Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Devilreys napsal:
Presiel som si ten novy usek...je to hrozne....skoro nikde ziadny domcek semtam len perony alebo stanica bez budovy.......tak to som fakt sklamany.....Skoda casu stamat prechadzat. Neviem preco ale trat 321 je ovela schpnejsia a lepsia.....co uz.....to boloa skoda prace.....
Ty asi vůbec nevíš,co stavět trať obnáší.Nejdřív si to zkus a pak teprve piš o zklamanosti.Zatím jsem zklamaný jen z Tebe!!!

Devilreys napsal:
Presiel som si ten novy usek...je to hrozne....skoro nikde ziadny domcek semtam len perony alebo stanica bez budovy.......tak to som fakt sklamany.....Skoda casu stamat prechadzat. Neviem preco ale trat 321 je ovela schpnejsia a lepsia.....co uz.....to boloa skoda prace.....
Nesouhlasím s tím,že je to hrozné,včera jsem jel osobákem do Žďáru a bylo to fakt super.Pan Šemora udělal výbornou trať.Vím moc dobře co to obnáší.Stavím trať 281 a opravdu času moc není spojit stavění s prací.Pan Šemora staví fantasticky.Něco takového jsem rozhodně neviděl v trati 321.Nic proti ní nemám,ale rozhodně si najdu čas raději na trať Bratislava-Praha než 321.

Devilreys napsal:
Na straně 7 jsem psal tohle:
Co se týká zastávek, tam opravdu cestičky vedou. Ale ty nemám na žádné zastávce z jednoho prostého důvodu. Na modely peronů ani na žádné jiné se nedá malovat. Kdyby mi všude chybělo jen tohle, tak budu ten nejšťastnější člověk na světě. Ale já nemám hotové žádné obce, chybí hodně nádražních budov, ale to je práce na další půlrok. A to se neflákám, MSTS se věnuji průměrně 4 hodiny každý den.
Ale stejně mi to nedalo a něco jsem zastavěl. částečně Česká, trochu Kuřim, něco v Čebíně, polovinu Tišnova, Dolní Loučky, Říkonín, kousek Žďáru a dál, jak to jen šlo. Hodně nádražích ještě není vymodelováno, protože je víc lidí, kteří mají nemístné poznámky než těch, kteří jsou ochotní obětovat volný čas modelováním. A také, ten kdo tuto trať zná ví, že hodně zastávek je v lesích a obce z vlaku nejsou vůbec vidět.
Jinak jen pro tvou informaci. Tratě se staví postupně. Nejprve koleje, pak návěstidla a všechny značky kolem, pak mosty a viadukty, nově i náspy. Až teprve potom se tvaruje krajina a až je tohle hotovo, tak se teprve může osazovat vegetace a budovy. Škoda práce by to byla, kdybych měl špatné kilometrické vzdálenosti a špatné sklony. To se na rozdíl od doplnění budov opravit už nedá. Ale jestli se ti víc líbí a víc Ti vyhovuje 321, to Ti nikdo nebere. Každý má raději trať, ke které má blíže. To už je dané místem bydliště.

Jinak je to paráda. Zapnu počítač a vůbec nespouštím MSTS a jen odpočívám:D. Ale důvod je jiný. Kvůli finišování s aktualizací šly jiné povinnosti bokem, tak teď to doháním.

Já vím, že se blíží vánoce a je čas odpočinku a relaxace, ale po hodně dlouhé době jsem se vydal z Břeclavi do Mikulova a všiml jsem si že v úseku Valtice město - Valtice lze vidět vznášející se stromy. Tak jenom kdyby náhodou byl po vánocích čas ... :wink:

Richard napsal:
Já vím, že se blíží vánoce a je čas odpočinku a relaxace, ale po hodně dlouhé době jsem se vydal z Břeclavi do Mikulova a všiml jsem si že v úseku Valtice město - Valtice lze vidět vznášející se stromy. Tak jenom kdyby náhodou byl po vánocích čas ... :wink:
Tak to už tudy hodně dlouho nikdo nejel, to tam musí viset už několik let. Ale tato trať je před rekonstrukcí, tak to stejně nemá už smysl řešit, tam pak nezůstane kámen na kameni.

Devilreys napsal:
Ahoj Devilreys.
Sice už ti Zbyněk odpověděl, ale mně to nedá nereagovat. Já tuto trať mám od akt. tuším 69 +/- a postupně jsem stahoval aktualizace další a pokud se ti zdá nový ubdate trati hrozný, tak věř, že kdysi byla zelená louka např. mezi Kolínem a Prahou, o Praze ani nemluvě a univerzální peróny, stanice, např. v ČT, Pardubicích a to bych mohl jmenovat dále a dále.... A jezdilo se a každý z nás, kdo má BP už z dřívějška, tak byl rád i za to co bylo. Ve srovnání s tím co Zbyněk vydal naní, nebe a dudy. Ono to chce být míň rozmlsaný a dočkat času. Ono vše postupně určitě přijde. Já jsem z nové aktualizace nadšen. To co jsem projel, svědčí o vysokém standartu MSTS u nás. Komu se BP nezdá šik, ať si projede pár zahraničních tratí. No a co se 321 týká a to je trať, která protíná mé rodné město Ostravu, a já bych ji vůbec s BP nesrovnával. Tím nechci říct, že by byla špatná, nebo horší. Vlastním ji samozřejmě taky, ale tam je taky hodně míst bez krajiny a budov. No a např. takový úsek OV Svinov - OV Vítkovice - Havířov... nesedí ani kilometrově a stanice jsou blízko u sebe. To už se tu ale kdysi v daném vlákně k trati řešilo a i tak z mé strany se rád tímto úsekem projedu.
S pozdravem Dan.

Tak aktualizace nainstalována, zkoušel jsem kousek nové aktivity s posunem v HK a simulátor na Vistě přežil spojení elektrika - diesel, což mě velice těší :rolleyes:

Tak to já jsme taky zkoušel, ale po 5 hodinách trápení a pokusů to se svými XP vzdávám :(. Nevím, jak to bylo zamýšleno v této aktivitě, ale například tam, kde se pouze pouze mění mašina vlaku, je nějaké spojování nesmysl, a bylo by lepší rozdělit aktivitu na dvě části. Drobný časový posun vůbec nevadí, MSTS stejně nemá nástroje na náhodné zpoždění ( ve hře, nikoliv v životě ) a už vůbec na jeho akceptování.
Abych jenom neotravoval, nová aktualizace je super :).

Pajavlaky napsal:
Tak to já jsme taky zkoušel, ale po 5 hodinách trápení a pokusů to se svými XP vzdávám :(. Nevím, jak to bylo zamýšleno v této aktivitě, ale například tam, kde se pouze pouze mění mašina vlaku, je nějaké spojování nesmysl, a bylo by lepší rozdělit aktivitu na dvě části. Drobný časový posun vůbec nevadí, MSTS stejně nemá nástroje na náhodné zpoždění ( ve hře, nikoliv v životě ) a už vůbec na jeho akceptování.
Abych jenom neotravoval, nová aktualizace je super :).
To máš pravdu, že to není moc realistický, přestupovat z 163 na 731 po napojení. Ale přijet s osobákem z Pardubic s dieslovou lokomotivou by taky nebylo realistický, stejně jako s elektrickou lokomotivou šibovat přes točnu. Rozdělovat aktivitu se mi po pěti minutách jízdy kvůli změně lokomotivy taky nechtělo. Možná by to bylo realistický, ale nepraktický.
Asi by se musel změnit celý scénář, který měl základní požadavek: projet všechny opravené úseky tratě, což bylo dost složitý. Já se osobně těším na aktivity z Hradecka ostatních autorů, určitě budou propracovanější, já aktivitář nejsem. Ale k tomu přïpojení: myslím, že problém máš v jiném trainsetu nebo jiném BINU.

Jan Švec: Já jsem nemyslel tak úplně tvojí aktivitu. Jde mi o to, aby se aktivity rozdělovali tam, kde se např. lokomotivy mění během jízdy jednou a třeba po hodině. Jinak jsme my, kterým spřahování nefunguje, namydlení. Trainset mám v pořádku a BINy už jsem na to taky zkoušel všechny možný.

Jan Švec: ..................Jinak jsme my, kterým spřahování nefunguje, namydlení. Trainset mám v pořádku a BINy už jsem na to taky zkoušel všechny možný.

Dobrý den,mám už delší dobu stejný problém na XP,zkoušel jsem už ledacos.Spojování mi funguje pouze na Binu 1.7.010302.Na ostatních,které jsem zkoušel to padne hned po spojení.Je zajímavé,že jsem si stáhnul poslední pracovní Bin ze stránek autora MSTSPatch1.8.052113cz,a s ním se připojím,ale v okamžiku,kdy chci přejít do druhé kabiny,tak tato problikne na monitoru a následuje pád.
Ž.J.

Paráda, taky mi to s tim 1.7.010302 funguje. Na připojení si vždy hold nainstaluju 1.7.0.010302 :).

Cosi zkouším na této trati v Okrouhlicích a vidím problém -
zde blokuju odjezd ze stanice směr HB - http://msts.vts.cz/foto/1.jpg
zde na vjezdu čeká vlak který jsem předpokládal že vjede do stanice po koleji 1 http://msts.vts.cz/foto/2.jpg Proč stojí na vjezdu? Stanice vypadá tak - http://msts.vts.cz/foto/3.jpg

Nějak mi nesedí linky klacků. Mohli by se na to juknout zabezpečováci až vyřeší průsery jinde a dostanou prac. příkaz? Diky.

Zdeněk Itterheim napsal:
Nějak mi nesedí linky klacků. Mohli by se na to juknout zabezpečováci až vyřeší průsery jinde a dostanou prac. příkaz? Diky.

Teď jsem kontroloval, linky jsou 100% vpořádku. Samozřejmě na manipulační kolej u výpravní budovy od vjezdů nic linkováno není, protože na manipulační koleje vjezdy vlaků nejsou povoleny.

Zbyněk Šemora napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:

Teď jsem kontroloval, linky jsou 100% v pořádku. Samozřejmě na manipulační kolej u výpravní budovy od vjezdů nic linkováno není, protože na manipulační koleje vjezdy vlaků nejsou povoleny.

Toto není manipulační kolej, psal jsem první kolej na kolej blíže k budově pouštím další vlak. a ten projede OK. Problém jsem pořešil tak že trf. pouštím až za vjezdovým klackem, tak zafunguje to co chci. Ale správně to není.

Zbyněk Šemora napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:

Teď jsem kontroloval, linky jsou 100% vpořádku. Samozřejmě na manipulační kolej u výpravní budovy od vjezdů nic linkováno není, protože na manipulační koleje vjezdy vlaků nejsou povoleny.

Ahoj,
Test Vysočina - po najetí na vlak v Bratislava hl.st. se připojím, přejdu, udělám brzdu a čekám. Na cesťáku svítí 40 a očekávejte 40, nedaleko na odjezd totéž. Neznám místní poměry v Blavě ale na cesťáku bych cítil ještě bílou.

Cítit bílou můžeš, ale podstatné je, jak to cítí reál. I když ten je v MSTS dost o kompromisu. Ale v tomto případě to je myslím dobře, ptal jsem se na to tenkrát Dráčika i Nebuluse a myslím mám i jedno video. A žádná bílá tam není.
......
Teď jsem si to video pustil a je to přesně tak, jak to mám v aktivitě. Vy také člověka dokážete zblbnout. Prosím, upozorňujte jen na skutečné chyby a ne, že si jen myslíte, že by to mohlo být jinak.
Děkuji za pochopení.

Zdenku,ten servis vyhoď a ten traffic tam dej v čase před startem aktivity a podrž na WP.Já to udělal taktéž a dokonce tři vlaky a i bez srv2 to fachčí OK.

V Kutné Hoře ze směru Čáslav máme stav bez tíže. Návěsti lítají mimo sloupy (pravá totál mimo (posunutá o jednu kolej) a levá by potřebovala vystředit více nalevo). Tak pokud se traťovka zrovna nudí, mohla by se na to podívat. Viz obrázek http://www.jurajs-msts.ic.cz/image/Kutna_hora.jpg
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ještě doplním, že o pár desítek metrů se tento problém vyskytuje znovu. Dále nesedí zavěšení trolejí do stožárů. Celá stanice by zřejmně stála za důkladnou revizi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V Hlízově v témže směru je křivě položen perón, tohle bude chtít asi těžší kalibr (SŽD, Skansku a pod.) :D

To je vidět, jak málo jste na Kutnou Horu jezdili :-). Zapíšu do poznámek a pošlu tam lidi. Co se týká peronů, před lety jsem ještě neuměl zarovnávat podle kolejí nebo jsem si byl jistý, že myší to stačí. A je vidět, že nestačí. Skanska to opraví.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře