RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Zbyněk Šemora - Klídek

Deterio už mi taky dal kapky, takže něco pošlu. Vámi napsaná věta ohledně stavění v našem věku je to, co mi už dlouho leží v hlavě. Každopádně nemám nejmenší důvod schovávat si své modely u sebe na HDD, natož je soustředit pouze pro svůj projekt. Jsou to obyčejné krabice, které mají hodně polygonů a graficky slabé textury. Je to dílo začátečníka, který se o něco pokoušel. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Neříkám, že se za své objekty stydím, když se ale dnes podívám na domek z Hrabovky, docela se tomu směju. Je to hrůza. Tolik polygonů, které jsem narval do zábradlí, nebo třeba někde nesmyslně vymodelované plochy atd atd mě prostě brání vydat další modely z důvodu toho, že bych se nad nimi zase musel v brzké době zastavit a říct si, proč jsem to tak udělal. To platí pro Ostrov. Polygonově jsem spokojený, ovšem textury perónů se mi nelíbí, rozhlas by také potřeboval upravit a toto všechno dá další hodiny strávené u PC. Mám málo času - to je na dlouhé vyprávění. Například zaoblení, musel jsem to udělat přesně podle tehdejší naší tratě 250, sebralo mi to spoustu času. nedávno jsem se dozvěděl, že máte jiný poloměr, než jsme měli my - tzn. další hodiny strávené zarovnáváním. A už máte sobotu večer a neděle se přehoupne jako nic a už vstáváte ve 4:00 a jedete do školy. Když k tomu připočtu návštěvu příbuzných, jízda do Ostrova pro nafocení, no co mi potom zbyde za čas. Budova Ostrova by jakštakš byla, když změním texturu peronů, hotovo. Problém je v tom narovnávání. Jinak je na tom Sklené, perony by až na rozhlas byly, budova by potřebovala přefotit (protože ve Skleném je fasáda načervenalá), přemapovat podle potřeb a může to jít ven. Co dalšího by z těchto dvou modelů šlo jsou perony ve Vlkově a budovy Sázava a Pohled. Jenže já už nechci nic slibovat. Sám jsem poznal, že to prostě nejde podle mých představ. Kdyby Vaše tratě 250 a 251 kolejově odpovídaly tomu, co si představuju, náš projekt nikdy nespatřil světlo světa. Neříkám, že Vaše trať je fikce, to bych si nedovolil, ale opět se otevírá otázka BP x XTracks...
Roman - Ne, v pořádku. Je dobře, že jste se zapojil. Máte naopak pravdu, spousta věcí mi ještě moc neříká

Ohledně těch trojmostí. Až při psaní předchozího příspěvku mi došlo, že to jsou screeny OBOU trojmostí, myslel jsem, že to je fotka jednoho a toho jistého trojmostí. Teď vše sedí i mně, omlouzvám se, chyba byla na mé straně.
Kosac - Stejná odpověď, jako u Romana, neznám

Já přes editor nejsem, já jen okrajově ty 3D. Je těžké srovnávat TRS s MsTS, u TRS se používalo "spline" - objekt například trávy, který se natáhl do takové vzdálenosti, jakou jsme potřebovali s tím, že to v plném rozsahu kopírovalo všechny nerovnosti bez ohledu na to, jestli byl 3D model zespodu rovný, či ne.
Teda koukám, že jsem si to tady dost zavařil

Jen ještě na závěr doplním to, že ty první momenty okolo Projektu 251 byly tak "horké" díky mému zachvácení do hry MsTS. myslel jsem si, jak nevymodeluju všechno, co jen půjde. Realita je ovšem jiná. Toužil jsem tehdy napodobit, ba skoro udělat shodnou trať, jako má Lubomir svůj zkušební polygon. On má hodně věcí podle skutečnosti. Ač jsem ten polygon (pan Šemora ví co mám na mysli) nikdy nespatřil, nezahrál, myslím si, že pokud by se tam dodělal ten zbytek s krajinou, bylo by to, po čem jsem toužil. Dodělat zbývající mosty, co kolega nestihl, vlečku DIAMO by snad nebyl takový problém. Určitě by mi to vzalo mnohem míň času, než stavět trať s krajinou celou znovu.
O tomto jsem ale s kolegou Lubomirem nikdy nehovořil. Možná mi z úst vyjelo to co nemělo, ale nač to v sobě dál tutlat.
Heme
P.S.: Sami vidíte, že editor mi nic neříká a trávit další čas jeho zkoumíním by asi nevedlo k úspěchu...