Úzkorozchodka JZD_760mm

Správně. V Global žádné textury z tratí nemají co dělat. Kdo nevěří, projeďte si trať osvědčeným Michalovým TR. On Vám vypíše, co máte v Global nadbytečné a co naopak jinde v trati chybí.

Dan J. napsal:
Co se týká těch uživatelů, podotýkám některých, tak u mých aktivit je to podobné a nejlepší sranda na tom je, že vypíšeš u aktivity vůz a přímý link, takže klikneš a ejhle jsi hned na konkrétní stránce s modelem a stejně mi dorazí 10 mejlů s otaázkou "Kde že jsi to stáhnul".:D:D To je zase má daň za nepoužívání jen trainsetu BP.:-P
S pozdravem Dan.
Dane, ale už jsi zapoměl podotknout, že seznam vozidel jsi psal přímo do aktivity, takže pokud si někdo aktivitu rozbalí a jde kontrolovat consisty (nebo nedej Bože si spustí MSTS a začne odklepávat jednu hlášku za druhou, než se po nějakém čase dostane k tomu, kde že to má stáhnout), tak se ani do aktivity nepodívá - upřímně - rešení přes readme mi příjde jako standardnější. Nicméně v následujících aktivitách už jsi v Burze psal, kde to info o vozidlech mimo najít, dal, za což díky.:idea:

bob57_cz napsal:
Naopak. Výchozí modely by měly být nedotknutelné a nové i upravené by měly mít své jedinečné jméno. Takto lze docílit bezkonfliktního rozšíření Globalu, zatímco výměna modelů a jejich nahrazování stejnojmennými avšak jinorozměrovými je cesta do pekla.
Souhlas pouze v případě "jinorozměrových" modelů. Pokud se model (ale pouze model) v shapes globalu přepíše "hezčím" či reálnějším modelem, který přesně sedne do místa toho původního, nemá to žádný vliv na funkčnost tratí pod tímto globalem provozovaným. Při použití takto upraveného globalu pro další trať nedojde ke konfliktu též, i tato trať pojede bez problémů pod oběma globaly, tím původním i takto upraveným.
Pokud by nová výhybka dostala nové jméno, bylo by potřeba upravit i další souboryv globalu a vyměnit výhybky i v trati. Tímto postupem bychom ovšem vytvořili také další global a těch už máme dost.
PS: A jestlipak sis ty ruské desetistupňové výhybky stáhnul?

Martens napsal:
Dane, ale už jsi zapoměl podotknout, že seznam vozidel jsi psal přímo do aktivity, takže pokud si někdo aktivitu rozbalí a jde kontrolovat consisty (nebo nedej Bože si spustí MSTS a začne odklepávat jednu hlášku za druhou, než se po nějakém čase dostane k tomu, kde že to má stáhnout), tak se ani do aktivity nepodívá - upřímně - rešení přes readme mi příjde jako standardnější. Nicméně v následujících aktivitách už jsi v Burze psal, kde to info o vozidlech mimo najít, dal, za což díky.:idea:
Ahoj, musím ti dát za pravdu. To mne právě došlo až později. Používám Train Store, čili když stáhnu aktivitu a otevřu TS, tak hnedle vidím odkazy co kde. Nějako jsem si ale neuvědomil, že ne každý může TS používat a tak jsem se rozhodl, že budu k aktivitě pžidávat texťák s Read me. Otázkou však bude co to změní a kolik lidí si to přečte.:D:D:D
S pozdravem Dan.
Ps: Jirko omlouvám se za odbočení od tématu k trati a když už odbočuji, musím napsat ty LP po více vozech jsou parádní. (to se budou zaplňovat nákladní koleje ;) )

Dan J. napsal:
Nějako jsem si ale neuvědomil, že ne každý může TS používat a tak jsem se rozhodl, že budu k aktivitě pžidávat texťák s Read me.
Já nepoužívám TS (mohu ale nechci), ale že nemáš v texťáku seznam vozidel, to mi vůbec nevadí. Když jsem však začínal, byly pro mne důležitá informace, zda stačí TBP anebo je třeba ještě něco navíc. Začínající nějakou informaci určitě uvítají.

JiříkTK napsal:
Souhlas pouze v případě "jinorozměrových" modelů. Pokud se model (ale pouze model) v shapes globalu přepíše "hezčím" či reálnějším modelem, který přesně sedne do místa toho původního, nemá to žádný vliv na funkčnost tratí pod tímto globalem provozovaným. Při použití takto upraveného globalu pro další trať nedojde ke konfliktu též, i tato trať pojede bez problémů pod oběma globaly, tím původním i takto upraveným.
Ale kolik takto upravených modelů je? Většinou jde nový model ruku v ruce s novou texturou. A to je kámen úrazu. Necháš původní názvy - změna ti vizuálně naruší ostatní tratě pod stejným globalem. Necháš název modelu a dáš nové názvy textur - změna vizuálně naruší ostatní tratě pod stejným globalem + bude hlásit chybějící textury u tratí pod stejným globalem (příklad Deteriovo zarážedlo u BP). Dáš nové názvy jak modelu tak i texturám = nový global, který je za určitých podmínek zpětně kompatibilní.

Neviem, čo tu stále riešite! Je až taký veľký problém zo zmenou trate, zameniť si aj Global! Ja osobne to tak riešim dokonaca aj Sound mením pre každú trať a nemám problémy zo žiadnou traťou! :)

Ono vyrobit s další tratí další global je velmi jednoduché ale velmi nešťastné řešení. Když si však položíš otázku, proč je nutno mít ke každé druhé trati jiný global, možná uvidíš ten problém i v jiném světle.

Pro Michala: Ono bohužel mnoho globalů nevzniklo proto, že by obsahovaly nějaké nové koleje (global BP je teď mimo tuto úvahu), ale nějak takto: Stavitel jde zkoušet svou trať například v noci či na podzim. A ejhle, MSTS řve, že mu v globale chybí nějaká textura. A tak si ji zapíše a dodá ji tam. A jedná se třeba o nějaký domeček. Jenže ve skutečnosti ta textura chybí v trati. MSTS se kouknul do tratě, tam ji nenašel a tak kouknul do glabalu, jestli náhodou není tam. A zařval, že není v globalu. No a tak tímto postupem autor odstraní všechny hlášky.
Jenže pak zjistí, že když trať dá někomu na vyzkoušení, že jeho MSTS hlásí, že mu chybí v globale soubory. A tak dodá k trati i global.
Jsem přesvědčen, že kdyby autoři řady tratí doplnili svou trať o ty chybějící soubory, mohli bychom zredukovat počet globalů. Když se člověk podívá do modelů, které nabízí Xtrack 3.20 a využije ještě ÚZK (úpravu základníko kolejiva), tak si říká, jak je možné, že toto nevyhovuje pro stavbu 50 km tratě.

To už je ale trošičku něco jiného než to, s čím tady ta debata začala. Textury domečků tam samozřejmě nemají co dělat. Z části za tento stav může samotný MSTS (chybovou hláškou odkazuje do globalu) a z části neznalí stavitelé tratí (kteří to tam v dobré víře kopírují). Kvůli tomu jsem před časem vytvořil Track Report, kde si může každý stavitel tratě zkontrolovat, jestli má trať z tohoto hlediska v pořádku.

Již delší dobu používám na kontrolu chybějících souborů v trati Route Ritter,který mi ty chyby nahlásí a nabídne opravu.Je to další varianta kontroly jako Michalův Track Report.Tím neobjevuji Ameriku,ale dávám další možnost kontroly novým členům fora.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/cab_U45.jpg

Čouda dodělal pro VP JZD kabinu mašinky U45 a udělal drobné vylepšení v engu U45 i U25. Po stažení si nezapomeňte zkontrolovat směrování zvuků. A jako bonus přidal Carlos skiny cisteren Ra/u. Oběma patří velký dík. Takže můžete stahovat.
Těm, kteří zapomněli jak a kde, připomínám, že na mém webu v aktivitách pro začátečníky. Další potřebné údaje jsou v tomto vláknu v příspěvku z 19.září.

Zdravím,

konečně jsem se dostal k instalaci JZD. Po menších nutných úpravách některých vlaků v "trainsetu JZD" (např. chyba "Parametr »Coupling\Type« nebyl nalezen v parametru »wagon«" v souboru TRAINSET\760_U45\U45_004ms.wag) jsem nainstaloval základní aktivity z Jiříkovy domovské stránky. Bohužel, byť šlo o základní, jednoduché aktivity, některé jsem vůbec nerozjel:

jtk_jzd_manipulak_03.act - hláška "Servis jtk_jzd_manipulak_03, trasa "jtk_jzd_manipulak_03", po nahrání nelze nastavit".

jtk_jzd_manipulak_04.act - hláška "Servis jtk_jzd_manipulak_04, trasa "jtk_jzd_manipulak_04", po nahrání nelze nastavit" a "Servis jtk_jzd_manipulak_04-tr1, trasa "jtk_jzd_manipulak_04-tr1", po nahrání nelze nastavit".

jtk_jzd_osobak_10.act - hláška "Servis (jtk_jzd_osobak_10) používá neplatné nástupiště. Název nástupiště je Louky - podhradí.". Zajímavé, zase další nová hláška do kolekce "'Čím mě ještě MSTS překvapí" :-)

prumyslovy vlacek_1.act - hláška "Servis prumyslovy vlacek_1, trasa "prumyslovy vlacek_1", po nahrání nelze nastavit".

Budu rád, když mi někdo poradí, co dělám špatně. Jen mi prosím nepište, ať si trať upravím sám. Např. přesunu nástupiště apod. To fakt neumím... :)

A nainstaloval jsi i aktualizaci tratě?

760_U45\U45_004ms.wag je odstavená studená parní mašinka, u které jsem nepředpokládal, že by byla v nějaké soupravě a tak jsem to přehlídl. Pomocníků a testrů je stále velký nedostatek. Pošli mi prosím upravený wag.

Mám pocit, že jsem aktualizaci nainstaloval, ale raději se ještě přesvědčím. Instaloval jsem také ve stejné době trainset DVK a JZD, se všemi dalšími updaty, tak jsem mohl něco přehlédnout.

Upravený wag Ti pošlu (vlastně stačilo jen přehodit pravou závorku; odkoukal jsem to z jiného wag souboru) buď večer nebo zítra.

Manipulák 1 a 2 mi jely v pohodě, tak jsem se přeci jen projel ;)

Robert Schindler napsal:
Mám pocit, že jsem aktualizaci nainstaloval, ale raději se ještě přesvědčím. ..... Manipulák 1 a 2 mi jely v pohodě, tak jsem se přeci jen projel
Poznáš to podle toho, že v základní verze tratě končí šturcem v Kamenici, zatímco první aktualizace pokračuje dále do polí a na vlečku do Kravska.

Chtěl bych se zeptat, jak stáhnout vozidla k danovým aktivitám? Chce to po mě uživatelské jméno a heslo (simtrains.eu) a i když ho tam zadám, tak mě to dál nepustí.

Qvido napsal:
Chtěl bych se zeptat, jak stáhnout vozidla k danovým aktivitám? Chce to po mě uživatelské jméno a heslo (simtrains.eu) a i když ho tam zadám, tak mě to dál nepustí.
No, kdybys pečlivě četl, tak se dočteš, že potřebné informace najdeš ve vláknu tratě. A heslo má nějaký důvod, proč je, a tak když už jej nenajdeme, tak máme SZ.

Omlouvám se, občas rychleji píši než přemýšlím. Můžete případně oba mé příspěvky smazat.

Dnes jsem doplnil vozidlový park JZD o dvě zajímavá vozidla od Pepy Vogltanze. Odkaz je jako vždy na mých stránkách v jednoduchých aktivitách pro JZD a potřebné údaje ke stažení najdete v tomto vlákně v příspěvku z 19. září.

Back
Nahoře