Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

"Jenom" 2250? Zkušební trať jsem ukládál i s 2418 objekty bez problémů a běhalo to skvěle.

VáclavS napsal:
"Jenom" 2250? Zkušební trať jsem ukládál i s 2418 objekty bez problémů a běhalo to skvěle.

Ono taky záleží co to jsou za objekty. Jednou jsem zkoušel umístit to čtverce co nejvíce stromů, měl jsem tam kolem 8000 objektů a pořád to šlapalo, pak už mě to přestalo bavit:D
Ale čím více je ve čtverci kolejí a návěstidel atd, tak tím méně objektů tam nacpeš. Třeba v Bohumíně mám kolem 1900 objektů a víc jich tam nedám, ale v Chocni, kde je méně kolejí, jich mám 2250, takže je to různé, každý čtverec snese jiný počet objektů.

Stavitelxx napsal:
Jinak stavba Nového spojení včetně odbočky Rokytka mě čeká příští týden a už teď z toho mám neklidné spaní, fakt ti Zbyňku závidím, že už to máš za sebou...
Zrovna na Tebe při stavění vzpomínám, jestli tyto stavby už máš hotové také. A jestli ne, pěkně si mákneš. Pak Ti přeji pevné nervy. Ale Goglovy mapy jsou nyní kvalitnější, než v době nedávné a dá se podle toho držet. Jinak bez modelů náspů a betonových zdí se Rokytka postavit pořádně nedá.
Jinak co se týká objektů, počet mě děsí hlavně z množství polygonů a aby tento úsek byl ještě v MSTS hratelný. Určitě tam nepojede jen vlak hráče, ale celý tento uzel se nabízí, aby se tem sjelo víc vlaků. A pak do toho kvalitní modely vozidel a kvalitně ozvučené. Provoz aut, tramvaje a mám pocit že s MSTS nepohne ani počítač NASA.:(

Mohl bych prosím požádat pracovníky firmy AŽD Praha o umístění odjezdového či cestového návěstidla v Užst. Brno Hl.n. na 5k SK.

Předem děkuji za vstřícné vyhovění mé žádosti:D

Myslím, že Rokytka by už mohla být OK. Ještě jsem trochu snížil nadjezdy, koleje nahoře byly moc vysoko. Zkusil jsem ze všeho dostupného splácat tunel. Je to provizorium a hodně budu hrabat prstíčkem a prosit nějakého modeláře:D. Jinak celek je konečně víc na náspu než na betonu, jak to bylo doposud. Doplnil jsem stahovačky a vlastně je provedena revize trati z Vítkova až do Holešovic / Mstětic.
f5665a6bdf9fa5246d2a86ffc4e50922.jpg
34104de4d8d9e8a47163d75badf9fc2a.jpg
69e40dbdd1a7ae60478520f5f4ddb2b9.jpg
Jinak je samozřejmě ještě hodně práce na okolí.

Naposled editoval moderátor:

tady je celkem slušný video pro dodělání úseku Praha hl.nadr. - Praha Vysočany : http://www.youtube.com/watch?v=_892jdhc8rM&NR=1

Nějak mi připadá, že je všude mrtvo. Jako by všichni podlehli strašáku krize.
Nemám v nejbližší době vydat další aktualizaci ? Aby se trochu rozproudila krev?
Sice nic nového co do počtu dalších kilometrů nemám, ale těch úprav a oprav je tolik, že to za aktualizaci stojí. A samozřejmě další nové originální modely od známých modelářů. Ale ještě nějaký týden na dokončovacích pracích je.

Ale já pracuji úplně někde jinde. Hold na přání se nic kouzlit nedá. Ale malá nápověda. Směry pokládky kolejí hodně ovlivňují modeláři, kteří dodávají objekty.
Jinak se přimlouvám u kompetentních orgánů (ne orgány VB), aby ondrovi 135 smazaly většinu hodnoceních. Vždyť je to v rozporu se slušnými mravy.

Zdravím, podle screenů jste v Praze odvedl opět super práci! Jsem pro vydání samostatné aktualizace bez nových km.
Jen abych se v tom zorientoval: Nové úseky budou tedy Velký Osek - Hradec, oprava Hradec - Jaroměř + přistavění Jaroměř - ???.
Díky za objasnění...

Ta Rokytka se mi od počátků nelíbila. Ale tenkrát to byl vrchol, co šlo z MSTS kamenů splácat. Ještě nebyl BIN, a editor se mi tady tenkrát zhroutil, vše se poškodilo a já to stavěl pak celé znovu. Teď už to snad má hlavu/patu. S výhybkami se nehýbalo, tak by neměl být problém s aktivitami. Ještě jsem ale nekontroloval.
Aktuálně zápasím s podbíječkou někde mezi Předměřicemi a Smiřicemi. Díky novým modelům bylo nutné trochu předělat nebo dostavět kolejiště vleček.
Velký Osek - Hradec, tam se zatím ještě nekoplo. Není vše tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá.

Zbyněk Šemora napsal:
Nějak mi připadá, že je všude mrtvo. Jako by všichni podlehli strašáku krize. Nemám v nejbližší době vydat další aktualizaci ? Aby se trochu rozproudila krev?
Když je tu mrtvo, může to být dobré znamení, že místo marnění času na Fóru lid MSTS jezdí anebo dokonce tvoří.

Zbyněk Šemora napsal:
Ta Rokytka se mi od počátků nelíbila. Ale tenkrát to byl vrchol, co šlo z MSTS kamenů splácat.
No to ti tedy Zbyňku pěkně děkuju.:mad::D:P

Naposled editoval moderátor:

Michale, díky Tvým zdem to šlo udělat alespoň, jak to bylo. Tenkrát chyběly jen ty náspy. Za další, měl jsem to moc vysoké. Hold jsou věci, které se na první pokus vybudovat nepodaří a je třeba to nechat nějaký rok uležet, až se narodí nový nápad.

Stav prací:
Po dokončení podbíjení a rovnání terénu v úseku Předměřice - Smiřice včetně stanice a vleček se postupuje ku Jaroměři. Smiřice - Jaroměř, bylo nutné sklonově přepracovat díky přesnějším podkladům. Naštěstí nepřesnosti do kopce a z kopce se vzájemně vyrušily a v Jaroměři jsem se dostal do původní výšky. Dále je komplet přepracována vlečka v Černožicích a zvládnul jsem ještě náspy a podjezdy ze Smiřic do Černožic. Pokračování dnes.
Sice vegetačně a zástavbově zatím žádné velké změny nejsou, ale vytvarování krajiny je už nebe a dudy. Snad rozdíl každý na první pohled pozná. Jinak jsem se zamotal ve Smiřicích, protože jak na Googlovi, tak na www.mapy.cz jsou hodně staré mapy. Moje video je z léta 2006 a Smiřice jsou na koleje o hodně chudší než na těchto mapách. Téměř mne to zmátlo a už jsem chtěl přidávat do stanice další výhybky. :D

Až dopodbíjím HK - Jaroměř, víc zalesním krajinu, doplním nějaké baráky a mohl bych konečně položit koleje mezi Osekem a Hradcem.

Tak nevím, kde je problém ... (že by Indiání, nebo že by OTO??)

http://www.edisk.cz/stahni/45085/scrgrb25.pcx_1.58MB.html
http://www.edisk.cz/stahni/18921/scrgrb28.pcx_1.73MB.html
http://www.edisk.cz/stahni/71397/scrgrb34.pcx_1.99MB.html
(omlouvám se za tendle způsob ale jiný druh vložení obrázků mě nenapadl) :(

A to nepočítám vykolejení před každou větší stanicí a zničené spřáhla na co druhé výhybce a pády podle nálady, ale to už patří jinam ...

Indiáni opravdu ne ale chyba mezi klávesnicí a židlí. Aktualizaci trati nelze žádnou vynechat, pak to dopadá jako viz obrázky. Doporučuji si objednat aktuální DVD nebo hrát jen tuto starou , ale neaktualizovanou verzi.

DVDčko mám BP 71 tuším a od té doby poctivě všechny aktualizace mám, takže chyba sem já? :D

Tohle je případ, kdy databázové soubory jsou z jiné aktualizace než soubory z World. Tohle se stane, pokud vynechám nějakou aktualizaci nebo změním pořadí při instalování více aktualizací najednou.

Zbyněk Šemora napsal:
Stav prací:
Po dokončení podbíjení a rovnání terénu v úseku Předměřice - Smiřice včetně stanice a vleček se postupuje ku Jaroměři. Smiřice - Jaroměř, bylo nutné sklonově přepracovat díky přesnějším podkladům. Naštěstí nepřesnosti do kopce a z kopce se vzájemně vyrušily a v Jaroměři jsem se dostal do původní výšky. Dále je komplet přepracována vlečka v Černožicích a zvládnul jsem ještě náspy a podjezdy ze Smiřic do Černožic. Pokračování dnes.
Sice vegetačně a zástavbově zatím žádné velké změny nejsou, ale vytvarování krajiny je už nebe a dudy. Snad rozdíl každý na první pohled pozná. Jinak jsem se zamotal ve Smiřicích, protože jak na Googlovi, tak na www.mapy.cz jsou hodně staré mapy. Moje video je z léta 2006 a Smiřice jsou na koleje o hodně chudší než na těchto mapách. Téměř mne to zmátlo a už jsem chtěl přidávat do stanice další výhybky. :D

Až dopodbíjím HK - Jaroměř, víc zalesním krajinu, doplním nějaké baráky a mohl bych konečně položit koleje mezi Osekem a Hradcem.

Ahoj Zbyňku,mám video v úseku HK-Jaroměř-Trutnov tam a zpět točeno koncem května 2008 tak se mohu podívat jak se to moc změnilo,od toho tvého a proti googlu a mapám.S pozdravem Lukáš

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře