Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Luky napsal:
rád bych se ho zeptal o kolik kilometrů ve hře MSTS trať 321 je úsek Ostrava hl. n. - Mosty u Jablunkova kratší než v reálu.

Stiskni 3x F5 tam najdeš údaj o ujeté vzdálenosti a porovnej potom, třebas s JŘ.

fíííííra napsal:
Stiskni 3x F5 tam najdeš údaj o ujeté vzdálenosti a porovnej potom, třebas s JŘ.
Ale nejprve porovnej na trati, kde jsou sloupy TV po 50m. A odměř si jeden km. Budeš se divit, kolik Ti na 1 km skutečný ukáže počítadlo 3xF5.:D . Mám pocit, že jsem tenkrát naměřil 850 nebo 900m :D

Přeji pěkný večer.
Tak konečně po dlouhé době zveřejňuji slíbenou aktualizaci 12, už teď si ji můžete stáhnout na stránce Tratě 321.
Velikost měla být původně kolem 200 MB, ale bylo nutné aktualizovat i vozidla, včetně zvuků, souborů v globalu atd, takže konečná velikost této aktualizace je 720 MB.

Tak a teď co je v aktualizaci zahrnuto:
To nejhlavnější je asi hotová krajina mezi Popradem a Košicemi. V tomto úseku budou ještě nějaké úpravy - přidání statických vozidel, originální objekty, úprava v Popradu atd.
Dále jsem udělal celkovou úpravu stanice Opava východ - změna peronů, značení kolejí, návěstidel...
Přibyly nějaké drobné objekty v Bohumíně, které vymodeloval Mates, dva originální mosty přes řeku Olši u Dětmarovic mi poslal Deterio, doplnil jsem chybějící námezníky a návěstidla v Ústí nad Orlicí, opravil návěstidla ve Velimi, vyměnil výhybky v Krásnu nad Kysucou, a opraven byl také úsek Zábřeh na Moravě - Hoštejn (nové návěstidla, odstraněny staré výhybky, přibyla protihluková stěna...), a vyměněny perony a nádražní budova v České Třebové. Originální objekty z Č. Třebové jsou z trati Bratislava - Praha, nevím sice kdo je tvořil, ale rozhodně chválím, jsou opravdu moc pěkné.
Celkové modernizace se dočkala i stanice Poprad Tatry, bylo předěláno téměř vše, od kolejiště, přes perony, až po okolní terén.
Zastřešení peronů s prosklenými nadchody vymodeloval Mates.

Asi před půl rokem jsem tady na foru psal toto:

""Navíc se teď pokouším o další vylepšení celé tratě, nebudu zatim říkat o co jde, každopádně to zabere strašně moc času, takže jen pevně doufám, že to ve finále bude mít úspěch.""

Tím vylepšením tratě jsem myslel zavedení "hlášení staničního rozhlasu" ve velkých stanicích, často se mi lidé ozývají, že by ho v Trati 321 chtěli mít.
Pro mě je to velká novinka o které jsem nic nevěděl, tak jsem nejdříve experimentoval na Ostravsku a postupně se dostával dále na všechny strany, no a výsledkem je hlášení rozhlasu v 50 stanicích.
Ve velkých stanicích je rozhlas slyšet vždy, ale v menších, jako je třeba Studénka, Suchdol nad Odrou, Ústí nad Orlicí atd, tam je hlášení slyšet jen když v té stanici zastavíte, při průjezdu ne.
V každé stanici je celková délka hlášení jiná, pohybuje se zhruba od 3 do 20 minut. Většinou je délka hlášení 10-15 minut.
Z těch 50 hlášení jsem jich 41 vytvořil sám, takže mi to opravdu zabralo hodně času, o financích ani nemluvím.
V každé stanici jsem trávil asi 2-3 hodiny, koukal do blba a čekal, až se z reproduktorů něco ozve:D
Samozřejmě když se rozhlas ozval, tak zrovna v tu chvíli musel stanicí projíždět nákladní vlak, nebo kolem projít cestující s kufrem na kolečkách, začali zpívat ptáci, nebo zahoukala mašinka...:twisted:
Byly to jedny z mých nejhorších dnů v životě, nikdy jsem nebyl tak vytočený, fakt jsem měl chuť zabíjet každého, kdo se ke mě přiblížil:D
Nikdy předtím jsem netušil, jak je vzácné zažít ve velké stanici chvilku ticha...
Každopádně jsem to psychicky vydržel a hlášení mám, tak snad se uchytí.
Možná jen bude třeba upravit hlasitost, někde to až moc řve...
Jinak těch zbylých 9 hlášení nahrával 3michal, mezi Vrútkami a Kysakem.
V této aktualizaci bude hlášení jen ve stanicích na Ostravsku, přesně je to znázorněno na mapě Tratě 321.
Ostatní hlášení budu zveřejňovat průběžně, kvůli jejich velikosti a jiným dodělávkám.

No a teď asi všichni čekáte na to slíbené "překvapení".
Ono vlastně žádné nebude:oops:
To překvapení už je venku, jen není úplně jasné na první pohled. Bylo "zveřejněno" aktualizací 12, ale naplno se projeví až během dalších asi dvou měsíců.
Já ale věřím, že na to příjdete už mnohem dříve:wink:
Velkou nápovědou je téma: "hlášení staničního rozhlasu".

Tak to by bylo zatím vše, přeji Vám hodně štěstí, spokojenosti a mnoho radostných chvil nejen s aktualizací 12, ale i celkově v novém roce 2009.

Stavitelxx

Naposled editoval moderátor:

Stavitelxx napsal:
.....Byly to jedny z mých nejhorších dnů v životě, nikdy jsem nebyl tak vytočený, fakt jsem měl chuť zabíjet každého, kdo se ke mě přiblížil:D....
Ach Martine, "závidím" Ti tak šťastný a spokojený život. Co by většina lidí dala za to, kdyby jedním z jejich největších životních průšvihů bylo, že se jim napoprvé nepodaří něco natočit tak, jak si představovali.
Ale to nijak nesnižuje velikost Tvého díla.

Přečetl jsem si co napsal Martin a vyděsilo mne to. Stáhl jsem jeho aktualizaci a Bingo. Takže já zítra nebo v pondělí vydám aktualizaci T7.1-2 a do pokynů napíšu, aby jste si z adresářů common.snd smazali snd704 až854 kromě snd781, ale po Martinově aktualizaci se Vám tyto vrátí zpět do tohoto pravěku. Ale nové ladění od ŽSR jsou jen do sndDlok a sndMlok. Máme dohodu, že do trainsetu bude vždy zasahovat vždy jen jeden. ŽSR nebo Jacek nebo já. ŽSR mi předal poslední připomínky a odjel na dovolenou. Já už několik dní testuji, opravuji překlepy a včera jsem doplňoval dálkový a tlumený reflektor na mašiny, kde to nesvítilo jak mělo. (do najení na vozy, aby tyto byly nasvíceny a dálkový aby nedělal černý přechod za dosvit (pěkně to ŽSR vyřešil). Dále odkazy na Čoudovy kabiny a opět pár hodin je pryč. Po vydání update štafetu přebere opět ŽSR a Jacek.
Takže tady musí být pořádek a není možné aby se šířilo několik verzí, jinak v tom budou mít uživatelé takový guláš, že už jim nikdo nedokáže pomoci, proč mu něco nefunguje.
Udržovat trainset není vůbec žádná sranda. Kdo se chcete také angažovat, pomozte Jackovi nastavit zvuky x6x, 111 a 210. Tyto do vyřešení se aktualizovat nyní nebudou, ale budou ponechány do vyřešení problému Dejvovy.

Hlavně si dejte bacha na Default. Je tam pravěk z roku 2001, kde je :
"0.2 # min coupling velocity"
A má tam být toto: "0.01 # min coupling velocity"

Pokud si tohle překopírujete, budou se hůř svěšovat vozy. Kdo už tak učinil, jmenovaný řádek si opravte.

Pokud tomu dobře rozumím, tak ke dnešnímu dni mám trainset naprosto v pořádku, kromě chybičky v Default.
Jinak je vše aktuální, dokud nevydáš zítra nebo v pondělí aktualizaci.
A až aktualizaci vydáš, tak mě stačí informovat co se změnilo a já to upravím taky, aktualizaci 12 můžu kdykoliv stáhnout z webu, upravit trainset a dát na web znovu.
Takže až něco nového vyjde, napiš mi o tom a já to hned upravím taky.
Jen mi prosím vysvětli toto:
do pokynů napíšu, aby jste si z adresářů common.snd smazali snd704 až854 kromě snd781, ale po Martinově aktualizaci se Vám tyto vrátí zpět do tohoto pravěku.
Pokud si někdo smaže ty adresáře podle tvojích pokynů a po stažení mé aktualizace se mu tam opět vrátí, tak v čem bude problém? Není to úplně jedno, jestli tam někdo ty adresáře má staré, anebo je tam nemá vůbec?
Jestli mi uniká ještě něco jiného, tak bych to rád věděl, ať neposílám něco "starého"

Zbyněk myslel to, že v engách máš cestu vedenou do těch adresářů, které Zbyněk menoval. Ne to, že máš v aktualizaci ty adresáře co se mají u Zbyňka smazat. Tak asi tak, si to myslím.

alcapone napsal:
Zbyněk myslel to, že v engách máš cestu vedenou do těch adresářů, které Zbyněk menoval. Ne to, že máš v aktualizaci ty adresáře co se mají u Zbyňka smazat. Tak asi tak, si to myslím.

Pokud Zbyněk bude aktualizovat engy (cesty k adresářům), tak by nepsal instrukce, které adresáře smazat, stračí přepsat eng.
No každopádně teď to mám správně a až vyjde nějaká změna, stačí mi to říct a opravím to i u sebe.

Tady se jedná o to, že vozidla, kromě Sergeje mají zvuky směrovány do:
sndElok, sndDlok, sndMlok, sndSlok a sndSpecial
Vše je na stránkách Jacka.
Pokud tyto v adresáři nebudou, tak snd(old) nebudou nic platné.
Jedná se jen o to, že pokud kdokoli dá na své DVD vozidla, musí být nějaká synchronizace a kromě autorů je dobré se zeptat velitele ŽSR. On ladí a přizpůsobuje nejen k reálu, ale i podle toho dělá Jacek zvuky, které na jiné ladění nehrají jak mají.
Jinak si myslím, že by jsi mohl ke své trati zařadit všechny stroje, co jezdí pod Tatrami a na východním Slovensku. Velikost médií není neomezená a je zbytečné, abych já opatroval to, co nikdy po BP nepojede. Opět se ale dohodni se ŽSR, aby vše bylo synchro. On i bude vědět kdo dodělává finál. Pak už vše bude OK.

RE: Hlášení

Můj názor je zase ten, že radši ať se to pořád opakuje, než aby bylo úplné ticho. To hlášení ty stanice "oživuje". Zvlášť bych to nekritizoval, když si s tím dal Stavitelxx takovou práci.

Gajdma napsal:
Já taktéž musím říct dobrá práce na trati Poprad-Košice,ale mám jednu připomínku.Hlášení ve stanicích je úplná hloupost.Furt se opakuje to samé hlášení.
A co by si jako chtěl, aby Ti to tam hlásilo konkrétní situaci a konkrétní vlaky, které Ti tam budou stát v MSTS??? Když si takový chytrý tak to můžeš dodávat k tvým aktivitám.:D
Systém hlášení je takto řešen všude, máš ho tak i v BP, tak nechápu co tady držkuješ.

Jinak Martine, máš tam nějak divně řešeny ty aktivity. Chybí Ti jeden paths a veškeré consists, takže jsou nehratelné.

Ahoj Martine,měl bych připomínku.
Testuju svou aktivitu,vyjíždím z Popradu směrem na Spišskou Ves,u vjezdovýho mi skočí 80km/h a po chvíly,v úrovni rychlostníku 40km/h,který má zřejmě patřit pro kolej odbočující za zastávkou Spišská Sobota vlevo mi opět naskočí max. 40km/h.Změní se mi to až u dalšího klacku na 100km/h.Koukni na to prosím,díky.

poison napsal:
Ahoj Martine,měl bych připomínku.
Testuju svou aktivitu,vyjíždím z Popradu směrem na Spišskou Ves,u vjezdovýho mi skočí 80km/h a po chvíly,v úrovni rychlostníku 40km/h,který má zřejmě patřit pro kolej odbočující za zastávkou Spišská Sobota vlevo mi opět naskočí max. 40km/h.Změní se mi to až u dalšího klacku na 100km/h.Koukni na to prosím,díky.

Stanice Košice bude s origilánlím nádražím, ale až později.
Na ten Poprad se podívám.
Složku Consists v aktualizaci neposílám, protože se nijak neměnila.Byla v aktualizaci 11 a zůstává stejná.

A Zbyňku, já přece mám ty nejnovější zvukové soubory od Jacka, aktuální Trainset, vše ve spolupráci s Davidem Hájkem.
Jestli mám teda něco špatně, tak co?

Martine jenom to, že Jacek už zrušil snd703až snd771 a to vše je v sndDlok. Dampf už také nebude platit a páry jsou směrovány na sndSlok. Ale nic si z toho nedělej, já také mám mnohdy pravěk. Jen to chce víc vzájemně komunikovat. Vrchní ladič je ŽSR, tak připomínky na něj. Já už jsem spíš jen výstupní kontrola. :D

Do aktualizace 11 bylo vše v pořádku po stažení akt.12 vyskakují hlášky o chybějících souborech.Nevím jestli je chyba u mne.Je avizováno 720 MB mě se stáhlo jen 707MB.Zkoušel jsem to dvakrát pokaždé se stejným výsledkem-707MB.Za radu děkuji.S pozdravem latich

No nic, na to nejdůležitější jsem zapoměl.;) Chtěl jsem se zeptat, zda není možné dávat aktualizace bez trainsetu jako dřív. Není problém ho potom máznout, ale ta doba stahování. Hold mám pomalejší internet ach jo.:D
S pozdravem Dan.

Zdravím,

aktualizace je suprová, hlášení na nádražích nemají chybu a hru velice osvěžují. Jediné co mi na nich trochu vadí jsou ty uváděné časy odjezdů a příjezdů.

Proto chci do širokého pléna položit otázku, zda by hlášení ve stanicích nebyla lepší bez časových údajů.

Pokud budou kladné ohlasy, klidně s tím Martinovi helfnu, ale to spolu pořešíme přes SZ.

Blackwolf napsal:
... Jediné co mi na nich trochu vadí jsou ty uváděné časy odjezdů a příjezdů.

Proto chci do širokého pléna položit otázku, zda by hlášení ve stanicích nebyla lepší bez časových údajů.

Súhlas, až to nie je problém, bolo by dobré tie časy odstrániť ...
Po dlhom čase som si aj ja aktualizoval 321 :D

Blackwolf napsal:
Proto chci do širokého pléna položit otázku, zda by hlášení ve stanicích nebyla lepší bez časových údajů
Samozřejmě ano,

Ono ty zvukové sloupy by měly být opravdu jenom pro zvukovou kulisu a ruchy (to by nás realisti hnali, kdyby se na vlak hráče s reálným číslem v noci ozývalo hlášení s časem odjezdu za brzkého dopoledne a ještě nedejbože s jiným číslem vlaku :-)), ale jedno řešení tady kdysi prezentoval a v aktivitě použil Hawk ..... skutečně odpovídající staniční hlášení bylo řešeno speciálním, včas nasazeným, servisem a vlastním hlášením pro každé místo pobytu .....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře