Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
Ondra.H napsal:
Já bych podle jistých indiícií tipoval že to bude úsek z Vrůtek směrem na Zvolen.

Podle kterých indícií?:rolleyes:
Jednou si se tu zmínil že ti s tím překvapení hodně pomáhá 3michal mrknul sem se do profilu a je ze Spišské Nové Vsi, takže jediný úsek který mě napadá je opravdu ta trať do Zvolena.

O.H: No nevim, ale Michal3 pomáhal s focením objektů hlavně na ŽSR180. Však je jedno, co to bude, důležitý je, že to bude kvalitně odvedené!:)

Já se už těším :) Když to bude nějaká nekoridorová trať tak to bude skvělé a kdyby to byla neelektrifikovaná tak by to bylo ještě zajímavější :)

A ještě bych měl jeden nápad, když už se bude předělávat mapa, nešlo by rozlišit přímo v mapě které úseky jsou dokončeny kompletně i s krajinou a u kterých jsou jen položeny koleje?

Chcem poprosit, keby sa na Velimskom skusobnom okruhu mohla nastavit najvyssia povolena rychlost 200 km/h aj vyssia, trebars 230 km/h. Skusal som tam urobit aktivitu na trati pana Semoru a tam ma maximalne pusti na 50 km/h a pri 55 sa spusta rychlobrzda. Cize je to nanic, ked chcem urobit aktivitu skusobnej jazdy, napr. skodovky 380-tky.
Diki

milan.luxembursky napsal:
Chcem poprosit, keby sa na Velimskom skusobnom okruhu mohla nastavit najvyssia povolena rychlost 200 km/h aj vyssia, trebars 230 km/h. Skusal som tam urobit aktivitu na trati pana Semoru a tam ma maximalne pusti na 50 km/h a pri 55 sa spusta rychlobrzda. Cize je to nanic, ked chcem urobit aktivitu skusobnej jazdy, napr. skodovky 380-tky.
Diki

Vždyť na Velimském okruhu jsem nastavil maximální rychlost na 230 km/h... Možná je tam nějaká chyba, ještě to zkontroluji.

To ti stejnak nepůjde, tam by tě měl hlídat monitor maximální rychlosti mašiny. Jedíně kde je to povolený je u pendolína, ale ostatní jsou hlídané. Na takovouhle aktivitu rovnou zapoměň. I když u 380 překročíš 200 a jedeš na tratí kde je višší, tak tě to v 205 sekne přes prsty. Snad to mají mašiny i v reále, že je to přes konstrukční rychlost nepustí. Nebo se snad pletu.

alcapone: ale TBS sa vacsinou jazdi prevadzkova v_max + 10% (teda gorily napr. 176), teda ochrany sa rozhodne daju nejako obist (vypnutim isticov v strojovni?). a taky 498.106 rekord odjazdil pokial viem v prestavke medzi pravidelnymi vlakmi (a to mal v_max 120). uznavam, ze na tom sa "elektronika" hladala tazko - snad zacinala pri parnej turbine a koncila pri reflektore ;)
rozhodne ked sa hovori o kruzeni na okruhu v cerhenicich tak je poziadavok na prekrocenie v_max lokomotivy na mieste. druha vec je, ze v skutocnosti ma okruh v_max 200 (administrativne neprekrocitelnu; a snad o nieco viac pre klopidla).

inak v beznej prevadzke napr. MIREL v_max stroja kontroluje (dokonca nastavenu v_max vlaku). ak sa dobre pamatam, tak nejako takto:
+ 3 km/h = blikanie rychlosti na tachometri
+ 5 km/h = bzuciak
+ 7 km/h = rychlobrzda

a ked uz sme pri tom, nie je taky problem si ten monitor z eng-u vyhodit (napr. aby cloveku nestrhavalo rychlobrzdu ked krati meskanie a okolo "40 + volno" prechadza este 45-55 km/h a intenzivne brzdi a prva vyhybka je az za oblukom, teda nejakych 200 metrov). v skutocnosti u nas system navestidla nespozna - teda rozhodne nie obmadzenie rychlosti podla navestidla (preto sa mu navesti "ocakavaj ..." doklepavaju rucne aj ked je prenos navestneho znaku.)
Diki

a nebude on problem s postavenim vyhybiek. resp. su na okruhu osadene (skryte) navestidla rusiace pomalu pri vjazde na okruh a pockal si si za ne?

s okruhom je urcite ten problem, ze uzavrety cyklus = pad MSTS. teda na nom musia byt odvratne vyhybky (hoc aj skryte, navzajom previazane) a nesmie sa uzavriet. takze si treba skontrolovat hadzanie tychto vyhybiek a k nim zodpovedajucich navestidiel a max. rychlosti.

Naposled editoval moderátor:

Stavitelxx napsal:
Diki

Vždyť na Velimském okruhu jsem nastavil maximální rychlost na 230 km/h... Možná je tam nějaká chyba, ještě to zkontroluji.

Čavec, minulej týden sem byl ve Velimi, pan přednosta nám daval přednášku o rychlostech na ŽO Velim, tak velký okruh 200 km/h, pražský oblouk 210 km/h, Kolínský oblouk 200 km/h. Při splnění podmínek lze na okruhu až 230 km/h. Malý okruh 80 - 90 Při splnění podmínek 110 km/h. Možná jste to věděli, ale tak na doplnění :P

Lukecxy napsal:
Stavitelxx napsal:
Diki

Čavec, minulej týden sem byl ve Velimi, pan přednosta nám daval přednášku o rychlostech na ŽO Velim, tak velký okruh 200 km/h, pražský oblouk 210 km/h, Kolínský oblouk 200 km/h. Při splnění podmínek lze na okruhu až 230 km/h. Malý okruh 80 - 90 Při splnění podmínek 110 km/h. Možná jste to věděli, ale tak na doplnění :P

To jsou dobré informace. Já na velkém okruhu mám nastavenou rychlost 230 km/h, ale zapomněl jsem tam umístit rušič omezené rychlosti, takže místo 230 se dalo jet jen 50:D už jsem to opravil, teď už jen otestovat testovací okruh:D

Mám prosbu. Může mi někdo znalý místních poměrů poradit jaké stroje jsou používány jako postrk na úseku Kuzmice - Ruskov a Spišská N.V. - Štrba ? Dělám aktivitu PN a dle GVD je v těchto úsecích na nákladu přidáván postrk.

Spišská n Ves-Štrba jezdí na pk 182,183.

Na úsekoch Kuzmice-Ruskov i Spišská Nová Ves-Štrba jazdia výhradne 183-ky, no zo Spišskej už som videl na postrku aj dvojičku.

ASP napsal:
Na úsekoch Kuzmice-Ruskov i Spišská Nová Ves-Štrba jazdia výhradne 183-ky, no zo Spišskej už som videl na postrku aj dvojičku.
Presne tak, Spišská-Štrba chodia len 183 ale sem tam sa nájde na postrku aj dvojička ;-)

Šnek: ZSCS vo svojom "repertoári" 182 už nemá.

Beru na vědomí.Přece jen to mám z Plzně kousek dál.

Niekedy je na postrku Kuzmice-Ruskov aj ZSCS 752.

Takže pokud to není moc velký úlet tak použiju toto
Kuzmice - Ruskov : 183.041
Spišská - Štrba : 183.003
Čadca do km? : 183.017

mohol by autor prosim poskytunt screen zo stanice vydrnik bol by som velmi vdacny

Tommy66 napsal:
Takže pokud to není moc velký úlet tak použiju toto
Kuzmice - Ruskov : 183.041
Spišská - Štrba : 183.003
Čadca do km? : 183.017
Ja len upresním a poradím, 183 041 vyhoď z trainsetu preboha, veď to je múzeum ešte spred 4 rokov odomňa, a dokonca na starý ruský model, daj tam trebárs 183 004 alebo 028.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře