Úzkorozchodka JZD_760mm

JiříkTK napsal:
Takže podrobněji, o co go! Doposud jsme před Prakovem jezdili po staré trati a vedle nás byla rozestavěná přeložka. V rámci "drobných" úprav tratě se naskýtá otázka, zda již nenecháme Okresní stavební podnik tuto přeložku dokončit s tím, že ji v příští aktualizaci slavnostně otevřeme. Tato akce nám aktivity neznefunkční.
Jen doufám že původní těleso zůstane zachováno, a koleje nebudou sneseny ale ponechány na pospas přírodě.

Já bych přeložku dokončil a výhybkami ji propojil se starou částí. A celé to bych využil na křižování vlaků.Byly by to pak zajímavé aktivity...

Tom Kanka napsal:
Hlavně doufám, že přeložku dokončí Okresní stavební podnik, a ne Skanska!
Ano, ano, a soudruzi Pláteník a Vejřík z OV KSČ dohlédnou, aby moc nešidili. A proslýchá se, že do Kamenice přešel i Honzík Hamrů, takže je to tutovka.
Petr Novák napsal:
Já bych přeložku dokončil a výhybkami ji propojil se starou částí. A celé to bych využil na křižování vlaků.Byly by to pak zajímavé aktivity...
Což o to, vypadalo by to slibně, ale když uvážíme, jak je silný provoz na úzkorozchodce a že ve vzdálenosti cca 1.5 km je nádraží Prakov, tak si myslím, že v praxi by se tam (v polích) nekřižovalo. Ale hlavní zádrhel je, že ty dvě výhybky by nám potrhaly trasy v aktivitách.

JiříkTK napsal:
Což o to, vypadalo by to slibně, ale když uvážíme, jak je silný provoz na úzkorozchodce a že ve vzdálenosti cca 1.5 km je nádraží Prakov, tak si myslím, že v praxi by se tam (v polích) nekřižovalo. Ale hlavní zádrhel je, že ty dvě výhybky by nám potrhaly trasy v aktivitách.
No, ač jsem zastáncem složitějších aktivit pro MSTS, tak tady musím souhlasit s Jiříkem TK, byl by to holý nesmysl, vybudovat přeložku a zároveň nechat v provozu starou trať. Jen škoda, že se nám tím trať poněkud narovná. Ale nechal bych ony koleje starého tělesa pěkně zarůst a shodil bych starý most, aby zůstaly jen pilíře, jako vzpomínka na doby minulé.:D
Dan

Dan J. napsal:
... Ale nechal bych ony koleje starého tělesa pěkně zarůst a shodil bych starý most, aby zůstaly jen pilíře, jako vzpomínka na doby minulé.:D
Těleso nacháme prozatím zarůst a most tam ponecháme (je vymodelován i s kusem náspu). Abychom tam za 30 let mohli zřídit cyklostezku. A kolejnice a pražce? Místní Komplexní racionalizační (a aktualizační) brigáda pro ně určitě nějaké upotřebení najde. :P

Nebolo by možné v rámci rekoštrukcie vybudovať nejakú aspoň symbolickú banskú prevádzku? Vozidlá sa mi tu váľajú na disku, vstupný portál štolne a nejaké modely pre banské chodby taktiež. Ale moja reálna trať kde som to chcel použiť je stále v nedohľadne...

I přes to, že jsem evidentně přehlasován, řeknu svůj názor: Jízdu po starém úseku si vždycky vychutnávám. Je to veliké zpestření na trati. Zpomalit na těch 30 a 20 a pak projíždět ty malé oblouky a sledovat, jak se tam souprava pěkně kroutí mě děsně baví. Ten starý úsek mám moc rád.

Nu což, tak uděláme verze dvě, jednu specielně pro Tebe se zachovaným starým úsekem. S tím, že budeš-li rozbalovat aktivity, tak Ti nebude souhlasit verze tratě. Na funkčnost aktivit to nebude mít vliv.

JiříkTK napsal:
Nu což, tak uděláme verze dvě, jednu specielně pro Tebe se zachovaným starým úsekem. S tím, že budeš-li rozbalovat aktivity, tak Ti nebude souhlasit verze tratě. Na funkčnost aktivit to nebude mít vliv.
Kvůli mě to hrotit nemusíš, já se s tím snad nějak vyrovnám :)

Tax napsal:
Ani na funkci rostlináře ?
Tak tady vliv bude, rostlinář bude spokojenější, že se mu na novém úseku rozsype méně obilí :D a živočichář, že se mu nepotlučou krávy tak, jako v prudkých zatáčkách :D
Hynďa napsal:
Kvůli mě to hrotit nemusíš, já se s tím snad nějak vyrovnám :)
Vždyť je to jednoduché. Stačí jen nezapomenout.

Měl bych ještě jeden návrh,inspiroval mě mail od bob57_cz,že došlo k havárii kola na mašině (kdo dostal předmětný mail,ví o co jde).Na starý úsek nasimulovat havárii,po které byl starý úsek opuštěn...

Anketa v záhlaví vlákna dopadla neslavně. Z 2175 registrovaných členů Fóra se vyjádřilo za 10 dnů pouhých 35, což je 1.6 procenta. Všem těmto 35ti děkuji za jejich názor a až budu hotov, aktualizaci jim pošlu.

Jiříku, ne každý musí mít tvou trať. Já ji nemám. K čemu by ti byl můj názor a mě tvoje aktualizace?:D Třeba taky někomu vadí, že anketa není anonymní. V dnešní době je pro mnohé problém, postavit se za svůj názor, ať už se týká čehokoliv.:-P

Jasně Michale, já také nemám všechny tratě, to je v pohodě. A také nepředpokládám, že tu bude tolik fandů úzkorozchodek a období ČSD. Jen marně dumám nad tím, jak to, že tady se vyjádří 35 lidí, zatímco můj web jich za tu dobu navštívilo několik set? Co tam tedy hledají?

Michal napsal:
...V dnešní době je pro mnohé problém, postavit se za svůj názor, ať už se týká čehokoliv.:-P
A vo vo tom to je!

JiříkTK napsal:
... Jen marně dumám nad tím, jak to, že tady se vyjádří 35 lidí, zatímco můj web jich za tu dobu navštívilo několik set? Co tam tedy hledají?
Jirko, nic ve zlém. A doufám, že natolik se známe, že budeš můj názor brát tak, jak je myšlen.
Ale třeba těch zbylých pár set chce jen mít přehled o tom, co se kde děje! ;)

Naposled editoval moderátor:
Ja sa priznám, že trať síce mám, ale mám čas iba na testovanie mojich vozidiel a na anketovú otázku neviem kvalifikovane odpovedať:D.

Back
Nahoře