Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ahoj!

Mě bylo hned jasný, že mě někdo identifikuje :D
Ty seš někdo ze stanice nebo fíra?

Zbyšek: Martin stavitelX ti ušetřil koukám velkej kus práce. Honza Švec ti dělá na Hradecku Krajinu, takže mu tam klidně ty koleje jako bokovku polož. On si s tím poradí a pokračuj na Beroun.

Ahoj, dej mi pls mail a já ti napíšu. Nechci tady večerjně nic o tom Středu radši vypisovat -- aby to někoho neodradilo:D dej mi pls email

Hlásím zdejší traťovce 2 létající sloupy TV ve stanici Úvaly, na mostě za nástupištěm směrem na Prahu. Zjištěno s dnes projížděným Os 2116. Chápu, že jistě máte plno práce na (nyní velmi oblíbené slovo) "optimalizaci" úseku Velký Osek - Hradec, ale prosím o zkontrolování této drobnosti. Dík! :)

Mohl bych poprosit o obrázek? Kdysi mne upozorňoval Michal na levitující bránu v Kolíně na pražském zhlaví a já ji nemohl za nic na světě najít a to jsem se plazil celou dobu po pražcích :D .Asi 5x jsem se na to vyspal než jsem ten prokletel sloup našel. Jelikož se v Úvalech už několik let nic nedělalo, tak to asi bude podobně schovaný levitující objekt. Jinak by to už dávno někdo hlásil.

A to jsem ti posílal i fotky :D

Připomínky opraveny a právě se dostávám do poslední fáze stavění úseku VO-HK.
1.fáze pokládka kolejí, návěstidel a všech značek kolem.
2.fáze osazení náspů a podjezdů pod koleje
3.fáze tvarování krajiny a osazení silnic, přejezdů a nadjezdů. Vodní plochy.
To vše je hotovo.
Poslední fáze je osadit vegetaci a zástavbu. Tady bude mít i prostor Honza Švec svými modely. Takže tato místa zatím vynechám a osadím jen vše kolem. Pak to bude jeho a přesunu se do jiných končin, kde mám další dodělávky. Myslel jsem, že kolem Káranic a Dobřenic to bude brnkačka, ale je to tam samá polní cesta a trať není vždy v rovině s okolními polemi. Jinak v Hradci u vjezdu jsem zapomněl na jeden důležitý přejezd i s přilehlými silnicemi do Kuklen. Tak jsem to tam trochu musel přestavět :D

Čouda napsal:
...Honza Švec ti dělá na Hradecku Krajinu, takže mu tam klidně ty koleje jako bokovku polož. On si s tím poradí a pokračuj na Beroun.

Honza je velmi ochotný člověk, stíhá toho opravdu hodně, ale Čoudo, přečti si jak aktivní lidi do MSTS po příchodu potomka museli tvorby nechat buď úplně nebo alespoň na čas přerušit.
Honza má potomky tři a neumím si představit, chtít po něm, aby mi kromě modelování dělal ještě krajinu na celé trati HK - VO.

Já se nyní věnuji texturování krajiny a zjistil jsem, že pod kolejemi kromě náspů, tam ještě musí být transfers s trávou. Z videí i leteckých map je vidět, že pole začínají až za nějakým travnatým a křovinatým pásem.
A vypadá to asi takto:
06b17ca2cf780565d573cd946543d644.jpg
1421bf157b82ee549292759c0038ca4f.jpg
bee1366cedb16e69cb46e90c246e6a4e.jpg
Tohle dodělám, pak se pustím do vegetace a zástavby domečků. Jen nádraží zůstanou prázdná a tady to pak doplní Honza Švec svými modely a doladí okolí.

Naposled editoval moderátor:

Pro Zbyška: Ale no jo, tomu rozumím. Jinak dobrá práce. Už se těším.

Čoudo, už nepij, já nejsem Zbyšek, to je úplně jiné jméno. Najdi si to v kalendáři. ....:D.

Stav prací:
Tak jsem dotexturoval krajinu a všude pod koleje podložil trávnatý pás, viz poslední obrázky. Ideální by bylo vyrobit texturu krajiny přímo na míru. Pak by se nemusely podkládat koleje a políčka by se mohly vyrobit dle leteckých map. Jenomže tuto technologii výroby neznám, takže to musí stačit tak jak jsem to udělal. Trunda mi kdysi psal, že udělat cokoli na míru není problém. Třeba mne někdy na slezině zaškolí :D Ale aktuálně bych to stejně nestíhal, protože mám všude možně tolik dodělávek, že budu rád, když to dám někdy do kupy.

Opravil jsem dle připomínek vše na předchozí stránce a dnes mi napsal Kank požadavek na dva propadlé sloupy v Krči a drobná závada na odjezdovém návěstidle směr Vršovice na Pha hl. n. (chybělo "předvěst na 60km/h") Takže tyto závady už nepište, vše je opraveno.

Pánové, co takhle nějaké to dřevo?:D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img9.imageshack.us/img9/764/screenshot711.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img222.imageshack.us/img222/2069/screenshot712.jpg

Toto jsem narychlo spíchnul po svém příjezdu z jižních Čech.
Platí to co u betonových pražců, jedná se o kompromis, takto báječně to vypadá jenom z jedné strany.
Originál se nachází ve stanici Rybník, v jejímž okolí jsem hledal pozůstatky
přes 150 let opuštěného tělesa první kontinentální železnice v Evropě. Pak na forum hodím nějaké fotky.

Vypadá to fajn, ale ještě bych zkusil poladit texturu kolejnicových pásů. Tato nová textura má sice výhodu v tom, že při pohledu zboku (kolmo k ose koleje) velmi reálně simuluje části kolejnice (stojina x hlava), ale při pohledu např. z lokomotivy se projeví hlavní problém kolejnic v MSTS - jejich nemodelový tvar. Hlava kolejnice zde působí dosti široce...rozježděně. Chtělo by to nějaký kompromis mezi touto a současnou verzí.

Ahoj Kanku, model kolejnice je opravdu moc široký, dá se to vyladit skutečně jen texturou. Já jsem se tím ovšem nezabýval, ta textura kolejnice je původní, která je v BP.

Pawlíku, vypadá to pěkně, ale dřevo na čistém štěrku máme od Trundy. Ale je pravda, že Ty to máš zase promakanější. Však se může porovnat na screenech v úseku Choťovice - Převýšov. Jinak co to máš za pravěkou verzi trati ? Úsek mezi Chocní a Ústím je dávno podbitý a srovnaný. Vše už je na modelech náspů. Už mám nějakou alergii na koleje položené jen tak do terénu :D

Jinak si dovolím ukázat jak se vozí uhlí do Opatovické elektrárny. Pawlíkova 122 a Kankovo uhlí.;-)

Takže tu nejhorší nudnou práci v úseku HK-VO jsem už udělal, dosadil malá křovíčka vedle kolejí a mezi Choťovicemi a Velkým Osekem, jsem vyzkoušel i drobné lesíky a křovinaté pásy. Budeme potřebovat nižší stromy, ale Honza Švec si už s tím nějak poradí. Jak mi včera psal, tak už je na to celkem nažhavený:D. Další obrázky z tohoto úseku už budou jen od něj.
b9a86ed3badf0929e7982b927a1b935a.jpg
42e832536df359c8c1fc658495b61abf.jpg
0738831eed0c9f709833bdd4f4425348.jpg
3d73c387c85641a384403dfdc58db298.jpg
1ad4763fcaf42b89a98206f22655ebe2.jpg
c9c7f2f026132cf52c7dc3f43aab8ba6.jpg

Naposled editoval moderátor:

Vypadá to perfektně, Zbyňku.
Jak koukám na ty svoje obrázky, tak je pravda, že by to šlo klidně zaměnit za úsek před Brandýsem a Brandýs.
Ale jedná se o okolí Hoštejna. :-)

Tak to jsi mě dostal :D Já měl za to, že jedeš někde za Ústím před Bezprávím a druhý obrázek je z Brandýsa :D
Hold je vidět, že je hodně dalších pěkných úseků, které by potřebovaly rekonstrukci ala Bezpráví.
U Tvých pražců hlavně vynikají ty šrouby. Hold stále budou lepší a lepší koleje. Ale já vidím budoucnost v mix. Naflákat všelijaké varianty do Track_B a pak řešit jednotlivé tratě individuálně. A zas tak hrozná práce to není, pokud zrovna nejsem v nějaké velké stanici.

Pawlik:
Tak teď už je mi jasný, proč včera vypadla TSS 2. mašiny a 8 sypáků v Rybníce a tím pádem musela začít dřív nepřetržitá výluka Rybník - Lipno. Kus kolejnice s pražci chyběl a schovává se u Tebe doma. Nebyl jsi ještě na Bechyňce, tam se to stalo včera taky.

Zbyňku, do Opatovic ale jezdí wapky(31 vozů běžně), Easy jezdí do Řečan.

Šnek napsal:
Pawlik:
Tak teď už je mi jasný, proč včera vypadla TSS 2. mašiny a 8 sypáků v Rybníce a tím pádem musela začít dřív nepřetržitá výluka Rybník - Lipno. Kus kolejnice s pražci chyběl a schovává se u Tebe doma. Nebyl jsi ještě na Bechyňce, tam se to stalo včera taky.
Kdepák, já v tom nejedu.
Na Lipenku jsem to ani nestihnul, sabotoval jsem trať na Dvořiště. Stačilo, že jsem slečnu protáhl lesem a fotil nějaký 180 let starý hromady hlíny (násep) a díry (zářez) a bylo po výletu.:D
Zpětně si ale uvědomuju, že u nádraží zastavoval bus náhradní dopravy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře