Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tomas Lee napsal:
Tax napsal:
...v druhej vetve cez Záhreb na Jadran a do Terstu.

Taxi, neříkej že by sis nezajel Jadran na jeden zátah :D
Predstav si, že by mi to vôbec neprišlo na rozum. Popri práci nemám dostatok času ani len na modelovanie, MSTS je spustené len občas na vytvorenie screenov... Na vlastnú rozpracovanú aktivitu som nesiahol od sleziny, pretože ... okrem množstva iných faktorov napr. takí leniví a nezodpovední modelári ako Pikku a Tax ešte nedokončili zamýšlané modely potrebné pre predmetnú aktivitu.

Pre všetkých: Želania sú síce pekné, ale treba si uvedomiť, kde sú hranice možností a fyzických aj duševných síl autorov a svoje požiadavky prispôspbovať reálnym možnostiam. Pokiaľ chcete nejaký ten "svoj úsek" trate, "svoj" srdcový model, tak vedzte, že želania samotné k realizácii ničím nenapomôžu, akurát pozasierajú vlákna k trati, modelom ... Zbyněk síce toleruje vo vlákne k trati príspevky s vašim želaniami, ale ak to bude takto pokračovať, začnem to mazať - bez práce nie sú koláče a bez toho, aby ste priložili ruku k dielu nebude nič - pekne to napísal v predchádzajúcom príspevku:
pro ovlivnění dalších prací nestačí strážní domek, ale opravdu nějaká větší práce.

Naposled editoval moderátor:

Mnohokrát jsem na Fóru psal, že Tvůrce je potřeba hýčkat, třeba jen proto, aby měli dobrou náladu a chuť tvořit. Nejen žádat, navrhovat, doporučovat a tím je podstatě kamsi tlačit. Což je ovšem v tomto vláknu docela běžné. A tak jsem jednu takovou žádost poněkud zveličil, aby vynikla její hloupost. Někdo pochopil, někdo ne. Tak už to bývá.

Kryton napsal:
Chtěl jsem se projet novou ZSSK 350.001, ale po nahrání kabiny se zobrazilo tohle:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t145020_TRAIN2009070113183402.jpg[/URL]

Je to chyba u mě, nebo v aktualizaci trainsetu?:(

Jinak děkuji za parádní aktualizaci.

Po ruce mám jen instalaci DVD a tam je kabina od Michala 004.
Eng je zde (pokud máte jiný:
Eng z 26.6.2009
Na tím jsem právě v pondělí šílel. Většinou neseděly stupně nebo světla. Proto jsem všude dával Michalovu kabinu a v případě světel zkopíroval z správného modelu.:D
Možná o čem to je potvrdí i David Hájek, jak psal včera o záměně souborů u jiného modelu k novému downloadu. :D

Já už blbě vidím. Eng má asi správný, jen bude mišmaš v kabinách v chybném zápise cvf, ale to by neměl být problém aktualizace, protože jsem každé inventární číslo této řady projížděl.

chtěl bych se zeptat pokud je nějaká aktivita pro minulou aktualizaci třeba, jde to nějak "jednoduše" upravit tak aby to jelo i na této aktualizaci ???

Díky

Počkej. Pokud ty něco opravíš a pak napíšeš, že ti v aktivitě něco nejde, neměl bys dostat odpověď s opravou. To není jenom o vrácení trasy zpět na koleje, tydy je potřeba i posunout třeba hlášku, nebo mašinu. A pak to znovu projet a vydat. Jinak jak na to, se tu nedávno někde psalo. Mám dojem, že je tu i vlákno, jak opravit aktivitu.

Dobrý večer,

Při jízdě z Bratislavy do Prahy jsem zpozoroval dva nekorektně se chovající přejezdy. A sice: 1. z nich je v úseku Malacky - Velké Leváre ( tušim, že přímo ve stanici V.Levare ), kde silniční provoz ignoruje závory ve vodorovné poloze a druhý v Rájci- Jestřebí na záhlaví stanice ve směru na ČT., kde se závory ani nespustí

Mějte se fajnově a doufám, že se na to zabezpečováci podívají, děkuji

Tax napsal:
... - než pôjde Zbyněk do penzie (alebo do blázninca ) to bude hotové :D

V prním případě by to nebyl problém, v tom druhé už ano - přece jen vypolstrované cely nevedou počítače. :cool:

fíííííra napsal:
Dobrý večer,

Při jízdě z Bratislavy do Prahy jsem zpozoroval dva nekorektně se chovající přejezdy. A sice: 1. z nich je v úseku Malacky - Velké Leváre ( tušim, že přímo ve stanici V.Levare ), kde silniční provoz ignoruje závory ve vodorovné poloze a druhý v Rájci- Jestřebí na záhlaví stanice ve směru na ČT., kde se závory ani nespustí

Tohle je stará záležitost. Problém je ten, že tyto přejezdy jsou ve výhybkách a pokud se protnou červené sloupky silnicí, tak šraňky nefungují. Však když jsem testoval před aktualizací a na přejezdu mi před nosem prosfištělo rychlé osobní auto, trochu jsem se také vyděsil, ale hodně fírů mi už potvrdilo, "tohle je reál" .

fíííííra napsal:
Dobrý večer,

Další je ve Svitavách (jižní zhlaví), taky na vexlích.

tak jsem dneska vzal "kaštany" na vyhlídkovou jízdu Elefantem z Horních Počernic přes Hlavní n. , Vršovice a Krč směrem na Radotín a mezi Vršovicema a Krčí a zřejmě i dál mě chtěli cestující ukamenovat, že jedu hrozně pomalu. Za Vršovicema na odbočce na ONJ je rychlost 40 a na vjezdu na ONJ je 20. Na hlavní koleji na Krč "by měla" být rychlost 80 (i podle rychlostníku). Bere to však omezení z rychlostníků na vjezd na ONJ, takže jsem musel až do Krče jet 20-cítkou. Pak jsem z vlaku utekl, protože mi cestující prokopli dveře do kabiny . Moc moc prosím Zbyňka o opravu

Naposled editoval moderátor:

To je chyba MSTS. Pokud se trať rozvětvuje do kolejí s různými rychlostmi, tak záleží kudy jedu. Pokud jedu po "blbé" koleji, chytím rychlost z lokálky na hlavní trati a tak jedu až k příštímu rychlostníku. Pomůže jen aktivovat rychlostníky do správného místa za stanici nebo příště nejet po "blbé" koleji, ale zkusit trasu jinou :-).

A nebylo by Zbyňku jednodušší tam dát statický rychlostník 20 a skrytý funkční dát až po oddělení krčské koleje?

Ale jako by jsi to neznal, tak fungují v MSTS všechny uzly. Jak se rozvětvují dvě tratě, tak pokud jedu na nádraží po koleji , která vyúsťuje v jinou trať, vždy chytím rychlostník jiné trati a v místě velmi nelogickém. Tohle se velmi těžko ošetřuje a je to vždy individuální.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale jako by jsi to neznal, tak fungují v MSTS všechny uzly. Jak se rozvětvují dvě tratě, tak pokud jedu na nádraží po koleji , která vyúsťuje v jinou trať, vždy chytím rychlostník jiné trati a v místě velmi nelogickém. Tohle se velmi těžko ošetřuje a je to vždy individuální.

Spíš jen výmluvy, stejný systém jako má VáclavS používám a běží to v pohodě. Takže to je 2:1 proti výmluvám.

Luky napsal:
Dále: to, že nechcete zatím vytvářet nové spojení, tak to Vás také chápu, ono totiž předělat celou Prahu, teď když jste ji dal dá se říci do perfektní stavu, to se opravdu nechce. Možná v budoucnu.
Ale chtěl jsem se zeptat, zda neuvažujete zkoridorovat stanici Břeclav až ke státní hranici se Slovenskem, a také stanici Kolín udělat tam ty koridorové úpravy co tam probíhají nyní. Myslím si, že by bylo dobré zachovat Prahu, tak jak chcete, ale všechen zbytek tj. jako výše uvedené stanice, úseky tratě udělat podle současného stavu, aby v tom později nebyl guláš.

Já bych nechal BP v takovym stavu v jakym je, protože všechny ty koridory a modernizace stanic jsou vlastně v trati 321.

Poděkování patří také Nebulusovi, který do Tauruse namontoval Mirel. Bez něj by se smělo jezdit na tratích s autoblokem maximálně 100km/h. Jako je to současně povoleno v úseku Brno - Břeclav při rekostrukci a vypnutí autobloku. Ale po té se zde bude jezdit v reálu 200 jako to mám zkušebně v MSTS. Sice si to odporuje původní Břeclavi, ale takový už je život.:-)

V úseku Břeclav - Brno se po ukončení rekonstrukce nepočítá se zvýšením rychlosti na 200 km/h, zůstane původních 160 km/h.

pavouk napsal:
V úseku Břeclav - Brno se po ukončení rekonstrukce nepočítá se zvýšením rychlosti na 200 km/h, zůstane původních 160 km/h.

Což je podle mě škoda, nebo podle mě chyba. To je úsek bez úrovňových přejezdů jediný v republice, který 200 km/h odpovídá.

Já to ale slyšel z drážních zdrojů. Také je to logické, když bude tak nákladná výluka, aby se to nezrekonstruovalo na 200. Možná se tam zase bude jezdit jen 160. Ale pak jednoho dne nějaký úředníček jen škrtne perem a bude tam 200. Jsem sám zvědav. Jediný silniční přejezd je u Staroviček, jinak zvýšení rychlosti nic nebrání. Ale to jsou zase jen mé úvahy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře