Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

faldicek-> a neupnul by jsi na net někam tu tvojí složku trainsetu ? :D

No takový objem dat, to není tak jednoduchý, každopádně 99,9 % z toho co mám je buď součátí trainsetu, nebo se dá najít na internetu a zbytek pokud poprosíš autora dané aktivity, nebo někoho na tomto foru, jistě ti rád poradí, nebo vozy poskytne. Já každou aktivitu zkontroluju conbuilderem, ten mi vypíše chybějící vozy a pak za pomoci googlu hledám po netu...

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, zdali v připravované aktualizaci jsou nějaké zásahy do geometrických poloh kolejí, resp. zdali budou fungovat doposud vydané aktivity? Děkuji za odpověď:)

Výškové změny jsou skoro všude, ale ty nevadí. Také nevadí změny směrové, pokud tam není výhybka nebo začátek nějaké trasy vlaku. Takových posunů je také dost. Ale výhybkové posuny jsou v Praze Horní Počernice a myslím nějaké vedlejší nákladní koleje v Břeclavi (oprava zhlaví)
Takže aktivity je nutné všechny prověřit. Ono stačí jen posunout označení kolejí a už je nutné aktivitu přepočítat.
(povel přepočítat a uložit)

Aktualizace už se kopírují a když testy dopadnou dobře, mohu na svých stránkách aktivovat odkazy.
Trať má 120 MB, ale trainset si nechávám na doma, ten má 697 MB, takže do rána se to snad nakopíruje. Bude v 11 souborech.
Další balík jsou aktivity. Ale ten zveřejním až z Trainsetem. Ale je možné si ponechat původní consisty a pak vše bude fungovat i s předchozí verzí trainsetu. V novém jsem vyměnil některé lokomotivy za nové, abych mohl testovat. A za další, potkáte pokaždé jiný stroj.
A pak hurá trochu prázdniny. Alespoň první víkend :-) Pak sice budu něco tvořit, ale volným tempem, žádný časový stres.

Pane Šemora děkuji za aktulizaci BP83 moc jsem na n těšil hlavně mi nejvíce potěšila zastávka Pardubice-Závodiště. Bydlím velice blízko.

Pane Šemora, to je opravdu nádherné, ale nejvíce se těším na trať 020 (eventuelně i 040 či 062)
Držím palce ve Vaší tvorbě. Ať se Vám daří ještě lépe než doteď. :)

Výborný nemohu i stěžovat eště usek z Olomouce do Přerova a Břeclavy dodělat a bude to super krása Zbyňku jen tak dál. Ty esa od Jirky to bude nádhera na EC :)

Otík11 napsal:
Výborný nemohu i stěžovat eště usek z Olomouce do Přerova a Břeclavy dodělat a bude to super krása Zbyňku jen tak dál. Ty esa od Jirky to bude nádhera na EC :)

Radši bych na Plzeň a na Hradec. V rámci Plzně bych měl pak aktivitu ve které jedeš z Břeclavy až do Plzně a zpět.

No kdyby byl směr na plzen a i na děčín v jedné trati tak by to bylo suprové :D

No raději bych na Starou Paku, ale to raději by tady mohl psát každý že? ;)

Tomas Lee napsal:
No raději bych na Starou Paku, ale to raději by tady mohl psát každý že? ;)

Ja sa prihováram za ten Vladivostok s tým, že by Zbyněk mohol urobiť v Bratislave odbočku do Budapešti, odtiaľ odbočku Belehradu, Sofie a Varny, v druhej vetve cez Záhreb na Jadran a do Terstu. Potom už je to len na skok cez Apeninský poloostrov na Sicíliu. J. Polák a Tomi expresne upravia skripty na návestidlá tak, aby tam bola zapracovaná návestná sústava krajín, cez ktoré trať prechádza a modelári dostanú príkaz vycestovať, pofotiť objekty na trase aby mali čo modelovať. A rojkovia a fantazmagorici sa môžu tešiť - než pôjde Zbyněk do penzie (alebo do blázninca ) to bude hotové :D

Jo jo. To by se plánovalo a ne třeba Vladivostok. Ale Stará Paka je reálná. To je oblast zájmů největšího traťového modeláře Honzy Švece. A kdo si už prohlédl poslední aktualizaci, tak si musel všimnout velkého podbíjení a srovnávání trati z Jaroměře směr Dvůr Králové nad Labem. Jaroměř zastávka je jen nepatrně naznačena a dál to bude Honzovo.
Ale teď je na pořadu dne V. Osek - HK. Dohoda je taková, že já položím koleje, srovnám terén, osadím všechny databázové objekty, silnice a samozřejmě náspy pod koleje a s domečky a okolím si už pohraje Honza Švec. Takovým způsobem se to už zvládat dá. Jinak by to bylo opravdu do penze nebo blázince.

