Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
A co tak místo výkřiků na fóru napsat nějaký slušný soukromý email, ...

Bylo to napsáno slušně, tak co chceš víc?

Zbyňku občas tě nechápu.
Ano, doslovně slušně jsi to napsal, ale já myslel slušně jako srozumitelně. Nejprve to vyznělo, jako bych měl všechny konce tratí špatně, nyní jsi to upřesnil na HB, ale stále nevím, co konkrétně po mě vlastně chceš. Kolej směr Jihlava, nebo Pardubice po smyčce nebo protáhnout trať od tunelu.
Jestli mě nechápeš, poradím Ti. Postav nějakou velkou trať, dej to mezi uživatele a vyslechni si milión připomínek a návrhů. To je takový psychický tlak, že by s pracemi člověk musel opravdu praštit a všeho nechat. Jenomže mě stavění zatím baví, aktualizace bude brzy, tak snad bych mohl mít nárok na trochu tolerance za sem tam nějakou nepřesnost v příspěvcích.

Zbyňku, ale přesně takto potom vznikají zcela zbytečné flame ..... a že nejde o omyl jsou ty smajlíky za Tvou reakcí na Vrbama .... někdo napíše "slušně" a myslí tím "srozumitelně" .... a není to o malých nepřesnostech v příspěvcích, ale o zcela odlišném významu .... je to jako bych řekl kolo a myslel tím kamion - taková drobnost.... bohužel .....

Možná by stálo za to popravit slepici, upéct kamion a vyprat si košili .... pardon za drobnou nepřesnost v příspěvku.... vlastně jsem myslel zpomalit tempo (nejde přece o život), vytáhnout kolo a vyvětrat si hlavu, dokud je hezky ....

Zkrátka, vše je OK, nemusím nikde nic prodlužovat a mohu se věnovat naplánované práci. Jinými slovy, pokud někdo má problém - přání, raději piště soukromě, protože tady ve finále ten blbej jsem jako vždy opět já. A mám to zapotřebí?

Zbyněk Šemora napsal:
Zkrátka, vše je OK, nemusím nikde nic prodlužovat a mohu se věnovat naplánované práci. Jinými slovy, pokud někdo má problém - přání, raději piště soukromě, protože tady ve finále ten blbej jsem jako vždy opět já. A mám to zapotřebí?

No nevím nevím, spíš mi to přijde, že toho blbce jsi udělal ze mě a ze sebe chudáka co ho jen ostatní prudí.

Zbyněk Šemora napsal:
Zkrátka, vše je OK, nemusím nikde nic prodlužovat
Typicky, na podnět se prostě vybodnout.

Ještě jsem si vzpomněl na Brno Maloměřice, další místa kde jsou utlý koleje hned za poslední vexlí.

Inu, typický příklad diskuse na msts-fóru. Začínám chápat proč sem spousta lidí přestalo přispívat ...

Místo odpovědi například "V Havl brodě delší koleje nejsou a v nejbližší době nebudou, protože je to velké nádraží, které ještě není úplně definitvně dokončeno a navíc se staví jinde" je z toho diskuse a hádka o ničem na celou stránku!

Naposled editoval moderátor:

No a vidíte. Vrbam napsal sice slušný dotaz, ale vyzněl tak, že mám všude všechno špatně (zakončení tratí). Když jsem si promítnul mé konce, tak jsem si nevzpomněl na jediný případ. Bubeneč, Dřísy, Uhříněves, Bratislava, Jaroměř, Veleliby, všude je několik km pokračující trati. Smíchov je až za vjezd.
Další odpověď HB také nic neříká. Koleje jak na Humpolec, tak na Jihlavu, tak na Pardubice jsou nataženy. Já nejsem jasnovidec, co má Vrbam za přání položit 250m kolejí. Rád bych mu pomohl a ten kousek osadil, jenomže v tomto fóru se rozmohla nemoc snažit se něco vyčíst mezi řádky a hledat nějaká útoky na druhou osobu. Copak je tak těžké pochopit, že člověk sem píše jen když si sem v rychlosti odskočí a snaží se v rychlosti odpovědět, bez přemýšlení, jak to vypadne a honem pryč, protože čeká jiná práce.

Zbyněk Šemora napsal:
... člověk sem píše jen když si sem v rychlosti odskočí a snaží se v rychlosti odpovědět, bez přemýšlení, jak to vypadne a honem pryč, protože čeká jiná práce.

Zbyňku ale pozor :!: Neber to ako rýpanie, len ako kamarátske upozornenie: "Přespříliš" práce škodí, aj kone od nej dochnú, uvedom si, že nenahraditeľných sú plné cintoríny ... Teda radšej pomalšie ... a viac odpočinku, treba sa aj vyventilovať, oddýchnuť si :!:

Souhlasím, je hezký počasí a člověk by měl myslet taky na sebe.

