Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pawlik napsal:
Zbyňku, hezký.
Koukám, že v Chuchli ještě nejsou nové sloupy TV. :-)
Právě jsem je doosazoval. Když jsi mi je dodal nebyl čas restartovat editor jak jsem makal a pak jsem na ně zapomněl. Došlo mi to, až jsem dělal obrázky. Doufal jsem, že to z dálky nepoznáš:D:D. Hold, všiml jsi si. Tak jen mohu poděkovat, že obě rozteče sedí úplně přesně.
Ještě jsem musel trochu prořezat větve. Někde to bylo i na vypíchnutí oka. Ale za mých časů to zde bylo tak zarostlé, že z okolních křovin byl krásný živý plot pravidelně zastříhávaný jedoucími vlaky.

Ono je to snadno poznat, protože ty nové varianty mají nahoře trubku místo lanka.
Tak to je fajn, že to pasuje.
Takový živý plot je i v okolí Mstětic.

Abych po zkouškách přidal, Zbyňkovi to jde rychleji a lépe.
Ale Zbyňku, na 171 nikde zesilovací vedení není.

Naposled editoval moderátor:

Václave, to je dobré, za to určitě trávíš víkendy a večery lepším způsobem než u MSTS. Je to jen koníček, nikoli závod, kdo bude rychlejší nebo, kdo toho postaví víc. Já jsem Berouny tuto aktualizaci neplánoval. Ale když mi Martin T poslal most IQ a tunely a já dostavěl k tomuto místu koleje, probudily se ve mě opět vzpomínky na dráhu a výsledek jsou koleje do téměř Zadní Třebaně. Přitom z šichet na Berounech jsem nikdy moc nadšený nebyl. Nevím, co se mi na nich nelíbilo. Asi skutečnost, že než se člověk na Smíchově zabydlel na jednom stanovišti byl Beroun a bylo potřeba se přestěhovat na druhé stanoviště. A tak třikrát až čtyřikrát dokola. Jezdil jsem na tomto úseku asi 10 let. Sice v Benešovském turnuse, ale nějaké pendly jsme tady měli a další byly na vlóžo. Ale nikdy jsem si nevšiml, že tady není zesilovací vedení. Proto to nebudu řešit ani v MSTS :-). Obdivuji nadšence, co takové detaily sledují.
Nejhezčí úseky považuji za Beroun - Karlštejn, ale bohužel v létě z toho moc z vlaku nemáte, protože není vidět nic víc než křoví a stromy kolem kolejí. Okolní skály, musíte věřit, že tam jsou :-). Nezapomenutelný byl také ze Všenor nájezd na most přes Berounku do Mokropes. Pak jsem měl rád úsek Radotín - Smíchov. Většinou se v Chuchli nestavilo a ve finále to byla cesta domů :-)
V Berouně na nocležně jsme dostávali ohřívanou mraženou večeři. Sice to nebylo ono, ale když byl hlad, chutnalo i tohle. Ale muselo se to spláchnout plnotučným Staropramenem koupeným v kiosku na Smíchově.
Jinak na jiných nocležnách bývalo normální čerstvé jídlo. Ale kvalita jak kdy. Pamatuji si, jak oba parťáci z dvojitého panťáku nechtěli večeři (měli kastról z domova), tak jsem si mohl dát trojitou porci masa. A když jsem odřezal flaksy, tak z toho byla s bídou normální porce pro jednoho. :-)
Zkrátka stavění tratí do MSTS jsou inspirovány mými vzpomínkami. Chtěl bych ještě poděkovat všem modelářům objektů. To je druhý hnací motor, kterému se už nedá odolat. Když jsem viděl na obrázku od Honzy Švece nádraží Chlumec nad Cidlinou. Hned jsem si vzpomněl na historku, když jsme tam měli spaní a večeřeli, tak se tam vloudil nějaký opilec a začal se posmívat mému tlustějšímu parťákovi. On byl bývalý voják a přešel hned do protiútoku a pupkem překvapeného pobudu vystrkal z místnosti. :-)

No ano můžu potvrdit že strojvedoucí co se týče novinek jsou mnohem lepší jak reporteri čt24. A také zaskočí i leckeré kronikáře co se týče let minulých. Zapamatovat si veškeré povídky co mi děda jako malému vykládal se ani nedají počítat :D. Ale vidím že hlad na stanovišti panuje dále :D:D

zdravím, opět jsem nanstaloval MSTS a při instalaci aktivity mi to vyhodí hlášku http://img229.imageshack.us/i/chyba.jpg/ Nevíte někdo co stím ?
Díky

Nemá někdo náčrtek nebo fotku kolejiště na zastávce Pardubice Závodiště? V rámci podbíjení úseku Pardubice - HK bylo nutné ještě podle podkladů srovnat i úsek z Rosic směr Chrudim (na konec čtverce). V plánkách stanic to není, ale na podkladech je vyznačena výhybka. Ale kam to vede, trochu je zřejmé z leteckých map, ale podrobnosti vidět nejsou. Jedná se o to, aby tento kousek už byl finál a nemuselo se s tím už v budoucnu hýbat. Při té příležitosti jsem vyměnil i nadjezdy nad tratí 010 za pěknější modely.
Možná někdy v budoucnu to protáhnu ještě kousek dál.
Jestli někdo z aktivitářů od Chrudimi má nějaký traffic do Rosic, bude třeba jej po aktualizaci opravit. To jen pro info.

Zbyněk Šemora napsal:
Nemá někdo náčrtek nebo fotku kolejiště na zastávce Pardubice Závodiště?

Zdravím pane Šemora jsem Pardubák hned zítra ráno tímto místem jedu vlakem takže udělám fotky i video a pošlu na mail.

Děkuji, včera mi bylo dodáno 20 fotek od Lukáše Z. Už jsem koleje trochu přizpůsobil a osadil vhodné perony. Jinak za koncem zastávky zatím končí svět. Budova zastávky je podobná jako na zastávce Sázavka na trati 230, asi by stačil jen skin. Však v budoucnu se ukáže, jestli to tady někoho osloví. Nyní dělám opravdu jen drobné dodělávky.
Ale kvalitní video se vždy hodí.

peršink napsal:
zdravím, opět jsem nanstaloval MSTS a při instalaci aktivity mi to vyhodí hlášku http://img229.imageshack.us/i/chyba.jpg/ Nevíte někdo co stím ?
Díky
Zkus spustit utilitku registr_fix, kde ji nalézt z hlavy nevím, zkus si ji vygooglovat nebo mrknout na stránky k Martensovi či Johnzovi

JiříkTK napsal:
peršink napsal:
Díky
Zkus spustit utilitku registr_fix, kde ji nalézt z hlavy nevím, zkus si ji vygooglovat nebo mrknout na stránky k Martensovi či Johnzovi

Tato utilitka se nachází i na DVD s tratí BP

JiříkTK napsal:

Pomůžu: http://mlasevic.ic.cz/admin/detail.php?id=6

Jelikož se jedná o uživatele BP, zbytečně mu to komplikujete. Netřeba brouzdat weby, ale každý to má to přímo na stříbrném podnose placky DVD:
BP821CZ-1\Uzivatelske_aktivity
Jsou tam i pokyny, které začínají textem:
Pokud jste ještě v nové instalaci MSTS tak neučinili, spusťte registr_fix.exe .....
Proto všem uživatelům BP doporučuji. Než se začnete zde na cokoli ptát, prohlédněte si obsah DVD s tratí. Je tam opravdu hodně zajímavých věcí. Například manuály k MSTS BIN nebo Trainstore, atd....

Máte pravdu pane Šemora,skoro vše se dá najít na Vašem DVD ;) ,jinak už se těším na Vaši aktualizaci,doufám že vyjde už v pondělí jak bylo řečeno :D

Buďte rádi, že jsem aktualizaci ještě dnes nevydal. Trať je sice připravena, aktivity také přizpůsobeny, ale dnes jsem dělal ještě kontrolu na řadách 150,151 a 350. To jsou vlajkové lodi a tyto musí jezdit. ŽSR vyjednal doplnění dalších, takže kontrola byla nutná. Problém je ten, že máme dva modely lokomotiv, od pana Starého a Jirky Tovačovského a dále máme kabiny od Radima a od Michala. A tohle synchronizovat je opravdu věda. Jen pro info, většina přidaných věcí byla špatně.
Buď neseděly stupně nebo neseděla světla :D. Další věc je ta, že se potvrdilo praktickou jízdou, že nejnovější ladění, které mají originál nové modely od Jirky opravdu to nesedí.
Lokomotiva 350 a 9 nedělně odpoledne obsazených vozů (Hungaria).
Z Blanska rozjezd na rychlost 120 na 32. stupeň. Po dosažení této rychlosti je tato udržována 27 až 32. Rozjezd z Chocně na 160 a po dosažení maximální rychlosti zkrokováno na 32. stupeň a tak souprava dojede 160tkou až do Pardubic. Zpět jel fíra Paralelnerad a až do Chocně to jelo na 32. stupeň max 140.
Takže můžete porovnávat, které ladění je reálu bližší. Jinak ŽSR plánuje udělat pro tyto stroje ladění úplně nové.
U mašin 150 je jednoznačně nejlepší ladění od Boba z Ostravy. Proto jsem tohle převedl i na nové modely od Jirky.
Byla z toho práce na celý den ( o pauzách mezi zákazníky v práci)

Zítra snad dám už vše dohromady, hlavně instalačku nových DVD. Mám pocit, že export prací mezi uživatele je stokrát horší nápor než vlastní tvorba, která je na rozdíl od distribuce koníčkem.

jen se chci zeptat, neudělla by někdo pořádnou aktivitu do této trati s lokomotivou x6y ? Aby se dala spustit na normální instalaci trate a trainsetu ?? Ono je docela problém dohledat potom nějaké vagony když ani nejsou ke stažení a autor aktivity ani nekomunikuje...

Děkuji

peršink napsal:
jen se chci zeptat, neudělla by někdo pořádnou aktivitu do této trati s lokomotivou x6y ? Aby se dala spustit na normální instalaci trate a trainsetu ?? Ono je docela problém dohledat potom nějaké vagony když ani nejsou ke stažení a autor aktivity ani nekomunikuje...

Děkuji

Ahoj. Určitě nejsi jediný komu to vadí. Už se tu nesčetněkrát objevilo, že v novém trainsetu bude pořádná nadílka nových vozů. Takže tvůj problém se tím pádem vyřeší. Mimochodem jsem tu nový a až zavítá červnová aktualizace ke mě do počítače, tak začnu tvořit aktivity speciálně pro trať BP s trainsetem, který je k trati přiložen. Už jsem se našprtal návod od Ppoolllla :study:a dokonce už mám plán aktivity......

peršink napsal:

Děkuji
Musím souhlasit někde se dají stáhnout aktivity a jsou výborný a buď se k nim nedají stáhnou nikde vozy a nebo jsou špatně pojmenované že to nesedí.
Jinak aktivity si myslím že budou jenom kdyby někdo naskinoval pár lokomotiv na model 163 kterej potporuje oba sběrače a byly nějaký 162 není žádný rychlíkový peršing na uprveným modelu. Jinak nějaký Carga by se hodily na novej upravenej model 363.. Dodávám že fotky jsou ale nikomu se to asi nechce dělat:( .

Otík11 napsal:
peršink napsal:

Děkuji
Musím souhlasit někde se dají stáhnout aktivity a jsou výborný a buď se k nim nedají stáhnou nikde vozy a nebo jsou špatně pojmenované že to nesedí.
Jinak aktivity si myslím že budou jenom kdyby někdo naskinoval pár lokomotiv na model 163 kterej potporuje oba sběrače a byly nějaký 162 není žádný rychlíkový peršing na uprveným modelu. Jinak nějaký Carga by se hodily na novej upravenej model 363.. Dodávám že fotky jsou ale nikomu se to asi nechce dělat:( .
To je takový problém ty vozy vyměnit v conbuilderu ?

On je hlavně pro aktivitáře problém v tom, že je kolikrát těžké určit co je a co není v trainsetu BP, např. moje složka trainset čítá už přes 5 GB a fak nedokážu určit které modely byli na dvd a které jsem stáhl. A vzhledem k tomu, že i mimo trainset jsou pěkná vozidla, tak proč je nevyužít? A pokud už nejsou některé dostupné, není problém jak říká otík je nahradit podobným modelem...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře