Úzkorozchodka JZD_760mm

pingu93 napsal:
Mohl by tu někdo prosím dát přihlašovací údaje ke stažení VP JZD?
Dal jsem na vědomí všem, že VP JZD i další aktualizace této tratě budou jen pro aktivní tvůrce a mé kamarády. A Ti, pokud uznají na vhodné, je mohou věnovat svým osvědčeným kamarádům a tak dále. Tudy vede cesta. Tvůrci a testři musí být nějak zvýhodněni.
PS: A pokud najdu někde na netu tyto údaje zveřejněné, VP JZD z webu jednoduše smažu. To myslím vážně.

A samozřejmě, pokud jsem při rozesílání těchto údajů zapomněl na některého z aktivních tvůrců, testrů, ladičů, nahrávačů zvuků, filmařů tratí, fotografů vozidel, prostě na kohokoli, kdo v MSTS či pro MSTS na něčem podílí, bylo to opravdu neúmyslně. Za to se předem omlouvám a klidně, máte-li zájem, si o ně napište.

Ahoj pánové.
Musim se zde vyjádřit k jedné věci, pokud je někdo úplnám nováčkem, tak by mu mělo být umožněno si VP JZD taky stáhnout. A ono mu to i umožněno je. Stačí, když bude pátrat ne patřičném webu a odkaz určo najde, pokud jej Jiřík neodstranil.;) Já bych byl rád, kdyby si mohlo mou chystanou aktivitu zajet co nejvíce lidí, už jen kvůliva těm 100 vkám strávených hodin nad editorem a testy.:D Jinak musím Jiříka pochválit zde na fóru, jeho dílo je opravdu dokonalé a při čumění po okolí tratě jsem několikrát skončil v testu aktivity s vyřazovací hláškou o překročení rychlosti a to tam mám benevolenci velkou, ale uhlídat to fakt nešlo. To okolí je opravdu nádherné.
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/vpjzd1.jpg

Ani v Kamenici nelení. Pod vedením mistra Carlose byly v dílnách rekonstruovány tyto vozy. A pod dohledem mistra Petra Nováka byla dokončena rekonstrukce motorů dvou TU48 a jedné TU36. Toto vše ode dneška naleznete ve VP JZD.
Dan J. napsal:
Musim se zde vyjádřit k jedné věci, pokud je někdo úplným nováčkem, tak by mu mělo být umožněno si VP JZD taky stáhnout. ......
Bude-li kdokoli trpělivě a slušně klepat, bude mu pootevřeno.

Co třeba vozík s hnojem ? :D:D S animovanými mouchami :D A zvukem okolo létajících much :D nebo převoz zvířat se zvukovými efekty kvikání prasat :D

© Intouro napsal:
Co třeba vozík s hnojem ? :D:D S animovanými mouchami :D A zvukem okolo létajících much :D nebo převoz zvířat se zvukovými efekty kvikání prasat :D
Ahoj.
Víš jak by tím MSTS dostával na pr..el, to by byly pády aktivit.:D:D:D:D
Dan.

© Intouro napsal:
No, ale kdybys to udělal, zařadíme. A nemusí tam být zvuky ani animace.

© Intouro napsal:
....nebo převoz zvířat se zvukovými efekty kvikání prasat :D
Prasata která kvikají ve voze už tady jsou ( u kluků Maďarskejch) a to u vozu "MÁV Heks 1.0". I když, pravda, není úzkorozchodný.

Tak by mne zajímalo, jak se bude chovat aktivita, pokud bych např. 7 takových vozů zařadil do tratě 321 a projížděl s nimi obsazené nádraží v Žilině. Nevím, moc tomu nerozumím, ale dle mého názoru by zvuky navíc zatížili MSTS. Mě osobně nezkousne PC (a nemám žádný šrot) ČSD Bai, s parním topením (vedeno v editoru jako parní loko). Už jsem je chtěl několikrát v aktivitě pro DVK takhle na podzim použít a vždy se mi stane toto:
Aktivita jede, i jako traffic je potkám v pohodě, ale nesmím ze hry odejít. Jakmile dám Save a následný Load, tak mi MSTS vypíše, že nelze nalézt wag onoho vozu. Takže je bohužel ke svému zklamáni nemohu používat.:(
S pozdravem Dan.:cool:

Díky Brzdovi jsem se rozhodl, že vydám ještě jednu veřejnou aktualizaci tratě JZD. Takže mrkněte na mé stránky a chcete-li, stahujte.

Ahoj,
nechci být nějaký rýpal a nevím jestli to není jenom u mě. Za stanicí Prakov směrem na Kamenici na chráněném přejezdu závorami mi chybí jedna závora. Je toto záměr nebo tu mám chybu?

komarek napsal:
Ahoj,
nechci být nějaký rýpal a nevím jestli to není jenom u mě. Za stanicí Prakov směrem na Kamenici na chráněném přejezdu závorami mi chybí jedna závora. Je toto záměr nebo tu mám chybu?
Záměr to určitě není, no, až se vrátím z dovolené, prověřím a eventuelně u sebe opravím. No a pak mi nezbyde, než časem vyrobit opravnou aktualizaci.

JiříkTK napsal:
komarek napsal:
Ahoj,
Záměr to určitě není, no, až se vrátím z dovolené, prověřím a eventuelně u sebe opravím. No a pak mi nezbyde, než časem vyrobit opravnou aktualizaci.
Tak to je hoooodně divné, že jsem si toho nevšimnul, no teď když je trať venku hodil jsem oraz a čekám na vyjádření hlavního testra a pak půjde aktivita ven.;) Zatím snad dojedu Vindebonu. Velmi příjemné odreagování, už mi začínalo hrabat.:D:D:D:D:D
Dan

JiříkTK napsal:
Díky Brzdovi jsem se rozhodl, že vydám ještě jednu veřejnou aktualizaci tratě JZD. Takže mrkněte na mé stránky a chcete-li, stahujte.

Ahoj Jirko. Prosím tě, je už v aktualizaci i ten komplex JZD Budovatel od Brzdy1? Mylím tím ten na screenu v jeho vlákně. Teď jsem nainstaloval aktualizaci a nevím zda správně. :-)
Dan
-----------------------------------------------------
Jejda, tak je tam vše, mne jen zmátlo, že za Tasovem je Vlečka JZD Budovatel, tak jsem ten komplex hospodářských budov očekával tam a po příjezdu do Kamenice vše jasné. Tím bych chtěl požádat o smáznuti tohoto zbytečného dotazu z vlákna někam do... (odpadu) a omlouvám se za zbytečný doptaz.:D

Ahoj Dane
je tam, ale taky sem jej chvili hledal. musíž z kamenice jet nahoru a po levé straně.

Promiň za nic moc popis ale teď nemam u sebe přesnej název stanice.

Čau Martin Mouka

komarek napsal:
... Za stanicí Prakov směrem na Kamenici na chráněném přejezdu závorami mi chybí jedna závora. ....
Tak jsem to po dovolené prověřil a zjistil jsem, že v mé trati je vše OK. Chyba tedy byla v aktualizaci. Takže na webu je aktualizace opravena. A vy, jež jste stahovali do dnešního dne, najdete 100 kB opravný soubor zde: http://jirik-tk.sweb.cz/k uploadu/JZD_760mm_oprava.rar Prosím, dejte vědět, zda je vše OK

JiříkTK napsal:
komarek napsal:
... Za stanicí Prakov směrem na Kamenici na chráněném přejezdu závorami mi chybí jedna závora. ....
Tak jsem to po dovolené prověřil a zjistil jsem, že v mé trati je vše OK. Chyba tedy byla v aktualizaci. Takže na webu je aktualizace opravena. A vy, jež jste stahovali do dnešního dne, najdete 100 kB opravný soubor zde: http://jirik-tk.sweb.cz/k uploadu/JZD_760mm_oprava.rar Prosím, dejte vědět, zda je vše OK

tak u mě už vše OK.;)

Zdravím, za to mě se dneska zadařilo, tak jsem měl projeto asi tak 5 hodin testované aktivity Taková obyčejná šichta, nainstaloval jsem zdejší ubdate a hle, už jsem aktivitu nenahrál. Přitom to nikdy nedělám, že bych při rozjeté aktivitě udělal tudle věc, ale říkal jsem si co se může stát, vždyť do trainsetu, paths ani services nezasahuji. A stalo se, takže to jedu zase cele odznova. Jooooo za blbost se platí.:D:D:D:D:D:D
Dan

Poznámka k dalšímu rozvoji vozidlového parku pro trať JZD a k trati JZD

Vozidlový park tratě JZD obsahuje cca 9 lokomotiv a cca 13 druhů vagonů, z nichž některé mají více variant a jiné několik nákladů. Pro úzkorozchodnou trať dlouhou okolo 40 km je to naprosto dostačující. Adresáře vozidel náležící do VP JZD začínají číslicí 750 nebo 760.

Tato vozidla mají sjednocené parametry brzd. Brzdy jsou v režimu N = nákladní, takže brzděte raději dříve než později. Jinak se může stát, že vlak prostě neubrzdíte. Dále jsou sjednocené a snížené síly působící na spřáhla. Proto je nevhodná jejich kombinace vozidel JZD s jakýmikoliv jinými úzkorozchodnými vozidly nebo s vozidly na podvalnících. Z tohoto důvodu byla také z tratě vypuštěna i podvalníková jáma.

V současné době berte VP JZD jako hotový, již odstraňuji jen nalezené chyby. V dohledné době ještě budou změněny síly na spřáhlech na JZD TU47. Po zveřejnění megaaktivity od Dana J. pro trať JZD bude dočasně stažena z downloadu 760 TU48, protože budu muset najít kompromis mezi pohledem z kabiny a FreightAnim. A to je zábava na dlouhé sychravé podzimní večery.

Samotnou trať JZD berte též jako dokončenou, v příštích měsících nemám v plánu na ní něco měnit natož ji prodlužovat.
Dan J. napsal:
..... nainstaloval jsem zdejší ubdate a hle, už jsem aktivitu nenahrál. Přitom to nikdy nedělám, že bych při rozjeté aktivitě udělal tudle věc, ale říkal jsem si, co se může stát, vždyť do trainsetu, paths ani services nezasahuji.
Bohužel chybějící závora změnila verzi tratě, jinak to udělat nejde.

Back
Nahoře