Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zvýšení rychlosti není legislativně podloženo a zároveň tu není např. VZ pro rychlosti vyšší jak 160 km/h. Tahle rekonstrukce má za cíl výměnu původních kolejových obvodů za počítače náprav (st. hranice s Rakouskem - Břeclav a Břeclav - Boří Les) a kolejové obvody KOA1, které mají vyšší odolnost vůči rušivým proudům. Rekonstrukce napájení, autobloku a diagnostiky ZZ jsou už jen vyvolané akce, protože původní autoblok nemůže chodit s KOA1 a obojí potřebuje kvalitní napájení.

Zbyněk Šemora napsal:
Já to ale slyšel z drážních zdrojů. Také je to logické, když bude tak nákladná výluka, aby se to nezrekonstruovalo na 200. Možná se tam zase bude jezdit jen 160. Ale pak jednoho dne nějaký úředníček jen škrtne perem a bude tam 200. Jsem sám zvědav. Jediný silniční přejezd je u Staroviček, jinak zvýšení rychlosti nic nebrání. Ale to jsou zase jen mé úvahy.

Ano. Máte pravdu. Na starovičky sem zapoměl.

Zbyněk Šemora napsal:
V tunelu se nepřepíná světlo, protože se jedná o statický model. Podobný problém se kdysi řešil v podjezdu v Brně Maloměřicích, kdy mi polský příznivce tehdy udělal model podjezdu a postup, jak to udělat, aby podjezd se choval jako tunelový. Je to už několik let a postup jsem zapomněl, respektive email je někde v propadlišti dějin. Jo kdyby někdo rovnou napsal postup, byl by to přáspěvek s hodnotou 1.

1) Položíš tunelovou kolej a uložíš.
2) Ve W souboru najdeš model koleje a přepíšeš ho na potřebný model. Pokud je model v adresáři trati, (kde taky jinde, že) musíš ještě dopsat cestu.

Dobrý den pane Šemora,
Chtěl bych se zeptat na pár věcí. Možná to bude znít divně, ale když jsem si stáhl nové aktualizace BP, první problém nastal ještě před instalací. V instalačním průvodci se píše že mám nejdříve otevřít složky cdc_163, cdc_363 a cdc_742 a smazat vše co začíná na cd_. To by jsem pochopil, jenže já našel pouze složky cdc_230, cdc_240 a cdc_363. Samozžejmě že to eso jsem takto upravil, ale ten peršing a kocour mi tam chybí a je možné že mi budou chybět i v aktivitě.
Další problém nastal u té laminátky. Vím že "vše takto značené" se myslí vše co je označené jako zssk_240061 a nic víc, ale ten zbytek jako třeba: zssk_240061d, zssk_240061b atd...to není potřeba smazat??? Jestli ne, proč to?

A ještě mě napadla jedna věc. Nejspíš to asi není technicky uskutečnitelné, ale neuvažoval jste někdy o spojení tratě BP a tratě 321? Chci tím říct že každá trať má něco co ta druhá nemá. Vaše trať se soustředí spíše na čechy a jižní moravu zatímco v 321 jde spíše o severní moravu + slezko a Slovensko a čechách už to je slabý.
Co mi schází je jízda vlakem z Košic přes Ostravu do Prahy což sice 321 částečně splňuje, ale zcela v ní chybí pražzký uzel.
Mám na mysli, jestli yb nebylo skvělé mít místo dvou pěkných tratí jednu naprosto perfektní.
Pěkné Prázdniny a prosím, berte s nadváhou můj smysl pro pravopis :-)

Pokud sleduješ dění kolem trati 321, tak by jsi věděl, že praha se chystá v příští aktualizaci...

Masox: co se týče aktualizace TBP tak máš pravdu. Neškodilo by trochu ten návod rozepsat. Je podle mně moc stručný. Děkujeme.

masox napsal:
V instalačním průvodci se píše že mám nejdříve otevřít složky cdc_163, cdc_363 a cdc_742 a smazat vše co začíná na cd_. To by jsem pochopil, jenže já našel pouze složky cdc_230, cdc_240 a cdc_363.

Ten problém sem měl i já a upravil jsem tedy ty vozy ktere tam mám (cdc_230, cdc_240 a cdc_363). A instalace se povedla, vše šlape jako hodinky. Tedy pozor jediné co v těch hodinkách nešlape jsou zvuky u 1216 a u motorového vozu 820...zvuky jako by u těch mašin nebyly. Nepíše to žádnou chybu, jede to, ale nemyslím si, že by na Taurusovi a na Singrovce byl ve skutečnosti takový klídek :D. To jsou jediné chyby, které jsem na celém trainsetu našel, jinak trainset je opravdu parádní !
Ale poprosil bych o radu co s těmi zvuky mám provést. Děkuju předem
Luky napsal:
Masoxi,

jestli můžu poradit, já jsem z adresáře odstranil všechny soubory týkající se 363 059 a těch ostatních co píše pan Šemora. A pak jsem dal jen nainstalovat aktualizaci a soubory se tam nahrály všechny znova, ale již s označením cdc jak to má být.

Pokud máš problém s nalezením všech těch souborů není nic snažšího než zadat do vyhledávače v PC celý název souboru co se má odstranit, ono ti to najde všechny ty soubory a pak je jen smažeš. Alespoň tak jsem to udělal já a jde to bez problémů

Ahoj. Zkus si stáhnout Total CMD usnadní ti to hodně práci s MSTS. Hledá se v tom opravdu lehce a způsob zacházení je také více než snadný. Je to jenom malá rada...

Naposled editoval moderátor:

Chlapi.. nic proti sem taky v některých věcech začátečník.. ale co takhle si to třeba 3x přečíst a pak se zamyslet co přesně po vás ten návod chce a nakonec to udělat....
Jako taky se občas potýkám s problémy.. ale vyřešit si je dokážu..
Tady na foru je těch odpovědí hromada, stačí jen hledat!!

No jo, jenže komu by se to v tom svinstvu chtělo hledat;)?

když to najdu já tak to musí najít i ostatní... :) chce to jen přemýšlet a vědět kde asi tak hledat :)

No já jsem situaci s nefunkční aktualizací trainsetu (protože mám v trainsetu bordel, který jsem si nadělal a nejsem schopen ho vyřešit), vyřešil tak, že si po dovolené objednám nové DVD a je to ;)

Luky napsal:
....není nic snažšího než zadat do vyhledávače v PC celý název souboru co se má odstranit, ono ti to najde všechny ty soubory a pak je jen smažeš.

Jenže problém je v tom že ty soibory to nenajde. Ten peršing a kocour tu v PC prostě není :D

Ramon Juan napsal:
Ten problém sem měl i já a upravil jsem tedy ty vozy ktere tam mám (cdc_230, cdc_240 a cdc_363). A instalace se povedla, vše šlape jako hodinky.

A jsi si jistý že ti třeba neschází v aktivitě nebo někde jinde?
Upravil jsem si zatím pouze eso. Na laminy jsem nešáh, poněvadž o nich není v návodu vůbec řeč :D

kucimsts
a tys našel odpověď i na tento problém? :D

Richard
To nejspíš udělám po jisté době taky. A v trainsetu jsem měl donedávna bordel taky :D

masox napsal:
Luky napsal:
....není nic snažšího než zadat do vyhledávače v PC celý název souboru co se má odstranit, ono ti to najde všechny ty soubory a pak je jen smažeš.

Jenže problém je v tom že ty soibory to nenajde. Ten peršing a kocour tu v PC prostě není :D

Ramon Juan napsal:
Ten problém sem měl i já a upravil jsem tedy ty vozy ktere tam mám (cdc_230, cdc_240 a cdc_363). A instalace se povedla, vše šlape jako hodinky.

A jsi si jistý že ti třeba neschází v aktivitě nebo někde jinde?
Upravil jsem si zatím pouze eso. Na laminy jsem nešáh, poněvadž o nich není v návodu vůbec řeč :D

kucimsts
a tys našel odpověď i na tento problém? :D

Richard
To nejspíš udělám po jisté době taky. A v trainsetu jsem měl donedávna bordel taky :D

Ne nenašel.. ale instaloval sem trainset podle návodu :) a měl sem to bez problémů....
jedinej problém byli kabiny na 750 a 753... ael to už sem vyřešil

masox napsal:

Pokud tam není, tak je to jenom dobře, protože správná verze se nakopíruje s aktualizací. To hledání je víc preventivní, kdyby to tam někdo měl například stažené z dřívějška :-)

Ahoj Zbyňku, tak jsem dneska opravoval R1125 Gerlach pro posl. ubdate tratě, naštěstí jen jeden paths, ale zjistil jsem, že v Chocni zmiznul tankovací bod pro diesel? Je to jen u mne? Zbytek tankovacích bodů je OK.
S pozdravem Dan.

Dane, jestli to bylo na koleji souběžně u trati v depu, tam jsem kolej posouval díky novým náspům na místo kam patří a je možné, že jsem tankování nedal zpět. Je to velký problém? Jestli nějaká aktivita tam má tankovat...teď to nevyřešíme ale musím si udělat puntík do další aktualizace. Ale možná překvapí i Honza Švec, něco naznačoval i o Chocni.

Zbyněk Šemora napsal:
Dane, jestli to bylo na koleji souběžně u trati v depu, tam jsem kolej posouval díky novým náspům na místo kam patří a je možné, že jsem tankování nedal zpět. Je to velký problém? Jestli nějaká aktivita tam má tankovat...teď to nevyřešíme ale musím si udělat puntík do další aktualizace. Ale možná překvapí i Honza Švec, něco naznačoval i o Chocni.
Ahoj Zbyňku.
Jo jo, je to přesně tam, ale aktivitu to žádnou nenarušuje, jen jsem nevěděl, jestli je problémv v trati, nebo u mne.
Dan.

Zdravím.
Tak jsem při testu Vindebony narazil za Tišnovem na toto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img190.imageshack.us/img190/6126/naseptnov.jpg
Jinde naspy OK, jen některé portály tunelu jsou nezasněženy, ale o tom se tu kdysi někde psalo, že se na tom maká.;) Ten násep je ale brutální. A jen tak mimochodem, by to chtělo nějako ošetřit stmívání v zimě, čas ukazuje 17:37 a to už by měla být tma jako v pytli.:D:D
Dan

no na druhou stranu, kdyby jsme měli takovouhle Prahu v zimě, tak tu máme kalamitu tak na měsíc :o))

Náspy na obrázku jsou od Lubomíra, protože jsou na míru pro Tišnov, například s orig podjezdy nebo schodištěm k návěstidlu a patkami pro sloupy TV. Mám pocit, že tento modelář má všude jen denní verze. Pokud se někomu chce, může skinovat noc a zimu, jako to nevydžel Roman Š a rozsvítil lampy na peronech, použitých na 250.
Ale bojím se, že se na ničem nemaká, alespoň nemám žádné info. Portály dělal Deterio. Jediná novinka je druhý most přes řeku za Tišnovem od Romana Šubrta.
Ani já jsem tam už dlouho nemáknul a zrovna tato strana si říká o dostavění zástavby. Když ten čas při tvorbě tak rychle utíká.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře