Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tak to je žrádlo :D
V souvislosti s těmato obrázkama se dovolím zeptat zda se chystá aktualizace už teď s rekonstrukcemi uvedených tratí a nebo až později až toho bude víc ?

Myslím,že ještě tak rok zůstanu s klukem u modelového TRSu a pak dokoupím novou trať(mám jen 73 akt.).Zatím se na simulátor jen těšíme,ale zatím je časově náročnější,chybí trpělivost na delší jízdu...Klukovy bude 12 let,tak ještě chvilku počkáme,zatím to opět,jak vás znám,i programově vylepšíte(pokud to ještě vůbec nějak jde...).Je to opravdu paráda!

Tak jsem koukal do plánků na perony Přibyslav 210m.a Světlá 200m.a musím přiznat že s pátečními nebo nedělními rychlíky tam opravdu je to hodně nadoraz.

Ještě je vhodné ukázat nový model od Nebuluse a to zastávka Brodské. Jen jsem musel dát pryč ty "nesmrtelné" domečky default na pozadí a obec vystavět z něčeho kvalitnějšího. Proto jsem screen ještě včera nemohl zveřejnit:D.
dbfed8a39902801507bca75523006f5c.jpg
e908e4c8f3daa2be864a5a54fc3927af.jpg
c479fa50e074998fb716856f74ccc619.jpg
Na aktualizaci to ještě zdaleka není. Práce ještě moc.

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Ještě je vhodné ukázat nový model od Nebuluse a to zastávka Brodské. Jen jsem musel dát pryč ty "nesmrtelné" domečky default na pozadí a obec vystavět z něčeho kvalitnějšího. Proto jsem screen ještě včera nemohl zveřejnit:D.
.......
Na aktualizaci to ještě zdaleka není. Práce ještě moc.

Tak toto je staniční model až mi oči pučí!! Zbyňku parádní práce!
To Nebulus: LUXUSNÍ MODEL! Opravdu paráda!!

Pekná práca Zbyňku! Akurát by to ešte chcelo nejaké kríky pri budove malej čakárne. Tam bola taká džungla, že bočné pohľady na tú búdku som nedokázal odfotiť a musel som ich vyčarovať v Photoshope. A podľa leteckej mapy je v tom lesíku oproti celkom veľké jazierko.
ocelot24: Snažil som sa. Je to druhá staničná budova, ktorú som modeloval a nie sú na nej žiadne čmáranice.

Jenom taková OT gramatická vsuvka - zajímalo by mě, co lidi vede k tomu, aby psali "jest-li". Všiml jsem si toho i v jiných vláknech a u jiných uživatelů.

Možná by stálo za to, vyvěsit do FAQ i pravidla českého pravopisu :o)

Jinak screenshoty jsou moc pěkné. Čekám až Zbyněk udělá nějaké slibované kolejové úpravy v Břeclavi a vydá pracovní aktualizaci, ať se zase můžu pustit do okolí stanice.

Z

To "jest-li" píše jen jeden uživatel, který se kažou chvíli jmenuje jinak. Myslím že identitu kdysi odhalil Pawlík. Prozrazuje se právě tím "Jest-li" Jinak pod BIN 1.8 nejezdím, tak nevím. Co vím je, že nefunguje pod touto verzí noční osvětlení přísprojů.
Nebulus: Ty kříky dodělám. Ale jak pátrám, tak pátrám i z Tvých archivů, já nemám přes Brodské žádné video. Kdysi jsem si fotil cestou do Bratislavy a poslední snímek je před zastávkou. Pak mám až Malacky.
To jezírko tam tedy vybagruji. Myslel jsem, že za lesíkem nebude vidět.

V Břeclavi se už maká. Náspy jsou už před Boří Les a Honza Švec mi naznačil, že by šel udělat i ten pětikolejný most přes Dyji, když už máme pětikolejné náspy a k nim koncové pilíře. Jenomže také musím dodělat naslibované a to úsek do Jaroměře. Také čeká na náspy a nové mosty, které už Honza dodal.
Ale když jsme u Brodského. V každém případě budou nové náspy z Břeclavi až do Kútů, protože je to také úsek s kolejemi přímo na louku bez podloží.

Zbyněk Šemora
Jinak pod BIN 1.8 nejezdím, tak nevím. Co vím je, že nefunguje pod touto verzí noční osvětlení přísprojů.

Já jezdim pod binem 1.8.xxx (nevim přesně číslo, jsem v práci :rolleyes:), vše funguje bez problémů, i osvětlení přístrojů v kabinách. Jel jsem na tomto binu i aktivitu Gerlach od Dana J.

Mám jednu dobrou a jednu špatnou zprávu.
Úplně náhodou při testování lokomotiv jsem udělal revizi úseku Praha Libeň - Horní Počernice a zjistil jsem, že tam mám místy nereálné sklony až 15 promile. Tenkrát to bylo nutné, aby se šlo spojit s pokládkou kolejí od Lysé. Za ty roky jsem se naučil dělat stanice ve sklonu a podařilo se mi to nyní pěkně srovnat.
Vyšlo to dobře včetně malého esíčka v Počernicích na Mstětickém zhlaví. Konečně se mi to tam líbí. Ale ta špatná zpráva je, že všechny aktivity jedoucí přes Horní Počernice budou mít na jmenovaném zhlaví potrhané trasy, které si aktivitáři budou muset opravit. Ale výsledek stojí za to. Jen jsem porušil slib, že aktivity nebudou v příští aktualizaci narušeny.
Takže po Pardubice - Jaroměř bude Praha Libeň - Vysočany - H. Počernice - Mstětice další úsek, kde to dali traťováci trochu do kupy.

Objevil jsem další problém pro uživatele, kteří používají v jiných tratích Global BP.
Nejprve se vylepšily tunely, na výhybky dřevěné pražce a Deteriúv šturc.
Pak Honza švec vylepšil jeden silniční díl a opět chybí textura. Všiml jsem si toho až dnes, když jsem testoval jinou trať s BP kompatibilní.

Takže jsem udělal malinký balíček, který rozbalíte a Textures nakopírujete do Textures jiné trati na Global BP.

stahujte zde

Balíček nelze stáhnou. Po stažení asi 1/3 hlásí chybu.

V rámci rekonstrukce úseku Praha Libeň - Vysočany - Mstětice dojde i na odbočku Rokytka. Jednak na Googlu jsou tak podrobné mapy, že je vidět i štěrk mezi pražci a když jsem tento uzel stavěl, nebyl tak bohatý stavební materiál a koleje musely být dál od sebe, aby se vzájemně nezasypávaly zeminou. Mnohé zdi nahradily náspy a bude to tam zkrátka takové útulnější. Díval jsem se na stav a posuny kolejí blíže k sobě se netýkají výhybek a tudíž se nenaruší ani žádné aktivity.
Ať žije Staré spojení. Vlastně ani to Nové spojení tam nevypadá jinak kromě pražského zhlaví.
Ale těště se, až pojedete z Libně na Lysou. Už je to pohádka svezení. Sklon je plynulejší a mohl jsem proto vyházet ta unreal 15 promilové úseky za odbočkou Skály přičemž vrchol stoupání je ve stejné výšce. Ale někde u Černého Mostu, kde kdysi bývalo hradlo jsou koleje nad úrovní bývalé troleje. O tolik tam budu muset ještě zvednout terén.
Jinak doufám, že do aktualizace zvládnu ještě položit koleje, když už se budete kochat jízdou přes Hor. Počernice, aby jste dojeli přes Chlumec až do Hradce Králového.

Zbyněk Šemora napsal:
.......
Jinak doufám, že do aktualizace zvládnu ještě položit koleje, když už se budete kochat jízdou přes Hor. Počernice, aby jste dojeli přes Chlumec až do Hradce Králového.

jupíí ;) držím vám palce Zbyňku a moc se těším:oops:

Zbyněk Šemora napsal:
........................
Proč by jste nezvládl , myslím si že většina ráda počká až to položíte :wink: a pak aktualizace, tak hlavně se ale nikam nehoňte :wink: času je dost :), hlavní je když to bude pěkný a pořádně tak jak vy to děláte ;-)
Samozřejmě že se všichni moc těšíme a jsme nedočkavý :D

Jen pro informaci, aby jste si mohli spočítat, kolik let by se asi stavěla trať do Vladivostoku, pokud si někdo myslí, že je to brnkačka a do Vánoc by mohlo být hotovo :D:D:D:D:D:D
Celou sobotu od rána zápasím s odbočkou Rokytka. Již hotovo bylo Libeň - Vysočany a Rokytka - Vysočany. Ten zbytek zatím trvá asi 9 hodin práce (nic nepadá, práce postupují průběžně dopředu). Bylo nutné koleje posunout blíže k sobě a hlavně srovnat sklony na konstantní hodnoty. Byl to celkem hlavolam a koncert pro dynamické koleje.
Na obrázcích vidíte, že zdaleka ještě není hotovo, ale už se to rýsuje. Podle ještě nevystředěných sloupů TV na prvním obrázku je vidět o kolik jsou koleje blíže k sobě. Jediný problém je ten, že v tomto čtverci už máme 1800 objektů a stále chybí ještě hodně zástavby. Vzhledem ke srovnání kolejí si snad v budoucnu někdo troufne z celé Rokytky udělat stavebnici pár objektů. Ubylo by několik desítek zbytečných polygonů a bylo by pak možné lépe zastavět okolí. Už aby bylo tohle hotovo. Ale je fakt, že některé starší úseky mi pijí krev a je vždy jen otázka času, kdy dojde na rekonstrukce.
e80034774ce9f804930d88b10c6a86fa.jpg
d0738531c1a4eff872fb9b0533dca03c.jpg

1800 objektů na čtverec je ještě v klidu, až jich budeš mít 2250 jako mám já v Chocni, tak potom ti při stisknutí tlačítka "uložit" bude běhat mráz po zádech:D
Jinak stavba Nového spojení včetně odbočky Rokytka mě čeká příští týden a už teď z toho mám neklidné spaní, fakt ti Zbyňku závidím, že už to máš za sebou...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře