Databáze strojvůdců MSTS

No, to je zajímavé, neboť jeden můj známý (shodou okolností zaměstnanec ČD) mi tak před půlrokem říkal, že na posuny dneska dávají málokoho, že celkový počet fírů je nízký a tak to rovnou hážou na osobáky apod. Samozřejmě půl roku je poměrně dlouhá doba a kdo ví, co všechno se už za tu dobu stihlo změnit. :eek:

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
Čouda napsal:
Pomocník fíry dneska asi těžko...

Dneska už ne, to je taky docela plus, že je na dráze tak málo fírů, máte větší možnost, že vás přijmou ne?
No, v každém případě to neovlivní zdravotní testy....psal jsi, že jsi krátkozraký. Kolik dioptrií?

Vlado napsal:
No, to je zajímavé, neboť jeden můj známý (shodou okolností zaměstnanec ČD) mi tak před půlrokem říkal, že na posuny dneska dávají málokoho, že celkový počet fírů je nízký a tak to rovnou hážou na osobáky apod. Samozřejmě půl roku je poměrně dlouhá doba a kdo ví, co všechno se už za tu dobu stihlo změnit. :eek:

Tak moc tomu nevěřím, že mě nechaj řídit osobáky hnedka :-D
Počítám, že než se tam dostanu, tak to bude tak nejdřív za rok..
Možná teda, že u ostatních to bude stejné, či podobné

Martens napsal:
E499_2002 napsal:
Čouda napsal:

Dneska už ne, to je taky docela plus, že je na dráze tak málo fírů, máte větší možnost, že vás přijmou ne?
No, v každém případě to neovlivní zdravotní testy....psal jsi, že jsi krátkozraký. Kolik dioptrií?

Půl, to je mi jasný, že testům se asi nevyhnu.
sem říkal, že to mám z toho pc

E499_2002 napsal:
Martens napsal:
E499_2002 napsal:
Čouda napsal:

S těmi půlkami si nelámej hlavu...ted Tě nechají projít i s dvěmi dioptriemi, samozřejmě pouze s korekcí...a to i u vstupní prohlídky takže tady je vidět jak drahám teče do bot...

ES 499.0001 napsal:
E499_2002 napsal:
Martens napsal:
E499_2002 napsal:
Čouda napsal:

S těmi půlkami si nelámej hlavu...ted Tě nechají projít i s dvěmi dioptriemi, samozřejmě pouze s korekcí...a to i u vstupní prohlídky takže tady je vidět jak drahám teče do bot...

Tak to by mě nikdy nenapadlo, že i s dvěma. Tak to můžu směle jezdit dále s msts :D

Zdravím :) ... taky mě už napadlo že bych toho PC měl nechat, začínám špatně vidět na pravé oko ... tak nevím no. Však času dost ... ještě uvidím

Zdravím, nedávno jsem vyděl v pořadu Svět na kolejích reportaž že u dráhy chybějí lidé mám dotaz, nevíte za jakých podmínek se člověk dostane k funci vlakvedoucího či průvodčího? Dost vážně uvažuji o změně zaměstnání . Můj měsíční plat činí věřte nebo ne (7650 kč) což je na dnešní dobu almužna, navíc práce u dráhy mě od dětsví přitahuje poněvadž jsem z železničářského rodu. Děkuji za odpověd 8)

brabino napsal:
Zdravím, nedávno jsem vyděl v pořadu Svět na kolejích reportaž že u dráhy chybějí lidé mám dotaz, nevíte za jakých podmínek se člověk dostane k funci vlakvedoucího či průvodčího? Dost vážně uvažuji o změně zaměstnání . Můj měsíční plat činí věřte nebo ne (7650 kč) což je na dnešní dobu almužna, navíc práce u dráhy mě od dětsví přitahuje poněvadž jsem z železničářského rodu. Děkuji za odpověd 8)
nevím ale jednou sem se ptal fíry a ten říkal že nejdřív se musí složit skoušky.pak 5let budeš sloužit na posunu v nějaké stanici s lokomotivou která jim zůstala v depu a jednou za hodně dlouho přijede náklad a ty ty vagony rozvezeš po kolejích. po těch 5letech s krapkou štěstíčka dostaneš nějaký ten osobáček nebo náklad a potom už si to povalíš IC/EC/SC :D plat nají asi 10 000kč čistého nebo 12 000kč (už nevím)

A odkedy vlakvedúci, alebo sprievodca musí najprv robiť na posune v depe, ešte k tomu na lokomotíve? A s tým platom si tiež dobre "uletel". :eek:
K tejto funkcií by nemal byť problém sa dostať, keďže to nikto neche robiť. Stačí sa ísť opýtať.

brabino napsal:
Muj otec je vlakvedouci a jezdi na IC/EC a dostal se tam tak že si udělal maturitu dodatečně a tak ho povýšili. Jinak jako průvodčí jezdí už 6 let.

brabino napsal:
http://www.ceskedrahy.cz/kariera

Přijdeš do stanice která má vlakové čety a zeptáš se jestli berou průvodčí ,vlakvedoucího můžeš dělat až poté co úspěšně uděláš zkoušky na průvodčího a něco odjezdíš ,no a když jo tak začneš jezdit v zácviku a uděláš kurz. Po ukončení kurzu budeš dělat zkoušky ,no a když je uděláš tak začneš jezdit už sám. Je pravda ,že peněz tam budeš mít víc ,ale volna miň.

mikulda napsal:
brabino napsal:
http://www.ceskedrahy.cz/kariera

Že zrovna ty sem dáváš tento kontakt. :D Jinak gratuluju ke zk.

Dneska jsem viděl v busu ceduli od OKD D., že hledají pro oblast Kladna strojvedoucího. Už tam nepíšou jestli jsou ochotni vzít i adepty nebo jen chtějí už hotové fíry.

Back
Nahoře