Spíš by mne zajímalo, jestli po aktualizaci vše funguje jak má. Kontrolu, aby nic nechybělo jsem dělal. Ale ne vše kontrolní programy odhalí.

Ok, ten Vladivostok ma oslovil,expresne pre túto trať vymodelujem prístrav ruskej flotily a dajaké lode.............. a ešte vymodelujem do Tatier svišťou a dajakých kamzíkov, hodia sa aj do Álp, sú to milé zvieratá..............

Tax napsal:
...v druhej vetve cez Záhreb na Jadran a do Terstu.

Taxi, neříkej že by sis nezajel Jadran na jeden zátah :D

Naposled editoval moderátor:

Projíždím seznání Praha a zatím paráda, dobrá práce! Jen v tunelu (nevzpomenu si na jméno) před mostem IQ se mi kabina nepřepla do tmy. Nevím jestli je to chyba trati nebo binu. Chyba PC určitě ne, jelikož v následujícím tunelu (za Malešicema) to zhaslo.
Jinak jako návrh do další aktualizace: chtělo by to dodělávky krajiny v Praze (ONJ, Krč, Strašnice, Malešice i Vršovice). Na druhou stranu oblast Libňe a Holešovice je teď parádní. Domy na kopci (Kobylisy, Stírka) za tratí, když jedu z Libně do Holešovic jsou vymodelovány jako textury nebo je to výborná "tapeta"?
A chci se zeptat, úsek Vysočany - Lysá - Kolín také prošel úpravami, jak jste někde psal nebo jsem se překoukl a psal jste to jako plán až do další aktualizace?

baresm napsal:
... chtělo by to ...
A co nejdřív. A tak Zbyňku makej jako šroub, ať už to máme. Na unavenou páteř stačí tři protahovací cviky a na unavené oči 5 minut studeného obkládku. Jsi přece chlap a trochu bolesti vydržíš. Nemusíš mít ani dovolenou. Škoda každého dne, který nestrávíš u Route editoru, protože my už se těšíme, jak se po novém úseku projedeme.

JiříkTK napsal:
baresm napsal:
... chtělo by to ...
A co nejdřív. A tak Zbyňku makej jako šroub, ať už to máme. Na unavenou páteř stačí tři protahovací cviky a na unavené oči 5 minut studeného obkládku. Jsi přece chlap a trochu bolesti vydržíš. Nemusíš mít ani dovolenou. Škoda každého dne, který nestrávíš u Route editoru, protože my už se těšíme, jak se po novém úseku projedeme.

"Promluvils" mi z duše, chlape. Makat, makat, makat ... včera už bolo neskoro :D

JiříkTK napsal:
Tax napsal:
"Promluvils" mi z duše, chlape. Makat, makat, makat ... včera už bolo neskoro :D
Samozřejmě že co nejdřív, nejlépe do konce týdne! :roll: :P
Arogance a sebevědomí některých zdejších uživatelů mě fakt někdy zaráží, ach jo....

Pozn.: Byl to návrh do budoucna, třeba na letní update 2010... ;)

V tunelu se nepřepíná světlo, protože se jedná o statický model. Podobný problém se kdysi řešil v podjezdu v Brně Maloměřicích, kdy mi polský příznivce tehdy udělal model podjezdu a postup, jak to udělat, aby podjezd se choval jako tunelový. Je to už několik let a postup jsem zapomněl, respektive email je někde v propadlišti dějin. Jo kdyby někdo rovnou napsal postup, byl by to přáspěvek s hodnotou 1.

Co se týká plánu do budoucna, ty mám své, ale zatím nechci editor MSTS ani vidět. O víkendu to vidím i tak, že rozeberu oba počítače a vyčistím od prachu, abych nemusel fetovat ty vyfukující roztoče z větráků. Když vejdu do počítačové místnosti, tam je takový elektrický smrad, těžko popsat.
Jen tak mimochodem. Výraz dovolená. Co to je? Vyprávějte mi o tom.:D

Ale pokud má někdo jakékoli vlastní plány co by se mohlo, stačí série staveb a domečků jako tomu bylo v případě trati na Beroun. Modelář se ale piplal s mostem IQ několik měsíců. Takže pro ovlivnění dalších prací nestačí strážní domek, ale opravdu nějaká větší práce.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře