedané-urob si sám.:)

duuso napsal:
Ja by som navrhol ak by sa to niekomu samozrejme chcelo toto:
Mám na textúry nafotené všetky tri kusy-775 012,016 a 776 019, hádam by nebolo od veci naskinovať to a zväčšiť rozlíšenie textúr pre zvýšenie kvality, predsa len by to bolo hádam lepšie, ale keď rozmýšlam reálne tak sa na to každý vykašle a uspokojí sa s tým čo je.Slovensky povedané-urob si sám.:)
Na jednom zacnem coskoro pracovat, a texturou 2048, len co dokoncim jedno elektricke sestikolo. Som nevedel, ze ich mas, otakzkou je v akej kvalite.

Hekl338 napsal:
Na jednom zacnem coskoro pracovat, a texturou 2048, len co dokoncim jedno elektricke sestikolo. Som nevedel, ze ich mas, otakzkou je v akej kvalite.
Textúra 2048 je na existujúcom modele podľa môjho názoru zbytočný balast, najprv treba upraviť model a premapovať textúry - a to v súčasnosti asi nemá kto ...

Tax napsal:
Hekl338 napsal:
Textúra 2048 je na existujúcom modele podľa môjho názoru zbytočný balast, najprv treba upraviť model a premapovať textúry - a to v súčasnosti asi nemá kto ...
Samozrejme, to uz viem davno.:D Ale aj to, ze uvedene upravy nik neurobi, preto si urobim balast, v sucasnosti lepsie riesenie nevidim:wink: Ak niekedy niekto upravy urobi, s velkou radostou to prerobim prioritne, ale to uz moj syn bude mat asi bradate deti:D

Ty môj duchod, tak tento balast môžem.

Hekl338 napsal:
T 678 0012 v mojom ...
Skús urobiť aj verziu 1024x1024 ... pre porovnanie, aký je vlastne rozdiel v MSTS okrem štvornásobnej veľkosti textúr ... či naozaj má zmysel loadovať textúru 5,2 MB namiesto 1,3 MB ... ono predsalen to musíš napchať do pamäte PC :cool:

PS: T678.012 bol môj prvý verejný skin na nete, konkrétne na pampalínových stránkach :D

Tax napsal:
Skús urobiť aj verziu 1024x1024 ... pre porovnanie...

Mňa tiež zaujímalo aký vplyv má veľkosť textúry na FPS. Tak som porovnal originálne 1024x1024 a voči nim som ich zmenšil na 256x256. Bol som prekvapený, že na FPS to malo zanedbateľný vplyv.

Porovnal som zo zvedavosti veľkosti textúry pôvodného skinu T678.012:

256x256 - 113 kB
512x512 - 380 kB
1024x1024 - 1,26 MB
2048x2048 - 4,00 MB

Z toho mi vychádza, že PC musí pri ext. pohľade ( kl. 2, 3 a 4 ) na vozidlo sústavne prepočítavať súbor cca 3,2x väčší, než pri textúre 1024x1024 ... a to sa niekde musí prejaviť. Druhá stránka veci je, ako vôbec MSTS zobrazí pohyblivý objekt s tak veľkou textúrou a či to má vôbec praktický význam.
Toť odo mňa vsjo na tému veľkých textúr ...

Podla mojich porovnavani to na FPS nema vpliv ziadny. Samozrejme nemam kancelarsky PC. Pokial ide o verziu 1024, tam rozmazne popisky a kvalita ide dolu. Iste, pokial by bol model premapovany a boli na skrinu dve ace 1024, bolo by to nieco ine..... Takze tolko z mojej strany, ak skin zverejnim, 1024 to nebude:wink:
Este doplnim mierne OT: Ukazoval som tu 751 174 v inom vlakne na Ondrov model(mimochodom duuso ma 751 174 na skusanie, tak ak s nou uz jazdil, nech povie, ci to berie FPS). Tam je samozrejme mapovanie dostacujuce, ale i tak zo zvedavosti som urobil vsetky tri ace na 2048. Zlozka ma tak 23,5MB:D Jazdim s nou uplne normalne po Zvolene aj s traficom a zmenu vo FPS som nezanamenal. Tym samozrejme netvrdim, ze idem skinovat vsetko takto:D Pomaranc a 751 174 je moja srdcova zalezitost.

Nie nie, veľkosť a rozlíšenie textúry ozaj nemá vplyv na FPS, toto som odskúšal aj ja, nakoľko za posledný rok istý maďarský skinár robí maďarské elektriky V43,V63 a sergeje LEN v rozlíšení 2048x2048, testoval som to na stanici Budapest nyugati v trati Alfold so súpravami a fps bolo ako za normálnych okolností, toto isté bolo so 751 174+060+35xEanos od Kebarka a prešiel som s tým od vchodového návestidla Zvolen nákl. st. v smere od Košíc naprieč celým Zvolenom až do Hronskej Dúbravy a všetko v pohode.Takže takto.

Back
Nahoře