Tax napsal:
... "Přespříliš" práce škodí, aj kone od nej dochnú.....
Já bych k tomu jen dodal, že i přespřílišné věnování se koníčku škodí jak na těle tak na duši. Bez ohledu na to, že to děláme s nadšením a rádi. Je nutná jakási zdravá rovnováha mezi prací, rodinou, koníčky a nespecifickou relaxací, ať už je to na pláži, v lese na houbách či v hospůdce.

Kde je hezké počasí? Já jsem dnes ráno opět musel zatopit. Počasí jak v lisopadu. Ale pokud by se mělo brát doslovně, moc práce škodí, pak je to spíš výzva pro ostatní, aby nepřipomínkovali, abych tam prodloužil kus koleje nebo onde srovnal výškový rozdíl, ale nechali mne v klidu dodělat to co jsem měl rozpracované.
Přespříliš práce? Tomu nikdo neutečete. Každý dospělý má povinnosti, které za Vás nikdo neudělá. Musíte platit nájmy, inkaso, jídlo a provozní věci a na to si musíme někde vydělat. Proto chodíme do práce, kde jsme za ni placeni.

Zbyněk Šemora napsal:
Copak je tak těžké pochopit, že člověk sem píše jen když si sem v rychlosti odskočí a snaží se v rychlosti odpovědět, bez přemýšlení, jak to vypadne a honem pryč, protože čeká jiná práce.
Zbyňku, ale to je právě ono - než někde skákat a bez přemýšlení napsat něco, co vyvolá flame, protože jsi to vlastně myslel zcela jinak než jsi to napsal - to raději u psaní přemýšlet a nebýt zbrklý.

Jak by asi vypadala BP, kdybys ji stavěl stejným stylem psaní - jenom odskočit a honem rychle položit pár kolejí.....kvalita trati by utrpěla zásadním způsobem.

Přespříliš práce? Ano, tomu nikdo neuteče a už vůbec nemá smysl se štvát a stresovat se v nějakém svém koníčku, tedy pokud ten koníček není součástí vlastní profese či obživy - tentokrát nenarážím vůbec na nic, případů, kdy je koníček i obživou lze jmenovat stovky.

A za další - nevím, kdo to jako útok na Tvou osobu myslel. Já určitě nee. Jen mi to připomělo chování jistého nám všem z historie známého člověka ( a není to některými obdivovaný a některými zatracovaný bob57) ....

Asi nemá smysl zde dál diskutovat, jak jsem napsal výše, ten blbej nakonec zůstanu opět jen já. Vůbec nikdo nepochopil podstatu věci. Je to jen o normální komunikaci, jako to dokáží desítky jednotlivců se kterými spolupracuji. Tam problém není. Čímpak to asi bude?
Martensi, na stavění tratí já nemám žádnou stanovenou pracovní dobu a skutečně je to tak, jak píšeš. Položím pár kolejí a honem musím odbíhat do pryč, jako že například vařím nedělní oběd nebo mám chvilky v práci. A utrpělo to na kvalitě? Opravdu ne. To jen tady si každý hraje na slovíčkaření. Pokud nepoužívám žádné vulgární výrazy, tak snad se můžete alespoň trochu snažit o kapku tolerance. Kdybych to samé řekl někde ústně u pivka, tak to každý bere jako normální komunikaci a nikdo by nepitval slovíčka, jako se tomu děje zde.
Jen malou otázku. Má vůbec někdo ze zdejších čtenářů zájem, abych ve své práci dál pokračoval. Veškeré reakce zatím hovoří jednoznačně NE.

Nikdy jsem zatím na tomto fóru nereagoval. Ale tentokrát mi to nedá.

Zbyňku, určitě pokračujte! Rozhodně zájem mám a určitě nejsem sám. Vaše trať je výborně propracovaná a splnil jsem si na ni svůj sen - řídit mašinu po krásné trati. Podle mě jste dostal ze simulátoru maximum a výsledek Vaši práce je super! Smekám před Vámi. Můj skromný názor - jednoznačně POKRAČUJTE :)

Díky moc za skvělou trať
Timla (Ondřej Neplech)

Jedna věc mi hodně vadí a tou je to neustálé fňukání, copak je ti 5?

Když ti někdo řekne, že je někde chyba, tak dostane snůšku nářků a problém se vybodneš. Kolikrát jsem ti říkal, že máš ve Vinohradským tunelu (ten blíž v Vltavě) při vjezdu do Prahy hl.n. špatně návěstidla - 3x a výsledek, ať si stěžovatel trhne, hlavně že si popláču a hodím to za hlavu.

PS: Kdyby byla anketa o nejufňukanějšího aktivního člověka msts, tak máš u mě hlas.

Zbyněk Šemora napsal:
Asi nemá smysl zde dál diskutovat, jak jsem napsal výše, ten blbej nakonec zůstanu opět jen já.......

Jen malou otázku. Má vůbec někdo ze zdejších čtenářů zájem, abych ve své práci dál pokračoval. Veškeré reakce zatím hovoří jednoznačně NE.
Zbyňku, nevím, ale problém s chápáním není na naší straně.....možná i proto pak vznikají ty flame.

Viděl jsi snad někde v mých příspěvcích ( už jsem si za ta léta zvyknul na to, že cokoliv ode mne je řečeno a není to zrovna pochvala, tak bereš jako útok na svou osobu) nebo v příspěvku JirkyTK ( jeden z nejuznávanějších tvůrců a členů fora), či v příspěvku Taxe, že bychom někdo psali (a to i mezi řádky, pokud Tě tam napadlo hledat), že máš skončit a že není zájem o Tvou trať?

NIKDE TO TAM NENÍ NAPSÁNO
Nenapsal to nikdo z nás a je to jenom Tvá chybná interpretace něčeho, co je napsáno zcela jasně.....ZPOMAL, ZRELAXUJ, ODPOČIŇ SI.....nikde není napsáno ZABAL TO, SKONČI TO.

Pokud ses rozhodnul (a to i proti přátelským radám JirkyTK, který o stavění tratí ví taky svoje - u sebe jsem si už zvyknul na to, že cokoliv ode mne Ti nesedi,tak je útok na Tvou osobu, ať je to míněno jakkoliv) stát se štvancem vlastního koníčka, tak tady prosím neplakej, že si tu jenom odskočíš, něco bez přemýšlení napíšeš a pak sklízíš.....

Mockrát Ti to tu bylo ve velmi dobrém úmyslu razeno lidmi, kteří mají rozum, ale kdo chce kam pomozme mu tam.....tolerovat lze něco, co člověk dělá neúmyslně či udělá chybu a nebo je nějak postižen a nemůže své jednání cíleně ovlivnit - jsme přece lidi a chybujeme všichni a za případné duševní postižení nemůžeme .....

Tohle už ale chyba není a je to Tvůj úmysl a Tvoje svobodná vůle takto jednat - tedy zjevně není co tolerovat a chápat ....

P.S.: Píšu to s odstupem a u piva bych Ti řekl to samé a stejně.

P.P.S: Dál už opravdu nemá cenu pokračovat a zasírat vlákno ....

Já si myslim, že dvě stránky o tom jakou má kdo psychiku a názory byly až dost. Nyní bychom mohli použít "Zlatou střední cestu" a pokračovat v diskuzi na tomto vlákně, která sem opravdu patří a to je vývoj trati BP....

No, ale nemohu nechat bez povšimnutí Martensovu poznámku, že jsem jeden z nejuznávanějších tvůrců a členů fora. Přátelé, když si nevím rady, jdu za Zbyňkem. Neboť on opravdu umí, má skvělé nápady i vymakané technologie a myslím, že jsem se ještě nesetkal se situací, že by nedokázal kompetentně poradit.

Mnohokrát jsem tu psal, že Tvůrce je potřeba hýčkat, třeba jen proto, aby měli dobrou náladu a chuť tvořit. A tak se přimlouvám - hýčkejte i Zbyňka a odpouštějte mu ta občasná nepochopení toho, co se vlastně po něm chce.

Jedna stará moudrost říká: "Chovej se k druhým tak, jak by sis představoval, aby se oni chovali k Tobě." Co tím myslím. Kdyby byly připomínky k trati psány konstruktivnějším stylem, například nějak takto: "Zbyňku, projel jsem si ten a ten úsek, trať se mi líbí, to a to se Ti povedlo, tam a tam jsi to vyřešil skvěle, ..... jen tam a tam by šlo vylepšit to a ono, nepodíval by ses na to?", tak by na ně Zbyněk reagoval úplně jinak.

Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam napsal:
Nevím, jestli to tady bylo. Přimlouval bych se protažení nedokončených tratí dál za nádraží. Spousta kolejí je hned ukončena za poslední výhybkou a postavit tam odjezd trafficu je totálně nemožné. Děkuju
A kde? Já se snažím to všude dělat tak, aby trať byla zakončena vjezdovým návěstidlem z opačné strany. a mám pocit, že je to tak všude. Necháme se překvapit, co z Vrbama vypadne. :D:D:D
Jirko, zmínil jsem Tě jako jednu z nejuznávanějších postav tohoto fora právě pro Tvůj klidný a rozvážný přístup, který tady mají snad jenom 2 osoby - pro případné rejpaly - sebe tam nepočítám.

Kdyby to bylo nepochopení, neřeknu ani popel - tohle je ale názorná ukázka skvělé ironické poznámky položené za účelem shození tazatele ( zvláště ta poslední část) - ..... takže bych to přeformuloval - hýčkejte si tvůrce a nechte si od nich případně i kydat hnůj na hlavu v rámci jejich rozmaru ...... pro dobro ostatních,aby se nestalo, že si je nějaký autor vezme jako rukojmí ve svém sporu .... jako se to tady stalo už několikrát ....

Fakt to pak směřuje jenom k tomu, že se tady přestanou řešit problémové věci a poleze se tady jenom do zadku alias oblíbená červená nástěnka s fotkami pracovníků měsíce .....

Po odborné stránce je Zbyněk nedotknutelný - to je bezesporu pravda - je to machr na tratě a bohatá studnice zkušeností ..... potom ale musíme všem autorům měřit stejným metrem a tolerovat aktivním lidem jejich výstřelky ..... pak tedy vraťte do fora boba57 a zrušte mu BAN - je to bezesporu skvělý ladič a proto si může dovolovat to, co si dovoloval.

Taxi nebo Kubo, prosím o přesunutí téhle diskuse jinam. Děkuji.

Nechci se vás tu dotknout, ale není to už zralé na odstřižení konce vlákna a vyhození do odpadu?

Mě to taky nedá, musím jen konstatovat, že se tu zanáší vlákno slovíčkařením a blbostmi, čekal sem že tu bude něco zajímavého ale je tu akorát jak tu šeci slovíčkaří. To že Zbyněk tady zřejmě blbě zareagoval podle některých, může být z toho že nemusí mít zrovna ideal náladu. Prostě když tu někdo něco chce apod. a bude to sem psát tak ať to napíše stručně, srozumitelně a konkrétně a nebo rovnou si básnit zbyňkovi do mailu. Nechci aby tu někdo reagoval na můj příspěvěk, a chtěl bych poprosit moderátory o smazání těchto příspěvků , které nemají téměř stouhle tratí nic společného. A vrbamův ať upraví tak jak by měl být. Je to jen moje přání, rád bych se tu dočetl něco zajímavého. A né jak tu šeci slovíčkaří. Nikomu za pravdu uplně nedám, každý má pravdu v něčem ale ne ve všem.
A jak tu někdo podotkl, dvě strany vlákna uplně o ničem

PS: Nechápu jak tu dospělí takhle slovíčkaří :(

Tady šlo jen o to, že Vrbam si přál prodloužit nějaký blíže neurčený úsek trati. Podstata věci je v tom, že jste adresovali mě, abych si od MSTS odpočinul a nějak jinak se odragoval, namísto toho, aby jste to napsali Vrbamovi, že mám před aktualizací, tak aby mne nezatěžoval dalšími úkoly. Ne li rovnou jeho příspěvek přesunuli do rubriky "Urobte mi....", jak se děje u podobných dotazů od jiných členů fóra.
Vrbam ještě poznamenal další příspěvek do "Urobte mi...." Nesprávná návěstidla ve Vinohradských tunelech. Já nemám ani fotky, ani verze jiných tunelových návěstidel. Nemodeluji. Tento požadavek, pokud se slušně poprosí a dodá dokumentace je schopný splnit jen Jirka Polák, který by pak musel doplnit i scripta.
Bohužel se zde měří dvojím metrem. Zrovna dnes jsem měl SZ od jednoho nejmenovaného člena. Je jeden z mnoha, který do tohoto fóra už odmítá cokoli psát. Jednou, když jsem vystavil fotky nových úseků, práci pochválil. Okamžitě byl jeho příspěvek moderátory smazán jako bezpředmětný. Je zajímavé, že slova pochvaly se například u modelářů neodstraňují. Jen tak mimochodem, po šílených mnoha hodinách práce každé pochvalné slovíčko každého modeláře nebo stavitele tratí potěší a povzbudí k další práci. Ale i obráceně, některé dnešní reakce zde člověku další práce do MSTS hodně znepříjemní. Mnohým to stále nedochází.

Jen tak mimochodem, dnes jsem dokončil kolejiště ve stanici Praha Radotín a modelář Michal Thuma vymodeloval pěkný model zastávky Praha Velká Chuchle. Opravdu nemám nohy na stole a věřte, nebýt výkřiků některých z Vás, pracovalo by se mi mnohem lépe.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře