Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora napsal:
Například na zastávce Sruby je skloník stoupání 2,5 promile, ale podle přesných plánů je tam stoupání 0,2promile.
Ty přesné podklady pak jsou někdy k vzteku. :-)))
Zbyňku, to ještě nic není. V Desné jsem měl v podkladech 4 promile a na skloníku bylo 19. Naštěstí Tomas Lee sehnal další podklady, které to rozhodli.

Ke kulisám: Myslím si že celkem pěkně je použita kulisa na trati 240 v Jihlavě, kde je vlastně celé město jako kulisa a nějaké objekty před tím. Naopak jsem si dávno všiml kulis na trati 090, kde je uprostřed holé louky kulisa vesnice a to vypadá divně. Jde o to jak autor kulisu použije a "nazdobí".

Uznávám, trochu jsem ty moje představy přehnal, nechci vyvolávat nesmyslné spory a navíc opravdu nemůžeme chtít nemožné :eek:
Asi to bylo důsledkem tříhodinové jízdy v MSTS na jeden zátah :)
V poslední době jsem vyzkoušel snad všechny české tratě co jsou k mání a opět jsem se vrátil k BP protože asi je opravdu nejlepší. Na jiných jsem s postupem času vždy našel věci, které se mi nelíbí a které mi při jízdě kazí dojem z celé trati.
Srovnávat se může (kvalitou, ale zase ne délkou) jen Jihlava-Brno, tu mám v PC jako doplněk když se chci projet s diesely).

Naposled editoval moderátor:

Když jedu aktivitu, tak se plně soustředím na práci a okolí už tolik nevnímám. Ale kam se fíra musí dívat jsou koleje. Proto tohle je priorita, dělat to pořádně. Z úseku Česká Třebová - Choceň mi chybí doplnit modely náspů jen kousek Bezpráví - Brandýs. Opravdu to tam prokouklo. Jen budu muset trochu poopravit terén v místech, kde jsem výš než původně.
A pak hurá na Chlumec. A opět se budu muset strefovat někde u Praskačky nebo Kanína. Také se ještě musí propojit Přerov. Už je to ostuda, jak dlouho to tam leží ladem. Jen kdyby toho času bylo víc.

Mám taký problém. Idem robiť aktivitu pre trať Bratislava - Praha a ked si otvorím Activity Editor, zadám názov novej aktivity - trať sa načíta a
keď sa priblížim ku kolajam, tak to spadne. Pred asi týždňom to nerobilo.
Skušal som to viac krát a aj MSTS som preinštaloval.
Vopred dakujem za poradenie

Co je hloubku barec? :eek:

raptor napsal:
Co je hloubku barec? :eek:
Klimi tím asi myslel " změň hloubku barev ze 32bit na 16bit"

Já mám pocit, že tento jev se stával u starší verze BIN. Verzi, kterou doporučujeme, tam je tento problém odstraněn. Já jsem se také musel přepínat na 16 bitů, ale to už je dávno minulost. Ale co je důležité, v aktivity editoru si vypněte zobrazení kilometrovníků a názvů kolejí. Jinak s mapou hne snad jen počítač NASA.

Práce v úseku Česká Třebová - Choceň pokročily do finále. Bylo ještě nutné naklopit vodní hladinu, abych na přechodech čtverců mohl odstranit jezy a nereálné hluboké propasti. Nejprve došlo k záplavám, jako jsou zde v reálu na jaře, ale postupně po úpravách zeminy se řeka vrátila zpět do koryta. Ale díky vyšším a srovnaným náspům k zaplavení kolejí nedošlo a doprava nebyla narušena. Ještě chybí jen několik kosmetických úprav a srovnat koryto řeky kolem stanice Brandýs nad Orlicí.
Hold nedá se stavět jen nové kilometry, ale občas udělat kontrolu na dříve postavených úsecích a kvalitu srovnat na lepší úroveň. Každým rokem jsou nové možnosti stavění, o kterých se nám dříve ani nesnilo.

Jen malá připomínka, nemohl byste v Bezpráví vyměnit perón u koleje ve směru do Chocně? Když jsem se tam naposledy díval ( pravda, v BP81 ), tak tam byl koridorový. Ralita je trochu jiná. Ale předpokládám, že asi neexistuje objekt perónu porostlého trávou. Hezký den.

Jasně, také mi byl trnem v oku. Zůstal v propadlišti ne dějin, ale terénu. Ale raději jsem ho smazal. Teď je ve směru do Ústí panel, na konci tráva a do Brandýsa sypaný s trávou na konci. Celotrávový s obrubníkem krátky, abych to mohl vyskládat do oblouku nemám. Asi udělám obrázek. Stejně to musím projet zkušebním vlakem.

Tak se stalo a něco jsem cestou z České Třebové do Chocně nafotil. Zatím se jedná o původní krajinu, ale v průměru je asi o 5 metrů výš. Ještě doladím vegetaci a nějaké cesty. Ale jízda už je jiné kafe.
Něco ještě dostavím v Brandýse, hodil by se i model nádraží. Koridoráří jsou všeho schopní a při modernizaci ji budova může zavazet, jako v Ústí nad Orlicí.
Na estakádě je trochu pochroumaný špunt do náspu, ale model bude opravený. V tomto úseku sice nejsou ocelové mosty, ale originály nemáme bohužel nafocené.
Díky náspům je už možné položit souběžné cesty, které jsou v jiné rovině, než koleje. Úsek před Chocní.
4f5b7431b1eed0bab37b68620adef774.jpg
b96f6953b6123c73c12440649b253ed6.jpg
f63f462c495a78f65c64ff21b9ccdfc1.jpg
907176297ea18f27482758436fc35220.jpg
d4c8f1490fe330a51096884065d07094.jpg
e8172eb1a64682eb007eeed2ca1768da.jpg
7725ca5d4b58b0752098303daefc9f65.jpg
3548eaddedc5212292a91e4924d5a1fa.jpg
38147aa09bea5ec6371129337d68e756.jpg
Pokračování obrázků:
379f08eb6cd1c2b0ed0722fa731c32cd.jpg
a163f0e355454b2c0e765b3807c3ea95.jpg
614866edad9a830d6517c7efffa133e7.jpg
8e55ffa086de7cc2fb6c236d4cfef3dd.jpg

Zbyňku, skvělá práce. Ostatně jako vždy u tebe. :)

Milan

K tomu fakt není co dodat... Kdyby tohle viděli kluci z Microsoftu, asi by se divili, kam až to jejich Train Simulator dotáhl. A tvůrci Rail Simulatoru se můžou jen stydět :eek: Zbyňku, fantastická práce, už se těším na aktualizaci

Zatím nic nového, jen podnáspování. Ale díval jsem se na Choceň - Zámrsk a bude to zajímavé. Opět sklonová divočina a bude nutné to nějak zkorigovat. Dál už je to dobrý. Hold se trochu naklopí Zámrsk dle reálu a do Chocně se to už srovná. Doufám. To je tak, když si člověk opíše skloník 10 promile a myslí si, že tam sklon 10 promile je. V tomto úseku je to podle plánů kolem 7,5 promile. Dál ze Zámrsku do Uherska už podnáspováno je, tak do Pardubic bych to mohl zvládnout. Dál je štěrk z Transfers. Pak ještě dodělám zvlnění z Velimi do Poříčan a trať bude zase o něco hodnotnější. Mezi tím doufám už příjdou podklady pro stavění na Chlumec, aby bylo postaveno i něco nového.

Včera byla slezina a tak nějak jsem prezentoval, že mimo jiné bude do aktualizace podbíjení úseku ze Zámrsku do České Třebové. Ale dnes ráno jsem něco vrtal v Uhersku a nakonec jsem podnáspoval i úsek Pardubice - Kostěnice. Takže ve finále dojde na podbití celého úseku z Pardubic až do ČT. Z Pardubic do Zámrsku už sice nejsou tak šílené divočiny, ale bylo to stavěno v mnohem volnějších normách. Současně po podbití tam bude jízda pohádka. Dál z Pardubic do Prahy už je pod kolejemi štěrk z Transfers, tak pohled z mašiny už nevypadá tak hrozně. Ale i tam budou úseky, které budou zvlněny a tím i podnáspovány:D.

Jinak velmi děkuji Nebulusovi za zastávku Brodské. Tímto zdravím uživatele z této obce, že budete mít originál krásné nádraží. (osobně si odemne trať vyzvedávali) Honza Švec mi zase dodal mostky a propustky pro trať do Staré Paky, které se hodí i všude jinde. A opět se nabídl prostor k dalším rekonstrukcím. Nápodobně děkuji.
Takže nespím nad poslední aktualizací, ale tvořím o 106 :D

No jen doufám,že nám Zbyňku to tvé vrtání moc nerozhází aktivity.Opravovat je po stotřicáté už nebude to pravé.

poison napsal:
No jen doufám,že nám Zbyňku to tvé vrtání moc nerozhází aktivity.Opravovat je po stotřicáté už nebude to pravé.
Ale pokud se zlepší kvalita trati, tak se asi vyplatí ty aktivity opravovat i po stotřicátéprvé, i stotřicátédruhé......;););););)

To ano,ale tak nějak ty opravy čím dál více štvou.Ikdyž si zanadáváme,stejně je opravíme.
Zbyněk je tím známý,že vrtá a rozhazuje aktivity,Martin už ten virus také dostává.;)

Zatím klídek. Asi už zabraly "uklidňující léky". Respektive staniční rekonstrukce už proběhly dříve. Nyní se jedná jen o výškové podbíjení a to stávajícím aktivitám nevadí. Alespoň v Úseku Praha - Česká Třebová mi nic trnem v oku není. Dál do Olomouce kolejově také OK. Bourací nemoc by mohla propuknout až se bude stavět Břeclav - Přerov a nějaké škubání mám v Bratislavě ve vyústění tunelů do stanice.
A někdy v budoucnu Zaječí - Hodonín a Břeclav - Znojmo.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře