Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Protože jsem popisoval už několikrát, že v každé aktualizaci probíhá čištění od starých nepoužívaných souborů a pokaždé to dělá kolem 100MB. A mám pocit, že celkem co jsem od začátku Michalova programu TR promazal, to 1 Giga bude.
Aktuální instalace BP82.1 složky Breclav - Praha je veliká 3.03 Giga. (obsahuje 5mb instalace doporučeného BIN v Activities a jízdní řády)
Takže pište kolik máte někdo, kteří jste nečistili a jen aktualizovali. Celkem by mne to zajímalo.
Jinak vliv na plynulost jízdy to samozřejmě nemá. Pokud pravidelně defragmentujete.

dem napsal:
Mirda napsal:
A pak to pane 122 030-0 skutečně zahodíte i s počítačem, protože bude tak zaneřáděnej, že slimák bude rychlíkem. Vytáhněte s peněženky pár stovek, nainstalujte dvě DVD a užívejte si! Přeji mnoho km pohodové jízdy.

Vysvetli mi, prečo bude pri inštalácii na ten istý dátum verzie trate PC zasvinený s aktualizácií viac ako keď to nainštaluje s DVD ???? Prosím dôkladne vysvetliť, aby som rozumel problematike PC trochu viac...

Dobrý den. Jistě je zbytečné vysvětlovat skutečnost, že čím víc dat na disku, tím větší zpomalení. S tím snad budeš souhlasit. Zkus spočítat kolik MB je od aktualizace75BP až po 82.1BP. Dále platí to co napsal pan Šemora. Buď zdráv!

Mirda napsal:
Dobrý den. Jistě je zbytečné vysvětlovat skutečnost, že čím víc dat na disku, tím větší zpomalení. S tím snad budeš souhlasit. Zkus spočítat kolik MB je od aktualizace75BP až po 82.1BP. Dále platí to co napsal pan Šemora. Buď zdráv!

Ci bude mat trat 1 GB alebo 2GB na tom vobec nezalezi. Takze mi skus vysvetlit este raz toho slimaka....Ked pocitam ze rozdiel nebude viac ako nejakych 700- az 1000mb pri instalovani s aktualizacii.

p.s: alebo mi chces nahovorit ze ked si stiahnem nejaky film a dam si ho na disk tak mi to spomali chod trate v MSTS?

dem napsal:
Mirda napsal:

Ci bude mat trat 1 GB alebo 2GB na tom vobec nezalezi. Takze mi skus vysvetlit este raz toho slimaka....Ked pocitam ze rozdiel nebude viac ako nejakych 700- az 1000mb pri instalovani s aktualizacii.

p.s: alebo mi chces nahovorit ze ked si stiahnem nejaky film a dam si ho na disk tak mi to spomali chod trate v MSTS?

No já si taky myslím, že by to nemělo mít velký vliv. Já například mám disk 200 GB, volného místa cca 9 % a MSTS mi chodí. Ale přiznávám, že dělám často defragmentaci disku a to ne samotným Windowsem, ale defragmentačním programem. Ale nicméně jsou to zbytečné soubory navíc. Prostě podle mně čím míň místa na disku tak tím častější defragmentaci ti chce ...

ja sa hlasim s 3400 MB adresara trate (jedna aktivita) budovane po aktualizaciach od DVD (alebo to bolo este CD?) vo verzii 54. (teda vsetky akt. 55 a vyssie). poslednu zalohu mam zabalenu verziu 77 (global + sound + trat + track_b, dohromady 1300 MB v zip-och).

Nikdy jsem nemel msts zaneradeny pc. Velikost BP po aktualizaci 82.1 je u me 3,23 GB. Lidi nechte to byt, kazdy mame svuj nazor a nebudeme tu delat bordel. Aktualizace jsem jiz sehnal a tim bych to uz uzavrel.

Promiňte přátelé, ale vůbec si nerozumíme. Na provoz a jízdu to skutečně nemá vliv. To je pravda a napsal to i pan Šemora, ale má to vliv na to za jak dlouho se mi simulátor načte. Tím jsem mínil toho slimáka. Záleží také na tom, jak velký je disk, RAM a rychlost procesoru.

Tak já hlásím velikost tratě BP 3.37GB,aktualizuju od č.a.49,procesor Athlon 2500,ram 1GB,grafika GF7600 GT,rozlišení jedu na 1600x1200,vypnuté stíny,jinak všechno zap. a jezdim hlavně po úpravě zvuků bez problému...

Takže rozdíly jsou až 0,34 giga, které jsou v nepoužívaných a starých souborech. To není zanedbatelné.

Stejné to u mě není. Martin dobírky posílá, ale já ne. Pouze platba předem a vyjde to levněji než dobírka v CZ. Nejbezpečnější je Eurogiro.
Na poště mi vysvětlili, že dobírka do zahraničí se skládá ze dvou plateb. Část zaplatí odesílatel a druhou část příjemce při vyzvednutí zásilky plus platbu na složence za zboží.
Pokud převedu peníze z bankovného účtu, tak to se snad vyplatí jen když kupujete auto. Kdysi mi někdo ze Slovenska psal, že by za převod tří stovek chtěli poplatek 500Sk. Peníze jdou v cizí měně a zase moje banka si účtuje poplatek a to minimálně 100CZK. To je normální parazitování bank na klientech. A přitom se jedná o zásilku do míst vzdálených 100km (Bratislava). Levnější je pak přijet si osobně svým autem.

Neviem ako teraz s eurom, ale predtým za prevod peňazí za DVD s BP chceli naviac od 300 do 500Sk. Ja som nakoniec poprosil kamaráta pracujúceho v CZ, nech mi tam vloží potrebnú sumu v miestnej banke.

Zeptám se za své uživatele. Jeden má problém se spuštěním, kdy mu vyskakuje chybové hlášení " Selhala inicializace manažeru aktivity", druhý zase
"Instrukce na aderese 0x0048e9cd odkazovala na adresu 0x00000000. S pamětí nelze provést operaci:
Ok ukončit program."
Tu samou instalaci ze stejného zdoje provádím kvůli testům možná častěji než měním ponožky, ale nikdy takový problém nebyl. Nemáte někdo tušení, co mají uživatelé za místní problém a jak jim poradit?

Chyba "Selhala inicializace manažeru aktivity" se vyskytne v případě, kdy se nevejde souprava na kolej. Trasa začíná například ve šturcu a zvolená souprava ho přesahuje.

Zbyněk Šemora napsal:
"Instrukce na aderese 0x0048e9cd odkazovala na adresu 0x00000000. S pamětí nelze provést operaci:
Ok ukončit program."
Ahoj Zbyňku.
Tato hláška většinou vyskočí, pokud je v MSTS něco, co se simulátoru nelíbí. Těch příčin je tolik, že by to bylo na malou brožůru Pády MSTS.:D Může to souviset s chybou v aktivitě, nestíháním PC, nebo i že se MSTS nelíbí trasa a pak to padne i při Load a pokus o Save.... To jsem tu někde na fóru psal.
S pozdravem Dan.:cool:

Dobrý večer,
chtěl jsem se zeptat k tomu mazání nepotřebných souborů. Prvně jsem použil Michalův TRS (mimochodem opravdu skvělá práce, klobouk dolů) a vyhodilo mi to celkem tučný seznam nadbytečných textur/modelů. Chci se proto zeptat, co vše můžu mazat, velkou část tvoří kolejivo ze složky TRACK_B, může také jít pryč? Nevím, jestli tam není schválně třeba pro budoucí použití. Předem díky, jsem s pozdravem.

P.S.: Report klidně pošlu, mám jej uložený.

Je nutné si hlídat rozjezdový proud. F5 ukáže, kdy mašina skĺouzne. V MSTS automatika nefunguje.

Mně se tahle věc se selháním manažeru (příspěvek Michala) stala dneska, kompletně jsem reinstaloval MSTS, nahrál včera došlou trať BP a po načtení do cca poloviny se mi objevila tahle hláška, a to ať jsem jel Lv, osobní vlak nebo aktivitu. U X-tratí se mi ovladače spuštění jízdy objeví šedé a pouze aktivita defaultní tratě se mi nahrála na cca 99 %, pak následoval průlet oknem bez jakéhokoli hlášení. Vyzkoušel jsem vše, co jsem na fóru objevil, desatero pro BP jsem dodržel, a nic... Doposud mi simulant fungoval celkem dobře, na PC mám XP. Pokud máte někdo s tímhle problémem zkušenost, poprosím o radu. Díky motorová myš

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře