RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Dnes se nedaří. V práci jsem měl jen chvilku, tak jsem se nejprve pokochal z Nového Města až do Rožné jestli jsou koleje a náspy OK a nechal jsem zapnutý editor. Jen u Rožné jsem zarovnal ve w skloníky B.
Odpoledne byla chvilka a pokračoval jsem v náspech viz horní obrázek. Udělal jsem rovinku a pravý oblouk. Na konci jsem potřeboval změnit poloměr náspu z 500 na 250, tak jsem přepsal v w a odskočil si do Rožné aby se editor refrešoval. Ale naskytl se mi tento hrůzný pohled. V tomto čtverci jsem nic needitoval a ráno vše bylo vpořádku. Jen jsem ve w zarovnal ty skloníky.
To tady řádí nějaký MSTS démon ? Nebo nějaký záškodník na mě poslal nějakou žíravinu kolejí ? To je klasickým způsobem neopravitelné.

Smazalo se jen to, co jsem včera editoval a asi jak je to posunuté na konec všech zápisů, tak to má tendenci se odmazávat.
Já už začínám mít strach cokoli osazovat.
Naštěstí v tomto čtverci jsem nic v editoru nedělal (ale jak to tedy mohlo během pár hodin samo zmizet ??? ), tak jsem mohl soubor w nahrát ze včerejší zálohy. Jen jsem znovu musel ručně zarovnat skloníky.
Po refrešu editoru je už obrázek OK a koleje jsou editovatelné:

Ještě jsem osadil několik náspů, srovnal staničení, uložil, restartoval a koleje na vlečce u Rožné zatím ještě stále jsou. Honem zálohovat.
Někdy se stává, že při dlouhodobém spuštěném editoru se nějaké koleje nenačtou, pak stačí refreš nebo restartování editoru. Ale tohle je fotka po restartování MSTS, tedy nevratné a ve w koleje skutečně chyběly také.
Jinak náspy se přesně osazují tak, že se rovné úseky klasicky zarovnávají podle kolejí (nutné si vyhledat podle souřadnic) Oblouky se naklápí a natáčí myší. Pokud se naklopení nedaří (třese se ruka), tak je také možné zarovnat podle obloukové koleje a ručně pak natočit. Jen bacha na znaménka plus a minus, aby se kolej nenatočila naruby

.