Databáze strojvůdců MSTS

Re: Zaměstnání u ČD

LuděkD napsal:
Je vůbec možné se jít nyní ucházet o zaměstnání u Českých drah? Má to cenu? A do jakých pozic případně?

Možné to je, ale pokud nemáš hotové jakékoliv zkoušky tak tvá šance na přijetí je prakticky nulová. Ne, že by u ČD nebylo místo, to je, ale všude chcou už "hotové" lidi a neztrácet čas a 3 měsíce tě zacvičovat.

To vím z vlastní zkušenosti, projel jsem skoro celou republiku a nakonec jsem skončil u OKDD.

Soukromé subjekty jsou asi jediná možnost jak v dnešní době pracovat u železnice.

bob57: Ja som kdesi čítal, že on ten "rýchlokurz" platí len na určité trate (ale je to len drb, Dráčik povie presnejšie)

bob57_cz napsal:
Ale no tak, Kubo.

... Recipročně zase Čehůni udělají Ž1 a začne se jezdit jako za starých časů.
Už je to "nalinkované". ( Dnes čerstvé drby přímo z DÚ.)

Tak,tak,můj soused /bohumínský fíra/ už má z toho "depku". :D Před dvěma týdny mu nabídli vozbu vlaků na Slovensko a on se jim na to vykašlal.Prý by "nedal" všechny ty možné Mirely apod.Docela se mu divím.Vždyť rozchody máme stejné /:D/ a Slovenské tratě jsou docela "pohledné".Ale holt,není nad posun v Bohumíně. :D

David

No já jsem to pochpil že se ptá na práci ve stanici nebo u jízdy, protože téma na nábor strojvedoucí tu už je. 8)

Je pravda na strojvedoucího jsem se neptal jestli budou přibírat a ohledně těch ostatních funkcí ČD, opravdu moc lidí z ulice nebere, max. nějaké protekční lidi a svoje známé a to taky ne všude, třeba v Opavě mi nepomohla ani protekce, protože se ruší výpravčí a signalisti na celé štrece Opava - Ostrava tak nadbytečných lidí tu mám víc než dost.

Kuba napsal:
No já jsem to pochpil že se ptá na práci ve stanici nebo u jízdy, protože téma na nábor strojvedoucí tu už je. 8)

Je pravda na strojvedoucího jsem se neptal jestli budou přibírat a ohledně těch ostatních funkcí ČD, opravdu moc lidí z ulice nebere, max. nějaké protekční lidi a svoje známé a to taky ne všude, třeba v Opavě mi nepomohla ani protekce, protože se ruší výpravčí a signalisti na celé štrece Opava - Ostrava tak nadbytečných lidí tu mám víc než dost.
Tam bude DOZZ nebo budou stanice obsazené jenom přes den a jenom některé?

Však já jsem ptal všeobecně na zaměstnání u drah. Ale nejradši bych šel dělat fíru. :D
A bob57 tu říkal, že se přibírají, nebo budou přibírat noví. Takže by nových mladých lidí na posty strojvedoucích přibírat mohli.

JOHNZ napsal:
bob57: Ja som kdesi čítal, že on ten "rýchlokurz" platí len na určité trate (ale je to len drb, Dráčik povie presnejšie)
Je to dopravná skúška s predpisov ČD, na trati nezáleží. Z našeho depa tam išlo 13 ludí. (10 turnus + 3 leťáci) a dvaja cviční. Mám pocit, že to nemajú šancu pokryť, ale to je ich vec. Dali tam ludí, ktorí tam chodili ešte za spoločnej republiky. Momentálne sú na týždeň v Strečne (vrátane môjho otca). Nás mladých tam nemohli dať, presne preto, jak spomínal Bob, vzápätí by sme prebehli a to oni dobre vedia. Ale aj keď budú mať všetko hotové, ešte stále neni isté, že sa do Prahy aj bude chodiť...

Naposled editoval moderátor:
Dráčik: Aha, takže do ČR bude chodiť len stará škola ... (a to som sa už tešil, že sa s tebou raz odvezem do školy :wink: )

Martens napsal:
Kuba napsal:

Tam bude DOZZ nebo budou stanice obsazené jenom přes den a jenom některé?

Celou trať až po vjezdové návěstidlo na východě bude řídit výpravčí ( dispečer ), který sedí na Svinově. Ve některých stanicích zůstanou jenom staniční dozorci, kteří budou taky prodávat jízdenky. Podle mě půjde jenom o stanice Háj ve Slezsku, Štítina a možná Komárov a jestli tam budou v noci to se uvidí až bude nový GVD, ale kdyby bylo na mě tak bych je tam nechal jenom od 5 - 19, protože přes noc tam jsou celkem na prd.

JOHNZ napsal:
Dráčik: Aha, takže do ČR bude chodiť len stará škola ... (a to som sa už tešil, že sa s tebou raz odvezem do školy :wink: )
Ani keby ma rezali, by som tam nešiel jazdiť (na skúšky áno). 400km tam, sám a na hnilej gorile 160km/h, večer spať v Prahe a skoro ráno budíček o štyroch, bohvie kde hladať mašinu a zas to isté naspäť a nič s toho... Ďakujem, nemusím. Zlatá Žilina. :mad: Bol dosť velký problém tam niekoho nahovoriť. Čechom tie otočky Praha-Břeclav vôbec nezávidím.

To je věc názoru,mě by to zas tak moc nevadilo,ale když se bavím v Plzni se strojvedoucíma u piva,kteří otočí jednou Plzeň-Beroun a zpět a ještě nadávají a půl šichty prosedí na mašině,tak právě těm bych to přál.
Co k nám jezdí Pražáci tak říkají,že v jedné šichtě najezdí přes 850km.
Tak to můžete srovnat a za stejný peníze.

Znamy hovoril, ze cesi uz maju zasa striedat v Olmiku (a len sprosti slovaci budu chodit cele) ... na ceskych vykonoch celu otocku bude robit iba vlakova cata ...

Vobec, tie vlakove caty to tam maju este horsie ako majstri ... lebo ti idu z Breclavi do Prahy, maju nejaku pauzu, potom si daju vlozak Decin a spat a napokon idu spatky do Breclavi ... a to vsetko jedna sichta (raz som isiel na den do Prahy z Blavy, siel som ta Devinom, spatky Strelou a bola tam ta ista usmievava (no, pri ceste spat uz vyrazne menej) sprievodkyna ... este si aj povzdychla, ze je cely den na nohach ...

Miro ale pořád to bude mít fíra z Bratislavy lepší a stihne večer nějaké . Pražák pojede v jedenáct večer Pannonku , v šest ráno je v Bratislavě , hup na Strelu v sedm odjezd a v jedenáct v Holešovicích...
Když by to bylo alespoň obráceně , tam na pondolinu a zpátky raubírna na 350. Tam musíš stále něco dělat a ve stošedesáti tam je pěknej rachot ale na pendolinu v Břeclavi nakvedlá na automatice 160 a v Podivíně už cpe sirky pod víčka .
Druhej to bude mít o poznání lepší, večer Strela včetně aktivního odstavení v Blavě. Ráno předávka fírovi od Pannonie , pak a v poledne Hungarii do Prahy

Myslím že v září začali fírové z Dc dělat záškol na DB 189, a znovu se začalo hovořit o tom že budou jezdit až do Břeclavi a to jak přes Prahu tak přes přes Kutnou Horu. Nevím co je na tom pravdy ale o tomto se hovořilo.

Roman napsal:
Miro ale pořád to bude mít fíra z Bratislavy lepší a stihne večer nějaké . Pražák pojede v jedenáct večer Pannonku , v šest ráno je v Bratislavě , hup na Strelu v sedm odjezd a v jedenáct v Holešovicích...
Když by to bylo alespoň obráceně , tam na pondolinu a zpátky raubírna na 350. Tam musíš stále něco dělat a ve stošedesáti tam je pěknej rachot ale na pendolinu v Břeclavi nakvedlá na automatice 160 a v Podivíně už cpe sirky pod víčka .
Druhej to bude mít o poznání lepší, večer Strela včetně aktivního odstavení v Blavě. Ráno předávka fírovi od Pannonie , pak a v poledne Hungarii do Prahy

Uvidíme, až to vypukne. Zatial tomu stále neverím. Čo sa týka obehov, tak som to počul inak, ale mení sa to stále. Uvidíme.

Dráčik: Ad. Pražské šichty: A to si chcel ísť do čiech ... a tama by si mal 800-1000km šichty na dennom poriadku, plus cesta z a do roboty ...

Záleží s akého uhlu sa na to pozeráš. Ak dostanem spolahlivý stroj, na ktorom sa cítim, ako človek, trochu mi nekto prácu ohodnotí a nebude so mnou zaobchádzať jak s číslom, tak ano, ale za našich podmienok v žiadnom prípade.

Pravda je v tom,že kde jsou doby kdy strojvedoucí měl svojí turnusovou mašinu.Pravda ještě existují turnusy,kde převážnou část vozíš s mašinou na kterou jsi zvyklý,ale je to čím dál tím méně.Dneska je běžné,že vystřídáš za šichtu víc mašin.Pravda je i v tom,že dřív se o mašiny fírové i víc starali,ale je to hlavně tím co jsem psal.

Svoji mašinu mají většinou ti, kteří jezdí na krátké vzdálenosti (místní tratě). Ti, co jezdí dlouhé vzdálenosti, se také střídají, ale většinou jen na R (rychlících), pokud nepočítám mezinárodní vlaky.

Back
Nahoře