Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Neboj, nemůže, ale prostě to ve volné jízdě neřeším.

Tak tak, nemo můžem, jestli chceš, ale přez SZ. To se diskuzi nebráním :D.

Čouda napsal:
Samozřejmě umis´tování návěstidel řeší jiný předpis. Přesně nevím který, ael nechalo by se to dohledat pokud by byl zájem.
Situování návěstidel neřeší předpis, ale norma TNŽ 34 2620 a její doplňující výnosy.

Jééé Čouda je tady:D:D:D:D.
Na kolik to bude tentokrát stránek:?::?::?:.
Ale zatím je diskuze v mezích slušnosti.
:D:D:D

Jinak na 250/230 jsou návěstidla přesně jako v reálu a to včetně releových skříní. Tak se nedivte, že některé skříně jsou až nahoře na vrcholu zářezu nebo naopak pod náspy v údolí. Píšu to preventivně, protože až si toho někdo všimne, tak aby to neřešil.

Ahoj Zbyňku.
Prvně ti chci popřát hodně zdaru do nového roku 2009. No a co mne zajímá, jestli v té opravné aktualizaci, co jsi o ní psal budeš hýbyt kolejema. Zajímá mne úsek PHA Vrčovice - hln - Kolín a až do Olomouce. Mám už skoro dodělanou aktivitu a "traffiku" ja tam požehnaně.;)
Dan.

Ahoj Dane i všichni ostatní. Také přeji hodně zdraví a štěstí v novém roce. V miniaktualizaci se nebude hýbat s ničím a s kolejemi už vůbec ne:D.
Ale vlastně, s něčím jsem hýbal. V Havlíčkově Brodě na Okrouhlickém zhlaví na nákladních kolejích byl normálně sloup brány mezi kolejemi na výhybce. Už to zahraniční dělníci poponesli na své místo. V Břeclavi také nastoupil Rambo a vzal na rameno to návěstidlo na Valtickém zhlaví, co zavazelo ve výhybkách a asi tam před minulou aktualizací vypadlo z nějakého nákladního vlaku, co jel kolem. :D.
Sem tam jsem prořezal nějaký ten keř. Roman Šubrt mi poslal nějaké lepší noční textury na své modely a také nějakou opravu v s souborech, aby se jeho modely zobrazovaly ostřeji.
Já jsem zkušebně doskládal náspy od Devínské Nové Vsi do Lamače a ten zářez udělal trochu strmnější.
Dál už ani nevím. Kromě nové aktivity to bude beze změn. Tu aktivitu bych už mohl sice zveřejnit, ale se starým laděním to není ono. Připravuji celkové Update na vezi 7.2, (obsahuje 7.1).
Ale co v balíku určitě nebude jsou wav soubory od Jacka. Takže si je všechny pěkně postahujte. Jen wav bez sms (bez chování), ať se to nepere. Stále něco měníme a ono je důležité, aby sms byly syncho s novým laděním, jinak hrozí nebezpečí, že to někde bude rozladěné. 7.2 proto, že na finál 8 se bude muset ještě nějaký měsíc počkat. Také si stáhněte všechny vozy od Kanka, pokud ještě někdo tak neučinil. To také v webovém update nebude, ale v aktivitách ano. :D
Vše vydám najednou 4. nebo 5. ledna (píšu raději slovy, abych zase nenapsal 5.9.:D)

Já též ze začátku popřeji vše nejlepší do nového i Nového roku 2009.;)

Při tom bych chtěl požádat zabečováky (až budou v práci samozřejmě :D), aby se koukli na šraňky ve Svitavách a Rájci - při průjezdu vlaku jsou otevřené. A pokud není upraveno v aktualizaci 82, tak ještě poslat bratry slováky do Levár - tam dokonce i auta jezdí snad 90 :).

350.009 napsal:
Já též ze začátku popřeji vše nejlepší do nového i Nového roku 2009.;)

Při tom bych chtěl požádat zabečováky (až budou v práci samozřejmě :D), aby se koukli na šraňky ve Svitavách a Rájci - při průjezdu vlaku jsou otevřené. A pokud není upraveno v aktualizaci 82, tak ještě poslat bratry slováky do Levár - tam dokonce i auta jezdí snad 90 :).
Taky už jsem na to Zbyňka upozorňoval. Člověk si to tam mastí 120 a kouká - otevřenej přejezd. Už jsem skoro tahal za záchranu:D

Na začátku bych chtěl popřát všem uživatelům fora a tratě Vše nej do roku 2009 (mnoho kilometrů bez nehod).

Jak jsem projížděl trať kde se děly nějaké změny všimnul jsem si ve stanici Přelouč, na odstavné koleji za červenou boudou prochází kolej vedlejším barákem. Zda by zde traťovka nemohla vzít jeřáb a barák posunout. Dále se chci zeptat zda se neuvažuje v rámci rekonstrikce trati o předělání kolejí na průjezdu Kolínem. Držím palce do další práce.

Ty jsi neviděl film Vinetou? Jak postavili koleje až do Salonu a pak tam Olda Šetrný na lokomotivě najel, aby dostal ty lumpy? Proč by to nemohlo být i v Přelouči:D

Jinak nejste vůbec skromní, klidně mi naplánujete práce na dalších deset let dopředu. :D

:D:D:D Jak to bude do budoucna? Asi si otevřu další Plzničku :D:D:D
Nějak jsem se přejedl a na trávení je to dobrá medicína.

Pane Šemoro rozhodně Vám nechci plánovat co stavět a co dělat to né. Jenom to byla malá drobnost zda by nešlo vyměnit na několika metrech koleje za koridorový typ a zvýšením traťové rychlosti. Znám vaše pravidlo že stavíte podle dostupné dokumentace a videií. Takže pokud by pro tuto věc byla potřeba pořídit dokumentace není problém. Film jsem viděl ale škoda likvidace lokomotiv. Taky byste nebyl rád kdyby Albatros přijel k Vám do obýváku.

Jeden člen fóra se v osobní komunikaci divil, že jsem včera vydal aktualizaci 82.1. Pokud je Vás víc, tak stahujte.
S kolejemi se nikde nehýbalo. Podbíječka jezdila mezi Brnem a Židenicemi. Rovnačka kolejí se konala mezi Kúty a Malacky. Ale žádnou aktivitu to nenarušilo. Je tam nový model viaduktu od Deteria z Brna do Židenic a finál v Obřanech. Od Romana Š zase jedna hala v Praze na ONJ. Jinak je aktualizováno hodně textur, proto 123mega.
V aktivitách přibyl finál Vysočiny a aby jste si ji vychutnali stáhněte si i aktualizaci Trainsetu 7.2. Ale ta je jen pro pokročilé uživatele, kteří umí číst a dokáží si stáhnout věci od jiných autorů:D.

Pane Šemora, Brno teď vypadá naprosto skvěle !!
Myslím si, že modeláři co mají na svědomí dnešní vzhled Prahy, Brna, České Třebové, Hradce Králové nebo třeba Břeclavi ale i dalších vytvořili supr modely.

Naposled editoval moderátor:

Ahoj Zbyňku.
Mám takový malý dotaz ohledně stmívání. Zrovna testuji aktivitu Vindebony od Josky a věc se má tak, že se aktivita odehrává v zimě a za sněžení, ale 16 hodin a venku je světlo ;) (viz screen) . Nešlo by s tím časem něco udělat? Dále jsem si všimnul, že v zast. Dolní Loučky není zimní textura a kolem nástupišť se zelená trávník i s polní cestou a to samé je u všech vjezdů do tunelů. Namám stáhlou opravnou aktualizaci, takže nevím, zda se to neopravovalo.;) Jinak trať a okolí jsou perfektní.

http://www.image-hosting.okamzite.eu/#d6f745138f120abd89e1bf76d02db6b8.jpg

S pozdravem Dan

Asi tolik. Většina modelářů dělá modely kompletní včetně nočních a zimních textur, ale někteří dělají jen léto - den. Jestli se do toho někomu chce, aby domaloval zimu a noc, tam kde není, má prostor. Jen u nočních platí zásada, že by měly být plochy nepatrně nasvíceny pouličním světlem. Ne kruhy, ale rovnoměrné rozptýlené světlo.

Co se týká stmívání, tak v zimě v 16 hodin ještě je světlo a na obrázků se už nepatrně stmívá. Je třeba brát průměr, protože MSTS umí jen jedno nastavení pro každé období.

Zbyněk Šemora napsal:
Co se týká stmívání, tak v zimě v 16 hodin ještě je světlo a na obrázků se už nepatrně stmívá. Je třeba brát průměr, protože MSTS umí jen jedno nastavení pro každé období.
Ahoj Zbyňku, ne zcela s tebou sohlasím ohl. stmívání já se překlepl, na screenu je 16:40, nicméně i s kompromisem, v 18 hod. už máš tmu jako v pytli a v aktivitě bylo příšeří. On to má dobře vychyzané Jiřík na DVK, tam ty časy sedí. (samozřejmě s určitýma odchalkama)
S pozdravem Dan.:D

Pravda pravda,včera jsem jel za sněžení ještě po 17.30 a bylo docela dost vidět.Ani bych to sem nepsal,protože si dokážu upravit stmívání podle aktuálního času venku,jen potvrzuji to co napsal Dan.

S Jiříkem máme malou slezinu, tak jej požádám, aby to zkontroloval. Původně jsem chtěl použít komplet jeho počasí, ale některé oblohy se mi nelíbily, i když jsou reálné. To jsou ty depresivní pohledy ven, kdy by člověk psa nevyhnal. Alespoň v MSTS bych chtěl mít něco pěknějšího. Snad se najdou nějaké pěknější textury i do nepohody. Také se bojím výšky vodní hladiny. Někde to vychází s odranýma ušima, stačí metr a koleje jsou pod vodou. A to hladinu vody naklápím.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře