Databáze strojvůdců MSTS

Robo napsal:
AirVolk napsal:
No ja neviem, ale vsetkemu verit netreba. Keby bola viditelnost 1m tak na tom metri ked zbada navestidlo nezastavy ani keby sa na hlavu postavil. Po prejdeni navestidla tam uz mozes pozerat akurat tu cervenu. A ked bola vyditelnost tak ze by stihol zastavit, tak by bolo vidiet aj ten navestny znak.
Ono sa mi nechce verit ze sa vlak trepal takou rychlostou ze hned jak sa vynorilo navestidlo zhmly na 1m zastavil vlak. To tam pri kazdom navestidle pri rychlosti 10 km/h slahal rychlobrzdu???

To máš pravdu, ale ber na vedomie ten fakt, že musel vidieť návestné značky blížiacej sa predzvesti a potom možno aj vchodovej návesti.

A myslis si ze po kazdej predzvesti vzhladom na rychlost pocital metre kde sa nachadza aby to mohol ubrzdit?? Mne sa to nezda. Cele je to pritiahnute za vlasy.

Naposled editoval moderátor:
AirVolk napsal:
A myslis si ze po kazdej predzvesti vzhladom na rychlost pocital metre kde sa nachadza aby to mohol ubrzdit?? Mne sa to nezda. Cele je to pritiahnute za vlasy.

Každopádne sa tu zachvíľu určite vyjadrí niekto ostrieľaný.

AirVolk napsal:
E499_2002 napsal:
Jednou, jak měl po službě v depu mu jeden fíra co už dost dlouho jezdil na dáze vyprávěl, jak jel s nějakým rychlíkem ráno v takový mlze, že nebylo vidět víc jak 1m před sebe a když dojel k návěstidlu musel vylézt ven z kabiny a vyšplhat po tech příčkách a podívat se co tam vůbec svítí. :D

No ja neviem, ale vsetkemu verit netreba. Keby bola viditelnost 1m tak na tom metri ked zbada navestidlo nezastavy ani keby sa na hlavu postavil. Po prejdeni navestidla tam uz mozes pozerat akurat tu cervenu. A ked bola vyditelnost tak ze by stihol zastavit, tak by bolo vidiet aj ten navestny znak.
Ono sa mi nechce verit ze sa vlak trepal takou rychlostou ze hned jak sa vynorilo navestidlo zhmly na 1m zastavil vlak. To tam pri kazdom navestidle pri rychlosti 10 km/h slahal rychlobrzdu???

Ale já detaily nevím, 100% je to pravda, třeba jel pomalu, fakt nevím.

bob57_cz napsal:
Robo napsal:
Nojo, zase jeden mladej skočil na "latinu"... :lol: .
I v té nejhustější mlze je světelný klacek - barva vidět skoro na 100m - červenou mlha nese celkem dobře.
Průserový býval v takové mlze sjezd ze Strelenky do Lúk pod Makytou s Ex21 Dukla..., jezdili jsme to ve 2, ..."Co bylo na předvěsti?".."Nevím!"
PRÁSK rychlobrzda !!! Po zastavení dopumpovat a pomaličku desítkou popojíždět a hledat klacek... ááá tady je nenasvícená mechanika na volno 30m před námi, jede se dál...

Promluvil odborník

bob57_cz napsal:
E499_2002 napsal:
bob57_cz napsal:
Robo napsal:
Nojo, zase jeden mladej skočil na "latinu"... :lol: .
I v té nejhustější mlze je světelný klacek - barva vidět skoro na 100m - červenou mlha nese celkem dobře.
Průserový býval v takové mlze sjezd ze Strelenky do Lúk pod Makytou s Ex21 Dukla..., jezdili jsme to ve 2, ..."Co bylo na předvěsti?".."Nevím!"
PRÁSK rychlobrzda !!! Po zastavení dopumpovat a pomaličku desítkou popojíždět a hledat klacek... ááá tady je nenasvícená mechanika na volno 30m před námi, jede se dál...

Promluvil odborník
Tak jo - ze SZ:
E499_2002 napsal:
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, rychlobrzda je předposlední poloha vlakové brzdy že? Pak už je jen záchranná která zablokuje všechna kola do smyku?
Rychlobrzda je poslední poloha.
Kola do smyku neuvádí. Nesmysl. Smyk kol je nežádoucí stav a brzdy jsou vybaveny protismyky nebo jsou poddimenzované tak, aby ke smyku nedocházelo na normální koleji.
Rychlobrzda má stejný účinek jako záchranná, rozdíl je jen v tom, odkud se brzda spustí - v osobních vozech jsou záklopky ZB, strojvedoucí v případě potřeby zavede rychlobrzdu brzdičem nebo pomocí nouzového kohoutu či záklopky ( podle výbavy v kabině ), totéž provede zásah VZ, ve všech případech se provádí stejná činnost - rychle se vypustí brzdové potrubí. Na všech vozidlech ve vlaku zapojených do průběžné brzdy se zavede maximální účinek provozní brzdy. Stejný účinek se dosáhne i plným provozním zabrzděním, avšak rychlost náskoku brzdy je rozdílná.

Asi sem úplně nepochopil proč byla zveřejněna moje sz, ale dobře...

Zdeněk Itterheim napsal:
To: E499_2002

Je možné že někdo měl podobnou chybnou domněnku, tak to bob řešil takto.

Já jen, abych v tom měl pořádek, u této SZ mi nevadí, že byla zveřejněna. :)

Zdravím. Chtěl bych se zeptat, zda je možné si odbýt školní praxi v oboru IT u dráhy??

K tomu lezení na návěstidla: zažil jsem to jednou v životě. Byl to nákladní vlak z Herkulesu (vedle litvínovské chemičky) přes Most NN někam na Cheb. Mlha naprosto neprůjezdná, mašina bez VZ a samozřejmě bez vysílačky. Odjezd nám přišli říci a když jsme při pomalé jízdě nezachytili předvěst, dojeli jsme někam, kde mohl být vjezd a dále jako pomocník jsem šel pěšky a hledal návěstidlo. A protože z koleje opravdu znak vidět nešel (návěstidla SSSR nic moc), musel jsem tam vylézt a přijít říct fírovi, že je to tam. V noci se červená solidně nese, přes den to je horší, ale dá se to kromě naprosto kritických podmínek. Navíc upozorňovadla před hlavními návěstidly ještě tenkrát nebyly.

Petr Šimral napsal:
K tomu lezení na návěstidla: zažil jsem to jednou v životě. Byl to nákladní vlak z Herkulesu (vedle litvínovské chemičky) přes Most NN někam na Cheb. Mlha naprosto neprůjezdná, mašina bez VZ a samozřejmě bez vysílačky. Odjezd nám přišli říci a když jsme při pomalé jízdě nezachytili předvěst, dojeli jsme někam, kde mohl být vjezd a dále jako pomocník jsem šel pěšky a hledal návěstidlo. A protože z koleje opravdu znak vidět nešel (návěstidla SSSR nic moc), musel jsem tam vylézt a přijít říct fírovi, že je to tam. V noci se červená solidně nese, přes den to je horší, ale dá se to kromě naprosto kritických podmínek. Navíc upozorňovadla před hlavními návěstidly ještě tenkrát nebyly.

Můžu se zeptat, co to bylo za lokomotivu a co dneska? Už ste fíra?

Nejen to.Pokud se nepletu ,tak je většinový vlastník Railtransu.Kdyžtak omluvte mou chybu.

E499_2002 napsal:
klimi napsal:
Nejen to.Pokud se nepletu ,tak je většinový vlastník Railtransu.Kdyžtak omluvte mou chybu.

Jako pan Šimral?
Ne jako Santa Claus. :eek: Chlape měl by si už konečně vylézt s jeskyně!!! :D :D :D

bob57_cz napsal:
E499_2002 napsal:
Kuba napsal:
E499_2002 napsal:
klimi napsal:
Jako pan Šimral?
Ne jako Santa Claus. :eek: Chlape měl by si už konečně vylézt s jeskyně!!!
Jo dobře, a Ty chlape se nauč psát ty ''s jezkyně''
Abyste se nehádali: z jeskyně !!

Sem byl tak rozrušený, že sem to jeskyně nějak poto...

122 030-0 napsal:
plukas napsal:
LuděkD napsal:
plukas napsal:
Martens: Věřím, i přesto doufám, že mi to vyjde ..
Zdravotním požadavkům vyhovuješ?
Jinak ti přeju, aby ti to vyšlo.

Jo jo zdravotně ano, tedka už jen psychotesty
Taky jdu delat 8.8. psychotesty a zdravotne jsem na tom dobre aspon tedy podle lekaru :D.

A jak jsi dopadl z psychotestů??? mě se povedly.... už jsem fíra :-D, už jen mraky předpisů a zkoušky :-)

plukas napsal:
122 030-0 napsal:
plukas napsal:
LuděkD napsal:
plukas napsal:
Martens: Věřím, i přesto doufám, že mi to vyjde ..
Zdravotním požadavkům vyhovuješ?
Jinak ti přeju, aby ti to vyšlo.

Jo jo zdravotně ano, tedka už jen psychotesty
Taky jdu delat 8.8. psychotesty a zdravotne jsem na tom dobre aspon tedy podle lekaru :D.

A jak jsi dopadl z psychotestů??? mě se povedly.... už jsem fíra :-D, už jen mraky předpisů a zkoušky :-)

Gratulace, povídejte jaký byly. :)

Back
Nahoře