RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou
Zdravím,
tak si říkám, že je nejvyšší čas na zveřejnění další aktualizace.
Už teď si ji můžete stáhnout na stránce Tratě 321.
V aktualizaci 16 přibylo několik dalších hlášení staničního rozhlasu, které jsem nahrával já, jsou ve stanicích: Zábřeh na Moravě, Česká Třebová, Ústí nad Orlicí, Choceň, Pardubice a Kúty, a dále hlášení, které nahrával 3michal, ty jsou ve stanicích Vrútky, Kralovany, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad Tatry, Spišská Nová Ves, Margecany a Kysak.
Úsek Červenka - Zábřeh na Moravě už bude ve stavu zmodernizovaném, ale prozatím ještě s původními rychlostmi (120 km/h). Nové rychlostníky tam budou až od příští aktualizace, aby se ty nové koleje dostatečně usadily, než tam pustíme vlaky 160-kou.
Drobnou úpravu jsem udělal v Českém Těšíně - rychlost na některých výhybkách se zvýšila ze 40 na 60 km/h, byly upraveny návěstidla v Praze Běchovicích, v Suchdole nad Odrou, v Bílovci a v Novém Jičíně, v Poříčanech jsou změněny rychlostní značky (vyšší rychlost pro nultou kolej), opravil jsem hlášení rozhlasu v Považské Bystrici, a ještě v Suchdole nad Odrou přibyla stahovačka, která už tam dávno měla být

Na celé trati jsou nové zabezpečovací zařízení na železničních přejezdech od Deteria, do koridorových stanic se namontovaly skříně EOV rovněž od Deteria a ještě Deterio poskytl originální nádražní budovy ve stanicích Dětmarovice, Drahotuše, Ústí nad Orlicí město, Karviná (už hotová budova včetně peronů) a v Bohumíně myčku, čističku a ústřední stavědlo, ve kterém díky Davidu Hájkovi někteří mohli být na exkurzi
Taky jsem do některých stanic umístil statické objekty lokomotiv a vozů, aby se stanice trochu více spestřily. Vím že některé vozy moc neodpovídají reálnému umístění, jako například loko 350 by neměla být odstavená v České Třebové atd, ale je to zatím jen provizorně, něco jako zkouška, ať vidím, jestli se to uchytí nebo ne. Pokud o statické vozy bude kladný zájem, tak do příští aktualizace to umístění předělám blíže k realitě.
No a z nových úseků přibyla trať Břeclav - Kúty, včetně krajiny, akorát stanice Břeclav je zatím ještě v původní podobě bez krajiny, bude až v další aktualizaci. Jo a taky jsem do té tratě omylem umístil špatné sloupy TV, místo střídavé trakce jsou pro stejnosměrnou, ale už jsem to opravil, taky to bude v další aktualizaci.
A ještě přibyla trať Břeclav - Wien Südbahnhof. (zatím bez krajiny)
Jsou tam ještě malé nedodělávky - nástupiště ve Vídni je rozpracované, nejsou umístěny všechny rychlostní značky, bude se ještě upravovat most přes Dunaj atd, všechno bude doděláno do příští aktualizace.
Tady bych chtěl poděkovat hlavně Matesovi, který vytvořil Rakouské rychlostní značky, značky před VN, staniční cedulky, most přes Dunaj, posunové trpaslíky, a bude tvořit ještě mnoho dalších objektů do většiny stanic mezi Břeclaví a Vídní. Taky děkuji Deteriovi za vytvoření Rakouských železničních přejezdů, Jirkovi Polákovi za Rakouské návěstidla a autorům tratě ŽSR 169 za nové Košické nádraží, zastávku Ťahanovce a tunelové portály Ťahanovského tunelu.
A poděkování patří i Jefferovi za vytvoření nové mapy Tratě 321 včetně nového obrázku "load.ace" a Dasikovi za tvorbu internetové stránky.
Jelikož se v Trati 321 nečekaně objevily stanice Kúty a Vídeň, tak jsem se rozhodl, že znovu postavím celý úsek Leopoldov - Bratislava. Bratislava musí svou polohou více odpovídat realitě, aby bylo případně možné v budoucnu propojit Bratislavu s Břeclaví a s Vídní.
Jinak chybějící noční a zimní textury dávám dohromady a do konce února je všechny doplním do tratě, zatím raději jezděte v létě a za světla, ať se Vám zbytečně neobjevují chybové hlášení.
Martin