Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
Já osobně stránkám "warez" fandím, člověk tam najde téměř všechno a hlavně levněji, než třeba v obchodě...
Sice mě mrzí, že se tam objevila i Trať 321, ale s tím se nedá nic dělat, o tom to je, všechno tam jednou skončí...:oops:
Akorát by mě zajímalo, v jaké je to tam verzi a jestli je u toho i to ostatní co posílám na dvd, jako mapa, návod, upravený soundcfg atd.

Jinak Břeclav už se blíží do finálního stavu, malá ukázka zde:
http://simtrains.eu/trate/trat321/foto/breclav.jpg

Uvádza tam, že je to základná verzia a pripojil tam odkaz na Tvoju stránku kvôli aktualizáciam ...

Osobne som to nesťahoval, pretože som si od Teba kúpil DVD ...

Naposled editoval moderátor:

Pastrnak19 napsal:
Dan J. napsal:
Pastrnak19 napsal:
Dobry den,

Potřeboval bych poradit, kde jsem udělal při instalaci trati chybu viz. obrazek

http://www.edisk.cz/stahni/58111/scrgrb0.pcx_1.75MB.html
Ahoj, co se ti nezdá, ty koleje? Ty tam jsou jak mají být.
S pozdravem Dan.
Mě se nezdá, ja jak jsem jel do Prahy tak sem nikde na trati nepotkal koleje s bílími prašci
To je dáno texturou kolejí. Ta je jednotná v celé trati. Bohužel nejde udělat, aby byla trať všude s reálně špinavým štěrkem.

Pastrnak19 napsal:
Mě se nezdá, ja jak jsem jel do Prahy tak sem nikde na trati nepotkal koleje s bílími prašci
Ahoj všichni,
omlouvám se za odbočení od tématu, ale jak tak poslední dobou sleduji pojev (zejména) nových členů fóra, stále častěji přemýšlím, jak to vlastně je.
Usiluje společnost, ve které žijeme, abychom byli národem negramotů nebo si zde z nás někdo neustále dělá prdel?!!!

PS: Původní patvar "aby jsme" opraven. Blábol způsoben únavou po noční, dasikovi děkuji za upozornění.

Zdar,
Keď som prešiel úsek Košice - Poprad a späť v zime a v noci došiel som k nasledovnému výpisu chýbajúcich textúr:
"..textures/night.." . . . . . . . . . . . . . "..textures/snow.."
zamkova . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . poprad01
texturahlavna_b kopie . . . . . . . . . . . poprad02
texturahlavna_va kopie . . . . . . . . . . ganovce
texturahlavna_vb kopie . . . . . . . . . . strech10
texturahlavna_6 kopie . . . . . . . . . . . strech17
texturahlavna_7 kopie . . . . . . . . . . . plech01
texturastanica . . . . . . . . . . . . . . . . plech03
gravel_2a . . . . . . . . . . . . . . . . . . . spis_tomas
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . drev_desky_zelene
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . spiskanv
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . mlw_molk6
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . cekarn01
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . teplicka
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . svlachy
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . dlazba02
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . krompach
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . pilir01
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . most03
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kamen02
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . + rovnaké textúry ako v "night"
Schválne to píšem sem a nie do SZ, keby sa našli ešte nejaké ďalšie, ktoré som vynechal :cool:

Na Michalových stránkách je prográmek Track Report, který tato opomenutí velmi spolehlivě identifikuje, z tohoto pohledu je zapisování chybějícíh textur zbytečná práce.

Tom Kanka napsal:
Pastrnak19 napsal:
Ahoj všichni,
omlouvám se za odbočení od tématu, ale jak tak poslední dobou sleduji pojev (zejména) nových členů fóra, stále častěji přemýšlím, jak to vlastně je.
Usiluje společnost, ve které žijeme, aby jsme byli národem negramotů nebo si zde z nás někdo neustále dělá prdel?!!!

Ahoj, nedá mi, abych tady k tomu jako člověk, který si občas přivydělává jako korektor pravopisu, něco nenapsal...

Tom Kanka: Na jednu stranu máš pravdu a vážně je hrůza, co někteří lidé dokážou vytvořit za zkomoleniny, ale na druhou stranu by sis měl nejdřív opravit svůj příspěvek (např. 'aby jsme' je ten nejhorší možný patvar, co znám).

Ja osobně jsem se rozhodl pravopisné chyby na všech fórech, kde jsem členem, prostě ignorovat. Většinou to na významu příspěvku nic nezmění, takže nemá smysl se zbytečně stresovat. Pokud by někdo požadoval, aby byly příspěvky pravopisně správně, tak by tu nakonec nemohl diskutovat skoro nikdo.

JiříkTK:
Martin se jeho použití brání jak čert kříži.:D Na druhou stranu se mu ani nedivím. Když jsem naposledy viděl jeho global, zděsil jsem se.

dasik napsal:
Ja osobně jsem se rozhodl pravopisné chyby na všech fórech, kde jsem členem, prostě ignorovat. Většinou to na významu příspěvku nic nezmění, takže nemá smysl se zbytečně stresovat. Pokud by někdo požadoval, aby byly příspěvky pravopisně správně, tak by tu nakonec nemohl diskutovat skoro nikdo.
Já myslím, že rozumný kompromis bychom zasloužili. Včera, když jsem odpovídal na jeden dotaz, musel jsem se dvakrát ptát, co vlastně žadatel chce. Jeho podmět byl "TO". A přitom by stačilo, aby si to po sobě přečetl, a hned by věděl, že ta otázka má sice patu, ale už ne hlavu. Kdybych však neměl tu trpělivost to z něj vytáhnout a nereagoval, tak si bude myslet, že tu na nováčky kašleme.

V TBP a reálu, pokud nastoupím na lokomotivu, kterou musím dát do provozu jsou sběrače defaultně dole. Při střídání na ose to samozřejmě má fíra v provozu, ale tohle MSTS bohužel neumí. A od příchodu MSTS BIN už ani není možné začínat vstup do aktivity za pohybu.
Jinak podobné dotazy do vlákna trati nepatří, proto bych poprosil moderátory, aby to tady promázli a Honzíka1234 aljas Pastrnaka19 nebo 20 na to upozornili.

VáclavS napsal:
Pastrnak19 napsal:
Dan J. napsal:
Pastrnak19 napsal:
Dobry den,

Potřeboval bych poradit, kde jsem udělal při instalaci trati chybu viz. obrazek

http://www.edisk.cz/stahni/58111/scrgrb0.pcx_1.75MB.html
Ahoj, co se ti nezdá, ty koleje? Ty tam jsou jak mají být.
S pozdravem Dan.
To je dáno texturou kolejí. Ta je jednotná v celé trati. Bohužel nejde udělat, aby byla trať všude s reálně špinavým štěrkem.

Ovšem zde je to podle skutečnosti - viz http://www.spz.logout.cz/infra/pjd_1.html

Zbyněk Šemora napsal:
V TBP a reálu, pokud nastoupím na lokomotivu, kterou musím dát do provozu jsou sběrače defaultně dole. Při střídání na ose to samozřejmě má fíra v provozu, ale tohle MSTS bohužel neumí. A od příchodu MSTS BIN už ani není možné začínat vstup do aktivity za pohybu.
Jinak podobné dotazy do vlákna trati nepatří, proto bych poprosil moderátory, aby to tady promázli a Honzíka1234 aljas Pastrnaka19 nebo 20 na to upozornili.
Není pravda že nelze vstoupit za provozu. Lze pod jedinou podmínkou - během aktivity nesmí dojít ke změně kabiny nebo lokomotivy. Pokud je dodržena vstupní kabina je vše vpořádku. Používám poslední zkušební verzi BINu 1.8.052113.

Stavitelxx napsal:
Pozerám, že niektoré príšerné budovy od PaV sú snáď nesmrtelné:mad:

nebulus napsal:
Stavitelxx napsal:
Pozerám, že niektoré príšerné budovy od PaV sú snáď nesmrtelné:mad:

Dávám to co mám k dispozici...:D

Ja som väčšinu z nich prerobil, ale tie pôvodné sú asi silno návykové.

Problém s počasím:
Nainštaloval som si aktivitu R609 - zmenil som v nej počasie z leta - jasno na zima - jasno, aktivitu som uložil a spustil MSTS. Všetko bolo v poriadku až do chvíle kedy sa už mala aktivita spustiť a v tom tá krásna hláška... (poslalo ma to k Billovi). Skúšal som aj ubrať na objektoch, viditeľnosti a pod. nič nepomohlo. Dosť zaujímavé podľa mňa je, že zima - sneženie mi ide bez problémov. Aj keď presne na tom istom mieste (v Žiline) spustím MSTS v browse móde je všetko OK.
Kde môže byť problém?

Zdravím,
tak si říkám, že je nejvyšší čas na zveřejnění další aktualizace.
Už teď si ji můžete stáhnout na stránce Tratě 321.

V aktualizaci 16 přibylo několik dalších hlášení staničního rozhlasu, které jsem nahrával já, jsou ve stanicích: Zábřeh na Moravě, Česká Třebová, Ústí nad Orlicí, Choceň, Pardubice a Kúty, a dále hlášení, které nahrával 3michal, ty jsou ve stanicích Vrútky, Kralovany, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad Tatry, Spišská Nová Ves, Margecany a Kysak.

Úsek Červenka - Zábřeh na Moravě už bude ve stavu zmodernizovaném, ale prozatím ještě s původními rychlostmi (120 km/h). Nové rychlostníky tam budou až od příští aktualizace, aby se ty nové koleje dostatečně usadily, než tam pustíme vlaky 160-kou.:D

Drobnou úpravu jsem udělal v Českém Těšíně - rychlost na některých výhybkách se zvýšila ze 40 na 60 km/h, byly upraveny návěstidla v Praze Běchovicích, v Suchdole nad Odrou, v Bílovci a v Novém Jičíně, v Poříčanech jsou změněny rychlostní značky (vyšší rychlost pro nultou kolej), opravil jsem hlášení rozhlasu v Považské Bystrici, a ještě v Suchdole nad Odrou přibyla stahovačka, která už tam dávno měla být:eek:
Na celé trati jsou nové zabezpečovací zařízení na železničních přejezdech od Deteria, do koridorových stanic se namontovaly skříně EOV rovněž od Deteria a ještě Deterio poskytl originální nádražní budovy ve stanicích Dětmarovice, Drahotuše, Ústí nad Orlicí město, Karviná (už hotová budova včetně peronů) a v Bohumíně myčku, čističku a ústřední stavědlo, ve kterém díky Davidu Hájkovi někteří mohli být na exkurzi

Taky jsem do některých stanic umístil statické objekty lokomotiv a vozů, aby se stanice trochu více spestřily. Vím že některé vozy moc neodpovídají reálnému umístění, jako například loko 350 by neměla být odstavená v České Třebové atd, ale je to zatím jen provizorně, něco jako zkouška, ať vidím, jestli se to uchytí nebo ne. Pokud o statické vozy bude kladný zájem, tak do příští aktualizace to umístění předělám blíže k realitě.

No a z nových úseků přibyla trať Břeclav - Kúty, včetně krajiny, akorát stanice Břeclav je zatím ještě v původní podobě bez krajiny, bude až v další aktualizaci. Jo a taky jsem do té tratě omylem umístil špatné sloupy TV, místo střídavé trakce jsou pro stejnosměrnou, ale už jsem to opravil, taky to bude v další aktualizaci.

A ještě přibyla trať Břeclav - Wien Südbahnhof. (zatím bez krajiny)
Jsou tam ještě malé nedodělávky - nástupiště ve Vídni je rozpracované, nejsou umístěny všechny rychlostní značky, bude se ještě upravovat most přes Dunaj atd, všechno bude doděláno do příští aktualizace.
Tady bych chtěl poděkovat hlavně Matesovi, který vytvořil Rakouské rychlostní značky, značky před VN, staniční cedulky, most přes Dunaj, posunové trpaslíky, a bude tvořit ještě mnoho dalších objektů do většiny stanic mezi Břeclaví a Vídní. Taky děkuji Deteriovi za vytvoření Rakouských železničních přejezdů, Jirkovi Polákovi za Rakouské návěstidla a autorům tratě ŽSR 169 za nové Košické nádraží, zastávku Ťahanovce a tunelové portály Ťahanovského tunelu.
A poděkování patří i Jefferovi za vytvoření nové mapy Tratě 321 včetně nového obrázku "load.ace" a Dasikovi za tvorbu internetové stránky.

Jelikož se v Trati 321 nečekaně objevily stanice Kúty a Vídeň, tak jsem se rozhodl, že znovu postavím celý úsek Leopoldov - Bratislava. Bratislava musí svou polohou více odpovídat realitě, aby bylo případně možné v budoucnu propojit Bratislavu s Břeclaví a s Vídní.

Jinak chybějící noční a zimní textury dávám dohromady a do konce února je všechny doplním do tratě, zatím raději jezděte v létě a za světla, ať se Vám zbytečně neobjevují chybové hlášení.

Martin

Dobrý den Stavitelxx,

Nevím proč jste se rozhodl postavit, Kúty s krajinou a Břeclav dát do aktualizace bez krajiny když na Vaší stránce v sekci obrázky z tratě máte Břeclav s krajinou.

Richard Balkwill

Ahoj Martine. Jestli co píšeš je pravda, tak mne napadají jen dvě věci. Buď jsi se upsal "ďáblu" a neděláš v životě nic jiného než stavíš tratě (nechodíš ani do práce) nebo jsi mimozemšťan, odskočíš si do nějakého jiného časoprostoru, tam stavíš tratě měsíc v kuse, zatímco na Zemi uplyne pouhá minuta.
To abych se pomalu styděl za své šnečí tempo. Když si vzpomenu jak dlouho jsem jen pokládal koleje z Kutné Hory do Tišnova (pracoval jsem denně všechny večery a víkendy). Ty za stejný čas položíš trojnásobek.
Když jsi psal o Ústí město, dodělal tam Deterio chybějící polygony na protihlukových zdích? Byly viditelné jen z vlaku, ale z venkovního pohledu ku kolejím tam protihluková zeď není. Jestli máš finál, tak si to od Tebe půjčím, abych mohl konečně u sebe na této zastávce zbourat duplicitní protihlukové zdi.
Jinak jsem zvědav, jak jsi vše vyřešil a postavil. Až bude chvilka.

Zdravím,
když jsem dostavěl Břeclav - Kúty, tak v Břeclavi ještě nebyla dokončená modernizace, proto je zatím bez krajiny, nechtěl jsem s uzavřením akt 16 zbytečně čekat, až to tam dodělají...

Ahoj Zbyňku, mě to připadá, že stavím dost pomalu, chtělo by to na stavbu více času:oops:
S tím objektem Ústí nad Orlicí město si nejsem jistý, kterou mám verzi, klidně se koukni do mé tratě a pokud to bude ta správná, tak si ji vem.

Zdravím,
mám dotaz : po které koleji se jezdí na trati Břeclav - Wien ?

Bob2084

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře