Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Super, to budou rychlíkové aktivity jako víno.
Zbyňku, jen mám odtaz, jestli jsou v track B i koleje s dřevěným podložím jako používají výhybky,
protože na téhle jednokolejce je mnoho úseků ještě na dřevěných pražcích.
A nějak si nevybavuji, že by někde v BP byl čistě dřevěný úsek.

Ano, v Track_B je komplet kolejivo i na dřevu a je to například použito z Brna do Židenic. Ale na jednokolejkách víc využívám dynamické koleje a ty jsou vždy default. Řešení je, nadělat do potřebných úseků podloží všech poloměrů. Ale čistě dřevěný úsek snad už ani neexistuje. Nebo někde je? Místy Šakvice - Hustopeče. Šedesátka je jen v úseku, kde je beton. Tam kde je staré dřevo zůstala 40km/h.

Myslím, že docela rozpadlé a na dřevu to bylo mezi Chlumcem a Převýšovem.
Teď ale koukám do mapy a vidím, že je to tam nějaké opravené.

Tak tady je mapka. Na celém úseku je chyba - 200m, což je vzhledem k deformaci dobré skóre. Jinak si kilometrovníky můžete přepočítat. Když porovnám skutečnou mapu, trať z Pardubic do Hradce je ve skutečností víc šikmo vpravo. Ještě že máme ty zatáčky.
Takže si mohu odškrtnout první bod prací na tomto úseku.
Další body jsou už ta zajímavější část stavění.
69703a25a7522683dad7bf72b4522c8b.jpg
9f336e3c89b545c3ba0d15cf6434bd97.jpg
39682ac56187e0754182aa8c6fb7a5c6.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Tak tady je mapka. Na celém úseku je chyba - 200m, což je vzhledem k deformaci dobré skóre. Jinak si kilometrovníky můžete přepočítat. Když porovnám skutečnou mapu, trať z Pardubic do Hradce je ve skutečností víc šikmo vpravo. Ještě že máme ty zatáčky.
Takže si mohu odškrtnout první bod prací na tomto úseku.
Tak to abych se přidal s gratulací, nebo ještě ne?....;);)

Tak ja gratulujem aj ked mozno priskoro, kiez by som ja vedel takto rychlo stavat. Snad niekedy :D

Těším se na aktivity HK - Pha. ;)

Jó hochu, nad měřítkem mnohých staveb musíš silně zahmouřit oči. Do této remízky nesmíš jezdit ani s úzkorozchodnou párou, jinak urazíš komín. Ale dva vozíky v MUVce se tam vejdou.
Podobně nesmíš k některým běžně používaným domečkům postavit člověka o výšce 180 cm, mohl by vidět až do okapu.

No to je naopak potěšující, že jsem se mýlil. Pokud je to Tvoje dílko, prosím pošli. Pokud ne, napiš, kde se dá sehnat.

Jasně, to je depo z roku 1880. Tenkrát tam ve výtopně přespávala Nymburská záloha....

Pro Jiřík: Jo jo je to moje práce. Poslal jsem ti už mejl. Modely pravděpodobně nikde ke stažení nebudou.

Pawlíku, tak to se omlouvám, že jsem něco vyžvanil a způsobil záplavu do Tvé emailové schránky.
Textura je velmi pěkná, ale uvědomte si, že pokud to tak bude vypadat na všech tratích, nebude to pravé ořechové.
Já mám přání, aby byly verze alespoň tři. Čistý štěrk, pak viz obrázek a další hodně zarostlá kolej. Ne na kopřivové koleje, ale na hlavní tahy jako je Braha - Benešov a Praha - Beroun. Před koridorizací se jezdilo po louce i z Prahy do Pardubic. Ale jednokolejky a vedlejší tratě, jako například Choceň - Týniště, to by se traťmistr urazil, kdybych mu v MSTS dal pražcové pole viz Pawlíkův obrázek. Ten se o svůj úsek opravdu staral.
Pokusím se také něco nafotit.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokusím se také něco nafotit.

Nejaké textúry koľajníc sú aj na http://www.cgtextures.com/ v zložke \ Roads \ Rails

Zbyněk Šemora napsal:
Pawlíku, tak to se omlouvám, že jsem něco vyžvanil a způsobil záplavu do Tvé emailové schránky.
Zbyňku, tak jsem to nemyslel, o nic nejde. Texturu jsem dával ke stažení už kdysi a stáhlo si ji okolo 50ti lidí. I teď to vypadá, že je o ni zájem, což mě těší.
Zbyněk Šemora napsal:
Textura je velmi pěkná, ale uvědomte si, že pokud to tak bude vypadat na všech tratích, nebude to pravé ořechové.
S tím nezbývá než souhlasit.

Pawlik napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Zbyňku, tak jsem to nemyslel, o nic nejde. Texturu jsem dával ke stažení už kdysi a stáhlo si ji okolo 50ti lidí. I teď to vypadá, že je o ni zájem, což mě těší.
Zbyněk Šemora napsal:
S tím nezbývá než souhlasit.
Ale pro aktivitu R1125 Gerlach GVD 87/88 jako dělaná, takže starou zálohnout a šup tam s ní.:D:D:D:D:D
Dan

Dane, však já mám takhle složku, kde je mnoho textur a sloupů TV s pojmenováním Retro. :)

Stav prací. Nyní, když jsem konečně propojil koleje celou trať zapojuji do návěstidel. Zatím jsem s pracemi z Oseka do Převýšova. Ale všude osazuji i skloníky, takže se bude jezdit jedna báseň. Sice nemám všechny hodnoty, které potřebuji, ale zatím to lepím z toho co mám. Jsou zde i deset promilové sklony. Ale vyznačuji i všechny 2.5 promile. Ty se vlní stále dokola nahoru a dolů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře