Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

To je poměrně složité (po zásahu do World už se nesmí ukládat), ale pokud jsou ty skloníky v základním postavení zády k sobě, tak se dá postavit jeden, k němu druhej na stejné místo (trefit se s křížkem do stejného místa), potom s Ctrl označit oba a točit oba najednou.

Zbyněk: Já bych tam tu zadní stranu nechal, někde jsem jednostranné skloníky viděl, ale teď si nevzpomínám kde.

mikulda napsal:
Já bych tam tu zadní stranu nechal, někde jsem jednostranné skloníky viděl, ale teď si nevzpomínám kde.
Jestli to ale nebylo v MSTS. ;) Já mám ve Dvoukolejce jen jednostranné skloníky.

mikulda napsal:
To je poměrně složité (po zásahu do World už se nesmí ukládat), ale pokud jsou ty skloníky v základním postavení zády k sobě, tak se dá postavit jeden, k němu druhej na stejné místo (trefit se s křížkem do stejného místa), potom s Ctrl označit oba a točit oba najednou.

Zbyněk: Já bych tam tu zadní stranu nechal, někde jsem jednostranné skloníky viděl, ale teď si nevzpomínám kde.
Proč by se nemohlo ukládat ? Já to tak dělám už roky a nic se nestalo. Jen se nesmí editovat žádný databázový objekt.
Ale možná se něco děje, ale otázka je, jestli vedlejší změny mají nějaký vliv na funkčnost.
Jednostranné rychlostníky jsou vidět jen jako zchátralé, smazané z druhé strany nečitelné. Opodstatnění by měly jedině, kdyby existovala nějaká trať, kde se jezdí jen jedním směrem, ale taková snad u železnice neexistuje. Možná tramvaje, ale to je jiná kapitola a jiná stavebnice.

Zbyněk Šemora napsal:
Jednostranné rychlostníky jsou vidět jen jako zchátralé, smazané z druhé strany nečitelné. Opodstatnění by měly jedině, kdyby existovala nějaká trať, kde se jezdí jen jedním směrem, ale taková snad u železnice neexistuje. Možná tramvaje, ale to je jiná kapitola a jiná stavebnice.

To je velký omyl. Úsek z Prahy do Benešova je čerstvě zmodernizovaná dvoukolejná trať a na několika místech má jednostranné skloníky. Většinou jsou za výjezdem ze stanice, je na nich sklon 10 nebo 15 promile. Na druhé straně skloníku by měl být naznačen nulový sklon (průjezd přes stanici), ale není, je tam jen prázdná zadní strana skloníku.

Ale to už je fantazmagorie. To bych v MSTS neřešil. Však nové skloníky stejně jsou jen dezorientace.
Například Břeclav - Znojmo. Tam jsou všude skloníky 10 nahoru deset dolů, jako by jiné hodnoty neměli skladem :D. Nebo ve Srubech je skloník stoupání 2.5 promile, ale ve skutečnosti je tam stoupání 0.1 promile.
Tady sice ušetřili, ale kdyby se dělaly skloníky jednostranné, tedy pro každý směr jízdy extra, to bych někomu dal zaplatit. Ale dráhy si to vyberou na zvýšeném jízdném nebo zruší nějaké regionální vlaky.

Od jisté změny předpisu D1 hodnoty na skloníku neodpovídají přesně, ale jsou v určitých intevalech. Ten první je až 2,5 promile, tak proto.

radekedar napsal:
Od jisté změny předpisu D1 hodnoty na skloníku neodpovídají přesně, ale jsou v určitých intevalech. Ten první je až 2,5 promile, tak proto.
Jasně, o tom se ví, ale já jen píšu, že se mi to nelíbí a fíra musí být dezorientován. Kdo to vymyslel, zasloužil by metál.
Ale jsou tratě, kde jsou skloníky rozkradené nebo nečitelné a fíra stejně jezdí podle seznání.

Je to od změny předpisu v roce 1997, z působení pana Sedláře se předpisy budou vzpamatovávat ještě hodně dlouho.
No a třeba v Německu skloníky nemají vůbec a taky jezdí.

Tak v Choťovicích už mají postavené nádraží. Je to první budova, kterou jsem už na 020tce osadil do terénu, tak se musím pochlubit;). Ostatní stanice bude ještě potřeba doladit podle kolejiště. Hlavně je problém se stanicemi a peróny v oblouku, ale myslím, že jich tam moc dalších není.

3d0a320af9b41b9ee438e5a0bc86e166.jpg

49ea7bc96b8d1c6db8484ec9553e2270.jpg

Naposled editoval moderátor:

Tak tohle je opravdová bomba. Ty zarostlé ostrůvky a koleje se k sobě přímo hodí. Už se nemůžu dočkat na Chlumec a také až se po té trati budu prohánět :D:D

Tak teda, já se také nemůžu dočkat. :D Choťovice ? Už v Bibli je psáno, že poslední budou první.
To byla poslední stanice, kterou Honza neměl vymodelovánu, protože se do těchto míst jinak než vlakem nedá dostat, aby se nádraží nafotilo. Ale pomohl až jeden fanda a nafotil a poslal a já předal Honzovi. Paráda. Fotografovi děkujeme. A tato stanice je osazená jako první :D
Člověka potěší, když vidí, že se pracuje na více frontách. A Matesovi ještě jednou děkuji skloníky. Už jsou finálně osazeny na celém úseku HK-Osek. A díky zarovnání vypadají, jako by to byl jeden model a ne skládačka ze dvou kusů.

Tahle trať, to bude fantazie, stačí se podívat na obrázky. Honza jako vždy (ne)překvapí prvotřídní kvalitou.
No nic, je načase odložit láhev bílého a dokončit i další projekty, aby se klukům nevznášela skříň jistého luxusního peršinku v jiném vláknu v luftě. :-)

Zbyněk Šemora napsal:
Tak teda, já se také nemůžu dočkat. :D Choťovice ? Už v Bibli je psáno, že poslední budou první.
To byla poslední stanice, kterou Honza neměl vymodelovánu, protože se do těchto míst jinak než vlakem nedá dostat, aby se nádraží nafotilo.

Je to tak. Autor fotografií mi přiložil dopis, ve kterém zmiňuje, že se v obci Choťovice ptal občanů na cestu k nádraží. Nikdo nevěděl. Stanice je přitom vzdálená od obce 500m vzdušnou čarou. Ale nejbližší cesta má 6.6 km a je autem v dlouhém úseku téměř nesjízdná.
Podle reakcí místních lidí asi nádraží nevyužívají ani v zimě, kdy by mohl Žehuňský rybník zamrzat a dal by se přejít ;).

Mám něco pro aktivitáře. Opět jsem Vám rozbil koleje. :( Sice není v cestě výhybka, tak průjezdné trasy se neporuší, ale začátek a konec trasy v těchto místech bude třeba opravit. Jedná se o celý oblouk z Oseka po nové spojce. Ještě jsou potřeba dráteníci, aby osadili nové sloupy TV.
Jinak to nešlo, protože bylo potřeba opravit výtažnou kolej a díky výhybkám nebylo možné ponechat dvoukolejné kolejové díly. A pak už to nevycházelo. Navíc jsem tenkrát neměl přesné podklady a místo R250, jak tam bylo, zde patří R300. Proto ta velká odchylka. Když vrtat, tak pořádně. :D
7985e66fb0c7314fde7f68cb104ab4c4.jpg
00327fbcea00069fb1c0f62aec2cb6d5.jpg
dcf871bffd49d3d281717ff17a41bb19.jpg

Asi bych také měl ukázat v jakém stavu jsou mé práce a to přímo ze hry.
Ve druhé fázi stavění (terén a silnice) jsem zatím v Převýšově.
Zde je několik chabých fotek z jízdy Převýšov - Velký Osek:
568c12c6fbf431909490a52be20700c0.jpg
6228e91d317a3627ceb4c0c72c8f61cf.jpg
fab3814c1e7e594b3ca1d9253608ec47.jpg
3b9cfa5de60345d3362698225931c20c.jpg
8f21946b9260a95f99b91dfbe3d5c9d7.jpg
e5a215cf00bdc6640cf29376b026e726.jpg
afe2bd728a32b1ca544b1286682a174c.jpg
849f5b73aa1ea3c9b17e3f9fe0782319.jpg
aa153a51d72d860964d68a33cefc05ff.jpg
153644b3b20d5de8af2dca12e0dc88ca.jpg
02965fb6aab9472de587aca5b172b589.jpg
3129b59e053abd37254d12b5ec5f07fc.jpg
46b5e14a0213cdc71f50968085c52592.jpg
a727d09a0f17ce7c0b6901f79e981d07.jpg
6123f61b3f27a6d626c274038e88bb10.jpg
c1bbe931731e44a7e88af1ae62eb112f.jpg
5a73c494f4c91ecffd212c0bc10a8759.jpg
Koukám, že obrázky budí dojem, že největší sklon je 2.5 promile. Kdepak, běžně je i 5 nebo 10.
a2438265d94ade3ce858fa2c24f20d7e.jpg

Měl bych ukázat jak se rodí Chlumec nad Cidlinou. Šablona silnic je hotová, koleje odbočujících tratí také protaženy jak to jen šlo. Například směr Stará Paka jsem to protáhl 4 km :D. Už slyším hlasy, abych to protáhl až do Trutnova, aby mohly být aktivity spěšňáků z Kolína :D.
Pak už jen naházet domečky a vegetaci a bude to.
Ale ještě mne čeká ladění terénu a osazování silnic z Chlumce do Hradce.
0998c2d7a3c827f460347d9c20429321.jpg
511c75ef164e2baf4bf7d557aadca981.jpg

Tak je rozhodnuto. :D Čoudova bouda za pokládku kolejí stojí. Ale i tak, pokud bude někdy Stará Paka, tam to jinak nejde udělat, než koleje spustit i do Chlumce. Jo kdybych byl Martin stavitel X, tak už dávno kolem toho nemluvím a mám to propojené jak do Liberce, tak do Trutnova :D
Když vidím jeho mapy, tak to co jako já mám půlroční práci, on vyprodukuje jen jako bokovku a ještě mnohem dál než já. Když já Hohenau, on rovnou Vídeň, já udejchán Řevnice, on Beroun s Benešovem a Kralupy. Asi už stárnu. :D.
Ale co. Teď se kochám na trati mého mládí, vzpomínám jak jsme zdravili sochu sedláka u Chlumce, když jsme pendlovali kolem, jak nás v létě žrali komáři z rybníka, když jsme spali v Chlumci na nocležně. A také nezapomenutelný smrad z komína u zastávky Lhota pod Libčany, když sušili krev. Co mi chybí. :D

Ahoj. Sice jsem se teprve teĎ zasregistroval, ale Msts a tímto fórem se zabývám už léta.
Čoudo - to jsem nevěděl, že jsi to ty ten záškolák :-)
Kdyby se snad chystalo něco do Trutnova, či okolní tratě jako 032,040,030 atd. tak můžu udělat video a klidně i nafotit objekty. U mě to je bez problémů. Takže pokud něco budete potřebovat tak mi klíďo napiště a je too :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře