Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

vohryz napsal:
Stejně by mě zajímalo jak jste to udělal , já už jel tolikrát jízdu z Prahy do Bratislavy a klidně ještě zpátky a nikdy jse mi tohle v židenicích nestalo
Ano,já to jel několikrát,asi 3x.Ale v Židenicích jsem měl postaveno volno.A to já ještě jel přes HB a zpět do Prahy.A to i když jsem se vracel z Prahy do Brna přes Třebovou,tak mi tam svítilo volno. ;)

Volná jízda je jen volná jízda. Zde se žádná návěstidla neřeší. Udělej si aktivitu jen vlaku hráče, to je práce na 5 minut a projeď se takto. Pak už budou návěstidla svítit jak mají.
Jinak prosím nemíchat dohromady fiktivní Vysočinu a Vysočinu na této trati. Jinak tady uděláte opravdu guláš. Jezdění po smyčkách řešte v jiném vláknu. To je obecná společná záležitost pro všechny tratě.

vohryz napsal:
Stejně by mě zajímalo jak jste to udělal , já už jel tolikrát jízdu z Prahy do Bratislavy a klidně ještě zpátky a nikdy jse mi tohle v židenicích nestalo
To by mě taky zajímalo. Proto jsem doufal že mi to někdo vysvětlí tady. Jel jsem z Brna do Prahy přes Třebovou a při návratu zpět tohle. A když jsem se vracel znovu do Prahy, jel jsem po nesprávný a tahle výměna prostě přehodit nešla, hodilo mě to na HavlBrod.

Zdravím. Nemohl by mi prosím někdo poslat GLOBAl BP ne email? Nějak se nám "podělal". ladinek90@gmail.com

Hynďa napsal:
Jel jsem z Brna do Prahy přes Třebovou a při návratu zpět tohle.
Aha, už se konečně začínáme dozvídat podrobnosti. Prostě sis v Praze přehodil nějakou výhybku a smyčka se uzavřela přes Vysočany, Lysou, Kolín, Havlobrod.

mikulda napsal:
Hynďa napsal:
Jel jsem z Brna do Prahy přes Třebovou a při návratu zpět tohle.
Aha, už se konečně začínáme dozvídat podrobnosti. Prostě sis v Praze přehodil nějakou výhybku a smyčka se uzavřela přes Vysočany, Lysou, Kolín, Havlobrod.
Ahaa no jasný! Dojel jsem přes Vršovice na hlavák a dál trať pokud vím vede na Nymburk, Kolín a HavlBrod. Sice jsem přešíboval a jel zpět ale výměny byly postaveny přes HavlBrod až do Brna.
Pak je to jasný! Děkuju
S pozdravem
Hynďa

Využil jsem volna od vánočních svátků a ještě využiji volných dnů včetně víkendu a dám dohromady dolaďovací aktualizaci BP 82.1. a Trainset 7.2. Vytvořil jsem aktivitu Vysočina. (to co jsem dodal v aktualizaci 82 berte jako demo, nyní v Břeclavi velký posun a hráč dostane i novou lokomotivu. Konec je v Praze na ONJ) Další DVD tedy budou k dispozici až v nové verzi od pondělí 5.1.2009.
V nové aktualizaci trati nebude nic nového, jen se jedná o drobné opravy v trati, některé nové textury objektů, zkrátka to nebude nic velkého a dostupné i s nejpomalejším připojením.

Pozn. moderátora:
Evidentní Zbyňkův překlep (5.9.2009) jsem opravil, a kecy které kolem toho vznikly jsem smazal.

Zbyněk Šemora napsal:
Využil jsem volna od vánočních svátků a ještě využiji volných dnů včetně víkendu a dám dohromady dolaďovací aktualizaci BP 82.1. a Trainset 7.2. Vytvořil jsem aktivitu Vysočina. (to co jsem dodal v aktualizaci 82 berte jako demo, nyní v Břeclavi velký posun a hráč dostane i novou lokomotivu. Konec je v Praze na ONJ) Další DVD tedy budou k dispozici až v nové verzi od pondělí 5.1.2009.
V nové aktualizaci trati nebude nic nového, jen se jedná o drobné opravy v trati, některé nové textury objektů, zkrátka to nebude nic velkého a dostupné i s nejpomalejším připojením.

Pozn. moderátora:
Evidentní Zbyňkův překlep (5.9.2009) jsem opravil, a kecy které kolem toho vznikly jsem smazal.

Dobrý den, neustále se tu dočítám ztesky na to, že lidé nečtou, místo toho kladou stejné otázky stále dokola. Včera večer mě přesvědčil i sám moderátor, že také nečte a šmahem vše označí za keci a maže bez kontroly.
Pane Šemoro prosím Vás podívejte se do Brna - Maloměřic. Na vjezdu od Brna na seřaďovací nádraží chybí kus koleje.
Nainstaloval jsem Vaše nové DVD (BP 82), vše funguje, ale chybí editor. Kde ho získat?
Do roku 2009 přeji hodně zdraví, štěstí a spokojenosti, hodně sil, pevné nervy a mnoho nových km pro potěchu běžných uživatelů. Mirek Kazda

Mirda napsal:
Nainstaloval jsem Vaše nové DVD (BP 82), vše funguje, ale chybí editor. Kde ho získat?
Editory nemají nic společného s tratí, po instalaci MSTS je tam máš všechny, stačí se podívat do startovací nabídky. Pro další informace ve fóru o jeden řádek výše.
http://forum.msts.cz/forumdisplay.php?fid=16

Zdravím, měl bych dotaz na traťovku, jestli by to levé návestidlo nešlo postavit někam do lepšího prostoru, jsem se toho klacku lek :-D. www.jurajs-msts.ic.cz/image/Navestidlo.jpg. jenom ještě dodám že to je z Žďáru nad Sázavou do Ostrova nad Oslavou.

nešlo, je to reál. Obdobně je umístěné návěstidlo i v Rudolticích

To jsem ti toho teda vysvětlil.

Jsou dané nějaké normy jak dlouho před tím než čelo vlaku mine návěstidlo, musí být viditelná návěstěná návěst. jelikož tady je to v oblouku tak to vyřešili takto.

Edie: A ona tam je stejnosměrná trakce že tam jedeš ešusem?

Čouda napsal:
To jsem ti toho teda vysvětlil.

Jsou dané nějaké normy jak dlouho před tím než čelo vlaku mine návěstidlo, musí být viditelná návěstěná návěst. jelikož tady je to v oblouku tak to vyřešili takto.
Čoudo, máš pravdu. Je to tak.

Pokud se nic nezměnilo, tak za dob, kdy jsem měl se zabezpečovačkou něco do činění byla stanovena minimální doba po kterou musí být návěstní znak pozorovatelný a to bylo tuším 12 sekund. A řešilo se to nejen umístěním nebo natočením návěstidla jako tady, ale třeba i speciálními čočkami do návěstních svítilen.

Prakticky se nic nezměnilo, 12 s pořád platí a dobu je možno snížit až na 7 s při splnění stanovených podmínek, viz např. vyhláška 173/1995 Sb.. Ale žádné speciální čočky se v dnešní době nepoužívají.

Kadr: Čoveče, čekal jsem spíš reakci Čoudy než tvojí. To víš, já mám na kontě nějaký přebytečný miliony a mám chuť odpalovat motory. ;)

Edie napsal:
Kadr: Čoveče, čekal jsem spíš reakci Čoudy než tvojí. To víš, já mám na kontě nějaký přebytečný miliony a mám chuť odpalovat motory. ;)

Tak to jsem asi zaspal dobu poněvač jsem nevěděl že ešuš může pod střídavinu.

pavouk napsal:
Prakticky se nic nezměnilo, 12 s pořád platí a dobu je možno snížit až na 7 s při splnění stanovených podmínek, viz např. vyhláška 173/1995 Sb.. Ale žádné speciální čočky se v dnešní době nepoužívají.

Nebo viz předpis ČD D1, cituji:

Návěsti hlavních návěstidel a předvěstí musí být vidět:
a) ze stojícího vedoucího hnacího vozidla nejméně na vzdálenost 100m.
b) z jedoucího vedoucího hnacího vozidla nevyšší dovolenou rychlostí alespoň po dobu 12s. Dobu viditelnosti je dovoleno snížit až na 7s v případech:
- jsou-li před takovýmto návěstidlem umístěna vzdálenostní upozorńovadla,
- u odjezdového návěstidla nebo cestového návěstidla na konci koleje v žst,
- u návěstidla, před nímž je na vzdálenost kratší než zábrzdná vzdálenost umístěno jiné hlavní návěstidlo nebo opakovací předvěst,
- u přejezdníku a opakovacího přejezdníku,
- je-li návěst přenášena na vedoucí hnací vozidlo

První a oslední bod je náš zřejmě náš případ. Samozřejmě umis´tování návěstidel řeší jiný předpis. Přesně nevím který, ael nechalo by se to dohledat pokud by byl zájem.

To Edie: Střídavý ešusy ještě nemáme a milionář taky nejsi, takže (kuli Martensovi schválně napíšu znění odpovědi jinak, aby mě zase nesprd) ti DOPORUČUJU dát si tam 560tku, nebo nějakou střídavku. Jinak přijde Buchta(viz můj avatar) a ten tě zřeže! (musel jsem ho tady ukázat aby na Vás všecky dohlížel a kontroloval a případně řezal. On totiž vidí šude a všecko. Vidí dokonce i tam, kde není, ale kde je jeho obraz.)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře